Headlines News :
Home » , , » Košarkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Košarkašice Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Written By maxtv on среда, 26. јун 2013. | 19:02

Srpske košarkašice su se plasirale u polufinale Evropskog prvenstva u košarci nakon što su rezultatom 85:79 (23:26 15:16 26:23 21:14) savladale selekciju Italije u četvrtfinalu tog takmičenja. 
Prva četvrtina je bila jako efikasna a Italijanke su rano napravile prednost koju su, kako se kasnije ispostavilo, održavale gotovo čitav meč. Na kraju prve deonice naša selekcija je gubila 26:23. U nastavku, viđena je znatno drugačija slika jer je druga deonica donela gotovo duplo manje poena nego prva. Ujedno, Italijanke su, uprkos tome što su srpske košarkašice vodile 36:35, uspele da povećaju prednost iz prve deonice i odu na pauzu sa 4 poena viška.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru u odbrani naših košarkašica što je rezultiralo manjim brojem primljenih poena, posebno u poslednjoj deonici. Naše devojke su imale znatno slabiji procenat šuta iz igre (39,3% prema 54,5%) ali su to nadomešćivale skokom u napadu i borbenošću.
Sjajan finiš doneo je i pobedu. Italijanke su vodile 79:77 ali je Milica Dabović ubacila oba bacanja i izjednačila skor. U narednom napadu Milovanović ubacuje oba bacanja a Radočaj koristi sledeći napad i prodorom donosi +4 Srbiji. Italijanke igraju još jedan loš napad a Milica Dabović ubacuje još dva bacanja i postavlja konačnih 85:79.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Milovanović sa 21 poenom i 7 skokova, Milica Dabović je dodala 17 a Radočaj 14. Kod Italijanki Sotana je ubacila 22 poena.

U polufinalu EP Srbija će igrati protiv pobednika duela između Španije i Češke, taj meč je na programu večeras.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger