Headlines News :

Primera 32. kolo Real siguran protiv Betisa

Written By maxtv on субота, 20. април 2013. | 22:50


Kraljevski klub savladao Betis 3:1. Dvostruki strelac za Madriđane Ozil, jedan gol Benzeme. Fabregas doneo pobedu Barsi. Granada i Valjadolid podeli bodove.
Fudbaleri madridskog Reala savladali su  kod kuće ekipu Betisa sa 3:1 i potvrdili dobru formu pred polufinalni meč Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda.
real-betis3.jpg
Španski "kraljevski klub" sa utakmicom više sada zaostaje 10 bodova za vodećom Barselonom, dok je Betis ostao sedmoplasirani na tabeli Primere.
Ranije danas Granada je osvojila samo bod na domaćem terenu protiv Valjadolida (1:1) propustivši priliku da se udalji od zone ispadanja.
Real-Betis1.jpg
Fudbaleri Barselone ostvarili su novu pobedu u šampionatu Španije, pošto su golom Fabregasa u 84. minutu savladali ekipu Levantea sa 1:0.
Barsa je tako ponovo stekla prednost od 13 bodova u odnosu na madridski Real.
Barselona-Levante1.jpg
Rezultati 32. kola:
Real Madrid - Betis 3:1 (Ozil 45, 90+1, Benzema 57 - Molina 73. penal)Granada - Valjadolid 1:1 (El Arabi 73 - Ebert 59)Barselona - Levante (Fabregas 84)
U nedelju se sastaju Hetafe - Espanjol, Deportivo - Atletik Bilbao, Osasuna - Sosijedad i Sevilja - Atletiko Madrid, a u ponedeljak Selta - Saragosa.
Odigrano u petak: Majorka - Rajo Valjekano 1:1.

Sigurna pobeda Partizana


Partizan rutinski savladao ekipu Rada sa 2:0 i pobegao Zvezdi na sedam bodova prednosti. Crveno-beli svoj meč igraju u nedelju u Borči. OFK Beograd i Donji Srem zabeležili pobede, dok je Vojvodina u Kuli odigrala bez golova, u prvim mečevima 24. kola fudbalske Superlige.
Fudbaleri Partizana savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Rada sa 2:0, a 18. pobedom ove sezone i sa utakmicom više na čelu tabele ponovo imaju sedam bodova prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.
Partizan-Rad2.jpg
Oko 10.000 gledalaca prisustvovalo je mnogo boljoj igri crno-belih nego na prethodnom meču u Ivanjici. Kapiten Saša Ilić dirigovao je akcijama i uspešno povezivao redove, a još jednom se pokazalo koliko znači ekipi.
Zaslužena pobeda osigurana je već nakon prvog dela susreta, kada su postignuta oba gola.
Prvo je Saša Ilić zatresao mrežu rivala u osmom minutu, da bi konačan rezultat meča u 41. minutu postavio Nemanja Kojić, nekadašnji napadač upravo tima sa Banjice.
Partizan-Rad1.jpg
"Građevinari" su u nastavku zaigrali nešto agresivnije, medjutim, nisu uspeli da probiju bedem domaćina i dođu do barem počasnog pogotka.
Donji Srem blizu opstanka
Fudbaleri Donjeg Srema napravli su krupan korak ka opstanku u Superligi Srbije pošto su danas u Novom Sadu savladali direktnog konkurenta, ekipu kragujevačkog Radničkog sa 2:0.
Donji Srem.jpg
U prvom delu utakmice 24. kola nije bilo golova, ali su domaćini zaigrali angažovano u nastavku i zasluženo izborili dragocenu pobedu. Kragujevčani su pretrpeli čak 11. poraz ove sezone, pa su ostali pretposlednji na tabeli.
OFK Beograd je na Karaburmi zabeležio minimalnu pobedu protiv Novog Pazara (1:0), dok su u Kuli Hajduk i Vojvodina odigrali bez golova.
Današnji rezultati:
Donji Srem - Radnički Kragujevac 2:0 (Janković 51, Damjanović 64)
Hajduk - Vojvodina 0:0
OFK Beograd - Novi Pazar 1:0 (Jovanović 74)
Partizan - Rad 2:0 (Ilić 8, Kojić 41)
Sutra u 16 sati počinju mečevi Sloboda - Javor, BSK - Crvena zvezda, Jagodina - Radnički Niš i Spartak - Smederevo.

Bojana nije zadovoljna


"Nisam baš zadovoljna mečom. Mogla sam da odigram mnogo bolje, ali sam imala jako malo mečeva, pošto sam dugo bila odsutna zbog povrede", rekla je Bojana Jovanovski posle poraza od Anđelike Kerber.
Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je da je mogla mnogo bolje da odigra u meču sa Anđelikom Kerber u Fed kupu, ali da su povreda i dugo odsustvo uzroci oscilacija i grešaka.
"Nisam baš zadovoljna mečom. Mogla sam da odigram mnogo bolje, ali sam imala jako malo mečeva, pošto sam dugo bila odsutna zbog povrede. Još se vraćam, nemam čak ni pune treninge, a ovo mi je i prvi meč na šljaci. Igrala sam sa mnogo oscilacija i grešaka", rekla je Jovanovski posle meča u Štutgartu.
Kerber1.jpg
Jovanovski je danas izgubila u dva seta od Andjelike Kerber, 7:5, 6:5, čime je Nemačka izjednačila na 1:1 u duelu protiv Srbije u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. Bojana sutra igra protiv Mone Bartel.
"Probaću da se spremim za sutra, da ispravim neke stvari i probam da pobedim", rekla je Jovanovski.
Selektor reprezentacije Dejan Vraneš rekao je da će tim pokušati da izvuče pouke iz današnjih mečeva da bi se što bolje spremio za sutrašnje duele protiv Nemica u plej-ofu Fed kupa.
Ana-Ivanovic3.jpg
"Ana je imala veliki pritisak pre meča, zato što je imala negativni skor, a i zato što nam je trebala svaka pobeda. Ona je uspela da izdrži posle pada u drugom setu i donela nam je pobedu koja nam mnogo znači", rekao je Vraneš u Štutgartu. "Nisam bio optimista pre meča Bojane. Svi znamo kako igra i kako je rangirana Kerber (šesta na WTA listi), ali, nažalost, Bojana je bila bolja u ovom meču, ali je propustila neke šanse. Treba imati razumevanja, dugo je bila povređena i video se nedostatak turnirskih mečeva, pogotovo na šljaci", rekao je Vraneš.
"Ulazimo sa 1:1. Pokušaćemo da izvučemo pouke iz današnjih mečeva, da se što bolje spremimo za duele", rekao je Vraneš.

Pobeda koja mnogo znači


"Pobeda mi mnogo znači, ne samo zato što je bod za Srbiju, već i za mene kao igračicu. Treći set nikad nije lak, ali mnogo znači kada to prelomiš u svoju korist", rekla je Ana Ivanović nakon pobede protiv Mone Bartel.
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da će joj pobeda protiv Mone Bartel mnogo značiti u nastavku meča protiv Nemačke u plej-ofu Svetske grupe FED kupa.
Ivanovićeva je posle mnogo oscilacija savladala Bartelovu sa 2:1 u setovima i donela Srbiji vođstvo od 1:0.
Ana-Ivanovic5.jpg
"Pobeda mi mnogo znači, ne samo što je osvojen bod za reprezentaciju već nas stavlja u bolju poziciju za sutrašnji meč. Ovaj trijumf mi puno znači kao igračici, posebno kada se prelomi u trećem setu", rekla je Ivanovićeva. Ona je dodala da se presudan momenat meča dogodio u trećem setu pri rezultatu 2:2.
"Bilo je teško, dva puta sam izgubila od nje i želela sam da pobedim. Verovala sam da je to ostvarivo, imala sam podršku tima i slektora. Presudan momenat je bio treći set kada sam pri rezultatu 2:2 na svoj servis imala 0:30, uspela da dobijem taj gem i u nastavku meča napravim brejk", kazala je Ivanovićeva.
Ana-Ivanovic4.jpg
Drugog dana takmičenja, u nedelju od 11 sati na programu su mečevi Kerber - Ivanović i Bartel - Jovanovski, a ako bude bilo potrebe na terenu "Porše arene" zaigraće međusobno dublovi Sabina Lisicki/Ana Lena Gronefeld i Vesna Dolonc/Aleksandra Krunić.
Opstanak u Svetskoj grupi izboriće reprezentacija koja ostvari tri pobede.

Nole "razbija maler"


Novak Đoković očekuje težak duel protiv Rafaela Nadala u finalu Monte Karla i prekid jedne neugodne tradicije. Rafa je osam poslednjih godina osvajao masters u Kneževini, a Đoković se nada da će prvi put osvojiti turnir u zemlji u kojoj živi.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se nada da će u sutrašnjem finalu protiv Španca Rafela Nadala imati više sreće i konačno osvojiti Masters u Monte Karlu.
Djokovic.jpg
"Mi uvek igramo duge mečeve. Ne sastajemo se prvi put na šljaci i očekujem veoma težak meč. Nadam se da ću ovaj put imati više sreće", rekao je Đoković.
Đoković će se za 37. titulu u karijeri, a treću u 2013. godini boriti sa osmostrukim uzastopnim šampionom Monte Karla, koji je savladao Žoa - Vilfreda Congu sa 6:3, 7:6.
"Fantastičan je osećaj posle sedam meseci pauze biti u novom finalu. Biće teško, kada igrate protiv Novak, on vas uvek tera do krajnjih granica", rekao je Nadal.
Meč između Đokovića i Nadala biće repriza prošlogodišanjeg finala, kada je Španac slavio sa 6:3, 6:1.
Đoković i Nadal do sada su igrali 34. puta i španski teniser vodi sa 19:14 u međusobnim duelima. Poslednji put sastali su se u finalu Rolan Garosa prošle godine, a pobedio je Španac sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.
Meč u Monte Karlu počinje sutra od 14 sati i 10 minuta.

Rozbergu pol pozicija u Bahreinu


Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije u Bahreinu. Drugu pol poziciju u karijeri Rozberg obezbedio vremenom - minut, 32,330 sekunde. U prvom redu startovaće i Sebastijan Fetel i Fernando Alonso.
Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Bahreina, kojom se sutra nastavlja šampionat Formule 1.
Niko-Rosberg1.jpg
Rozberg je do prve pol pozicije ove sezone, a druge u karijeri, došao u vremenu od 1:32.330 minuta na stazi "Sakir".
Drugo vreme zabeležio je aktuelni šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula, dok će treći biti vozač Ferarija Fernando Alonso.
Britanac Luis Hamilton je zauzeo četvrto mesto, ali je zbog promene kutije menjača pomeren za pet mesta unazad, dok je vozač Red Bula Mark Veber zaradio kaznu od tri mesta.
Iz drugog reda startovaće Alonsov timski kolega Felipe Masa, sledi dvojca Fors Indije Pola di Reste i Adrijana Zutila, dok su prvu desetoricu kompletirali Kimi Raikonen u Lotusu i vozač Meklarena Dženson Baton.
Trka za Veliku nagradu Bahreina počinje sutra od 14 sati.
Niko-Rosberg3.jpg
Rezultati kvalifikacija:
1. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) - 1:32.330 minuta
2. Sebastijan Fetel (Nemačka, Red Bul) 1:32.584,
3. Fernando Alonso (Španija, Ferari) 1:32.667
4. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) 1:32.762
5. Mark Veber (Australija, Red Bul) 1:33.078
6. Felipe Masa (Brazil, Ferari) 1:33.207
7. Pol Di Resta (V.Britanija, Fors Indija) 1:33.235
8. Adrijan Sutil (Nemačka, Fors Indija) 1:33.246
9. Kimi Raikonen (Finska, Lotus) 1:33.327
10. Dženson Baton (V. Britanija, Meklaren) 1:33.702

Di Kanio u seriji


Paolo Di Kanio doneo još jednu pobedu Sanderlendu, ovoga puta protiv Evertona (1:0). Istim rezultaom Arsenal u gostima savladao Fulam i preuzeo treće mesto na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona.
Fudbaleri Arsenala savladali su danas kao gosti ekipu Fulama sa 1:0, a tom izuzetno značajnom pobedom preuzeli su treće mesto na tabeli Premijer lige koje vodi direktno u Ligu šampiona.
Arsenal.jpg
"Tobdžijama" je bio dovoljan jedan pogotak za slavlje, a postigao je defanzivac Mertezaker u finišu prvog dela susreta.
Kvins Park Rendžers je propustio verovatno i poslednji "voz" u borbi za opstanak pošto je na domaćem terenu izgubio od Stouka sa 2:0. Tim menadžera Harija Rednapa pretrpeo je čak 18. poraz ove sezone i sada kao pretposlednji na tabeli zaostaje 10 bodova za Aston Vilom, prvom ekipom iznad zone ispadanja.
Sanderlend pod vodjstvom novog menadžera Paola Di Kanija ne posustaje, a danas je kod kuće izborio veoma važnu pobedu nad Evertonom (1:0) i udaljio se od ugroženih klubova. Njukasl je ispustio pobedu protiv Vest Bromvič Albiona (1:1), dok je Vigan ostao u opasnoj zoni nakon poraza od Vesthema (2:0).
Di-Kanio.jpg
Današnji rezultati 34. kola:
Fulam - Arsenal 0:1 (Mertezaker 43)
Norič - Reding 2:1 (R.Benet 50, E.Benet 52 - Mekliri 72)
KPR - Stouk 0:2 (Krauč 42, Voters 77. penal)
Sanderlend - Everton 1:0 (Sesenjon 45)
Svonsi - Sautempton 0:0
VBA - Njukasl 1:1 (Džons 64 - Gufran 8)
Vest Hem - Vigan 2:0 (Džervis 21, Nolan 80)
Sutra se sastaju Totenhem - Mančester Siti i Liverpul - Čelsi, a u ponedeljak Mančester Junajted - Aston Vila.

Bavarci ponovo ubedljivi


Bajern iz Minhena, iako je odmarao najbolje igrače, ubedljivo savladao Hanover na gostovanju sa 6:1. Leverkuzen slavio 5:0 protiv Hofenhajma, Dortmund siguran protiv Majnca (2:0).
Fudbaleri minhenskog Bajerna i Bajera iz Leverkuzena deklasirali su rivale u današnjim utakmicama 30. kola nemačke Bundes lige.
Bajern.jpg
Novi šampion Bajern savladao je u gostima ekipu Hanovera sa 6:1, dok je Bajer Leverkuzen kod kuće izrešetao mrežu Hofenhajma - 5:0 i "pogurao" ga u drugoligašku konkurenciju.
Bavarci su u Hanoveru nastupili u kombinovanom sastavu pošto je trener Jup Hejnkes čuvao pojedine igrače za polufinalni meč Lige šampiona. Međutim, i oni koji su istrčali na teren bili su dovoljno jaki da nanesu težak poraz domaćinu i naprave sjajnu uvertiru u meč protiv Barselone.
Borusija iz Dortmunda je kod kuće očekivano slavila protiv Majnca - 2:0, a svih 90 minuta u dresu "milionera" odigrao je srpski reprezentativac Neven Subotić.
Dortmund.jpg
Ajntraht je kod kuće bio bolji od Šalkea (1:0) pa je ostao u trci za visok plasman, dok se Hamurger približio gornjem delu tabele savladavši Fortunu sa 2:1.
Ajntraht Frankfurt - Šalke 1:0 (Rus 41)
Borusija Dortmund - Majnc 2:0 (Rojs 1, Levandovski 87)
Hanover - Bajern Minhen 1:6 (Hofman 84 - Štindl autogol 16, Riberi 23, Gomez 40, 62, Pizaro 71, 86)
Bajer Leverkuzen - Hofenhajm 5:0 (Kisling 16, 65, Širle 31, 69, Rajnarc 79)
Hamburger - Fortuna Diseldorf 2:1 (Van der Vart 14, 20 - Šahin 34)
Od 18.30 sati igraju Verder Bremen i Volfsburg.
Odigrano juče: Borusija Menhengladbah - Augsburg 1:0.
Sutra se sastaju Štutgart i Frajburg, kao i Nirnberg i Grojter Firt.

Donji Srem blizu opstanka


OFK Beograd i Donji Srem zabeležili pobede, dok je Vojvodina u Kuli odigrala bez golova, u prvim mečevima 24. kola fudbalske Superlige. Partizan od 19 časova dočekuje ekipu Rada, dok Zvezda u nedelju gostuje u Borči.
Fudbaleri Donjeg Srema napravli su krupan korak ka opstanku u Superligi Srbije pošto su danas u Novom Sadu savladali direktnog konkurenta, ekipu kragujevačkog Radničkog sa 2:0.
Donji Srem.jpg
U prvom delu utakmice 24. kola nije bilo golova, ali su domaćini zaigrali angažovano u nastavku i zasluženo izborili dragocenu pobedu. Kragujevčani su pretrpeli čak 11. poraz ove sezone, pa su ostali pretposlednji na tabeli.
OFK Beograd je na Karaburmi zabeležio minimalnu pobedu protiv Novog Pazara (1:0), dok su u Kuli Hajduk i Vojvodina odigrali bez golova.
Današnji rezultati:
Donji Srem - Radnički Kragujevac 2:0 (Janković 51, Damjanović 64)
Hajduk - Vojvodina 0:0
OFK Beograd - Novi Pazar 1:0 (Jovanović 74)
Od 19 sati igraju Partizan i Rad.
Sutra od 16 sati sastaju se Sloboda - Javor, BSK - Crvena zvezda, Jagodina - Radnički Niš i Spartak - Smederevo.

Sve spremno za maraton


Beogradski maraton startuje u nedelju 10 sati u Bulevaru kralja Aleksandra, cilj je kod hotela "Moskva". Maraton otvaraju Karl Luis, Ivica Dačić, Vensan Dežer i Saša Đorđević.
Tradicionalni Beogradski maraton u nedelju će, uz slavnog američkog atletičara Karla Luisa, otvoriti premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer i predsednik Beogradskog maratona Saša Đorđević, najavili su organizatori trke.
Maraton3.jpg
Ambasador Evropske unije u Srbiji Dežer je naglasio da će učestvovati na maratonu kako bi promovisao vrednosti sporta.
"Svi želimo da promovišemo vrednosti koje sport nosi, ali ne samo tako što ćemo obarati svetske rekorde, već tako što ćemo, primera radi, dodati čašu vode drugim učesnicima trke i tako pokazati solidarnost", rekao je Dežer na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru. On je iskazao saosećanje i solidarnost sa žrtvama tragičnog događaja na Bostonskom maratonu, kada su u bombaškom napadu ubijene tri osobe, a njih 180 povređeno.
"Svi smo pogođeni tragedijom u Bostonu. Trčanjem ćemo se najbolje boriti protiv nasilja", rekao je Dežer, koji nije mogao da sakrije suze za žrtve napada u Bostonu.
Jedna od najboljih atletičarki Srbije svih vremena Olivera Jevtić najavila je juriš na pobedu na Beogradskim maratonu, čime bi ponovila uspeh iz 2007.
"Već me je uhvatila maratonska groznica i jedva čekam start trke. Nadam se da ću uspeti da trijumfujem, uprkos jakoj konkurenciji", rekla je Jevtićeva.
Maraton4.jpg
Kenijac Elijud Kirui takođe je optimista uoči sutrašnje trke i nada se da će opravdati ulogu favorita.
"Mentalno sam se pripremao za ovu trku i , zašto da krijem, došao sam da pobedim", poručio je Kirui.
Direktor Beogradskog maratona Dejan nikolić istakao je da je već sada oboren jedan rekord - po broju učesnika u maratonu i polumaratonu.
"Do sada je prijavljen rekordni broj trkača - njih 2.600. Ono što je posebno značajno jeste činjenica da su to uglavnom mladi maratonci i polumaratonci", rekao je Nikolić.
Predstavnica Unicefa u Srbiji Vesna Savić Đukić naglasila je da je Beogradski maraton odlična prilika "da se zajedničkim snagama kaže 'ne' nasilju".
Beogradski maraton startuje u 10 sati u Bulevaru kralja Aleksandra, a cilj je kod hotela "Moskva".

Nole i Rafa u finalu


U finalu mastersa u Monte Karlu sastaće se Novak Đoković i Rafa Nadal. Prvi reket sveta savladao Italijana Fabija Fonjinija 6:2, 6:1. Nadal bolji Francuza Tsonge sa 6:3, 7:6.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Monte Karlu, pošto je pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). Novak će se u nedelju u finalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je ranije pobedio Žoa Vilfreda Tsongu.
Novak-Djokovic2.jpg
Srpski teniser sigurno je odigrao prvi set i Italijanu nije dozvolio nijednu priliku za brejk. Đoković je odmah u drugom gemu oduzeo servis Fonjiniju, da bi sigurnu igru potvrdio i u osmom gemu kada je posle manje od pola sata igre još jednom oduzeo servis Italijanu i dobio prvi set sa 6:2.
Naš teniser je u istom ritmu počeo i drugi set i vrlo brzo poveo sa 3:0, oduzevši Fonjiniju servis u drugom gemu. Trenutno 32. teniser sveta nije imao do kraja seta šanse protiv Đokovića, koji je sigurnom igrom još jednom oduzeo servis Italijanu i poveo sa 5:1.
Novak-Djokovic3.jpg
U narednom gemu, Đoković je iskoristio prvu meč loptu i posle samo 52 minuta igre plasirao se u finale turnira u Monte Karlu.
Turnir u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 2,99 miliona evra.

Troboj u Bahreinu?


Kao i prošle sezone, i ove godine smo u prve tri trke videli tri različita pobednika iz tri različita tima. Za razliku od prošle sezone, kada ni jedan od te trojice (Baton, Alonso i Rozberg) nije stigao do titule, sva je prilika da će ovogodišnji šampion biti baš neko iz trilinga dosadašnjih pobednika - Raikonen, Fetel ili Alonso.
Mnogima je teško, a meni priznajem i nemoguće napisati nešto uzbudljivo o stazi Sahir u Bahreinu, pustinjskoj Kraljevini rasprostrtoj preko 33 ostrva u Persijskom zalivu. Što zbog nedovoljno atraktivne lokacije usred pustinje, što zbog nestabilne političke situacije, tek trka u Bahreinu je jedna od najmanje privlačnih u sezoni. Sama staza uopšte nije loša, a među vozačima čak i dosta popularna i u osnovi je čine četiri pravca koja omogućavaju brzine veće od 300km na čas, povezana različitim tipovima sporih, srednje brzih i brzih krivina, pa je preticanje moguće vršiti na više mesta. Podatakom da se ukupno vozi 57 krugova, moja moć da napišem nešto interesantno i relevantno o samoj stazi se neizbežno iscrpljuje.
Troboj-u-Bahreinu-t.jpg
To naravno ne znači da sama trka neće biti uzbudljiva, naprotiv, ovog vikenda s'punim pravom očekujem da budemo svedoci najzanimljivije Velike nagrade Bahreina.
Ali pre toga, dozvolite mi da spomenem dve bitne stvari koje su se desile prethodne nedelje.
Prva se tiče kontinuirane debate o ovosezonskim gumama, budući da Red Bul nastavlja da vrši ogroman pritisak na Pireli, zahtevajući da se promeni konstrukcija P zero modela, kako bi se dobile izdržljivije gume. Pol Hemberi, direktor Pirelija, najavio je da će italijanska firma posle Bahreina napraviti analizu i odlučiti kako dalje, a od te odluke puno toga zavisi. Za mene nema dileme da Red Bul nije u pravu. Nema sumnje da je RB9 ponovo aerodinamično najefikasniji automobil u karavanu, i jasno je da su gume jedino što ga sprečava da dominira u šampionatu na način kao što je to Red Bul činio u 2011. godini. Međutim, gume, takve kakve su, su iste za sve a timovi su imali prilike da ih isprobaju još tokom slobodnih treninga na Interlagosu krajem prošle godine, i da u skladuu sa tim i dizajniraju svoje modele. Austrijski tim je u ovoj sezoni i pored konstantnih žalbi na prve tri trke već zabeležio dve pol pozicije i jednu pobedu, tako da je teško imati razumevanja za njihove zahteve. Nadam se da će i gospodin Hemberi misliti isto.
U protekloj nedelji, puno publiciteta izazvala je i jedna naoko ni počemu zanimljiva fotografija koju je na Tviter postavio Alonso. Na slici se vide Veber i on u neimenovanom restoranu kako čekaju da im se servira večera na koju su dvojica dobrih prijatelja otišli kako bi proslavili predstojeću trku koja će i jednom i drugom biti 200. u karijeri. Ono što sliku čini ipak izuzetno zanimljivom je kontekst - u situaciji kada sa Sebom više nema nikakav odnos, a Red Bul tvrdi da više neće biti timskih naredbi, osmeh na Veberovom licu je indirektan odgovor na Fetelovu prozivku iz Kine. Ako Nemac smatra da mu Mark ni ranije nije pomagao u borbi za titulu, svaki put kada se na stazi bude našao pored Vebera Fetel će morati da se zapita da li će Australijanac možda do kraja sezone pomagati nekom drugom...
Troboj-u-Bahreinu.jpg
Ali vratimo se onome što nas očekuje ovog vikenda na stazi.
Slobodni treninzi u petak su sasvim lepo „zakuvali" situaciju. Uz temperature staze od preko 40 stepeni vremena vodećih timova su bila vrlo izjednačena, pa je razlika između dva najbrža kruga (Raikonen i Veber) u petak iznosila neverovatne tri stotinke.
Ipak, na osnovu viđenog deluje da će u nedelju na pobedničkom postolju ružičastom vodom koja menja šampanjac prskati neko od vozača Ferarija, Lotusa ili Red Bula, dok je Mercedes (ponovo) hendikepiran prevelikom potrošnjom guma, kao što je to obično i bio slučaj prošle godine kad god je staza bila vrela.
Svoju šansu pre svega mora da iskoristi Lotus, jer je malo staza na kojima će uslovi toliko pogodovati njihovom automobilu kao što je to slučaj na Sahiru. E21 je u petak posebno bio impresivan u trkačkoj simulaciji kada je sa punim rezervoarom Raikonen uspeo da izveze puno krugova uz odlično vreme. Kimijevci će morati da mi oproste na jednom klasičnom baksuzluku, ali ne mogu da ne prokomentarišem Finčev fantastični niz od 20 trka zaredom u kojima je osvajao bodove, odnosno 31 trke zaredom koju je završio. Još fascinantnije deluje podatak da je poslednja trka koju Kimi nije završio zbog sudara bila Kanada 2008. godine*. Lotus se nada da će uspeti da ostane konkurentan tokom cele sezone, ali ukoliko je ozbiljno zainteresovan za borbu za titulu, priliku kao što je Bahrein Raikonen jednostavno ne sme da propusti.
Ferari ovog vikenda deluje skoro jednako dobro, pogotovo tokom trkačke simulacije što znači da će učinak u nedelju biti još bolji nego na kvalifikacijama. Alonso i ove sezone vozi fantastično, ali za razliku od prethodne tri, Skuderija mu je ovog puta podarila i automobil koji može do titule. Koliko god ne volim Španca kao ličnost, Alonso kao vozač u meni izaziva samo divljenje. Čak toliko, da ma koliko bilo nezahvalno prognozirati ishod šampionata posle samo tri odvezene trke, deluje mi da ove godine Alonso titulu ne može da osvoji, već samo da je izgubi. A ukoliko je zaista i izgubi, to će pre biti do loše sreće nego do sjajnih svetskih šampiona na stazi.
Troboj-u-Bahreinu-2.jpg
Na osnovu viđenog na slobodnim treninzima, Red Bul je veoma blizu Lotusu i Ferariju, uz malo veće probleme da održi konzistentno vreme u dužem nizu krugova. Ipak, na nivou jednog kruga RB9 je brz, a ukoliko se dočepaju prvog reda na kvalifikacijama i briga o gumama će biti lakša. Još ako jedan pored drugog budu Seb i Mark...
Uz ekstremne temperature, pretpostavka je da će se timovi odlučiti za tri odlaska na zamenu guma, mada će verovatno neki pokušati da stignu do cilja i sa samo dva zaustavljanja. U 2013. godini još nismo videli sigurnosno vozilo, a pošto je Sahir čuven po širokim zonama za izletanje, verovatno ćemo morati da se strpimo još tri nedelje, do Monte Karla.
Kvalifikacije se voze u subotu u 13 časova po našem vremenu, dok je start trke u nedelju od 14 sati. Na poslednjih sedam trkačkih vikenda subotu su dobijali ili Fetel ili Hamilton, krajnje je vreme da na toj poziciji vidimo nekog drugog. Ko je rekao Kimi?
*Ni u Kanadi Raikonen nije eliminisan zbog svoje greške, budući da ga je Hamilton udario otpozadi. U boksu.

Srpski veslači uspešni u Italiji


Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Nikola Stojić i Nenad Beđik osvojio je danas zlatnu medalju na međunarodnoj regati "Memorial Paolo D'aloja" u Italiji. I ostali naši takmičari bili su uspešni.
Dvojac u sastavu Stojić/Beđik osvojio je prvo mesto i zlatnu medanju na međunardonoj regati u Italiji pod nazivom ''Memorial Paolo D'aloja". Dobre rezultate ostvarili su i ostali naši veslači.
Stojic i Bedjik.jpg
U finalu ove discipline Srbija je imala četiri čamca, a Stojić i Nenad Beđik su bili najbrži i trku završili za šest minuta, 40 sekundi i 51 stotinku.
Njih dvojica su za tri sekunde bili brži od Miloša Vasića i Radoja Derića, koji su osvojili srebro. Treća je bila posada Italije koju su činili De Vita i Palmisano,koja je osvojila brozanu medalju sa samo 45 stotinki prednosti u odnosu na Miljana Vukovića i Veselina Savića koji su bili četvrti.
"Trijumf Stojića i Beđika je bio očekivan i samo su potvrdili klasu i trenutnu formu. Prijatno su iznenadili Vasić i Derić koji su osvojili srebrnu medalju. Njih dvojica su samo nedelju dana pošto su u Zagrebu veslali u skulovima seli u dvojac bez kormilara i sa samo
pet dana priprema uspeli su da naprave odličan rezultat", rekao je selektor veslačke reprezentacije Nebojša Ilić.
On je istakao da je zadovoljan i nastupom Vukovića i Savića, kao i da su jedino podbacili Miloš Tomić i Goran Jagar, koji su prošli kroz cilj poslednji.

Igor Rakočević: Ne volim poraze ni u šahu!


Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je danas da crveno-beli moraju što pre da zaborave na neplanirane poraze u domaćem prvenstvu i okrenu se završnom turniru Jadranske lige u Laktašima.
Košarkaš i kapiten crveno-belih, Igor Rakočević, rekao je da ekipa mora što pre da zaboravi na kikseve iz domaćeg šampionata, da se adapitira na nastale promene i pažnju usmeri ka fajnal-foru ABA lige.
Rakocevic.jpg
"Prethodnih dana desile su se neke nepredviđene stvari. Izgubili smo utakmice u kojima smo bili favoriti, promenili smo trenera, ali mi moramo da gledamo napred. Dogodile su se određene promene i sada svi treba da se prilagodimo na sve to. Najvažnije je da treniramo veoma kvalitetno, sa velikom motivacijom i koncentracijom. Svesni smo šta nas čeka u Laktašima i svi smo maksimalno posvećeni tome", rekao je Rakočević za klupski sajt.
On je dodao su mu porazi protiv Metalca i Mega Vizure izuzetno teško pali.

"Niko ne želi trijumf više od nas igrača, direktnih učesnika na terenu. Zato i poraze najteže preživljavamo. Ja ne volim da gubim ni u šahu, a kamoli na košarkaškom terenu gde sam proveo ceo život. Mislim da smo iz ta dva neočekivana poraza izvukli pouke i da sada treba potpuno da se fokusrimao samo na ono što je ipred nas", poručio je Rakočević.

Kapiten Crvene zvezde istakao je da je u ovom trenuku nezahvalno prognozirati ishod polufinalnog meča protiv Radničkog iz Kragujevca.

"Sistem takmičenja je takav, igra se po jedna utakmica i može svašta da se desi. Iskreno verujem da imamo kvalitet i snagu da pobedimo Radnički i plasiramo se u Evroligu. I oni su kao i mi u dosta slabijoj formi u poslednje vreme. Malo ko je to mogao da predvidi, međutim, ta polufinalna utakmica može mnogo toga da promeni, jer ko pobedi dobiće značajan zamajac što u velikoj meri može da promeni dalji tok sezone", konstatovao je trostruki osvajač prestižne nagrade Alfonso Ford za najboljeg strelca Evrolige.

Rakočević je trenutno na drugom mestu najboljih košgetera Superlige gde je u dosadašnjih šest kola prosečno postizao 16,6 poena.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger