Headlines News :

Kragujevčani sve bliži fajnal foru

Written By maxtv on понедељак, 25. фебруар 2013. | 22:23


Radnički je ostvario važnu pobedu nad Širokim 100:85 i učvrstio se na četvrtom mestu tabele, koje im osigurava plasman na "fajnal for". Kragujevčani u sledećem kolu dočekuju Budućnost.
Košarkaši Radničkog savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Širokog sa 100:85 (24:21, 21:24, 32:22, 23.18), u poslednjoj utakmici 22. kola regionalne Jadranske lige.
Kragujevčani su zabeležili 14. pobedu i još više se približili plasmanu na završni turnir, dok je Široki pretrpeo 15. poraz u dosadašnjem delu takmičenja.
Radnicki1.jpg
Do izuzetno značajnog trijumfa goste su predvodili Vajt sa 29, Ćapin sa 17 i Emening sa 14 poena, dok su u redovima Širokog najefikasniji bili Barać sa 25 i Peršić sa 20 poena.
Odigrano juče: Zadar - Budućnost 60:72, Krka - Crvena zvezda 52:57.
Odigrano u subotu: Cibona - Split 81:73, Solnok - Cedevita 64:59, Partizan - Olimpija 71:73.
Odigrano u petak: MZT Skoplje - Igokea 77:81.
Tabela: Igokea 17-5, Crvena zvezda 16-6, Budućnost i Radnički 14-8, Partizan 13-9, Olimpija i Cedevita 12-10, MZT Skoplje 11-11, Krka 9-13, Cibona 8-14, Široki, Zadar, Split i Solnok 7-15.
U 23. kolu regionalnog takmičenja sastaju se Olimpija - Krka (1. marta), MZT Skoplje - Zadar, Crvena zvezda - Cibona, Split - Široki, Radnički - Budućnost (2. marta), Cedevita - Partizan (3. marta) i Igokea - Solnok (4. marta).

Udineze i Napoli bez golova


Bez golova na meču Udineze i Napoli. Dušan Basta svih 90. minuta na terenu. Od 21 sat igraju Lacio i Peskara.
Fudbaleri Udinezea i Napolija igrali su večeras nerešeno 0:0, u utakmici 26. kola italijanske Serije A.
Udineze je nakon 10. prvenstvenog remija ostao u sredini tabele, dok je drugoplasirani Napoli prišao na minus šest bodova vodećem šampionu Juventusu.
Udine-Napoli1.jpg
Udineze i Napoli odigrali bez golova
U ekipi domaćina svih 90 minuta odigrao je srpski reprezentativac Dušan Basta.
Udineze - Napoli 0:0
U poslednjem meču 26. kola od 21 sat igraju Lacio i Peskara.
Odigrano juče: Inter - Milan 1:1, Parma - Katanija 1:2, Atalanta - Roma 2:3, Juventus - Sijena 3:0, Kaljari - Torino 4:3, Sampdorija - Kjevo 2:0.
Odigrano u subotu: Palermo - Đenova 0:0. Utakmica između Bolonje i Fiorentine je odložena.

Crveni? Pa nije bio ni faul! (VIDEO)

Posle prvih nekoliko sekundi video klipa, zapitaćete se šta li je sudija skrivio... Međutim, kada vidite kraj, zapitaćete se da li ovi ljudi znaju pravila... Zemlja - Malezija, klub - Pahang, sport - donekle!

Bez Janka u Bojsiju


Reprezentacija Srbije igraće bez Janka Tipsarevića u četvrtfinalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa početkom aprila protiv selekcije SAD.
Deveti teniser sveta potvrdio je danas da nakon 14 godina kontinuiranog igranja za državni tim neće biti u sastavu za duel protiv SAD od 5. do 7. aprila u gradu Bojsi, u američkoj državi Ajdaho.
dk-srb-sve12.jpg
Srbija u Bojsiju protiv SAD bez Tipsarevića
Predstojećih pedesetak dana očekuju me samo mečevi na tvrdoj podlozi. Imajući u vidu da je vreme trajanja mog povratka u punu takmičarsku formu neizvesno, procena mog tima je da moje telo može da izdrži ritam turnirskih mečeva na dva dobijena seta. Malo je verovatno da mogu da pružim maksimum u dva Dejvis kup meča, oba u mogućih pet setova sa vrhunskim protivnicima u toku jednog vikenda, izjavio je Tipsarević, navodeći da je mnogo odgovornije da ovu vrstu odluke donese i podeli sa saigračima i selektorom blagovremeno "kako bi se svi prilagodili ovoj situaciji.
Naš tim ima izuzetno jak sastav sa svetskim brojem jedan na čelu. Uveren sam da će i bez mene ostvariti fantastičan rezultat, poručio je Tipsarević.
Srbija se plasirala u četvrtfinale Dejvis kupa pobedivši u prvom kolu Belgiju sa 3:2, dok su Amerikanci istim rezultatom savladali Brazil.

"Orlovi" otvaraju Evrobasket


Prvenstvo Evrope u Sloveniji otvoriće utakmica Srbija - Litvanija 4. septembra u 21 sat. Orlovi sutradan od 17.45 protiv BiH, zatim slede dueli protiv Makedonije, Letonije i Crne Gore.
Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na otvaranju Prvenstva Evrope 4. septembra u Jesenicama od 21 sat protiv selekcije Litvanije, objavljeno je na sajtu Šampionata.
Duda3.jpg
Izabranici selektora Dušana Ivkovića sutradan od 17.45 sati sastaju se sa ekipom Bosne i Hercegovine, a do kraja takmičenja u B grupi slede dueli 6. septembra protiv Makedonije (21 sat), 8. septembra protiv Letonije (17.45) i 9. septembra protiv Crne Gore (21).
Prvenstvo Evrope za košarkaše na programu je od 4. do 22. septembra u Sloveniji, a Srbija će sve utakmice u okviru B grupe igrati u Jesenicama.
Raspored B grupe (Jesenice).
1. kolo (4. septembra): Letonija - BiH (14.30 sati), Makedonija . Crna Gora ((17.45), Srbija Litvanija (21)
2. kolo (5. septembra): Crna Gora - Letonija (14.30), Srbija - BiH (17.45), Litvanija - Makedonija (21)
3. kolo (6. septembra): Crna Gora - BiH (14.30), Letonija - Litvanija (17.45), Srbija - Makedonija (21)
4. kolo (8. septembra): BiH - Makedonija (14.30), Srbija Letonija (17.45), Litvanija - Crna Gora (21)
5. kolo (9. septembra): Letonija - Makedonija (14.30), Litvanija - BiH (17.45), Srbija - Crna Gora (21)
Kosarkasi-Srbija3.jpg
Ostali učesnici prvenstva su Francuska, V.Britanija, Nemačka, Ukrajina, Belgija, Izrael (A grupa, Ljubljana), Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija, Češka (C, Celje), Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska i Švedska (D, Koper).

BSK je apsolutni autsajder


Trener fudbalskog kluba BSK Borča Nebojša Milošević izjavio je njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Partizana "apsolutni autsajder", ali da će pokušati da zasluži sportsku sreću.
"Šta reći o protivniku koji nas je sedam puta pobedio u poslednjih sedam utakmica, uz gol razliku 21:2. Gledajući pozicije na tabeli, apsolutni smo autsajderi i ne opterećujemo se rezultatom. Ali, pokušaćemo da pozitivnim pristupom zalužimo sportsku sreću", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.
Partizan-Bsk.jpg
BSK će u utorak od 13 sati u Borči igrati protiv aktuelnog šampiona Partizana i to će biti prva utakmica prolećnog dela šampionata. Ostali mečevi igraju se u sredu.
Milošević je rekao da njegovi igrači imaju veliki motiv da i sledeće sezone igraju u Super ligi. BSK će se boriti za opstanak, pošto se nalazi na 13. mestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova.
"Nastavak sezone biće maratonska bitka. Čeka nas 15 iscrpljujućih kola, a naš kvalitet, znanje i volja doći će pred ogledalo početkom juna kada budemo svodili račune. Koncentrisani smo, motivisani i posvećeni i od toga nećemo odstupati, a da li će nam to pomoći - videćemo", rekao je Milošević.
On je istakao da njegovim igračima nedostaje samopouzdanje, ali da se nada da će ekipa uspešno završiti sezonu.
"Raspored do kraja je specifičan i moramo da budemo strpljivi. Imamo mnogo mana, ali i vrlina i nadam se da ćemo na kraju sezone imati razloga da se radujemo. Mojim igračima nedostaje samopouzdanja jer oni mogu mnogo više nego što i sami znaju", rekao je Milošević.
Kapiten BSK-a Aleksandar Radunović rekao je da žali sto će se ekipa boriti za opstanak u Super ligi i dodao da ona protiv Partizana nema imperativ pobede.
stadion-BSK-Borca.jpg
"Sve je moglo da izgleda drugačije. Drago mi je što polusezonu otvaramo protiv šampiona, nećemo imati imperativ pobede, ali moramo da pokažemo da velika bodovna razlika između nas nije realna. Daćemo sve od sebe kako bismo napravili dobar uvod u prolećni deo sezone", rekao je Radunović.
Tokom zime BSK je napustilo 13, a došlo je 14 igrača. Ekipa je na pripremama odigrala devet utakmica i nijednu nije izgubila.

Đenaro Gatuzo - ratnik, igrač, menadžer


Novi trener Siona biće Đenaro Gatuzo, rešili čelnici švajcarskog tima, nakon katastrofalnog poraza od Tuna.
Posle katastrofalnog poraza od Tuna (4:0) u Sionu su rešili da "podvuku crtu". Trener Viktor Munjoz razrešen je dužnosti i prebačen u skauting službu, a na njegovo mesto postavljen je Đenaro Gatuzo.
Gatuzo.png
"Gatuzo je preuzeo ulogu trenera i poverio mu u potpunosti rukovođenje timom", piše u saopštenju švajcarskog kluba.
Gatuzo će debitovati kao trener Siona u sredu u četvrtfinalu Kupa Švajcarske protiv Lozane.
Posle 13 godina provedenih u Milanu, Gatuzo se prošle godine pridružio Sionu, i za vrlo kratko vreme postao kapiten, vođa tima i ljubimac navijača, jer je, uprkos godinama i, ruku na srce, slabijoj švajcarskoj ligi, igrao u svom prepoznatljivom stilu, srčano i odlučno, bez ikakve namere da se "prištedi".
Kako je istaknuto, Munjoz nije formalno otpušten, ali je napravio "korak nazad" u karijeri i ove nedelje će preuzeti ulogu skauta.
Gatuzo je peti trener na klupi Siona ove sezone, a njegov prethodnik Munjoz proveo je svega mesec i po dana na dužnosti.

Kompromis na pomolu?


Samo finalisti fajnalfora Jadranske lige trebalo bi da učestvuju u Evroligi ali zbog celokupne zbrke moguć i kompromis, saopštilo rukovodstvo elitnog takmičenja nakon izjava Josipa Bilića.
Rukovodstvo Evrolige saopštilo je danas da je pravilnik ovog takmičenja jasan i da bi prema njemu finalisti fajnalfora Jadranske lige naredne sezone trebalo da učestvuju u elitnom takmičenju, ali da će zbog celokupne zbrke sa čelnicima regionalnog takmičenja pokušati da pronađu kompromisno rešenje, samo za tekuću sezonu.
Josip-Bilic.jpg
Josip Bilić
Evroliga želi da ispravi izjave gospodina Josipa Bilića, koje su se pojavile u medijima za vikend. Želimo da pojasnimo da se pravilnikom Evrolige odlučuje ko će se plasirati u EL, a ne statutima nacionalnih takmičenja. Takav je slučaj i u ostalim međunarodnim takmičenjima, navodi se u saopštenju koje je obajvljeno na sajtu Evrolige.
Međutim, kako se navodi, postoji mogućnost da se ove sezone napravi kompromis, s obzirom na to da su klubovi u Jadranskoj ligi započeli sezonu sa pravilom da pobednik ligaškog dela ide direktno u Evroligu.
"Zbog trenutne situacije, predstavnici Evrolige su u razgovorima sa predsednikom ABA lige kako bi se pronašlo rešenje koje će se odnositi samo na ovu sezonu, kako bismo zaštitili sportske interese klubova koji ove sezone nastupaju u Jadranskoj ligi. Kada dođemo do rešenja, ono će biti objavljeno, a to će se desiti u narednih nekoliko dana", zaključuje se u saopštenju.
Zvezda-Olimpija4.jpg
Dva tima direktno u Evroligu, jedan u kvalifikacije
Evroliga je uz saopštenje objavila pravilnik, gde piše da se plasman u nacionalnom prvenstvu, odnosno, u ovom slučaju glavnom takmičenju, određuje od početka do kraja, uključujući regularnu sezonu i plej-of.
To znači, da se definicija šampiona, drugoplasiranog i trećeplasiranog u Jadranskoj ligi određuje utakmicama fajnalfora. U svakom slučaju, za sada je izvesno da će iz Jadranske lige dva tima direktno u Evroligu, a jedan u kvalifikacije.
Na tabeli Jadranske lige trenutno vodi Igokea, ispred Crvene zvezde, Budućnosti, Radničkog i Partizana.

Bekam: Čast je igrati za PSŽ


"Čast mi je da sam u društvu velikih igrača i sa takvim trenerom i navijačima" rekao je Beks nakon debija na Parku prinčeva i dodao da je oduševljen atmosferom i dočekom navijača.
Novi fudbaler Pari Sen Žermena bivši kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam izjavio je da mu je čast što u ovim godinama igra za klub takvog renomea.
Bekam-PSG1.jpg
Beks oduševljen atmosferom i dočekom na Parku prinčeva
"Čast mi je da sam u društvu velikih igrača i sa takvim trenerom i navijačima", rekao je Bekam koji je u debiju protiv Olimpika iz Marselja inicirao akciju koja je na kraju završena golom i ukupnom pobedom od 2:0. On je naglasio da je zadovoljan svojim izdanjem u debiju.
"Bio sam malo nervozan, ali sam na kraju bio zadovoljan jer smo pobedili Marselj na našem stadionu.", rekao je Bekam.
Tridesetosmogodišnji vezni igrač naglasio je da se fizički dobro osećao tokom meča, iako na kraju "nije osećao noge".
"Noge su mi se zaledile", nasmejao se Bekam i dodao da je "priličan problem ponovo ući u formu. Biću uskoro spreman 100 odsto", poručio je Bekam i dodao da je oduševljen atmosferom i dočekom navijača na Parku prinčeva.
Viktorija.jpg
Podrška sa tribina
"Atmosfera je bila neverovatna. Zahvalan sam navijačima PSŽ-a na ovom sjajnom dočeku. To je za mene neprocenjivo iskustvo", rekao je Bekam.
Bivši igrač LA Galaksija nije bio nezadovoljan što nije bio u startnoj postavi.
"Ima toliko dobrih igrača u ekipi, pa sam srećan samim tim što sam deo tima koji pobeđuje." rekao je Bekam.

Partizan u plusu


Na Skupštini Partizana konstatovano da su crno-beli u 2012. godini poslovali pozitivno i da je ostvarena zarada od 300.000 evra. Savo Milošević predložen za novog člana UO.
Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da su crno-beli treću godinu zaredom poslovali pozitivno i da je tokom 2012. godine ostvarena zarada od 300.000 evra.
"Najznačajniji prihodi i dalje su od prodaje igrača i ukoliko želimo da klub sa svim selekcijama i dalje bude uspešan, tako mora da bude. Transferi igrača i u prošlosti su bili glavni izvori prihoda, a tako će da bude i ubuduće. Ali, transferi moraju da budu planski i kontrolisani", rekao je Đurić podnoseći izveštaj, koji je usvojen na redovnoj Skupštini kluba.
djuric1.jpg
Đurić: Partizan u plusu 300.000 evra
On je naveo da su ukupni prihodi kluba u 2012. godini bili 18.459.000 evra, a rashodi 18.182.000 evra.
Prvi čovek kluba pohvalio je marketing službu koja je napravila izuzetne ugovore sa Karlsbergom i Adidasom, ali i naglasio da bi prihodi od sponzora morali da budu veći.
"Nismo zadovoljni u kakvom stanju nam je stadion i uskoro ćemo porazgovarati sa državnim organima kako bismo na tome radili. Što se tiče internata, plan nije ispunjen, ali ne odustajemo i novi rok za njegovu izgradnju je 2015. godina", naglasio je Đurić i dodao da sportski ciljevi ostaju isti - domaća titula i grupna faza jednog od dva evropskog takmičenja.
Kada su u pitanju medijske najave da bi na Skupštini moglo da dođe do njegove smene, Đurić je bio jasan.
"Nemojte da potcenjujete Skupštinu, to je skup naših legendi. Ko nema hrabrosti da dođe ovde i kaže šta ima, on nije deo Partizana, već tabloidne javnosti", poručio je Đurić.
Na Skupštini je prisutan i Đurićev protivkandidat na prethodnim izborima Savo Milošević i on je predložen za novog člana Upravnog odbora kluba.

Pažnja, pažnja - prekid!


U slučaju uvredljivog navijanja, političkih parola i rasističkih uzvika, fudbalski mečevi će biti prekinuti, poručuju iz Zajednice superligaša. Prvo će publika biti upozorena, a ukoliko nastavi sa neprimerenim navijanjem, meč će biti prekinut na deset minuta; ako i to ne pomaže, sudija prekida utakmicu.
Zajednica fudbalskih Superligaša objavila je tekst koji će biti pročitan publici u slučaju da zbog uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice ili političkih parola meč prvenstva Srbije bude prekinut.
2.png
Gledaoci će najpre biti upozoreni na takvo ponašanje, potom će biti obavešteni o privremenom prekidu susreta, a na kraju i o trajnom prekidu.
Prvo saopštenje: 
"Poštovani posetioci, molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Zbog uočenog rasističkog ponašanja (uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice ili političkih parola) dela gledalaca, koje ugrožava (ometa) tok utakmice, sudija daje napomenu da može da prekine utakmicu. Rasizam (uvredljivo navijanje, vređanje, političke parole) na fudbalskim stadionima ne sme biti tolerisano. Molimo vas da imate u vidu, odnosno da ovu poruku najozbiljnije shvatite, da će u slučaju nastavka ovakvog ponašanja utakmica biti prekinuta - privremeno ili trajno. Uživajte u fudbalu i recite glasno i jasno NE rasizmu (nesportskom navijanju). Hvala vam na razumevanju".
Drugo saopštenje:
"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Zbog činjenice da je rasističko (uvredljivo navijanje, vređanje igrača i drugih aktera utakmice, političkih parola), ponašanje u gledalištu nastavljeno, utakmica se privremeno prekida na minuta (5-10). Timovi će otići u svlačionice. Još jednom vas podsećamo da rasizmu (uvredljivom navijanju, vređanju igrača i drugih aktera utakmice, političkim i drugim neprikladnim parolama), na fudbalskim stadionima ne sme biti mesta i da takve pojave neće biti tolerisane. Ako se ovakvo ponašnje publike (navijača) nastavi, utakmica će biti trajno prekinuta, a adekvatne disciplinske i druge mere će biti preduzete prema gledaocima i klubovima. Ponavljamo, utakmica će se trajno prekinuti ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi. Zahvaljujemo na pažnji".
Treće saopštenje:
"Poštovani posetioci, Molimo vas za malo pažnje. Ovo je važno sigurnosno obaveštenje. Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je, zbog kontinuiranog rasističkog (uvredljivog navijanja, vređanja igrača i drugih aktera utakmice, političkih parola) ponašanja među gledaocima, koje ometa tok utakmice, sudija odlučio da trajno prekine utakmicu. Ponavljamo: utakmica je trajno prekinuta. Mole se svi gledaoci da u miru i redu napuste stadion. U interesu bezbednosti, svi gledaoci se mole da slede instrukcije redara i drugih lica zaduženih za sigurnost na stadionu. Dalje izjave i informacije o posledicama prekinute utakmice dobićete putem sredstava javnog informisanja i internet sajta kluba".

Poraz braće Đoković u dublu


Novak Đoković je u paru sa bratom Markom izgubio u prvom kolu dubla na ATP turniru u Dubaiju od Rusa Nikolaja Davidenka i Belgijanca Dika Normana sa 4:6, 6:3, 10:4.
Davidenko i Norman će u drugom kolu igrati protiv boljih iz duela u kojem se sastaje srpsko-švedska kombinacija Nenad Zimonjić i Robert Lindšted sa američko-australijskim parom Erik Butorac/Pol Henli.
Nole-L2.jpg
Đoković u singlu u utorak igra protiv Troickog.
Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1,78 miliona dolara.

Holandski derbi, treće poluvreme (VIDEO)

Fudbaleri Fejenorda savladali su PSV u derbiju holandskog šampionata sa 2:1, a posle meča došlo je do velike gužve u tunelu koji vodi ka svlačionicama. Prvo je Džermejn Lens (PSV) dočekao Jorisa Matijsena, da bi se u čitavu gužvu umešao veliki broj igrača obe ekipe. Pogledajte kako je to izledalo.

Policija dočekala Maradonu


Dijego Maradona stigao u Italiju, gde ga je dočekao veliki broj navijača, ali i poreska policija. Italijanske poreske vlasti traže od Maradone da plati 40 miliona evra na ime poreza u vreme dok je igrao za Napoli.
Bivša svetska fudbalska zvezda Argentinac Dijego Maradona doputovao je danas u Italiju kako bi dokazao da nije izbegavao da plaća porez u toj zemlji, saopštio je danas njegov advokat Anđelo Pizani.
Maradona.jpg
"Maradona je stigao u Italiju jer je to obećao i zato što voli ovu zemlju", rekao je Pisani.
Italijanske poreske vlasti traže od Maradone da plati 40 miliona evra na ime poreza u vreme dok je igrao za Napoli.
"Maradona izuzetno postuje italijanske institucije i želi da se sastane sa poreskim vlastima i razmotri dokumentaciju koja mu se predočava", rekao je Pisani.
Maradonu su na aerdoromu u Rimu dočekale na desetine navijača, ali i finansijska policija.
Legendarni fudbaler je potom zajedno sa advokatom otputovao za Napulj, uz pratnju jednog policijskog automobila.

Korak po korak do titule


Napadač Crvene zvezde Filip Kasalica rekao je da su se svi u ekipi uželeli prvenstvenih utakmica i istakao da je vreme da crveno-beli "naplate" trud i rad sa priprema.
"Sigurno je da smo se trudili i na pripremama da pobedimo sve rivale, ali prvenstvo je ipak nešto drugo. Počinjemo borbu za svaka tri boda, jer je poznato da nam je u svakom meču ovog proleća pobeda imperativ", kazao je crnogorski reprezentativac za sajt Zvezde.
Zvezda-Kasalica1.jpg
Izabranici Aleksandra Jankovića zaostaju šest bodova za vodećim Partizanom, a u sredu u prvom prolećnom kolu dočekuju Javor.
"Razmišljamo samo o prvom narednom meču. To znači da smo svu pažnju usmerili samo na Javor, i tek kada, nadam se, uspešno preskočimo tu prepreku mislićemo o sledećoj. Idemo utakmicu po utakmicu", naveo je Kasalica.
On je u prvom delu sezone odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima i postigao šest golova.

Možemo čak i do drugog mesta


Menadžer Arsenala Arsen Venger veruje da njegov tim u poslednjih 11 kola Premijer lige može da prestigne Totenhem i Čelsi, pa i da se upusti u borbu za drugo mesto sa Mančester Sitijem.
"Nisam siguran da ćemo se samo boriti za četvrto mesto sa Totenhemom i da su ostala mesta nedostižna. Možemo da stignemo i Siti, mogla bi to da bude neizvesna borba do kraja" rekao je Venger za engleske medije.
Arsen-Venger-1.jpg
Tobdžije su trijumfom protiv Aston Vile (2:1) vezali tri pobede u prvenstvu, ali ono što navijače zabrinjava su porazi od Bajerna u prvom meču osmine finala LŠ i eliminacija od Blekburna u FA kupu.
Arsenal se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli sa devet bodova manje od drugoplasiranog Sitija, odnosni 21 bod zaostatka u odnosu na vodeći Mančester Junajted.

Verati i Lukas se dive Bekamu


Vezni fudbaler Pari Sen Žermena Marko Verati izrazio je divljenje prema starijem saigraču Dejvidu Bekamu, uz nada da će od njega nešto naučiti.
"Tokom narednih nedelja želim da ukradem tajnu dobre igre od Bekama i saznam još nesto o njemu", rekao je mladi Italijan francuskim medijima.
Bekam---PSZ-2.jpg
Brazilac Lukas Mura opisao je bivšeg kapitena Engleske kao "gospodara fudbala".
"Bekam je gospodar fudbala, zvezda. Veliko je zadovoljstvo igrati sa njim", kazao je Mura.
Bekam ja za Parižane debitovao u sinoćnjem derbiju protiv Marseja, ušao je u igru u 76. minutu i učestvovao u akciji kod pogotka Zlatana Ibrahimovića za konacnih 2:0. Novu priliku Bekam će imati u sredu, ponovo protiv Marseja, ali ovaj put u Kupu Francuske.

Veliki preokret Rivera (VIDEO)

Fudbaleri River Plate savladali su Tigre sa 3:2, u derbiju argentinskog šampionata. Gosti su na Monumentalu vodili do 86. minuta, a onda je Ćino Luna, prošle godine najbolji igrač upravo Tigrea, sa dva gola doneo preokret i tri boda Riveru. U finišu meča postignuta su još dva pogotka, a gosti su meč završili sa igračem manje zbog isključenja Bote.

Počinje vruće proleće



Posle 86 dana zimske pauze i dugih priprema na raznim toplijim destinacijama, od Crne Gore i Slovenije, do Kipra i Turske sutra se konačno nastavlja fudbalski šampionat Srbije. Utakmicom u Borči između BSK-a i Partizana nastavljase takmičenje u Super ligi Srbije, u kojoj će crno-beli pokušati da osvoje rekordnu šestu uzastopnu titulu šampiona.
Utakmicama 16. kola počinje prolećni deo šampionata, BSK i Partizan u utorak od 13 sati igraju prvu utakmicu, dok su u sredu od 14 sati na programu preostali dueli.
FK-Partizan.jpg
Partizan u drugi deo prvenstva ulazi sa 37 bodova, šest više od drugoplasirane Crvene zvezde. Izabranici Vladimira Vermezovića pokušaće da sačuvaju prednost i osvoje šestu uzastopnu titulu, što bi bio rekord u srpskom fudbalu.
FK-Partizan-1.jpg
Sa druge strane, BSK je u donjem delu tabele, sa 14 bodova.
Fudbaleri Crvene zvezde takmičenje počinju u sredu od 18.30, kada na stadionu u Ljutice Bogdana gostuje Javor iz Ivanjice. Uprava kluba uspela je da skine blokadu i registruje nove igrače, a u ekipi Zvezde veruju da mogu da prekinu dominaciju "večitog" rivala.
SLOBODA-ZVEZDA.jpg
Javor je siguran u sredini tabele, na šestom mestu, sa sedam pobeda i šest poraza.
Jagodina igra u Kuli protiv Hajduka i pobedom želi da sačuva treće mesto na tabeli. Domaćima će svaki bod biti važan u borbi za opstanak, pošto je ekipa na 14. mestu, sa 13 bodova.
Fk-Javor.jpg
Vojvodina će gostovati poslednjeplasiranom Smederevu i pokušaće pobedom da se vrati na treće mesto. Novosađani su posle jesenjeg dela sakupili 28 bodova i zaostaju jedan bod za Jagodinom, dok su fudbaleri Smedereva zabeležili samo jednu pobedu uz pet nerešenih rezultata.
Uprava Smedereva je uspela da obezbedi sredstva za izmirenje dugova prema bivšim igračima, pa je klubu dozvoljeno da registruje nove igrače. Ali, klub će ponovo imati finansijske teškoće, pošto je tokom vikenda na stadionu ukradeno sedam trafoa bez kojih ne može da radi semafor.
FK-Smederevo.jpg
Fudbaleri Rada će igrati u Kragujevcu protiv Radničkog i pokušaće da zadrže korak za vodećim ekipama. "Građevinari" na petom mestu imaju tri boda manje od Vojvodine, dok će se pretposlednji Radnički, koji ima 12 bodova, boriti za opstanak.
U duelu osmoplasirane i sedmoplasirane ekipe, Spartak će u Subotici dočekati Slobodu. Te ekipe deli jedan bod, Sloboda ima 23, a Spartak 22 boda.
Zvezda-Golman.jpg
Donji Srem dočekaće OFK Beograd i pokušati pobedom da se "odlepi" od ekipa koje se nalaze u opasnoj zoni. Donji Srem je 11. na tabeli sa 15 bodova, dok se "romantičari" nalaze na devetom mestu sa šest bodova više.
U meču ekipa kojima je ugrožen opstanak u eliti sastaće se u Nišu Radnički i Novi Pazar. Domaća ekipa je 12. na tabeli sa 14 bodova, dok Novi Pazar na 10. mestu ima bod više.
ZVEZDA-RADNICKI-NIS.jpg
Parovi 16. kola:
Utorak:
BSK Borča - Partizan (13.00)
Sreda:
Hajduk Kula - Jagodina (14.00)
Donji Srem - OFK Beograd (14.00)
Spartak - Sloboda (14.00)
Smederevo - Vojvodina (14.00)
Radnički Kragujevac - Rad (14.00)
Radnički Niš - Novi Pazar (14.00)
Crvena zvezda - Javor (18.30).
Tabela: Partizan 37, Crvena zvezda 31, Jagodina 29, Vojvodina 28, Rad 25, Javor 23, Sloboda 23, Spartak 22, OFK Beograd 21, Novi Pazar 15, Donji Srem 15, Radnički Niš 14, BSK Borča 14, Hajduk Kula 13, Radnički Kragujevac 12, Smederevo 8.

Mihajlović: Pritisak je normalan


Selektor Srbije Siniša Mihajlović izjavio da je normalno da postoji pritisak pred meč protiv Hrvatske, ali da ne sumnja da će se njegovi igrači, iako mladi, izboriti sa tim. Selektor ima sliku tima koji će igrati u Zagrebu, promene moguće.
Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da onaj igrač koji ne može da podnese pritisak utakmice kakva će biti sa Hrvatskom, ne treba da se bavi fudbalom.
Mihajlovic.jpg
"Utakmica sa Hrvatskom je fudbal, a ne rat, i neće biti nikakav problem. Mi imamo mlad tim, ali to nema nikakve veze i igrači će meč sa Hrvatima podneti kako treba, jer onaj ko ne može da podnese pritisak i ne treba da se bavi fudbalom, nek' ide u kancelariju da radi nešto drugo", rekao je Mihajlović.
Srbija će 22. marta gostovati u Zagrebu, protiv Hrvatske, u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.
"Moji igrači moraju da veruju u sebe i da znaju koliko vrede. Voleo bih kada bismo mogli svake nedelje da igramo takve utakmice, sa takvim protivnicima, punim stadionima jer samo tako fudbaleri mogu što pre da sazru", rekao je Mihajlović.
On je istakao da uglavnom ima startnu postavu tima protiv Hrvatske, ali do meča mnogo šta može da se promeni.
"Imam u glavi ko bi mogao da igra, ali ima još mesec dana do utakmice... Ko zna ko će se u međuvremenu povrediti, ko će igrati u kontinuitetu. Može mnogo toga da se promeni, ali ne sumnjam da će oni koji izađu na teren, dati sve od sebe", rekao je Mihajlović.
Srbija posle četiri kola zauzima treće mesto na tabeli grupe sa četiri boda, šest manje od vodećih Belgije i Hrvatske.

Troicki pokvario plasman


Teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević zadržali su prvo, odnosno deveto mesto na objavljenoj ATP listi, dok je Viktor Troicki pokvario plasman za dve pozicije i zauzima 44. mesto.Dušan Lajović napredovao za dve pozicije .
Đoković na prvom mestu ima 12.960 bodova, dok je Tipsarević deveti sa 3.125 bodova. Troicki je i ove nedelje pokvario plasman, sa 42. "pao" je na 44. mesto i ima 925 bodova.
Janko-Tipsarevic-2.jpg
Dušan Lajović napredovao je za dve pozicije i sa 345 bodova zauzima 160. mesto, dok je Boris Pašanski za tri mesta popravio plasman i sada je 171. sa 307 bodova.
Dusan-Lajovic.jpg
Među prvih 10 tenisera nije bilo promena, a "skok" od šest pozicija napravio je Japanac Kei Nišikori, koji je posle sinoćnjeg osvajanja turnira u Memfisu zauzeo 16. mesto.
ATP lista:
1. Novak Đoković (Srbija) 12.960 bodova
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 9.855
3. Endi Marej (Velika Britanija) 8.480
4. David Ferer (Španija) 6.865
5. Rafael Nadal (Španija) 5.755
6. Tomaš Berdih (Češka) 4.545
7. Huan Martin Del Potro (Argentina) 4.410
8. Žo Vilfred Conga (Francuska) 3.660
9. Janko Tipsarević (Srbija) 3.125
10. Rišar Gaske (Francuska) 2.880
=======================================================
44. Viktor Troicki (Srbija) 920

Jelena napredovala i na listi


Posle pobede na turniru u Bogoti naša teniserka Jelena Janković napredovala za tri pozicije na novoj VTA listi i sa 1.770 bodova zauzima 21. mesto. Ana Ivanović zadržala 13. mesto sa 2.836 bodova.
Jankovićeva je sinoć u finalu turnira u Bogoti pobedila Argentinku Paulu Ormaečeu sa 6:1, 6:2 i osvojila 13. trofej u karijeri.
Bojana-Jovanovski-2.jpg
Bojana Jovanovski je "skliznula" sa 39. na 40. mesto i ima 1.370 bodova, dok je Vesna Dolonc za tri pozicije pokvarila plasman i sa 712 bodova zauzima 95. mesto.
Prvo mesto zadržala je Amerikanka Serena Vilijams sa 10.365 bodova, a jedina promena među prvih 10 je "skok" Čehinje Petre Kvitove sa osmog na sedmo mesto.
Vesna-Dolonc-2.jpg
VTA lista:
1. Serena Vilijams (SAD) 10.365 bodova
2. Viktorija Azarenka (Belorusija) 10.325
3. Marija Šarapova (Rusija) 9.715
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 7.505
5. Na Li (Kina) 6.130
6. Anđelika Kerber (Nemačka) 5.400
7. Petra Kvitova (Češka) 4.980
8. Sara Erani (Italija) 4.915
9. Samanta Stosur (Australija) 3.835
10. Karolina Voznijacki (Danska) 3.570
======================================================
13. Ana Ivanović (Srbija) 2.836
======================================================
21. Jelena Janković (Srbija) 1.770
======================================================
40. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.370
=======================================================
95. Vesna Dolonc (Srbija) 712

Atletičari spremni za EP



Selekor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović ocenio je da su medalje na Balkanijadi u Istanbulu svojevrsna najava dobrih rezultata na prvenstvu Evrope u dvorani u Geteborgu početkom marta. Popović na prvenstvu Evrope u Geteborgu, od 1. do 3. marta, očekuje "visok plasman naših atletičara".
"Zadovoljan sam nastupom svih naših atletičara u Istanbulu, a pre svega Ivane Španović koja je sa 6,73 metara oborila državni rekord u skoku u dalj, Asmira Kolašinca, koji je imao najbolji hitac sezone i Gorana Nave sa ispunjenom normom na 1.500 metara", rekao je Popović Tanjugu.
Asmir-Kolasinac.jpg
Popović je precizirao da se lista putnika za Geteborg nije proširila posle Istanbula, odnosno da je čine Španović, Kolašinac, Dudaš i Nava.
"Jedina promena je disciplina u kojoj će Nava nastupiti u Geteborgu, a to je trka na 1.500 metara", rekao je Popović.
Goran-Nava.jpg
On je naglasio da je u Istanbulu odlično izdanje pružio i višebojac Mihail Dudaš, kao i Emir Bekrić na 400 metara.
"Bekrić nije ispunio normu za učešće na EP u Geteborgu, ali je obaranjem ličnog rekorda ispunio sva očekivanja", ocenio je Popović i dodao da je izuzetno zadovoljan i nastupima Amele Terzić i Nemanje Kojića, "koji su pokazali da su spremni za kros sezonu".
Bekric.jpg
Popović je ponovio da na prvenstvu Evrope u Geteborgu, od 1. do 3. marta, očekuje "visok plasman naših atletičara".

Rekordi Sparsa


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige San Antonio je na gostovanju savladao Finiks sa 97:87. U ekipi Sparsa šest igrača postigli su dvocifren broj poena i ostvarili najbolji klupski rekord u NBA ligi od 45 pobeda i 13 poraza.
Košarkaši San Antonija pobedili su na gostovanju Finiks sa 97:87 i ostvarili najbolji klupski rekord u NBA ligi od 45 pobeda i 13 poraza.
NBA-Feniks-2.jpg
U ekipi Sparsa šest igrača postigli su dvocifren broj poena, a Peti Mils i Kavi Leonard bili su najefikasniji sa po 16. Tijago Spliter ubacio je 14, a po 12 su dodali Boris Dijao i Manu Đinobili.
Marcin Gortat bio je najefikasniji u ekipi Finiksa, koja je izgubila od San Antonija šesti put uzastopno, odnosno deveti put u poslednjih 10 utakmica. Luis Skola dodao je 15, a Goran Dragić "dabl dabl" učinak od 10 poena i 11 asistencija.
NBA-Feniks-2.jpg
Rezultatska neizvesnost u duelu najuspešnijeg tima dosadašnjeg dela šampionata (San Antonio) i najslabijeg u Zapadnoj konferenciji (Finiks) trajala je samo u prvih 12 minuta koje je Finiks rešio u svoju korist - 21:19.
Iako bez prvog plejmejkera Tonija Parkera, kojeg je trener Greg Popović "odmarao" u ovom susretu, stvari su počele da se kristališu u drugoj četvrtini. San Antonio je tu deonicu dobio sa 35:19 i već tada trasirao put ka 45. pobedi u prvenstvu.
NBA-Feniks-5.jpg
Timu iz Arizone ovo je jedna od slabijih sezona poslednjih godina pošto je u dosadašnjem delu šampionata ostvario tek 18 pobeda, uz 39 poraza.
Košarkaši Majamija pobedili su Klivlend sa 109:105 i ostvarili 11. uzastopnu pobedu u NBA ligi.
Najbolji u ekipi Majamija bio je Lebron Džejms sa 28 poena i osam asistencija. Dvejn Vejd postigao je 24 poena, od kojih 11 u poslednjih pet minuta, a dodao je pet skokova i šest asistencija.
NBA-Majami.jpg
Majami je početkom drugog poluvremena imao 22 poena prednosti, ali je u nastavku Klivlend preokrenuo i pet minuta pre kraja utakmice poveo sa osam razlike, 97:89.
U poslednjim minutima Vejd je preuzeo odgovornost i uz Džejmsa uspeo da vrati prednost Majamiju, koju su domaći uspeli da sačuvaju do kraja.
U pobedi su učestvovali i Mario Čalmers sa 16, Šejn Batler sa 14 i Rej Alen sa 11 poena.
Dion Vejters postigao je 26 poena za Kavalirse, Si Džej Majls dodao je 19, a Kajr Irving 17 poena.
NBA-Karmelo-Antoni.jpg
Košarkaši Njujorka pobedili su Filadelfiju sa 99:93 i prekinuli niz od četiri poraza. Karmelo Entoni postigao je 29 poena, uz sedam skokova, a Amare Stodemajer dodao je 22 poena.
U ekipi Filadelfije, koja je izgubila osmu uzastopnu utakmicu na gostovanjima, Džru Holidej bio je najbolji sa 30 poena, pet skokova i pet asistencija.
Košarkaši Los Andjeles Lejkersa pobedili su Dalas sa 103:99, a utakmicu je obeležio šuterski duel Kobija Brajanta i Dirka Novickog.
Brajant je postigao 38 poena uz 12 skokova i sedam asistencija, dok je Novicki ubacio 30 poena za Dalas i imao 13 skokova.
Oklahoma je pobedila Čikago sa 102:72, dok je Memfis pobedio Bruklin sa 76:72 i zabeležio sedmu uzastopnu pobedu.
NBA-Oklahoma.jpg
Portland je pobedio Boston sa 92:86 i prekinuo niz od sedam poraza, Golden Stejt je bio bolji od Minesote sa 100:99, dok je Nju Orleans pobedio Sakramento sa 110:95.
Rezultati:
Dalas - L.A: Lejkers 99:103
Majami - Klivlend 109:105
Minesota - Golden Stejt 99:100
Njujork - Filadelfija 99:93
Bruklin - Memfis 72:76
Finiks - San Antonio 87:97
Portland - Boston 92:86 i
Oklahoma - Čikago 102:72

Nišikori osvojio Memfis


Japanski teniser Kei Nišikori je u finalu ATP turnira u Memfisu (Tenesi) savladao Španca Felisijana Lopesa sa 2:0 (6-2, 6-3).Ovom pobedom Nišikori je osvojio treću titulu u karijeri.
Odličnu igru tokom celog turnira, japanski teniser je krunisao ubedljivom pobedom u finalu, čime je obezbedio treći trofej u karijeri.
Kei-Nisikori-13.jpg
Dvadesettrogodišnji Japanac prvu titulu osvojio je u Delrej Biču 2008. godine. Na sledeću je čekao pune četiri godine, kada je bio najbolji u Tokiju, a samo četiri meseca kasnije, u Memfisu, stigao je i do treće titule, posle samo 67 minuta igre.
Nišikori, bez sumnje, očekuje puno od ove sezone pošto je od početka godine odigrao 13 mečeva, a dobio 11.

Danica (ni)je uspela


Danica Patrik nije uspela da postane prva žena u istoriji koja je osvojila Naskar trku. Na cilj stigla osma, što je najbolji plasman jedne žene na čuvenoj trci Dejtona500. Pobednik je Džimi Džonson.
Džimi Džonson je pokvario dan Danici Patrik, koja, bar danas, nije uspela da uđe u istoriju kao prva žena koja je osvojila trku iz Naskar serije. Danica ne stigla osma.
Naskar.jpg
Drugi j na cilj stigao mlađi Dejl Erngart, dok je Mark Martin osvojio treće mesto.
Mediji u Americi Danicu upoređuju i sa Amelijom Erhart, prvom ženom koja je preletela Atlantik.
I navijači u Srbiji, kojima ja Naskar mahom nepoznato i nezanimljivo takmičenje, imaju razoga da navijaju za Danicu, imajući u vidu da nosi i srpske korene. Majka Danice Patrik je norveškog porekla, ali familija sa očeve strane je sa naših prostora.
Nascar2.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger