Headlines News :

Zvezda dobila Bežaniju sa 1-0

Written By maxtv on недеља, 21. јул 2013. | 23:29

Kombinovani tim Crvene zvezde pobedio je u prijateljskom duelu Bežaniju sa 1:0.
Ovo je bila prilika da trener Slaviša Stojanović na delu vidi igrače koji nisu u prvom planu, ali i njih nekoliko koji su na probi.
Ovaj meč je pre svega organizovan kako bi Stojanović proverio nekoliko štopera. Igrali su Omega Roberts, Konstantin Stojanov i Ilija Glavan, dok Stevan Bates nije dobio priliku.
U drugom delu priliku je dobio i Luka Milunović koji se očigledno oporavio od povrede i odigrao je oko pola sata. 

Zvezda je nastupila u sastavu: Trkulja, Luković, Nenadić, Stojanov, Omega, Mitrović, Ahčin, Đuričković, Stojković, Jovanović i Đorđević, a još su igrali Jokić, Milutinović, Čikić, Grujić, Živković, Asamoa i Glavan. 

Jedini gol na utakmici početkom drugog poluvremena postigao je mladi Đorđević.

Poraz IBV od fenjeraša pred Zvezdu

Fudbaleri islandskog IBV u negativnom raspoloženju dočekuju revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Crvene zvezde.
Starsport
Oni su naime u 12. kolu islandskog šampionata izgubili od, do ovog kola, poslednjeplasirane ekipe Akranesa sa 2:1.
Domaći tim sav posao je završio u prvom poluvremenu kada je vodio sa 2:0 golovima Gudjonsona i Torsteinsona, a IBV je poraz ublažio u 47. minutu preko Gudmunsona.
IBV inače nakon 11 odigranih utakmica u islandskom prvenstvu drži petu poziciju sa 18 bodova, osam manje od lidera.

Revanš meč između IBV i Crvene zvezde na programu je narednog četvrtka.
Fudbaleri Rada uspešno su počeli pripreme u Sloveniji pobedivši drugoligaša Aluminij sa 2:1.
Ekipa Aluminija je inače nedavno ubedljivo savladala sarajevski Željezničar sa 4:0.
Golove za ’građevinare’ postigao je Varga u 44. i 47. minutu, a jedini strelac za Aluminij bio je Pečovnik u 15. minutu.
Rad – Aluminij 2:1 (1:1) 

RAD: Danilović, Rodić, Pešić, Jagodić, Todorić, Rogač, Radinović, Tripković, Pavlović, Mihajlović, Varga. Igrali su još: Jovanović, Maraš, Pršo, Vico, Stanojević, Denić, Vasović 

ALUMINIJ: Lipovac, D. Rešek, Ahec, Lonzarić, Topolovec, Pečovnik, Letonja, Eros, Vindiš, Jovanović, Zajc. Igrali su još: Murko, Medved, Bingo, M. Rešek, Horvat, Drevenšek, Broudek, Vaš, Petek, Kureš, Vrbanec.

Italijani trijumfovali na Evropskom košarkaškom prvenstvu do 20 godna

Košarkaška reprezentacija Italije do 20 godina osvojila je šampionat Evrope odigran u Estoniji.
Mladi Italijani su u finalu savladali vršnjake iz Letonije sa 67:60 furioznom igrom u poslednjih pet minuta.
Letonicu su u 35. minutu imali vođstvo od 52:50, ali usledila je serija Italijana 13-2 kojom je i prelomljen meč.
Najbolji u sastavu Italije bio je Dela Vale sa 19 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte. 13 poena ubacio je Landi, a po 10 Abas i Tonut. U ekipi Letonije igrao je praktično samo Berzins sa 26 poena i 15 skokova.

Bajern sa Pep Gvardiolom došao do prvog trofeja ove sezone (VIDEO)

Pep Gvardiola osvojio je prvi trofej u Bajernu – Bavarci su u finalu Telekom kupa savladali Borusiju Menhengladbah sa 5:1.
Beta/AP
U prvom poluvremenu prvak Evrope postigao je tri gola, a nakon Riberija i Lama debitantski gol postigao je Tijago Alkantara i to grudima.
Početkom drugog poluvremena smanjio je Luks a penala, ali do kraja je Bajern postigao još dva gola – Roben i Miler. 

Liga kup Nemačke: Borusija treća (VIDEO)

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Hamburger SV minimalnim rezultatom i osvojili treće mesto na Telekom kupu.
Beta/AP
Jedini gol u Menhengladbahu postigao je Jonas Hofman u 24. minutu utakmice, nakon brze kontre po levoj strani i sjajnog pasa Marka Rojsa. Hofman je sjajno prevario čuvara, a onda pogodio dalji ugao.
Za razliku od polufinala protiv domaćeg imenjaka, Neven Subotić je bio u timu, dok je Slobodan Rajković igrao za HSV.
Kasnije će se Bajern i Menhengladbah boriti za trofej. 

Fonjini osvojio turnir u Hamburgu

Italijanski teniser Fabio Fonjini osvojio je turnir u Hamburgu pobedom u finalu nad senzacijom turnira Federika Delbonisa sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:2).
Beta/AP Photo/dpa, Axel Heimken
Fonjiniju, koji je 25. na ATP listi, ovo je drugi trofej u karijeri, samo nedelju dana pošto je osvojio turnir u Štutgartu.
Fabio Fonjini je dobio novčanu nagradu od preko 250.000 dolara, kao i novih 500 bodova.
Federiku Delbonisu je malo falilo da osvoji turnir, ali ne može da bude nezadovoljan jer je upolufinalu izbacio Rodžera Federera i očekuje se njegov skok na ATP listi. Delbonis je trenutno 114. teniser na svetu. 

Turnir u Hamburgu je igran za ukupni nagradni fond o 1,1 miliona evra.

Čelsi pobedio, povreda De Brujna (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija pobedili su na turneji u Maleziji lokalnu selekciju rezultatom 4:1.
Beta/AP Photo/Lai Seng Sin
Ekipa Žozea Murinja je lako savladala domaće fudbalere, a kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je prvo poluvreme.
Čelsi od početka meča preuzeo kontrolu igre i već u petom minutu su poveli golom Bertrana Traorea posle sjajne asistencije Kevina de Brujna.
De Brujn je postigao svoj debitanski gol u ekipi ’plavaca’ kada je postigao sjajan gol, ali se u trenutku postizanja gola teže povredio. 

Anderlehtu Super kup Belgije (VIDEO)

Šampion Belgije Anderleht osvojio je prvi trofej u sezoni pobedom u Superkupu.
Tim iz Brisela nadigrao je ekipu Genka minimalnim rezultatom, a jedini gol postigao je Masimo Bruno u nadoknadi prvog poluvremena. On je iskoristio sjajnu kombinaciju svojih saigrača i volejom savladao Ketelsa, koji je loše reagovao.
U veoma izjednačenom meču oba tima imala su nekoliko šansu za gol, ali su čuvari mreža Proto i nejgov kolega bili sigurni.
Novi šampionat u Belgiji počinje narednog vikenda, a Anderleht će odbranu titule početi protiv Lokerena. 

Japanci pojačali Slobodu Užice

Dvojica fudbalera iz Japana, Šohei Okuno i Keisuke Ogava novi su igrači užičke Slobode.
Okuno i Ogava su zadovoljili stručnih štab Užičana tokom probe pa su potpisali ugovor sa srpskim Superligašem.
Obojica igrača stižu iz Letonije, iz ekipe Jurmale koja se nalazi na dnu tabele lokalnog šampionta.
Sloboda je prošle sezone bila peta u Jelen Superligi, a novu sezonu otvoriće duelom protiv Spartaka 10. avgusta.

Serena do 53. titule u Boštadu

Prva teniserka sveta Serena Vilijams osvojila je turnir u švedskom Boštadu, pošto je u finalu savladala domaću teniserku Joanu Larson.
Beta/AP Photo/Scanpix Sweden, Bjorn Larsson Rosvall
Vilijamsova je do sedme titule ove sezone, a 53. u karijeri došla posle osamdeset minuta igre, a konačan rezultat bio je 6:4, 6:1.
Serena je još jednom pokazala da je najbolja teniserka na Turu, a turnir u Boštadu uzela je bez izgubljenog seta. Tokom pet mečeva koliko je odigrala u Švedskoj, prosečno je gubila 3.8 gemova po meču.
U prvom setu finalnog meča, viđena je velika borba i neobično mnogo brejkova za standarde Serene Vilijams. Ipak, i pored odlične igre Šveđanke, Vilijamsova je napravila jedan više i došla do vođstva. Tu je Serena i prelomila meč jer je u drugom setu izgubila samo jedan gem i stigla do konačne pobede. 

Amerikanka je ovom pobedom dodatno osigurala prvo mesto na WTA listi ispred Ruskinje Marije Šarapove. 

Turnir u Boštadu igrao se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Hrvatski teniseri pod istagom zbog nameštanja rezultata

Hrvatski tenis mogao bi potresti veliki skandal. Interpol je pokrenuo istagu protiv četvorice hrvatskih tenisera zbog nameštanja rezultata mečeva.
Četvorica hrvatskih tenisera i jedan Moldavac osumljičeni su za nameštanje rezultata mečeva i nalaze se pod istragom Interpola, prenose danas hrvatski mediji.
tenis2.jpg
Kako piše rumunski list "Gazeta Sporturilor", pod istragom su Antonio Veić, Mikola Mektić, Toni Androić, Dino Marcamn i Radu Albot, koji su navodno izgubili svoje meče i na taj način oštetili rumunske kladionice za pola miliona evra.
Kako se navodi, pet kladionica je podnelo prijavu rumunskim vlastima i Interpolu.
Veić je 2009. već bio pod sumnjom za nameštanje nakon pobede protiv Kanjasa u Zagrebu, a nedavno je Jedinica za teniski integritet otvorila istragu protiv Marina Čilića i Iva Karlovića.

Gold kup: Panama i Meksiko u polufinalu (VIDEO)

Fudbaleri Paname i Meksika plasirali su se u polufinale Gold kupa, šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP Photo/David Goldman
Panama je u Atlanti deklasirala Kubu rezultatom 6:1, dok su Meksikanci minimalnim rezultatom bili bolji od selekcije Trinidada i Tobaga.
Himenes je postigao jedini gol za Meksiko, kao i Alfonso za Kubu. Dvostruki strelci u redovima Paname bili su Tores i Peres, dok su se upisali još Himenes i Rodriges.
Ove dve reprezentacije sastaće se u polufinalu, dok će pobednici mečeva SAD – El Salvador i Honduras – Kosta Rika boriti za drugo mesto u finalu.
Beta/AP Photo/John Bazemore
Niko nije očekivao ovako ubedljivu pobedu Paname, naročito posle 21. minuta kada je Kuba stigla do vođstva. Posle akcije na sredini terena, Kolome je fenomenalno ’bocnuo’ odbranu Paname, loptu je u padu zahvatio Alfonso i zatresao mrežu Peneda.

Ipak, radost Kubanaca trajala je samo četiri minuta, kada je Tores sa penala izjednačio. Isti igrač je u 37. minutu doneo prednost svom timu, lepim volej udarcem sa nekih 11 metara. U kaznenom prostoru protivnika sjajno je skočio Peres i asistirao saigraču kome nije bilo teško da efektno postigne pogodak.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u 58. minutu dodatni problem zadesio je Kubance. Ariel Martines dobio je direktan crveni karton zbog brutalnog starta nad Peresom. Deset minuta kasnije, već je bilo 3:1. Rodriges je u šesnaestercu prihvatio odbijenu loptu i odmerenim udarcem plasirao u suprotni ugao.

Četvrti za Panamu, a svoj prvi gol na meču, Blas Antonio Peres postigao je deset minuta kasnije. Neverovatno lošu reakciju odbrane kaznili su Panamci akcijom iz tri poteza. Golman Penedo je odlično ispucao loptu, Himenes je spustio loptu Toresu koji je izašao jedan na jedan sa Molinom i rutinski pogodio.

Asistent kod prethodnog kola upisao se na semafor u 85. minutu, kada je izbegao ofsajd zamku i iskosa sa leve strane pogodio bliži ugao kubanskog gola za velikih 5:1.

U tim trenucima igra Kube se potpuno raspala, pa su Panamci radili šta su hteli. U završnici napada bilo je više napadača nego odbrambenih protivnika, pa je konačan rezultat postavio Tores u 88. minutu, svojim drugim golom na meču. 

Iako veliki favorit, Meksiko se poprilično namučio sa neugodnom reprezentacijom Trinidada. Nikako Meksikanci nisu uspeli da slome otpor upornih protivnika sve do 84. minuta, kada je postignut jedini gol na utakmici. 

Lajun je probio po desnoj strani, zavrnuo loptu po zemlji, gde je Himenes sačekao na ivici peterca i poslao u suprotni ugao Vilijamsovog gola, za veliku pobedu selekcije Meksika. 

Utakmicama između SAD i El Salvadora, odnosno Hondurasa i Kosta Rike, u nedelju će biti kompletirani mečevi četvrtfinala ’Gold kupa’. Amerikanci od 22 časa u Baltimoru dočekuju El Salvador, dok je drugi meč na programu tri sata kasnije. 

Vaterpolisti "pucaju" na zlato

Vaterpolisti Srbije takmičiće se na prvenstvu sveta u Barseloni, a kao i uvek, cilj je osvajanje zlatne medalje. Prvi meč Delfini igraju 22. jula protiv Australije.
Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović rekao je da je cilj ekipe na prvenstvu sveta u Barseloni, kao i uvek, osvajanje zlatne medalje.
"Mi uvek idemo na zlato, jer smo tako vaspitani. Međutim, svaka medalja je uspeh i nezahvalno je prognozirati bilo šta u ovom trenutku", kazao je Pijetlović.
Vat1.jpg
Povlačenjem Slobodana Sora iz nacionalnog tima posle Olimpijskih igara u Londonu, u prvi plan na golu Srbije iskočili su Pijetlović i njegov kolega Branislav Mitrović.
"Koliku će ko minutažu imati najbolje zna selektor. Obojica smo spremni, odradili smo pripreme dobro. Ovo je i za mene i njega velika prilika da se dokažemo u nacionalnom timu", naveo je on.
Srbija će na SP u Barseloni igrati u A grupi sa selekcijama Mađarske, Kine i Australije.
"Kinezi su autsajderi, ali smo sa njima dve čevrtine igrali nerešeno. Sa Mađarima znamo gde smo, uvek će to biti teške utakmice. Australiji moramo da priđemo ozbiljno, iznenadili su nekoliko ekipa, umalo i nas u četvrtfinalu Igara u Londonu. Ipak, najbitnija je utakmica u četvrtfinalu, jer tu se odlučuje da li ekipa odlazi kući ili nastavlja dalje i bori se za medalju", istakao je Pijetlović.
On je prošle sezone branio za mađarski Ferencvaroš i dobro poznaje reprezentaciju te zemlje.
"Oni su podmladili sastav, ranije su imali dosta starijih igrača. Željni su dokazivanja, skakaće na svaku loptu. Za razliku od njih, mi smo duže na okupu. Mađarski vaterpolisti u svojim timovima su vodeći igrači, odlični šuteri i dobro taktički pripremljeni", objasnio je golman Srbije. Pijetlović je naveo i da na šampionatu sveta ima više ekipa koje mogu da konkurišu za medalje.
"Hrvatska je na poslednjem takmičenju , Igrama u Londonu, osvojila zlato, oni su jedni od favorita. Mi smo kao šesta ekipa došli u Rim na SP 2009, pa smo osvojili zlato. Takođe, tu su i Crnogorci. Ne bi trebalo zaboraviti ni Italiju i Španiju. Svako može da osvoji turnir, biće ovo najneizvesniji šampionat", zaključio je Pijetlović.
Prvi meč na Svetskom prvenstvu u Barseloni selekcija Srbije igra 22. jula protiv Australije.

Rusija i Brazil u finalu odbojkaške Svetske lige

Odbojkaši Brazila i Rusija sastaće se u finalu Svetske lige na završnom turniru u Mar del Plati, u Argentini.
fivb.org
Taj duel će se igrati u 1 čas posle ponoći po našem vremenu, Brazil će igrati za desetu titulu, a Rusi za treću.
Rusija je u prvom polufinalu pobedila Italiju sa 3:1 (25:12, 25:23, 24:26, 25:20), dok je Brazil pobedio Bugarsku identičnim rezultatom (25:12, 25:17, 23:25, 25:16).
Za treće mesto će se boriti Italija i Bugarska, a taj meč na programu je od 21.30.

Vladimir Vermezović: Nemojte mi o ljubavi

Bivši trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da ga niko od čelnika ’crno-belih’ nije kontaktirao tri meseca i da samo traži svoja prava.
Starsportphoto
Vermezović je nedavno tužio Partizan zbog neisplaćenih zarada, tako što je pravdu pokušao da potraži pred Arbitražnom komisijom Zajednice Superlige.
Vermezović se rastao sa ’crno-belima’ pet kola pre kraja prošle sezone, kada se prednost koju je Partizan imao u odnosu na Crvenu zvezdu istopila sa 11 na samo dva boda.
Jedini sastanak sa rukovodstvom Partizana imao sam istog dana kada su doneli odluku da više nisam trener. Sreli smo se dva sata kasnije, na stadionu, ali nismo postigli nikakav dogovor u vezi raskida. Posle me nisu ni zvali“, rekao je Vermezović, „Dobio sam obaveštenje da je Partizan mene tužio. Ne znam stvarno po kom osnovu, iz kog razloga. Otišao sam do Arbitraže, čisto da se uverim u istinitost. Posle sam morao da uzmem advokata i zatražim svoja prava“. 

Iskusni stručnjak je nadovno tražio da mu se isplate dugovanja od perioda pre raskida ugovora, ali i suma koja mu je obećana do kraja saradnje. 

Znaju oni dobro koliko su mi dužni. Da su to hteli da ispune, već bi to uradili. Još nisam dobio papir o raskidu ugovora. Nemam ni dokument koji bih mogao da dostavim službi za zapošljavanje. U jednom trenutku sam ga tražio, trebalo mi je da bih overzio zdravstvenu knjižicu, ali...“, naglasio je Vermezović. 

Na konstataciju da se potencira njegova ljubav prema Partizanu, Vermezović je rekao: 

Nemojte samo o ljubavi. Svako ko priča o tome, trebalo bi prvo da se zamisli. Partizan je moj klub, u njemu sam od 1977. godine. Ne bih voleo da ispadnem kriv samo zato što tražim svoja prava“, istakao je Vermezović.

Sep Blater: Bundesliga primer svima

Prvi čovek FIFA Sep Blater rekao je da bi Bundesliga trebalo da bude uzor svim drugim ligama po pitanju finansijske strukture i uživanja navijača.
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Nemački klupskio fudbal je dosta napredovao u poslednjoj deceniji zbog promene pristupa, a rezultat se vidi i u tome što su se za titulu u Ligu šampiona borili minhenski Bajern i Borusija iz Dortmunda.
Nemački klubovi su potpuno ’zdravi’ kada su u pitanju finansije i broja velikih igrača koje imaju, a takođe su uspešni i u Evropi. Generalno, Bundesliga je primer za ostale lige. Način na koji je ljudi vode, kako su klubovi kontrolisani, skidam im kapu zbog toga“, naglasio je Blater

Blater je posebno pohvalio Bajern, koji je prošle sezone osvojio istorijsku ’triplu krunu’. 

Sve ono što je Bajern postigao prošle sezone je jednostavno neverovatno. To nije bio samo uspešan fudbal, već tehnički prelep fudbal“, istakao je Blater. 

Karlović i Falja u finalu Bogote

Hrvatski teniser Ivo Karlović i Kolumbijac Alehandro Falja sastaće se u finalu turnira u Bogoti.
Beta/AP Photo/Elise Amendola
Karlović je u polufinalu savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, dok je Falja bio bolji od Kanadjanina Vaseka Pospišila sa 6:7 (4-7), 6:3, 6:4.
Hrvat će se u finalu turnira u Bogoti boriti za svoju petu ATP titulu, prvu još od 2008. godine, kada je slavio u Notingemu.
Domaći teniser, s druge strane, igra za svoju prvu titulu. 

Turnir u Bogoti igra se za nagradni fond od 638.085 dolara.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger