Headlines News :

Liga Šampiona: Favoriti skoro perfektni

Written By maxtv on уторак, 30. јул 2013. | 23:30

Danas je odigrano ukupno 10 mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona a favoriti su u potpunosti opravdali svoju ulogu. Liga šampiona

U meču između Liona i Grashopersa, na terenu su bili i Milan Biševac i Milan Vilotić a uspešniji je bio iskusniji bivši fudbaler Crvene zvezde. Biševac je postigao jedini gol na meču u 64. minutu i tako doneo značajnu pobedu svom timu.

Zagrebački dinamo je na domaćem terenu savladao Šerif iz Tiraspola rezultatom 1:0 a jedini gol postigao je Rukavina u 89. minutu susreta. Najubedljiviju pobedu ostvario je Plzen nad estonskim Kaljuom i to u gostima (0:4) te tako obezbedio gotovo siguran plasman u narednu rundu. Bazel je golom Stokera savladao Makabi iz Tel Aviva na domaćem terenu, dok je PSV golovima Depeja i Lokadije savladao komšijski Varegem.

Kazahstanski Šahtjor koji je u prošloj rundi šokirao BATE Borisov, bio je bolji od albanskog Skenderbega 3:0 i takođe je blizu da stigne i do poslednje runde kvalfikacija.

Sutra je na programu još 5 mečeva a među njima je i gostovanje Partizana ekipi Ludogoreca od 19 časova i 30 minuta.

Svi rezultati:

Šahtjor-Skenderbeg 3:0
Austrija Beč-Hafnarfjordur 1:0
Dinamo Tbilisi-Steaua Bukurešt 0:2
Kalju-Plzen 0:4
Bazel-Makabi Tel Aviv 1:0
Nordsjiland-Zenit 0:1
PAOK-Metalist 0:2
Dinamo Zagreb-Šerif 1:0
PSV-Varegem 2:0
Lion-Grashopers 1:0

Sutra igraju:

APOEL-Maribor
Molde-Legija
Ludogorec-Partizan
Salcburg-Fenerbahče
Seltik-Elfsborg

"Ugasen" Hajduk iz Kule

Hajduk iz Kule objavio je da je zbog finansijskih problema klub ugašen nakon 101 godine postojanja.
StarSport
Kandidati za 16. mesto u Jelen Superligi su BSK iz Borče i Voždovac.
"Posle današnje skupštine kluba, sa neizmernom tugom i velikim razočaranjem obaveštavamo sve Kuljane, navijače, simpatizere i ljubitelje sporta i fudbala koje je naš gradski klub stekao tokom 101 godine postojanja i tokom 22 godine igranja u vrhu srpskog fudbala da se Hajduk kakvog znamo gasi", navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba.
Predsednik Hajduka Zoran Osmajić potvrdio je da klub istupa iz takmičenja i da je ostao bez uprave i kompletnog prvog tima. 

Fudbalski savez Srbije sada treba da odluči ko će igrati umesto Hajduka u Superligi, a mediji špekulišu da bi to mogao da bude beogradski Voždovac, trećeplasirani u nacionalnoj Prvoj ligi prošle sezone. 

Klub iz Kula osnovan je 1912. godine kao KAFK Kulski atletski fudbalski klub, da bi 1925. godine bio preimenovan u SK Hajduk, ime koje je nosio do 2013. godine. 

Planirano je da čelni ljudi Zajednice superligaša odu u Kulu i raspitaju se kakva je budućnost Hajduka ali je sada jasno da će morati da potraže rešenje kako da popune ligu, manje od dve nedelje pre prvog kola. 

Dva su moguća rešenja, Voždovac, koji je prošlu sezonu završio kao treći u Prvoj ligi Srbije ili BSK, koji je kao pretposlednji ispao iz Superlige. 

"Ovo je jedan od problema na koji sam ukazivao otkako sam došao na mesto predsednika Zajednice, nerešeni imovinski odnosi, ne zna se čiji je stadion, ko je gazda, ne može u njega da se ulaže, da se stavi pod hipoteku. Bojim se da će sličnih situacija da bude i u drugim klubovima," prokomentarisao je za Novosti predsednik Zajednice superligaša Dragoljub Lekić.

Vaterpolo: Srbija bez medalje

Srbija - Crna Gora 8:9 . Vaterpolo reprezentacija Srbije neće biti u prilici da se bori za jednu od medalja na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Delfini su u dramatičnom meču poraženi od Crne Gore 9:8. "Ajkule" će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Španija - Italija. U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Mađarska.


Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Barseloni, pošto je izgubila od Crne Gore sa 9:8 (2:3, 4:3, 1:2, 2:0).
Veliki rivali odigrali su "tvrd" meč, sa mnogo borbe i tenzija u bazenu, a Crna Gora je bila spretnija u finišu i odnela je veliku pobedu i stvorila sebi šansu da se prvi put bori za medalju na svetskim prvenstvima.
Nikola Janović je doveo Crnogorce u vođstvo, ali je Duško Pijetlović doneo izjednačenje, a onda i Milan Aleksić vođstvo.
Crna Gora je od tada do kraja utakmice samo dva puta prelazila u vođstvo, uključujući i ono konačno.
Srbija je pogađala, a u dva navrata imala je po dva gola prednosti, 4:2 i 6:4, ali je Crna Gora ostala u igri najviše zahvaljujući braći Janović.
Ekipe su na poluvreme otišle sa nerešenim rezultatom, 6:6, a onda je Mlađan Janović postigao svoj treći gol za vođstvo Crne Gore, koje je kratko trajalo, jer je Mitrović sa dva vezana gola doveo Srbiju ponovo u vođstvo pred početak poslednje deonice.
Srbija u poslednjoj deonici nije imala rešenje za pokretljivu i agresivnu odbranu Crne Gore, dok je rival u napadu dva puta postigao gol.
Prvo je Filip Klikovac doneo izjednačenje, 8:8, a nedugo potom je dosuđen peterac za Crnu Goru, ali je Duško Pijetlović odbranio šut Mlađanu Janoviću.
Srbija nije nikako uspevala da realizuje napade i prednosti, a 70 sekundi pre kraja Ivović je sjajnim šutem savladao Pijetlovića.
"Delfini" su do kraja meča imali još dva napada, ali nijedan nisu realizovali.
Andrija Prlainović je u poslednjim sekundama imao otvoren šut, ali ga nije iskoristio.
Stefan Mitrović je postigao dva gola za Srbiju, a strelci su bili i Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Filip Filipović, Dušan Mandić, Slobodan Nikić i Živko Gocić.
Mlađan Janović je postigao tri gola za Crnu Goru, njegov brat Nikola i Aleksandar Ivović po dva, dok su Brguljan i Klikovac postigli po jedan.
Crna Gora će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Španija - Italija. U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Mađarska.

Vaterpolo: Hrvati teskom mukom do polufinala

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Barseloni posle produžetaka sa Australijom.
Olimpijski pobednici su bili na ivici poraza, jurili minus dva i odbranili se u poslednjem napadu sa igračem manje.
Na kraju je presudio gol koji je Muslim postigao minut pred kraj drugog produžetka. Hrvati u polufinalu igraju sa Mađarima, koji su lako izašli na kraj sa Grčkom. Uveče se igraju preostala polufinala: Srbija - Crna Gora i Španija - Italija.
Hrvati su u finišu regularnog dela meča imali neverovatnu sreću – Australijanci su im najpre poklonili izjednačujući gol (pomislivši od sopstvenog isključenja da je kontrafaul), da bi sekund pred kraj sa igračem više njihov igrač šutirao u stativu. 

Uvod u meč nije nagoveštavao tolike probleme za hrvatski tim. Obradović i sukno doveli su ih dvaput u vođstvo, ali su već tada Australijanci nagovestili da će nastaviti vrlo dobre partije iz uvodne faze i otišli na odmor sa 2:2. 

U trećem periodu Janger je prvi put na meču doneo prednost Australiji, a zatim su u poslednjem periodu igrači sa južne hemisfere dvaput imali plus dva. Jokovićev gol na četiri minuta pred kraj zagarantovao je uzbudljiv finiš, a izjednačenje na 5:5 u opisanim okolnostima donosi Lončar dva minuta pred kraj. 

U prvom produžetku Hrvatska je povela, prvi put od druge četvrtine, pogotkom Bušljea, ali su Australijanci odmah izjednačili.

Nameštanje u Bugarskoj?

Bugarska fudbalska unija (BFU) zapretila je Pirinu iz Goce Delčeva da će biti izbačen iz prve lge ukoliko nastavi da krši principe fer pleja.
Pirin je bio na meti kritika nakon poraza od 7:1 od Boteva iz Plovdiva u subotu, kada su bugarski mediji preneli da su neki igrači tog kluba učestvovali u nameštanju rezultata tog meča.
"BFU će formalno obavestiti odgovarajuće državne organe i zamolićemo ih da stave Pirin pod specijalni nadzor", kaže se u saopštenju BFU. 

Bugarska fudbalska unija ističe da će izbaciti Pirin "ukoliko ovakvo njegovo izdanje, kao protiv Boteva, postane uobičajeno". 

Posle dva meča pirin ima jedan bod i zauzima 11. mesto. 

Klub iz Makedonije je u prvu ligu Bugarske ušao prošle godine, a već u avgustu je privukao veliku pažnju, kada je trener Jakov Paparkov podneo ostavku svega nekoliko minuta pošto je tim ostvario prvu pobedu. 

Nameštanje rezultata i korupcija su široko rasprostranjeni u bugarskom fudbalu,kako tvrde bgarski mediji, ali nijedan slučaj korupcije do sada nije izveden na sud, slično situaciji u mnogim državama Balkana. 

Evropska Komisija je nedavno kritikovala bugarske vlasti da malo čine kako bi rešili problem korupcije u fudbalu i društvu uopšte.

Novak Martinović najnovije pojačanje FK Crvene zvezde

Novak Martinović, najnovije pojačanje Crvene zvezde, je srećan jer se posle pet godina provedenih u pečalbi vratio u Srbiju. Takođe, najavljuje i bolje rezultate crveno-belih u narednoj sezoni. Spreman sam za pobede i trofeje. Drago mi je što sam se vratio kući posle pet godina u inostranstvu, čini mi se u pravi klub. Siguran sam da će titula da se vrati na ovu stranu Topčiderskog brda, rekao je Martinović.
Novi fudbaler Crvene zvezde Novak Martinović rekao je da je siguran da je izabrao pravi klub s kojim će u predstojećoj sezoni osvojiti šampionsku titulu.
Zvezda.jpg
"Spreman sam za pobede i trofeje. Drago mi je što sam se vratio kući posle pet godina u inostranstvu, čini mi se u pravi klub. Siguran sam da će titula da se vrati na ovu stranu Topčiderskog brda", rekao je Martinović na promociji na stadionu Crvene zvezde.
Martinović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zvezdom i nosiće dres sa brojem 13.
Na pitanje novinara da li ga je u prehodnom periodu kontaktirao neko iz Zvezdinog "večitog" rivala Partizana, Martinović je odrično odgovorio.
Martinović je u Srbiji nastupao za BSK iz Borče, OFK Beograd i Smederevo, a od stranih klubova nastupao je za rumusnku Steauu i kineski Vuhan.
"Ostao je žal za tim što nisam ostavio trag u srpskom fudbalu. Kada sam odlazio u Kinu imao sam lepu sliku o toj zemlji, ali kada sam došao tamo, to nije bilo ni približno. Imao sam još godinu i po dana ugovora sa Vuhanom, ali mislim da sam raskidom ugovora i dolaskom u Zvezdu napravio pravi potez", rekao je on.
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je da mu je žao što Martinović nije ranije došao u klub.
"Žao mi je što nije došao ranije, ali nije on kriv jer smo dosta oklevali. Iskustvo je na njegovoj strani i od svih igrača koji su do sada došli imao je najbolje rezultate na lekarskom pregledu", rekao je Stojadinović.
Martinović će moći da putuje s ekipom u Odesu za utakmicu s Černomorecom, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, ako na vreme stigne sertifikat iz Kine.

Vuk Rašović: Đemba-Đemba dobija šansu protiv Ludogoreca

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da očekuje da njegova ekipa u meču sa Ludogorecom popravi bledu sliku iz duela sa Širakom.
Starsportphoto
Rašović je, takođe, najavio da će šansu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Razgradu ukazati i najvećem letošnjem pojačanju Eriku Đemba-Đembi.
Spremni smo za ono što nas čeka, znam tim koji će početi utakmicu, a jedino još moram da odlučim da li će Đemba-Đemba početi meč ili ući sa klupe. Kamerunac ima samo jedan trening sa nama iza sebe, ali ga je dobro odradio. Vidi se da će biti pojačanje”, rekao je Rašović

Rašović je istakao i da je na treninzima uigravao štoperski tandem, Bugarina Ivana Ivanova i novajliju Milana Obradovića. 

Njih dvojica su dobro sarađivalI na treninzima prethodnih dana. To su iskusni igrači, nastupali su u jakim klubovima i nije im bilo teško da se sinhronizuju”, objasnio je trener Partizana. 

U prethodna dva meča kvalifikacija, sa jermenskim Širakom, Partizan je, uprkos prolazu, igrom razočarao većinu svojih navijača. 

Nadam se da će se ta slika promeniti posle Ludogoreca. Momci su svesni šanse koja im se pruža, znaju da moraju da vrate prepoznatljiv stil igre iz pripremnog perioda”, naglasio je Rašović. 

Kako je najavio Rašović, na desnom boku zaigraće Nikola Aksentijević, dok će na levoj strani, umesto suspendovanog Vladimira Volkova, biti Nikola Gulan. 

“Nadam se da će njih dvojica uspeti da ispune zadatke, ako ne brzinom, onda bar mudrošću. Tražićemo dobitnu formulu za šampiona Bugarske, samo to garantuje dobar rezultat”, istakao je Rašović. 

Strateg srpskog šampiona naveo je i da mu ne smetaju izjave iz tabora Ludogoreca, čiji igrači su sebe proglasili za favorita. 

Možda nam to bude vetar u leđa, da igrači pokažu reakciju od prvog minuta. Imaju iskusan tim sa kvalitetnim strancima. Naše je da im odgovorimo pravom merom. Imamo snage za tako nešto”, poručio je Rašović

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Ludogoreca igra se u sredu u Razgradu od 19.30 po srednjeevropskom vremenu.

Top najplaćenijih fudbalera sveta

Tijago Silva potpisao je novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, potpis ga dovodi na šesto mesto u takmičenju najplaćenijih fudbalera današnjice.
Beta/AP
Brazilac je jedini igrač odbrane među deset najplaćenijih igrača u ovom trenutku, petorica vodećih su napadači i igrači koji golovima postizanjem golova zarađuju svoje plate.
Najplaćeniji je Kamerunac Samjuel Eto'o.
I pored činjenice da nije na vrhuncu, da nije preterano efikasan, Anži iz Mahačkale plaća nekadašnjeg fudbalera Barselone i Intera čak 20 miliona evra godišnje, više od milion i po mesečno ili oko 55.000 evra dnevno. Klub iz Mahačkale je posle 25 golova Kamerunca u ligi i plasmana ekipe slabijeg od planiranog najavio smanjenje plate. 

Drugi na listi je Leo Mesi, 16 miliona evra godišnje u Barseloni, a slede Zlatan Ibrahimović, jedan od dvojice igrača Pari Sen Žermena na listi, sa 15, Radamel Falkao, Kolumbijac koji je ovog leta stigao iz madridskog Atletika u Monako, sa 14 i Kristijano Ronaldo, zvezda madridskog Reala sa 13 miliona evra godišnje plate.
Tijago Silva je šesti sa 12 miliona za godinu dana, a iznad deset miliona godišnje su i Vejn Runi, igrač Mančester Junajteda, David Vilja, koji je ovog leta iz Valensije prešao u madridski Atletiko. 

Deveti na listi je Argentinac Dario Konka, najplaćeniji fudbaler u Kini. Dario Leonardo Konka prešao je, posle River Plejta, Vaska i Fluminensea u Gvangžu 2011. godine. Pokušao je da ode iz Kine poslavši pismo predsedniku kluba ali se vratio u januaru ove godine. Plata mu nije smanjena, ostala je veća od deset miliona evra. 

Deseti na listi je as prvaka Evrope, Bajerna iz Minhena, Baštjan Švajnštajger. 

Lista najplaćenijih biće promenjena već ovog leta, skoro izvesno. Među igračima koji su trenutno u prvih deset verovatno neće biti selidbi i izmena ali bi Velšanin Geret Bejl mogao da promeni redosled odlaskom u Real. 

Ilustracije radi, najplaćeniji fudbaleri Jelen Superlige, Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Ivan Ivanov, Vladimir Stojković igraju za otprilike 60 puta manje novca nego Eto, a zbir godišnjih plata svih fudbalera Partizana i Crvene zvezde, na primer, manji je od onoga što zaradi Eto. 

Najplaćeniji fudbaleri sveta

1. Samjuel Eto (Kamerun, Anži Mahačkala) ... 20m€
2. Leonel Mesi (Argentina, Barselona) ... 16m€
3. Zlatan Ibrahimović (Švedska, Pari Sen Žermen) ... 15m€
4. Radamel Falkao (Kolumbija, Monako) ... 14m€
5. Kristijno Ronaldo (Portugalija, Real Madrid) ... 13m€
6. Tijago Silva (Brazil, Pari Sen Žermen) ... 12m€
7. Vejn Runi (Engleska, Mančester Junajted) ... 11.5m€
8. David Vilja (Španija, Atletiko Madrid) ... 11m€
9. Dario Konka (Brazil, Guangžu) ... 10.5m€
10. Baštjan Švajnštajger (Nemačka, Bajern Minhen) ... 10m€

Na Svetskom prvenstvu u Moskvi osmoro Srpskih atletičara

Na predstojećem Svetskom prvenstvu u Moskvi, od 10. do 18. avgusta, Srbiju će predstavljati osmoro atletičara.
Starsportphoto
Rok za ispunjavanje normi istekao je u ponedeljak u ponoć, a konačan spisak naših atletičara selektor Slobodan Popović objavio je već sledećeg jutra.
Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Emir Bekrić na 400 metara prepone, Ivana Španović u skoku u dalj, Amela Terzić na 1.500 metara, Dragana Tomašević u bacanju diska, Tatjana Jelača u bacanju komplja, Mihail Dudaš u desetoboju i Predrag Filipović na 50 kilometara u brzom hodanju. 

Naši atletičari su pokazali da se trenutno nalaze u jako dobroj formi i spremni su da se bore sa najboljim atletičarima sveta”, stoji u saopštenju Atletskog saveza Srbije.

Kulski Hajduk istupa iz Super lige !?

Predsednik Hajduka iz Kule Zoran Osmajić podneo je ostavku, a klub koji više od 20 godina bez prestanka igra u najvišem rangu blizu je odluke da istupi iz takmičenja, prenose beogradski mediji. Navodno, na naplatu klubu stigao dug na ime neplaćenih investicija na stadionu još iz 1990. godine.
Predsednik Hajduka iz Kule Zoran Osmajić podneo je ostavku, a klub je blizu odluke o istupanju iz Super lige Srbije, prenose beogradski mediji.
Hajduk.jpg
"Hajduk je u ogromnom problemu. Na naplatu je stigao dug od 2,5 miliona evra na ime neplaćenih investicija na stadionu još iz 1990. godine. Od mene se traži da platim taj dug, iako mu nisam doprineo. Jednostavno, ja nemam taj novac", rekao je Osmajić "Sportski Žurnal".
On je rekao da je pokušao da reši problem od kako je pre dve godine došao u klub, ali da, ipak, nema rešenje.
"Žao mi je posle svega, dve godine sam posvetio Hajduku, ulagao lični novac, bez pomoći sponzora. Imao sam ideju da se stadion uknjiži kao imovina kluba, ali za to ne postoji zakonsko rešenje. Od mene se traži da platim dug za nešto što nije ni moje, ni kluba na čijem sam čelu", rekao je on.
"Želeo sam da napravim moderan klub, ali ovaj problem je, ipak, za mene nerešiv. Razumem poverioce. U pitanju je 26 ljudi, traže svoj novac i pošteno je da im se plati. Sa tim nemam nijedan problem, dobro znam kako je kad tražite vaše pare", dodao je Osmajić.
Hajduk-2.jpg
Osmajić je rekao da će danas biti održana Skupština kluba, koja će doneti odluku o budućnosti kluba.
"Grad bi trebalo da preuzme brigu o klubu, ali bojim se da opštinska kasa nije dovoljna da se namire potrebe superligaša. Situacija je više nego dramatična. Budućnost Hajduka je u rukama Skupštine. Mogao sam da ostanem do početka sezone, pa da odustanemo posle tri kola, ali to ne bi bilo pošteno", rekao je on.
Osmajić je dodao da će nastaviti da podržava omladinsku ekipu Hajduka.
Ako Hajduk istupi iz Super lige Srbije, automatski će pasti dva ranga niže, a svi njegovi igrači mogli bi da postanu slobodni.
"Sportski žurnal" navodi da bi upražnjeno mesto u Super ligi mogao da zauzme Voždovac. Sve odluke moraće da odobri Fudbalski savez Srbije.

FK Partizan: Dobro je što nas je Ludogorec potcenio

Fudbaleri Partizana otputovali su u Bugarsku gde će odigrati prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv, pokazalo se, vrlo dobre ekipe Ludogoreca. Dobro je ako su nas Bugari potcenili, ali mi idemo da pokažemo ko smo i šta smo i da pobedimo, rekao je Marko Šćepović.
Fudbaler Partizana Marko Šćepović rekao je, uoči puta u Bugarsku na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom, da bi bilo veoma dobro ako bi ih rival potcenio i da je sada prava prilika da crno-beli pokažu "ko su i šta su".
Partizan-2.jpg
"Moramo da odigramo kako najbolje znamo i umemo da nam se ne bi ponovile utakmice protiv Širaka. Na pripremama smo pokazali da možemo da igramo dobro, doduše tamo nije bilo pritiska, dok je ovo potpuno drugačije. Dobro je ako su nas Bugari potcenili, ali mi idemo da pokažemo ko smo i šta smo i da pobedimo. Znamo da imaju dobru ekipu, da umeju da igraju fudbal, ali verujemo u sebe", izjavio je Šćepović.
Iskusni defanzivac Milan Obradović, koji bi trebalo da debituje u crno-belom dresu takođe očekuje dobar rezultat, a to je po njegovom mišljenju i remi sa postignutim golom.
"Kvalitetno smo se spremili za ono što nas čeka. Trenirao sam sa ekipom prethodnih nedelju dana i dobro sam se uklopio. Očekujem da ću zaigrati i to na poziciji desnog štopera. Za nas je možda i bolje ako nas Bugari potcene, a dobar rezultat bio bi i remi, uz postignut gol", rekao je Obradović.
Partizan.jpg
Trener Vuk Rašović na put je poveo 20 igrača, među kojima je i Kamerunac Erik Đemba Đemba, a u odnosu na mečeve sa Širakom nema povređenog Miloša Ostojića.
Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Ludogoreca i Partizana igra se sutra od 19.30 sati u Razgradu.

Vaterpolo : Derbi starih poznanika

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv selekcije Crne Gore. Srbija jeste ekipa koja je najviše pokazala na ovom šampionatu, kod svih poznavalaca figurira kao prvi favorit za zlato, ali dueli protiv Crne Gore su po pravilu neizvesni i uzbudljivi. Sva je prilika, ni ovaj neće biti drugačiji. Direktan prenos susreta, koji počinje u 20.15, na našem sajtu.
Vaterpolo reprezentacija Srbije u derbiju četvrtfinala prvenstva sveta u Barseloni večeras igra protiv kvalitetne selekcije Crne Gore, a selektor Dejan Savić smatra da će nijanse odlučivati susret koji pobuđuje veliku pažnju.
Srbija.jpg
"Ista škola, isti karakteri, kvaliteti. Odlučivaće nijanse. Igrali smo, zajedno smo i trenirali, ali danas sve to pada u vodu. Ogroman je ulog i znamo šta pobeda donosi. Atmosfera kod nas je vrhunska, daćemo sve od sebe, ali treba biti svestan da imamo odličnog protivnika", kazao je Savić pred izuzetno značajnu utakmicu.
Kapiten Vanja Udovičić takođe smatra da Crnogorci imaju kvalitetnu reprezentaciju.
"Nemojte da mislite da motiv nije isti, ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada", rekao je Udovičić, dok centar Slobodan Nikić smatra da će pitanje pobednika rešiti situacije sa igračem manje.
"Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje bliži je uspehu. Nema dileme da je Crna Gora odlična ekipa sa vrhunskim igračima", naveo je Nikić.
Golman Gojko Pijetlović istakao je da je selekcija Crne Gore "gladna" pobeda protiv Srbije.
"To im je i motiv i pritisak, ali u ovom slučaju su blagi favoriti. Rešavaće odbrane. Prvi put igramo u večernjem terminu, ali to neće biti problem", poručio je Pijetlović.
Srbija-2.jpg
Crnogorski selektor Ranko Perović ocenio je da je duel sa Srbijom došao prerano na turniru.
"Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobedi. Uvek mi je imponovala mirnoća igre srpskog tima u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo. Ne pobeđuje uvek favorit, imamo svoje razloge za nadu", rekao je Perović.
Od 2007. godine do danas vaterpolisti Srbije i Crne Gore sastali su se 17 puta. Srbija je slavila 10 puta, uz šest pobeda Crne Gore i jedan remi.
Utakmica četvrtfinala prvenstva sveta u Barseloni između reprezentacija Srbije i Crne Gore igra se večeras od 20.15 sati.

Čarls Dženkins potpisao za KK Crvenu zvezdu

Novo pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda je američki bek Čarls Dženkins.
kkcrvenazvezda.rs
Dženkins je potpisao ugovor na godinu dana, a prošle sezone branio je boje Golden Stejt Voriorsa i Filadelfija 76ersa.
Dženkins je rođen 28. februara 1989. godine u Bruklinu, visok je 191 centimetar i uspešno može da pokriva pozicije plejmejkera i beka šutera.
Studirao je na Univerzitetu Hofstra, a 2011. godine je od strane Golden Stejt Voriorsa izabran kao 44. pik na draftu. Zbog lokauta u najjačoj ligi sveta te godine, Dženkins je dva meseca branio boje italijanskog prvoligaša Terama, a 9. decembra 2011. je potpisao ugovor sa Golden Stejtom. U redovima Ratnika zadržao se dve godine, a potom je 21. februara 2013. trejdovan u ekipu Filadelfije gde je i okončao sezonu.

Tokom dvoipogodišnjeg staža u NBA ligi odigrao je ukupno 110 utakmica, od čega je 29 puta bio starter. Prosečno je u igri provodio 12 minuta, a beležio 3,7 poena i 1,9 asistencija po meču.

Zanimljivo je istaći da je Dženkins imao veoma zapaženu karijeru na njujorškom univerzitetu Hofstra. Naime, Dženkins je najbolji strelac ovog Univerziteta u istoriji sa 2.463 poena. To dostignuće mu je omogućilo da zauzem i drugo mesto na večnoj listi strelaca u konferenciji CAA (Colonial Athletic Association), odmah iza legendarnog centra Dejvida Robinsona. Koliko je bio cenjen na svom Univerzitetu najbolje svedoči podatak da je njegov broj 22 povučen iz upotrebe. Takvu počast zaslužila su samo trojica igrača pre njega.

'Crveno-bele' bi narednih dana mogao da pojača i Dženkinsov sunarodnik Nik Kaner-Medli.

Jelena Janković u trećem kolu Karlsbada

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo turnira u Karlsbadu, pobedom nad Amerikankom Malori Burdet.
Beta/Xinhua/Wang Lili
Jankovićeva je do trijumfa došla sa 4:6, 6:1, 6:4, posle dva sata i dva minuta igre.
U narednom kolu, Jelenu očekuje duel sa boljom iz susreta Poljakinje Uršule Radvanjske i Marine Eraković sa Novog Zelanda.
Jankovićeva je na startu u Karlsbadu do pobede došla posle preokreta, pošto je posle izgubljenog prvog seta zaigrala znatno bolje. Tokom tri seta viđen je veliki broj brejkova, ali je srpska teniserka devet puta oduzela servis protivnice, tri više od Amerikanke, i na kraju zasluženo slavila. 

Turnir u Karlsbadu igra se za nagradni fond od 795.707 dolara.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger