Headlines News :

Bez pobednika u milanskom derbiju

Written By maxtv on недеља, 24. фебруар 2013. | 22:59


Veliki milanski derbi završen bez pobednika. Roso-neri poveo pogotkom El Šaravija, Šeloto doneo izjednačenje Interu za konačnih 1:1. Zdravko Kuzmanović na terenu od 74. minuta.
Fudbaleri Intera i Milana igrali su večeras nerešeno 1:1, u derbi utakmici 26. kola italijanske serije A.
Inter-Milan4.jpg
Roso-neri su propustili priliku da se još više približe vodećem šampionu Juventusu, a zaustavio ih je odličnim intervencijama protivnički golman Handanović. Milan je poveo pogotkom El Šaravija i u nastavku stvorio više povoljnih prilika, ali je slovenački internacionalac odbranio udarce Marija Balotelija.
Promašaji su, po pravilu, kažnjeni, pa je rezervista Šeloto doneo izjednačenje Interu za konačnih 1:1, a oba tima ostala su u konkurenciji za mesto koje vodi u Ligu šampiona.
U ekipi domaćina nije igrao Dejan Stanković, dok je Zdravko Kuzmanović u 74. minutu zamenio Alvareza.
Inter-Milan3.jpg
Inter - Milan 1:1 (Šeloto 71 - El Šaravi 21)Parma - Katanija 1:2 (Amauri 87 - Lodi 5, Keko 44)Atalanta - Roma 2:3 (Livaja 8, 44 - Markinjo 12, Pjanić 34, Torosidis 71)Juventus - Sijena 3:0 (Lihtštajner 30, Đovinko 74, Pogba 89)Kaljari - Torino 4:3 (Zau 37. penal, Konti 75, 90+5, Pinilja 87. penal - Cherči 47, Stevanović 54, Bjanki 90+2 penal)Sampdorija - Kjevo 2:0 (Poli 33, Eder 83)Bolonja - Fiorentina odloženo.
Odigrano u subotu: Palermo - Đenova 0:0. Sutra se sastaju Udineze - Napoli i Lacio - Peskara.

Zvezda do pobede u Novom Mestu


Crvena zvezda teško do pobede u Novom Mestu. Crveno-beli savladali Krku 57:52 i zabeležili 16 pobedu u regionalnoj ligi. Rakočević 14, Katić 12 poena.
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Novom Mestu ekipu domaće Krke sa 57:52 (14:19, 7:13, 19:6, 17:14), u 22. kolu regionalne Jadranske lige.
Zvezda-krka5.jpg
Crveno-beli su zabeležili 16 pobedu u dosadašnjem delu takmičenja i zadržali šanse da na čelu tabele stignu Igokeu, koja ima skor 17-5. Krka je pretrpela 13. poraz ove sezone.
Gosti su do uspeha došli posle rastrzane igre pune oscilacija. Redove su stabilizovali u završnici susreta, a najzaslužniji za trijumf bili su Rakočević sa 14 i Katić sa 12 poena. U ekipi Krke najefikasniji bio je Lučić sa 11 poena.

Zvezdi Kup Srbije


Crvena zvezda osvojila i 11. trofej u nacionalnom kupu. Crveno-beli su u Novom Pazaru u finalu savladali Radnički iz Kragujevca sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:22, 27:25).
Odbojkaši beogradske Crvene zvezde osvojili su danas u Novom Pazaru Kup Srbije, pošto su u finalu savladali Radnički iz Kragujevca sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:22, 27:25). Finalna utakmica trajala je 113 minuta.
Odbojka-KUP2.jpg
Crvno-bele su do pobede predvodili Dušan Petković sa 18 poena i Nemanja Jakovljević sa 11 poena, dok su Lazar Koprivica i Milan Čelić postigli po sedam poena. Najefikasniji u ekipi Radničkojg bio je Vladimir Čebić sa 22 poena, Nemanja Stevanović dodao je 19, a Nemanja Radović 12 poena.
Dva uvodna seta bila su gotovo izjadnačena do drugog tehničkog tajm-auta, a onda je finiš prvog dela pripao Beograđanima, dok su u završnici drugog seta bolji bili Kragujevčani.
Radnički je u trećem setu uspeo da dostigne prednost protivnika od pet poena (13:8) i izjednači na 19:19, ali je Zvezda imala više koncentracije i asom Petkovića došla je do vođstva od 2:1.
Odbojka-Kup3.jpg
Crvena zvezda je igrala bolje u četvrtom setu do vođstva od 21:18, kada je Radnički napravio seriju od 5:0 i došao na korak do izjadnačenja. Aktuelni šampion vratio se u igru dobrim servisom Milana Perića, a poslednji poen osvojen je posle neosmišljenog penala Kragujevčana.
Finalnu utakmuicu Kupa Srbije pratilo je oko 1.000 gledalaca u sportskoj dvorani "Pendik".
Crvena zveda je u polufinalu savladala Novi Pazar sa 3:0, a Radnički je pobedio Vojvodinu sa 3:1.
Ovo je odbojkašima Crvene zvezde 11. trofej u nacionalnom kupu.

Svonsi kralj Liga kupa


Svonsi pobedio Bredford sa 5:0 u finalu engleskog Liga kupa i osvojio prvi trofej u istoriji od osnivanja 1912. godine.
Fudbaleri Svonsija osvojili su trofej engleskog Liga kupa pošto su danas u finalnoj utakmici u Londonu savladali ekipu četvrtoligaša Bredforda sa 5:0.
Svonsi7.jpg
Klub iz Velsa ostvario je najveći uspeh od osnivanja 1912. godine i prvi put osvojio trofej u engleskom fudbalu. Ekipa trenera Mihaela Laudrupa dominirala je tokom svih 90 minuta na londonskom Vembliju i na superioran način došla do istorijskog uspeha.
"Imao sam sreću da tokom karijere igram za najveće timove u različitim zemljama. Svonsi nije u vrhu Premijer lige, ali mi smo ovde osvojili trofej, a to je fantastično. Izvanredan je osećaj kada sa malim klubom osvojite pehar", izjavio je Laudrup, bivši istaknuti reprezentativac Danske i nekadašnji prvotimac Juventusa, Barselone, Reala iz Madrida i Ajaksa.
Svonsi8.jpg
Susret na Vembliju odigran je u prisustvu 82.597 gledalaca, a golove za trijumf Svonsija postigli su Dajer u 16. i 48, Miču u 40. i De Guzman u 59. iz penala i 90. minutu.

Real "merka" Čičarita


Real Madrid sprema na leto ponudu Junajtedu za Havijera Ernandesa "Čičarita", preneo Sandej Miror.
Fudbalski klub Real Madrid na leto će poslati ponudu Mančester junajtedu za napadača Havijera Ernandesa, preneli su danas britanski mediji.
Mancester-AVila2.jpg
Mediji: Real na leto šalje ponudu za Ernandesa
Kako je preneo Sandej Miror, Ernandes nije zadovoljan svojom "minutažom" u Junajtedu, pošto trener Aleks Ferguson prednost daje Robinu Van Persiju i Vejnu Runiju.
Napadači Real Madrida Karim Benzema i Gonzalo Iguain su standardni prvotimci, pa je pitanje koliku minutažu će meksički reprezentativac imati na Santjago Bernabeu.
Ernandes je ove sezone odigrao 26 utakmica za Junajted i postigao 15 golova.
Ferguson, navodno, ne želi da proda Ernandesa, ali ako na leto ipak dovede fudbalera Borusije iz Dortmunda Roberta Levandovskog, može da se dogodi da "Čičarito" napusti Old Traford.

Jelena, konačno


Jelena Janković osvojila prvi trofej posle skoro tri godine. Srpska teniserka trijumfovala na turniru u Bogoti savladavši u Argentinku Paulu Ormaečeu sa 6:1, 6:2.
Srpska teniserka Jelena Janković trijumfovala je na VTA turniru u Bogoti savladavši danas u finalu Argentinku Paulu Ormaečeu sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:2.
jj-dubai2012-3.jpg
Meč je trajao jedan sat i 15 minuta. Jelena je kao 24. teniserka sveta bila postavljena za prvog nosioca na ovom turniru, a igrala je protiv 198. na listi.
Teniserka Srbije bila je veoma ubedljiva tokom celog meča i njena pobeda nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje.
Dvadesetosmogodišnja Janković, bivši svetski reket broj jedan i trenutno 24. na VTA listi, osvojila je prvi trofej posle skoro tri godine, ukupno 13. u karijeri. Jelena je prethodno slavila u martu 2010. u Indijan Velsu.
Turnir u kolumbijskoj prestonici igran je za ukupan nagradni fond od 235.000 dolara.

Šampionu bod u Menhengladbahu


Bez pobednika u duelu dve Borusije, Menhengladbah i Dortmund odigrali nerešeno 1:1. Dortmund je poveo golom Gecea iz penala, izjednačio je Junes u 67. minutu.
Fudbaleri Borusije Menhengladbah i Borusije Dortmund igrali su danas nerešeno 1:1, u 23. kolu nemačke Bundes lige.
Borusija-Borusija2.jpg
Aktuelni šampion poveo je golom Gecea iz penala, ali je domaći tim u nastavku uspeo da izjednači i osvoji bod kojim je ostao blizu gornjeg dela prvenstvene tabele.
Gosti iz Dortmunda, za koje je ceo meč odigrao srpski reprezentativac Neven Subotić, učvrstiti su se na drugom mestu sa 17 bodova zaostatka za vodećim Bajernom iz Minhena.
Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 1:1 (Junes 67 - Gece 31. penal)
Od 17.30 sati igraju Grojter Firt - Bajer Leverkuzen.
Odigrano juče: Bajern Minhen - Verder Bremen 6:1, Augsburg - Hofenhajm 2:1, Majnc - Volfsburg 1:1, Hanover - Hamburger 5:1, Šalke - Fortuna Diseldorf 2:1, Štutgart - Nirnberg 1:1.
Odigrano u petak: Frajburg - Ajntraht Frankfurt 0:0.

Novak: Mentalno sam jači


Mentalno se osećam opuštenijim nego što sam bio na početku prošle sezone, kada sam pred sobom imao velike zadatke - da odbranim tri gren slem titule i prvo mesto na ATP listi, rekao je Novak uoči starta turnira u Dubaiju.
Prvi teniser sveta Novak Đoković ocenio je danas uoči starta ATP turnira u Dubaiju, gde je do sada tri puta pobeđivao, da se ove sezone oseća mentalno jačim nego početkom 2012.
Novak-Djokovic2.jpg
Đoković: Mentalno sam jači, želim još gren slem titula
"Mentalno se osećam opuštenijim nego što sam bio na početku prošle sezone, kada sam pred sobom imao velike zadatke - da odbranim tri gren slem titule i prvo mesto na ATP listi", rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio šest gren slem titula - četiri Australijen Opena, Vimbldon i US Open. On je dodao da se potpuno oporavio za naredne izazove.
"Naučio sam lekciju i shvatio kroz kakvo sam iskustvo, u stvari, prošao i sada sam spreman za nove izazove", rekao je Đoković.
Najbolji srpski teniser smatra da su mu Rodžer Federer, Endi Marej i Rafael Nadal podjednako opasni protivnici.
"Ne mogu posebno da izdvojim nijednog od njih. Sva trojica su mi veliki rivali", rekao je Đoković.
On je naglasio da je bio impresioniran izdanjem Nadala na turniru u Brazilu, gde je Španac osvojio prvu titulu otkako se ovog meseca vratio na teren posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena.
Nole-i-MAri-2.jpg
"On i dalje igra veoma, veoma dobro na šljaci, a od njega nisam ni očekivao slabiju igru. Inače, ne mogu da tvrdim kako se on zaista fizički oseća, ali rezultati govore sami po sebi - Nadal igra u finalima, osvojio je titulu, iako se radi o turniru iz serije 250, u kojima on godinama nije učestvovao", rekao je Đoković i dodao da će najnoviji uspesi Nadalu poslužiti za povećanje samopouzdanja.
Srpski teniser ne krije da mu je najveći cilj u 2013. osvajanje titule na Rolan Garosu, jedinog gren slema čiji pehar nema u vitrini.

Goleada na Čizmi


Šampion ubedljiv protiv Sijene. Roma po snežnoj vejavici slavila u Bergamu. Goleada i drama na meču Kaljari - Torino. Bolonja - Fiorentina odloženo.
Fudbaleri šampiona Juventusa sigurno su osvojili bodove na domaćem terenu protiv Sijene (3:0), dok je Roma nakod dosta uzbuđenja slavila po snežnoj vejavici na gostovanju u Bergamu (3:2), u utakmicama 26. kola italijanske Serije A.
Juve-Sijena2.jpg
Juventus sa utakmicom više ima sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Napolijem, Sijena je ostala među tri najugroženije kluba, dok se Roma približila gornjem delu tabele.
Prava goleada i drama viđeni su na meču Kaljari - Torino (4:3), dok je Katanija odnela sva tri boda sa gostovanja u Parmi (2:1).
Parma - Katanija 1:2 (Amauri 87 - Lodi 5, Keko 44)Atalanta - Roma 2:3 (Livaja 8, 44 - Markinjo 12, Pjanić 34, Torosidis 71)Juventus - Sijena 3:0 (Lihtštajner 30, Đovinko 74, Pogba 89)Kaljari - Torino 4:3 (Zau 37. penal, Konti 75, 90+5, Pinilja 87. penal - Ćerči 47, Stevanović 54, Bjanki 90+2 penal)Sampdorija - Kjevo 2:0 (Poli 33, Eder 83)Bolonja - Fiorentina odloženo.
Roma-Atalanta2.jpg
Od 20.45 sati igraju Inter i Milan.
Odigrano u subotu: Palermo - Đenova 0:0. Sutra se sastaju Udineze - Napoli i Lacio - Peskara.

Stvarno najbolji


Zvezdini juniori ubedljivo pobedili Mega Vizuru 88:56 i ponovo se plasirali na završni turnir Evrolige u Londonu. MVP turnira Dušan Ristić, Đukanović najbolji trojkaš.
Juniori Crvene zvezde plasirali su se na završni turnir Evrolige u Londonu, pošto su danas u Beogradu pobedili Mega Vizuru sa 88:56 (23:12, 23:14, 25:18, 17:12).
Juniori-Zvezda2.jpg
Crvena zvezda bila je domaćin kvalifikacionog turnira za plasman na završni turnir Evrolige, koji će se od 9. do 12. maja održati u Londonu.
Zvezdu su do pobede u finalu predvodili Dušan Ristić sa 21 poenom i sedam skokova i Nikola Rebić sa 17 poena. Po 15 poena dodali su Marko Gudurić i Marko Tejić. Ristić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP).
U ekipi Mega Vizure najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 18 poena, a Rade Zagorac ubacio je 13 poena.
Juniori-Zvezda3.jpg
Pored Zvezde, na završnom turniru u Londonu igraće litvanski Lijetuvos Ritas, Sparsi iz Bosne i Hercegovine i španski Huventud.
Košarkaš juniorskog tima Crvene zvezde Brano Đukanović odbranio je titulu najboljeg "trojkaša".
Crvena zvezda je domaćin juniorskog kvalifikacionog turnira za Evroligu, a na takmičenju "trojkaša" učestvovao je po jedan igrač iz svake ekipe. Ekipu Partizana predstavljao je Miloš Vraneš, iz Insepa šutirao je Pol Rigo, Maks Ludvig bio je iz Albe, a Frederiko Milela iz Treviza. Za Mega Vizuru šutirao je Strahinja Jovanović, David Šubert predstavljao je ekipu iz Praga, a Cedevitu Mirko Marić.
Djukanovic1.jpg
Posle prve serije najbolji su bili Ludvig i Đukanović sa po 16 poena, a pored njih u finale su se plasirali Rigo i Šubert, koji su postigli po 14.
Đukanović je u finalu postigao 14 poena i imao je jedan više od Šuberta. Ludvig je ubacio 10 poena, a Rigo devet.

Ture i Tevez srušili Čelsi


Mančester Siti nadigrao na svom terenu Čelsi 2:0. Golove za Siti postigli Jaja Ture u 62. i Karlos Tevez u 85. minutu. Džo Hart odbranio jedanaesterac Lampardu na početku drugog poluvremena.
Ovo je bila četvrta vezana pobeda Sitija nad londonskim timom kod kuće, kojom su se učvrstili na drugom mestu tabele u Premijer ligi sa 12 bodova zaostatka za vodećim Mančester Junajtedom.
Siti-Celzi1.jpg
Siti je sada na sedam bodova prednosti nad trećeplasiranim Čelsijem koji bi mogao da sklizne na četvrto mesto, ukoliko u ponedeljak Totenhem savlada Vest Hem.
Golove za Siti postigli su Jaja Ture u 62. i Karlos Tevez u 85. pravim projektilom sa oko 20 metara, koji je završio u levom gornjem uglu. Tokom utakmice istakao se i srpski internacionalac Matija Nastasić.
Siti je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, mogao je u dva navrata da povede, posle šuteva Matije Nastasića i Džeka Rodvela, ali je golman Čelsija Petr Čeh uspeo da zaustavi njihove udarce na gol.
Na početku drugog poluvremena, u 52. minutu dosuđen je penal za Čelsi. Fudbaler Sitija Kolo Ture nije uspeo da zaustavi Demba Bu, pa je golman Sitija Džo Hart morao da napusti gol i u pokušaju da dođe do lopte srušio je napadača Čelsija u šesnaestercu.
Siti-Celzi2.jpg
Sudija Andre Mariner dosudio je jedanaesterac, a Hartu nije pokazao žuti karton. Kapiten Čelsija Frenk Lampard je sa bele tačke šutirao u donji desni ugao gola, ali je Hart uspeo da odbrani. Kapiten Čelsija je tako propustio priliku da postigne 200. pogodak za "plavce".
Ekipa Roberta Mančinija povela je u 62. minutu. David Silva dodao je do Jaja Turea, a on je okružen četvoricom igrača "zavrnuo" loptu i poslao je ispod ruke Petra Čeha.
Fudbaleri Čelsija nisu potom uspeli da naprave ozbiljniju šansu, a Siti je čuvao vođstvo. Konačan rezultat postavio je Teves u 85. minutu.
Serhio Aguero je prošao po levoj strani i dodao do Silve, koji je prosledio do argentinskog napadača. Branislav Ivanović i Tim Kejhil su bili ispred Tevesa, ali je on sa oko 20 metara snažno šutirao i pogodio gornji ugao Čehove mreže.
Siti-Celzi4.jpg
Njukasl je savladao Sautempton sa 4:2, golovima Muse Sisoka u 33, Papisa Sisea u 42, Joana Kabaja u 67. iz jedanaesterca i autogolom Josa Huivelda u 79. minutu.
Golove za Sautempton postigli su Šnajderlin u trećem i Lambert u 50. minutu.
Sutra: Vest Hem - Totenhem (21,00)

Tina Maze obezbedila titulu

Pobedom u superkombinaciji u Meribelu Tina Maze je devet trka pre kraja sezone obezbedila titulu u Svetskom kupu. Najbliža suparnica slovenačkoj skijašici Nemica Marija Hefl Riš, koja ima 958 bodova zaostatka, nema šanse da je prestigne, budući da svaka pobeda donosi 100 bodova.
Slovenačka skijašica Tina Maze obezbedila je ukupnu pobedu u ovogodišnjem Svetskom kupu, pošto je danas zabeležila trijumf u superkombinaciji u Meribelu.
Tina Maze.jpg
Tina Maze obezbedila trijumf u Svetskom kupu
Sa devet trka do kraja sezone, najbliža suparnica slovenačkoj skijašici Nemica Marija Hefl Riš, koja ima 958 bodova zaostatka, nema šanse da je prestigne, budući da svaka pobeda donosi 100 bodova.
Maze je sa današnjom pobedom sakupila 1.844 bodova i očekuje se da će postati prva žena kojoj je pošlo za rukom da probije granicu od 2.000 bodova.
Drugo mesto u današnjoj trci osvojila je Austrijanka Nikol Hosp sa 82 stotinke zakašnjenja, dok je treća bila njena zemljakinja Mihaela Kirhgaser u vremenu 2:01,00 minuta.
Rezultati:
1. Tina Maze (Slovenija) - 1:59.54 minuta
2. Nikol Hosp (Austrija) - 2:00.36
3. Mihaela Kirhgaser (Austrija) - 2:00.44
4. Džulija Mankuzo (SAD) - 2:01.00
5. Mari Mišel Ganjon (Kanada) - 2:01.36
6. Veronik Hronek (Nemačka) - 2:01.42
6. Elena Kurtoni (Italija) - 2:01.42
8. Lara Gut (Švajcarska) - 2:01.72
9. Lote Smiset Sejersted (Norvwešak) - 2:02.32
10. Ilka Stuhec (Slovenija) - 2:02.49
Poreak u superkombinaciji:
1. Maze - 200
2. Hosp - 160
3. Kirhgaser - 89
4. Ganjon - 77
4. Gut - 77
Generalni plasman:
1. Maze - 1.844
2. Marija Hefl Riš (Nemačka) - 886
3. Lindzi Von (SAD) - 740
4. Ana Feninger (Austrija) - 716
5. Katrin Cetel (Austrija) - 697

Danica za istoriju


Danica Patrik ove nedelje nalazi se u centru pažnje američke sportske javnosti. Danica, uoči trke „Dejtona 500", ima pol poziciju, i dobre šanse da postane prvi žeski vozač pobednik prestižne trke. Tridesetogodišnja Danica ima i srpske korene, tako da navijači u Srbiji imaju konačno za koga da navijaju.
Čim je zakoračila na stazu, stotine navijača koji su pratili trening na stazi Daytona International Speedway podržali su jedinog ženskog vozača u Naskar seriji, Danicu Patrik.
Danica Patrik.jpg
Ova devojka, koja je osvajanjem pol pozicije pred trku Dejtona 500 usmerila svu pažnju javnosti na sebe, jedva se izborila sa pristalicama koje će biti uz nju kroz ceo tok ove najprestižnije trke iz Naskar serije.
Poruke „udaj se za mene", „nazovi me", brojem telefona, kao i mnogi drugi izlivi ljubavi viđeni su na stazi. Tu je bio i ženski deo publike koji je podržao Danicu u nadi da će biti prvi ženski vozač koji će osvojiti prestižnu trku.
Danica nije samo poularna na stazi, ona je glavna zvezda i u Naskar garaži. Tako su ćerke veterana Džefa Gortona, Džima Džonsona i Karla Edvardsa želele da upoznaju Danicu.
Danica Patrik navijaci.jpg
"Svi želimo da Danica postane prva žena koja će osvojiti Dejtonu 500. Protiv sebe će imati najbolje vozače. Njen plan je da ostane na čelu i da kontroliše trku do samog kraja", rekao je Gibson, koji je dodao da Danica .još uvek nema puno iskustva u ovom načinu trke, ali da ima velike šanse da završi na prvom mestu.
Mediji u Americi Danicu već sada upoređuju i sa Amelijom Erhart, prvom ženom koja je preletela Atlantik. Ukoliko trijumfuje, ponovo će biti povučene paralele između Danice i Amelije.
I navijači u Srbiji, kojima ja mahom Naskar nepoznato i nezanimljivo takmičenje, imaće razoga da navijaju za Danicu, imajući u vidu da nosi i srpske korene. Majka Danice Patrik je norveškog porekla, ali familija sa očeve strane je sa naših prostora.
Danica Patrik kokpit.jpg

Navijači protiv ubijanja


Navijači u Beogradu održali su skup sa ciljem da ukažu na žrtve navijačkih sukoba. U povorci koja je prošla kroz centar grada učestvovalo je više od 200 Partizanovih navijača iz frakcije „Zabranjeni".
Više od 200 navijača "Partizana" iz grupe "Zabranjeni", danas je u povorci prošlo kroz centar Beograda i došlo do Hrama Svetog Save.
Zabranjeni.jpg
Protest Zabranjenih
S ciljem da ukažu na žrtve navijačkih sukoba, navijači su nosili transparent "Stop ubijanju - vratimo zdravo rivalstvo".
Skup u pratnji mnogobrojnih policajaca, protekao je mirno. Okupljanje navijača počelo je u podne u centralnom gradskom parku Manjež odakle su otišli do crkve udaljene nekioliko stotina metara, te je saobraćaj bio nakratko obustavljen.
Policija je saopštila da su skup organizovale "Udružene navijačke grupe".

Mesi: Ne treba mi odmor


Dinamika takmičarskog fudbala nam ne dozvoljava da uživamo u uspesima... Već sam navikao da igram mnogo utakmica. Osećam se mnogo bolje ako se ne odmaram, rekao je fudbaler Barselone Leo Mesi.
Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da se mnogo bolje oseća kada stalno igra utakmice, ali da zbog gustog rasporeda ne stiže da uživa u uspesima koje postiže s klubom.
Mesi.jpg
Mesi: Ne treba mi odmor
"Dinamika takmičarskog fudbala nam ne dozvoljava da uživamo u uspesima, ali možda će u budućnosti to biti drugačije. Već sam navikao da igram mnogo utakmica. Osećam se mnogo bolje ako se ne odmaram", rekao je Mesi za klupski sajt.
Mesi je ove sezone postigao 38 golova i najbolji je strelac lige.
"Najvažnije je da pobeđujemo. Naravno, uvek je bolje ako mogu da pomognem golovima", rekao je reprezentativac Argentine.
Barselona će u utorak na Kamp Nou igrati revanš utakmicu polufinala Kupa Kralja sa Real Madridom. U prvom meču bilo je 1:1.
Mesi1.jpg
Oprezno protiv Reala
"Moramo da damo sve od sebe protiv Reala, inače nećemo proći u finale. Pred našim navijačima nemamo drugu mogućnost nego da idemo na pobedu. Ne smemo ni da razmišljamo o utakmici bez golova, iako bismo tako prošli u finale", rekao je on.
Barselona je u sredu uveče izgubila od Milana sa 0:2, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Mesi je rekao da bi njegova ekipa morala da zaboravi taj poraz i okrene se utakmici sa Realom
"Ne smemo da poludimo zbog rezultata u Milanu, moramo da se saberemo jer nam predstoje odlučujuće utakmice", rekao je Mesi.

Srbija u grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom


Poznato je sa kime će vaterpolisti Srbije igrati na Svetskom prvenstvu u Barseloni. "Delfini" se nalaze u grupi C zajedno sa reprezentacijama Mađarske, Australije i Kine.
Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće ovog leta na Svetskom prvenstvu u Barseloni u Grupi C sa selekcijama Mađarske, Australije i Kine, odlučeno je danas žrebom u Barseloni. Svetsko prvenstvo u vaterpolu održaće se u Barseloni od 22. jula do 3. avgusta.
Vaterpolo Srbija.jpg
"Delfini" u pohodu na novu medalju
U Grupi A igraće Španija, Crna Gora, Grčka i Novi Zeland, dok Grupu B čine Hrvatska, Kanada, SAD, Južna Afrika.
U Grupi D igraće Italija, Nemačka, Rumunija i Kazahstan. Titulu svetskog šampiona braniće selekcija Italije.

Bilić: Nema promena oko plasmana u Evroligu


Dve najbolje ekipe iz sezone 2012/2013 će igrati u Evroligi - pobednik 'fajnal fora' i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja, rekao je direktor Jadranske lige Josip Bilić, demantujući izveštavanje pojedinih medija da je promenjen način plasmana u elitno takmičenje.
Direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje Josip Bilić rekao je da će ta liga poštovati propozicije svog takmičenja prema kojima će pobednik završnog turnira i prvoplasirani iz regularnog dela takmičenja izboriti pravo učešha u Evroligi.
Josip Bilic.jpg
Bilić: Nema promena oko plasmana u Evroligu
"To što pišu pojedini mediji je netačno, jer nije po propozicijama takmičenja u Jadranskoj ligi. Dve najbolje ekipe iz sezone 2012/2013 će igrati u Evroligi - pobednik 'fajnal fora' i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja", rekao je Bilić.
Pojedini mediji preneli su da će, prema propisima Evrolige, u najelitnijem evropskom takmičenju iz Jadranske lige igrati finalisti završnog turnira.
"Netačno je to šta je taj novinar razumeo ili nije razumeo... To su proizvoljna tumačenja. Jadranska liga odlučuje o učesnicima Evrolige", rekao je Bilić. Bilić je ukazao na propozicije takmičenja u regionalnoj ligi.
Zvezda Igokea.jpg
Ko će u elitu?
"Jadranska liga se igra iz dva dela, prvi je ligaški, drugi je završni turnir. Prve četiri ekipe igraće na 'fajnal foru', pobednik turnira igraće u Evroligi, kao i prvoplasirana ekipa iz regularnog dela. Na primer, ako Igokea zadrži prvo mesto i osvoji titulu, onda će pored nje u Evroligu ići drugoplasirani tim regularnog dela, a kako trenutno stvari stoje, to je Crvena zvezda", rekao je Bilić.
"Onda bi u kvalifikacije išla trećeplasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja, a ne neko sa završnog turnira. 'Fajnal for' se igra samo za prvaka, takva su pravila", dodao je direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje.
Bilić je rekao da će uprava Jadranske lige za nedelju dana odlučiti gde će se održati "fajnal for".

Rođendan OKS-a


Olimpijski savez Srbije proslavlja danas 103 godine postojanja. Na rođendanskoj svečanosti u hotelu "Moskva" predsednik OKS-a Vlade Divac potpisao poziv za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potpisao je na svečanosti obeležavanja rođendana OKS u hotelu "Moskva" poziv za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.
Vlade Divac OKS.jpg
"Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale 103 godine dugom olimpijskom tradicijom. Sa nama su danas momci koji su dostojno predstavili našu zemlju na upravo završenom Zimskom olimpijskom festivalu mladih u Brašovu i oni predstavljaju budućnost našeg zimskog sporta. Do narednih Zimskih olimpijskih igara ostalo je manje od godinu dana i nadamo se da ćemo imati jak tim u Sočiju", rekao je Divac na proslavi obeležavanja 103. rođendana OKS.
Ministarka sporta i omladine Alisa Marić rekla je da je ovaj događaj prilika da se osvrnemo na novi olimpijski ciklus.
"Istorija sporta i olimpizma u Strbiji je duga i počiva na tradiciji. Ovo je prilika da se osvrnemo na novi olimpijski ciklus. Očekuju nas nova uzbuđenja. Ovo nije zatišje pred buru, svaki trening koji se iskoristi za pripreme je bitan", rekla je ministarka.
Ona je poručila mladim sportistima da se u ostvarenju svojih ciljeva ugledaju na poznate ličnosti našeg sporta.
OKS rodjendan.jpg
Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar rekao je da je na ovom mestu pre 103 godine udaren temelj olimpizma.
"Olimpijske igre su san i vrhunac karijere svakog sportiste, a to je i prilika da predstave zemlju u najboljem mogućem svetlu", rekao je Šoštar.
Tradicionalna proslava rodjendana OKS obeležena je intoniranjem himne Srbije, a zastavu OKS podigli su skijaš Viktor Raković i bijatlonac Dženis Avdić.
Lovorov venac su na spomen ploču osnivaču OKS Svetomiru Đukiću ispred hotela "Moskve" položili Vlade DIvac i Aleksandar Šoštar.

Kralj odigrao kraljevski


Do nove pobede Majami je došao uz tripl-dabl Lebrona Džejmsa, koji je „uništio" Filadelfiju. Klipersi bolji od Jute, Vzardsi iznenadili Hjuston.
Majami je nastavio da dominira na „istoku". Hitsi su savladali Filadelfiju sa 114:90 uz tripl-dabl Lebrona Džejmsa. Lebron je ubacio 16 poena, imao je deset skokova i 11 asistencija. Džejms je tako došao do 35 tripl-dabla u karijeri. Podršku na tom meču „kralj Džejms" imao je od Dvejna Vejda koji je ubacio 33 poena.
Lebron Dzejms.jpg
Kralj nezaustavljiv
Sad je već izvesno da će Los Anđeles Klipersi igrati važnu ulogu u predstojećem plej ofu. Ekipa iz Los Anđelesa pobedila je Jutu sa 107:94, i tako se učvrstio na treće mesto zapadne konferencije.
Blejk Grifin.jpg
Klipersi nastavljaju pohod
Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Keron Batler sa 21 poenom, dok su Blejk Grifin i Lamar Odom ubacili po 18 poena. Gordon Gejvord bio je najefikasnijo u redovima Jute sa 23 porna i osam skokova.
Hjuston Rokitsi koji se nalaze na pragu osmog mesta zapadne konferencije poraženi su od nejakog Vašingtona i to u veoma lošem trenutku. Ekipa iz Teksasa izgubila je od Vizarsa sa 105:103, i tako dala šansu Lejkersima da ih uskoro pretekne na osmom mestu zapada.
Vasington Hjuston.jpg
Vašington iznenadio Rokitse
Za Vašington je najbolje odigrao Bil Bredli koji je postigao 21 poen, Trevor Ariza ubacio je 18 poena, dok je Okafor postigao poen manje. Jan Veseli nije bio na parketu. Kod Hjustona odličan je bio Harden sa 27 poena i šest asistencija, dok je Čendler Parsons postigao 24 poena. Ipak i to je bilo malo da Rokitsi dođu do novog trijumfa.
Majami cirlidesice.jpg
Vrelina u Majamiju ne prestaje
Rezultati mečeva NBA lige:
Vašington - Hjuston 105:103
L.A. Klipers - Juta 107:94
Šarlot - Denver 99:113
Orlando - Klivlend 94:118
Filadelfija - Majami 90:114
Detroit - Indijana 72:90 i
Milvoki - Atlanta 102:103

Bogatstvo za hokejaški dres


Više od 600.000 dolara dao je nepoznati kupac za dres hokejaša Majka Iruzionija, koji je na meču protiv SSSR-a na Olimpijskim igrama 1980. godine postigao pobedonosni gol. Ta pobeda reprezentacije SAD smatra se jednom od najvećih u istoriji američkog sporta.
Dres koji je nosio hokejaš Majk Iruzioni u čuvenoj pobedi američke reprezentacije nad timom Sovjetskog Saveza na Zimskim olimpijskim igrama 1980. godine prodat je na aukciji u Njujorku za skoro 660.000 dolara.
Majk Eruzioni.jpg
Majk Iruzioni strelac pobedničkog pogotka nad SSSR
Dres s brojem 21 nošen na meču "Čudo na ledu" juče je prodat za 657.250 dolara, dok je štap kojim je Iruzioni postigao pobedonosni pogodak prodat za 262.900 dolara, što je pet puta više od procene pre prodaje, rekao je Kris Ajvi iz Heritidž aukšns.
Za sada nije poznato ko su kupci. Iruzioni je nosio juče prodati dres kada je postogao gol u meču u kojem su SAD pobedile Sovjetski Savez s rezultatom 4:3 pošto su pre poslednje trećine gubile 2:3.
Amerika pobeda.jpg
Jedna od najvećih pobeda u istoriji američkog sporta
Rezultat tog meča, nazvanog "Čudo na ledu", bio je iznenađujući pošto je na Igrama u Lejk Plesidu američki tim bio sastavljen uglavnom od amatera, dok su sovjetski igrači smatrani nepobedivim.  U petak je bila 33. godišnjica tog meča.

Zvižduci Mihajloviću ili himni u Pazaru?


Posle skandala na utakmici polufinala Kupa Srbije u odbojci kada su navijači Novog Pazara, na meču protiv Crvene zvezde zviždali himni Srbije, oglasio se i predsednik odbojkaškog kluba Ismail Dupljak. On je naveo da publika nije zviždala himni već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću, koji je odstranio Adema Ljajića iz reprezentacije.
Predsednik odbojkaškog kluba Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je danas da navijači te ekipe na meču sa Crvenom zvezdom nisu zviždali državnoj himni Srbije već selektoru fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću.
"U hali Pendik se nije zviždalo himni republike Srbije, već je to jednostavno bio odgovor Siniši Mihajloviću. Naši navijači su čak nakon intoniranja skandirali ime Adema Ljajića i davali punu podršku našem klubu. Koristim priliku da se zahvalim i navijačima, koji su sve vreme navijali izuzetno fer i korektno, bodrili su naše igrače", kazao je Dupljak regionalnoj televiziji.
On je svoju tvrdnju potkrepio time što nakon toga nije bilo nereda u hali.
Uoči početka današnje polufinalne utakmice Kupa Srbije izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde (0:3), domahi navijači, članovi grupe "Torcida", zviždali su za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" i skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.
Selektor Siniša Mihajlović odstranio je Ljajića iz državnog tima u maju prošle godine nakon što uoči prijateljskog meča sa Španijom nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja, koji nalaže da je pevanje himne obavezno.

U paklu Dejtone, 28 povređenih (VIDEO)

Najmanje 14 gledalaca prebačeno u bolnicu, a još 14 zbrinutu je na samom trkalištu posle nesreće u trci u Dejtoni, dan uoču čuvene trke Dejtona 500. U opštem metežu u publiku uleteo automobil Kajla Larsona.
Ukupno 28 osoba povređeno je u incidentu koji je predstavljao vatreno zagrevanje za istorijsku trku u kojoj će Danica Patrik pokušati da postane prva žena koja je osvojila Naskar trku.


U predigri" za veliki događaj, u poslednjem krugu trke "Nationwide" Automobil Kajla Larsona je "uzleteo" i razbio se o zaštitnu ogradu.
Od ukupno 28 povređenih, 14 je prebačeno u bolnicu.
Dejtona2.JPG

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger