Headlines News :

Olimpija iznenadila Partizan

Written By maxtv on субота, 23. фебруар 2013. | 23:04


Košarkaši Partizana izgubili su u hali Pionir od ljubljanske Olimpije sa 73:71 (14:17, 28:20, 17:26, 14:8) u utakmici 22. kola Jadranske lige. Ovim porazom crno-beli otežali put ka fajnal-foru.
Ovo je deveti poraz crno-belih u regionalnom takmičenju i izabranici Duška Vujoševića sada su značajno zakomplikovali sebi situaciju u borbi za plasman na završni turnir. Ljubljanska ekipa je zabeležila 12. trijumf i ponovo se uključila u borbu za četvrto mesto.
Partizan-Olimpija-1.jpg
U veoma uzbudljivoj i neizvesnoj završnici Partizan je imao poslednji šut za pobedu, ali je Davis Bertans bio neprecizan u pokušaju za tri poena. Crno-beli su veoma loše odigrali poslednjih 10 minuta utakmice, tokom kojih nisu imali pravu organizaciju napada, što ih je na kraju i koštalo bodova.
Partizan-Olimpija-2.jpg
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Sasu Salin sa 13 poena, a jedan manje ubacio je Temu Raniko. Kod Partizana bez dileme najzapaženiji bio je Francuz Žofri Lovernj sa 17 poena i 10 skokova.
"Ovo je težak poraz za nas. Ne znam kakve će biti posledice za nas, ali svakako neće biti male. Olimpija je odigrala odličan meč, imala je ritam kao kod kuće. Mi smo prokockali šansu kada smo imali prednost od osam poena, a gosti su bili precizni u najvažnijim trenucima utakmice", rekao je trener Partizana Duško Vujošević novinarima posle meča. 

Pobede Reala i Hetafea, remi u Saragosi


Fudbaleri Real Madrida pobedili su nakon preokreta Deportivo u Lakorunji sa 2:1, dok je Hetafe na gostovanju bio bolji od Majorke sa 3:1, a Saragosa i Valensija odigrali su nerešeno 2:2 u utakmicama 25. kola španske Primere.
Real je golom Iguaina u 88. minutu došao do vreden pobede na strani protiv poslednjeplasirane ekipe Primere. Deportivo je prvi došao do prednosti, a gol je postigao Riki u 35. minutu. Real je do izjednačenja došao tek u 73. minutu preko Kake, koji je postigao lep gol, nakon šuta sa ivice kaznenog prostora.
Deportivo-Real2.jpg
Hetafe je posle preokreta slavio protiv Majorke i tako upisao drugu pobedu u nizu.
Đovani dos Santos doveo je svoju ekipu do prednosti u 24. minutu, da bi sa druge strane izjednačenje Hetafeu doneo Dijego Kastro u 71. minutu iz jednaesterca. U 82. minutu Adrijan Kolunja doveo je u prednost Hetafe, a da bi Kastro golom u 88. osigurtao pobedu.
Saragosa i Valensija odigrali su uzbudljiv meč u kome nije bilo pobednika. Saragosa je posle pola sata igre imala prednost od dva gola, ali nisu uspeli da zabeleže pobedu ni posle osma mečeva u svim takmičenjima. Domaća ekipa povela je preko Aponoa u petom minutu iz penala, da bi Helder Postiga povisio prednost u 32. Valensija je do poluvremena uspela da smanji rezultat, a strelac gola u 36. minutu bio je Žonaš. Isti igrač je 69. minutu postavio konačan rezultat i tako zadržao Valensiju u borbi za plasman u Ligu šampiona.
Rezultati i strelci u 25. kolu:
Majorka - Hetafe 1:3 (Dos Santos 24 - Kastro 71. penal, Kolunga 82, 86)
Saragosa - Valensija 2:2 (Aponjo 5. penal, Postiga 32 - Jonas 36, 69)
Deportivo - Real Madrid 1:2 (Riki 34 - Kaka 73, Iguain 88)
Barselona - Sevilja
Juče:
Atletik Bilbao - Real Sosijedad 1:3
Sutra:
Rajo Valjekano - Valjadolid
Selta - Granada
Atletiko Madrid - Espanjol
Betis - Malaga
Ponedeljak:
Levante - Osasuna
TABELA: Barselona 65, Atletiko 53, Real Madrid 52, Malaga 42, Valensija 41, Sosijedad 37, Rajo Valjekano 27, itd. 

Zvezda i Mega Vizura u finalu


Crvena zvezda Telekom zabeležila je novu ubedljivu pobedu na Evroliginom kvalifikacionom turniru. Ovog puta savladan je Insep i to u polufinalu ovog prestižnog turnira. Zvezda je slavila rezultatom 79:64. U drugom polufinalu Mega Vizura je savladala Partizan sa 75:70. Finale je na programu u nedelju od 14.15 časova. Pre toga u borbi za treće mesto od 11.30 igraju Partizan i Insep.
Svako pitanje pobednika rešeno je krajem prve i početkom druge četvrtine. Naime, crveno-beli su od rezultata 16:14 napravili seriju 33:8 i na poluvreme se otišlo sa velikih 27 poena prednosti (49:22).
Zvezda-Insep1.jpg
Iako su imali veliku rezultatsku prednost izabranici Slobodana Klipe nisu dozvoli opuštanje u svojim redovima. Crveno-beli su leteli po parketu, nijedna lopta za njih nije bila izgubljena, a svojim atraktivnim rešenjima u napadu terali su mnogobrojnu publiku na česte aplauze. Prednjačio je sjajni Ristić koji je rampama zatvorio sve prilaze košu Francuzima, a u napadu je odlični centar zakucavanjima koristio brilijantne asistencije saigrača.
Tek u poslednjoj četvrtini došlo je do manjeg pada u igri izabranika trenera Klipe, pa je Insep taj period dobio sa 23:13 i tako ublažio poraz.
Jedinu senku na spektakl koji su publici priredili igrači Zvezde predstavlja povreda sjajnog Inglisa. Naime, francuski bek koji je u mnogome obeležio dosadašnji tok turnira je nezgodno pao nakon pokušaja da završi jednu kontru i povredio koleno. Posle ukazane pomoći, Inglis je ustao, ali se više nije vraćao na parket.
Crvena zvezda Telekom - Insep 79:64 (26:14, 23:8, 17:19, 13:23)
Crvena zvezda Telekom: Rebić 9 (6as), Vorkapić 2 (5sk), Gudurić 12, Skoknić 2, Rakićević 2, Stupar, Đukanović 14 (6as), Lazarević, Kaplanović 6 (5sk), Jovanović, Ristić 21 (10sk), Tejić 11 (5sk, 3bl).
Insep: Ori 8, Gombold 3 (6as), Pontens 8, Inglis 5, Eliezer 5 (6sk), Dusulie 2, Pakventin, Smok, Rigot 12, Paoleti 10, Laporal 10
Crveno-beli su ovom pobedom obezbedili plasman u finale takmičenja gde će im rival biti Mega Vizura koja je u drugom polufinalu savladala Partizan rezultatom 75:70 po četvrtinama 19:11, 17:21, 19:19, 20:19.
Finale je na programu u nedelju od 14.15 časova. Od 11.30 u borbi za treće mesto igraće Partizan i Insep. 

Partizan i Radivoj Korać u finalu Kupa


Košarkašice Partizana i ekipe Radivoja Koraća igraće u finalu završnog turnira Kupa Milana Cige Vasojevića u Lazarevcu. Crno-bele su u polufinalu savladale novosadsku Vojvodinu sa 79:63 (25:16, 16:17, 20:15, 18:15). Ekipa Radivoja Koraća u bila je bolja od Vršca sa 77:59 (21:14, 15:12, 18:18, 23:15). Finale je u nedelju od 18.00 časova.
Košarkašice Partizana prve su izborile finale Kupa Milana Cige Vasojevića u Lazarevcu, pošto su u polfuinalnoj utakmici bile bolje od Vojvodine sa 79:63. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Milica Dabović sa 25 poena, dok je Bruk Kvinan dodala 12. U ekipi Vojvodine istakla se Irena Matović sa 15 poena, a uz to je imala i tri skoka, dok je Sandra Bošković dodala 13.
kosarkasice-partizana1.jpg
Košarkašice Partizana nisu briljirale, ali su ipak bez poteškoća da trijumfuju. Vojvodina je sa više samopouzdanja ušla u meč i imala prednost sve od osmog minuta, kada su beograđanke napravila seriju od 12:0 i preokrenule rezultat.
Radivoje Korac.jpg
Košarkašice beogradskog kluba Radivoj Korać plasirale su se u finale Kupa Milana Cige Vasojevića u Lazarevcu, pobedom nad ekipom Vršca rezultatom 77:59. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Jelena Jovanović sa 13 poena, dok je Snežana Čolić dodla 12 uz četiri skoka i šest asistencija. U ekipi Vršca najbolja je bila Bojana Janković sa 15 poena, dok je Jovana Jakšić ubacila 13.

Finalna utakmica završnog turnira kupa igra se sutra od 18 sati.

Jelena u finalu


Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Bogoti, pošto je u polufinalu savladala Italijanku Karin Knap sa 3:6, 6:1, 7:6 (7:2). Protivnica u finalu je Argentinka Ormeče.
Posle velike borbe u tri seta Jankovićeva je uspela da izbori finale. Protivnica pružila veliki otpor. Jelena je uspela da se vrati posle izgubljenog seta, ubedljivo dobije drugi, a treći set je rešila u svoju korist u taj-brejku.
Jelena-Jankovic-Dalas.jpg
Jankovićeva je odmah na početku meča oduzela servis Italijanki, ali je Knap istom merom uzvratila već u narednom. Knap je do brejka prednosti došla nakon šetog gema prvog seta, kada je prilično lako oduzela servis Jankovićevoj, koja do kraja seta nije uspela da uzvrati istom merom, iako je imala četiri brejk lopte kada je 133. teniserka sveta servirala za set.
Jankovićeva je u drugom setu igrala mnogo bolje na svoj servis, pa Italijanki nije dala mogućnost da napravi brejk, dok je njoj to dvaput pošlo za rukom.
U trećem setu viđena je mnogo uzbuđenja, prva nositeljka je došla do brejka prednosti, ali je Knap vrlo brzo uzvratila oduzimanjem servisa.
Jelena je u sedmom gemu odlučujućeg seta napravila brejk, koji je znatno približio finalu, ali je Italijanka uspela da napravi brejk kada je Jankovićeva servirala za meč.
Srpska teniserka je u taj brejku odigrala sjajno, pet puta je oduzela servis Italijanki, koja je samo dvaput uzvratila istom merom. tako je Jankovićeva trijumfovala sa 7:2 u odlučujućem delu meča.
Jelena Janković, koja je postavljena za prvog nosioca na turniru, u sutrašnjem finalu igraće protiv Argentinke Paule Ormečee, koja je u prvom polufinalu slavila protiv Telijane Pereire iz Brazila sa 2:0. Jankovićeva, koja je prvi nosilac na ovom turniru, poslednji put je igrala finale u avgustu prošle godine, kada je poražena od Italijanke Roberte Vinči sa 2:0 (7:5, 6:3) u Dalasu. 
VTA turnir u Bogoti igra se za ukupni nagradni fond od 235.000 dolara, a pobednici će pripasti ček na 40.000 dolara.

Poraz za kraj


Crno-beli se porazom oprostili od najelitnijeg evropskog tamčenja. Rukometaši Partizana izgubili su u gostima od Ademar Leona sa 23:28 (10:14) u utakmici poslednjeg, 10. kola A grupe Lige šampiona.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Karlos Ruesga sa 10 golova, dok je sedam pogodaka postigao Faruk Vrazalić. U ekipi Partizana istakli su se Mijailo Marsenić i Savo Mešter sa po četiri gola.
Partizan-Hamburg2.jpg
Crno-beli su se tako porazom oprostili od Lige šampiona, gde su u 10. kola uspeli da zabeleže samo jednu pobedu i to upravo protiv Ademar Leona.
Beogradski klub je u prvom delu meča pružio dobar otpor, ali su na odmor ipak otišli sa četiri gola zaostatka, pa je u nastavku meča domaća ekipa imala lakši posao i tako rutinski došla do pobede.
Plasman u narednu fazu takmičenja iz Grupe A ranije su obezbedili Hamburg, Flensburg i Čehovski Medvedi, dok je Ademar trijumfom nad Partizanom osigruao prolaz.

Zvezda u finalu, čeka se Partizan ili Mega


Crvena zvezda Telekom zabeležila je novu ubedljivu pobedu na Evroliginom kvalifikacionom turniru. Ovog puta savladan je Insep i to u polufinalu ovog prestižnog turnira. Zvezda je slavila rezultatom 79:64. U drugom polufinalu igraju Partiѕan i Mega Vizura.
Svako pitanje pobednika rešeno je krajem prve i početkom druge četvrtine. Naime, crveno-beli su od rezultata 16:14 napravili seriju 33:8 i na poluvreme se otišlo sa velikih 27 poena prednosti (49:22).
Zvezda-Insep1.jpg
Iako su imali veliku rezultatsku prednost izabranici Slobodana Klipe nisu dozvoli opuštanje u svojim redovima. Crveno-beli su leteli po parketu, nijedna lopta za njih nije bila izgubljena, a svojim atraktivnim rešenjima u napadu terali su mnogobrojnu publiku na česte aplauze. Prednjačio je sjajni Ristić koji je rampama zatvorio sve prilaze košu Francuzima, a u napadu je odlični centar zakucavanjima koristio brilijantne asistencije saigrača.
Tek u poslednjoj četvrtini došlo je do manjeg pada u igri izabranika trenera Klipe, pa je Insep taj period dobio sa 23:13 i tako ublažio poraz.
Jedinu senku na spektakl koji su publici priredili igrači Zvezde predstavlja povreda sjajnog Inglisa. Naime, francuski bek koji je u mnogome obeležio dosadašnji tok turnira je nezgodno pao nakon pokušaja da završi jednu kontru i povredio koleno. Posle ukazane pomoći, Inglis je ustao, ali se više nije vraćao na parket.
Crveno-beli su ovom pobedom obezbedili plasman u finale takmičenja gde će im rival biti bolji iz drugog polufinala u kom će se sastati Partizan i Mega Vizura.
Crvena zvezda Telekom - Insep 79:64 (26:14, 23:8, 17:19, 13:23)
Crvena zvezda Telekom: Rebić 9 (6as), Vorkapić 2 (5sk), Gudurić 12, Skoknić 2, Rakićević 2, Stupar, Đukanović 14 (6as), Lazarević, Kaplanović 6 (5sk), Jovanović, Ristić 21 (10sk), Tejić 11 (5sk, 3bl).
Insep: Ori 8, Gombold 3 (6as), Pontens 8, Inglis 5, Eliezer 5 (6sk), Dusulie 2, Pakventin, Smok, Rigot 12, Paoleti 10, Laporal 10

Kastiljo najbrža u spustu


Španska skijašica Karolina Ruiz Kastiljo osvojila je prvo mesto u spustu, koji je u okviru Svetskog kupa vožen u Meribelu. Druga je bila Riš, a treća Arvije.
Kastiljo je do trijumfa došla u ukupnom vremenu 1:42,56 minuta, 20 stotinki brže od drugoplasirane Nemice Marije Hefl-Riš. Francuskinja Mari Maršan Arvije zauzela je treće mesto sa zaostatkom od 21 stotinke za pobednicom.
Kastiljo1.jpg
Rezultati:
1. Karolina Ruiz Kastiljo (Španija) 1:42.56
2. Marija Hefl-Riš (Nemačka) 1:42.76
3. Mari Maršan-Arvije (Francuska) 1:42.77
4. Tina Maze (Slovenija) 1:42.84
5. Regina Šterc (Austrija) 1:42.91
6. Nađa Kamer (Švajcarska) 1:43.18
7. Tina Veirater (Lihtenštajn) 1:43.21
8. Danijela Merigeti (Italija) 1:43.31
9. Elizabet Gergl (Austrija) 1:43.32
10. Marion Rolan (Francuska) 1:43.36
Kastiljo3.jpg
Poredak u spustu:
1. Lindzi Von (SAD) 340 bodova
2. Maze 239
3. Stejsi Kuk (SAD) 215
4. Hefl-Riš 212
5. Alis Mekenis (SAD) 198...

Generalni plasman
1. Maze 1744
2. Hefl-Riš 886
3. Von 740
4. Ana Feninger (Austrija) 716
5.Katrin Cetel (Austrija) 697

Inerhofer pobedio u Garmišu


Italijanski skijaš Kristof Inerhofer osvojio je danas prvo mesto u spustu, koji je u okviru Svetskog kupa održan u Garmiš-Partenkirhenu. Drugo vreme ostvario je Streitberger, a treče Kroel.
Inerhofer je do trijumfa došao u ukupnom vremenu od 1:37.83 minuta, dok je drugo mesto pripalo Austrijancu Džordžu Strejtbergeru (1:37.95). Treće mesto osvojio je još jedan Austrijanac Klaus Kroel, koji je zaostao 16 stotinki za vodećim.
Inerhofen1.jpg
Rezultati:
1. Kristof Inerhofer (Italija) 1:37,83 minuta
2. Džordž Streitberger (Austrija) 1:37,95
3. Klaus Kroel (Austrija) 1:37,99
4. Hans Rihelt (Austrija) 1:38,19
5. Aksel Lund Svindal (Norveška) 1:38,30
6. Verner Hil (Italija) 1:38,32
7. Andrej Sporn (Slovenija) 1:38,33
8. Dominik Paris (Italija) 1:38,49
9. Jozef Ferstil (Nemačka) 1:38,53
10. Johanes Krol (Austrija) 1:38,67
Inerhofen3.jpg
Poredak u spustu:
1. Svindal 359 bodova
2. Paris 349
3. Inerhofer 344
4. Kroel 321
5. Rihelt 290....

Generalni plasman:
1. Marsel Hiršer (Austrija) 1135 bodova
2. Svindal 966
3. Feliks Nojrojter (Nemačka) 776
4. Ted Ligeti (SAD) 736
5. Ivica Kostelić (Hrvatska) 709...

Zvezda i Radnički u finalu


Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije u Novom Pazaru, pošto su pobedili domaćina završnog turnira sa 3:0 (25:12, 25:15, 25:13). Uoči početka utakmice navijači Novog Pazara, članovi grupe "Torcida", zviždali su za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" i skandirali ime fudbalera Fjorentine Adema Ljajića. Drugi finalista je ekipa Radničkog iz Kragujevca koja je savladala Vojvodinu sa 3:1. Finale se igra sutra od 18.00 časova, direktan prenos je na našem Drugom programu.
Aktuelni šampion države do pobede je došao posle 65 minuta igre. Zvezdu je predvodio Dušan Petković sa 14 poena, a sledili su ga Filip Stoilović s devet i Nemanja Jakovljević sa sedam poena. U ekipi Novog Pazara najefikasniji su bili Radosav Dojčilović sa 10 i Marko Samardžić sa sedam poena.
Zvezda-Novi-Pazar01.jpg
Crveno-beli će u meču za trofej igrati sutra od 18.00 s ekipom Radničkog iz Kragujevca koja je u drugom polufinalu nadigrala Vojvodinu sa 3:1 po setovima 20:25, 25:19, 25:20, 25:17. 
Prvo polufinale Kupa Srbije posmatralo je oko 1.500 gledalaca u dvorani Pendik, a deo njih je zvižducima ispratio himnu Srbije Bože Pravde koja je intonirana pred početak utakmice.
Navijači Novog Pazara, članovi grupe "Torcida" zviždali su danas za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" Kada je završeno intoniranje himne navijači su skandirali ime fudbalera Fjorentine Adema Ljajića, koji je izbačen iz reprezentacije pošto nije hteo da peva himnu.
Nikolić: Mladi postaju pravi igrači u ovakvoj atmosferi
Trener Crvene zvezde Duško Nikolić rekao je posle današnjeg plasmana u finale Kupa da je srećan zbog atmosfere u Novom Pazaru, jer mladi odbojkaši tako lakše mogu da stasaju i postanu pravi igrači.
Zvezda-Novi-Pazar.jpg
"Volim što je bila ovakva atmosfera, jer se u ovakvom ambijentu i postaje igrač. Sve ekipe u ligi su izuzetno mlade i ovo može da doprinese da što pre postanu igrači, da osete kako je igrati na vrućem terenu. Iskreno želim kolegama iz Novog Pazara da uđu u prvu ligu jer oni kao klub to zaslužuju", rekao je Nikolić posle pobede nad domaćom ekipom sa 3:0 u setovima.
Nikolić je kazao da je sama utakmica bila borbena i da je zadovoljan igrom svojih odbojkaša.
"Bilo je borbeno, pre svega sam zadovoljan kako smo počeli utakmicu. Bilo je izuzetno lepih poena, igralo se na obe strane. Naš kvalitet je presudio. Generalno sam zadovoljan i ovo je bila sjajna priprema za ono što nas očekuje sutra", kazao je Nikolić.
Zvezdin odbojkaš Nemanja Jakovljević rekao je da je šteta što navijači njegovog kluba nisu bili u hali. "Jako je lepo kada se igra pred punim tribinama. Šteta što naši
navijači nisu došli da nas podrže, ali dobro. Mi smo igrali dobro, odlično servirali, što je uz blok presudilo. Sada moramo dobro da se odmorimo", rekao je Jakovljević. 
Zvezda-Novi-Pazar1.jpg
Trener Radoslav Milić rekao je da je veliki pritisak uticao da njegovi odbojkaši odigraju slabije nego što mogu.
"Nadao sam se da nećemo imati pritisak, ali je on bio prisutan i mnogo je uticao na igrače. Nismo pružili ono što možemo. Bili smo malo hendikepirani, ali Zvezda je u svakom slučaju odigrala fantastično. Odlično su servirali celu utakmicu i to je bilo ključno. Mi ništa nismo mogli da uradimo", rekao je Milić.
Kapiten Novog Pazara Hamza Zatrić kazao je da su mladi igrači iz njegovog tima podlegli atmosferi u dvorani.
"Mnogo mladih igrača iz našeg tima je podleglo atmosferi. Ipak, igrali smo agresivno, kao što smo se dogovorili, bez kalkulacija smo hteli da napravimo rezultat, međutim Zvezda je bila favorit. To je ekipa koja zna da igra ovakve utakmice i u sjajnoj je formi", kazao je Zatrić.

Dva zlata za Srbiju


Ivana Španović i Asmir Kolašinac osvojili zlatne medalje za Srbiju na balkanskom šampionatu u Istanbulu. Amela Terzić osvojila bronzu, Bekrić, Antić i Dudaš osvojili četvrta mesta. Nava istračo normu za Evropsko prvenstvo.
Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac i skakačica u dalj Ivana Španović osvojili su danas zlatne medalje na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu.
Spanovic.jpg
Kolašinac je do najsjajnijeg odličja došao sa rezultatom od 20,54 metra, dok je Španovićeva, uz zlato, skokom od 6,73 metra postavila novi državni rekord u dvorani.
Španovićeva je osvojila i srebro u trci na 60 metara sa rezultatom 7,54 sekunde, dok je Amela Terzić stigla do bronze u trci na 3.000 metara koju je završila u vremenu 9:06.38.
Goran Nava je trku na 1.500 metara istrčao u vremenu od 3:42.56 minuta, čime je došao do norme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Geteborgu.
Emir Bekrić je sa ličnim rekordom u trci na 400 metara (47.70 sekundi) osvojio četvrto mesto.
Marko Antić je trku na 60 metara istrčao za 6,92 sekunde, a Mihail Dudaš u skoku sa motkom zabeležio je rezultat 4,60 metara i obojica su zauzela četvrta mesta.
Miloš Todosijević je u skoku u vis sa 212 centimetara osvojio šesto mesto.

Zvezda lako do finala


Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije u Novom Pazaru, pošto su pobedili domaćina završnog turnira sa 3:0 (25:12, 25:15, 25:13). Uoči početka utakmice navijači Novog Pazara, članovi grupe "Torcida", zviždali su za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" i skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.
Aktuelni šampion države do pobede je došao posle 65 minuta igre. Zvezdu je predvodio Dušan Petković sa 14 poena, a sledili su ga Filip Stoilović s devet i Nemanja Jakovljević sa sedam poena. U ekipi Novog Pazara najefikasniji su bili Radosav Dojčilović sa 10 i Marko Samardžić sa sedam poena.
Zvezda-Novi-Pazar01.jpg
Crveno-beli će u meču za trofej igrati sutra od 18.00 s pobednikom drugog polufinalnog duela koji čine Radnički i Vojovodina. Ta utakmica počeće danas u 18.00.
Prvo polufinale Kupa Srbije posmatralo je oko 1.500 gledalaca u dvorani Pendik, a deo njih je zvižducima ispratio himnu Srbije Bože Pravde koja je intonirana pred početak utakmice.
Navijači Novog Pazara, članovi grupe "Torcida" zviždali su danas za vreme intoniranja državne himne "Bože pravde" Kada je završeno intoniranje himne navijači su skandirali ime fudbalera Fiorentine Adema Ljajića, koji je izbačen iz reprezentacije pošto nije hteo da peva himnu.
Nikolić: Mladi postaju pravi igrači u ovakvoj atmosferi
Trener Crvene zvezde Duško Nikolić rekao je posle današnjeg plasmana u finale Kupa da je srećan zbog atmosfere u Novom Pazaru, jer mladi odbojkaši tako lakše mogu da stasaju i postanu pravi igrači.
Zvezda-Novi-Pazar.jpg
"Volim što je bila ovakva atmosfera, jer se u ovakvom ambijentu i postaje igrač. Sve ekipe u ligi su izuzetno mlade i ovo može da doprinese da što pre postanu igrači, da osete kako je igrati na vrućem terenu. Iskreno želim kolegama iz Novog Pazara da uđu u prvu ligu jer oni kao klub to zaslužuju", rekao je Nikolić posle pobede nad domaćom ekipom sa 3:0 u setovima.
Nikolić je kazao da je sama utakmica bila borbena i da je zadovoljan igrom svojih odbojkaša.
"Bilo je borbeno, pre svega sam zadovoljan kako smo počeli utakmicu. Bilo je izuzetno lepih poena, igralo se na obe strane. Naš kvalitet je presudio. Generalno sam zadovoljan i ovo je bila sjajna priprema za ono što nas očekuje sutra", kazao je Nikolić.
Odbojkaš Zvezde Nemanja Jakovljević rekao je da je šteta što navijači njegovog kluba nisu bili u hali. "Jako je lepo kada se igra pred punim tribinama. Šteta što naši
navijači nisu došli da nas podrže, ali dobro. Mi smo igrali dobro, odlično servirali, štoje uz blok presudilo. Sada moramo dobro da se odmorimo", rekao je Jakovljević. 
Zvezda-Novi-Pazar1.jpg
Trener Radoslav Milić rekao je da je veliki pritisak uticao da njegovi odbojkaši odigraju slabije nego što mogu.
"Nadao sam se da nećemo imati pritisak, ali je on bio prisutan i mnogo je uticao na igrače. Nismo pružili ono što možemo. Bili smo malo hendikepirani, ali Zvezda je u svakom slučaju odigrala fantastično. Odlično su servirali celu utakmicu i to je bilo ključno. Mi ništa nismo mogli da uradimo", rekao je Milić.
Kapiten Novog Pazara Hamza Zatrić kazao je da su mladi igrači iz njegovog tima podlegli atmosferi u dvorani.
"Dosta mladih igrača iz našeg tima je podleglo atmosferi. Ipak, igrali smo agresivno kao što smo se dogovorili, bez kalkulacija smo hteli da napravimo rezultat, međutim Zvezda je bila favorit, to je ekipa koja zna da igra ovakve utakmice i koja je u sjajnoj formi", kazao je Zatrić.

"Đavoli" ne posustaju


Mančester junajted savladao KPR na gostovanju sa 2:0 i učvrstio se na prvom mestu na tabeli Premijer lige. Arsenal bolji od Aston Vile, Everton poražen od Noriča. U nedelju je na programu veliki derbi, Mančester siti dočekuje ekipu Čelsija.
Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas u gostima ekipu Kvins Park Rendžersa sa 2:0, u utakmici 27. kola engleske Premijer lige. Golove za Junajted postigli su Rafael Da Silva i Rajan Gigs.
Mancester.jpg
Junajted se tako učvrstio na prvom mestu na tabeli prvenstva Engleske sa 68 bodova, dok je KPR ubedljivo poslednji sa 17.
Arsenal je u Londonu savladao Aston Vilu sa 2:1. Prvo je Santijago Kazorla doveo domaćina u vođstvo, izjednačio je Andreas Vajman, a trijumf je doneo španski fudbaler svojim drugim golom.
Aston Vila je tim porazom došla do zone ispadanja, pošto ju je na 17. mestu prestigao Vigan.
Vigan je u gostima pobedio Reding sa 3:0 uz dva gola Arune Konea i jednim Majnora Figeroe, a domaćin je od 55. minuta imao igrača manje zbog crvenog kartona Pavela Pogrebnjaka.
Vest Bromvič je na svom stadionu pobedio Sanderlend sa 2:1, a istim rezultatom je Norič kod kuće savladao Everton.
Rezultati i strelci 27. kola:
Fulam - Stouk 1:0 (Berbatov 45+1)
Arsenal - Aston Vila 2:1 (Kazorla 6, 84 - Vajman 68)
Norič - Everton 2:1 (Kamara 84, 90+4 - Osman 39)
Kvins Park Rendžers - Mančester Junajted 0:2 (Rafael 23, Gigs 80)
Reding - Vigan 0:3 (Kone 44, 45+2, Figeroa 48)
Vest Bromvič Albion - Sanderlend 2:1 (Lukaku 35. penal, 75 - Sesenjon 80)
Sutra:
Mančester Siti - Čelsi
Njukasl - Sautempton
Ponedeljak:
Vest Hem - Totenhem (21.00)
Odigrano ranije:
Liverpul - Svonsi 5:0

Bajern nastavio torturu


Bavarci ubedljivo savladali ekipu Verdera sa 6:1 i nastavili seriju trijumfa u Bundesligi. Hanover pregazio Hamburg sa 5:1. Dortmund i Leverkuzen svoje mečeve igraju u nedelju.
Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su danas Verder sa 6:1 (2:0), u utakmici 23. kola Bundeslige. Trener Jup Hajnkes, kojem je ovo bio jubilarni 1.000 meč u nemačkom prvenstvu, može da bude zadovoljan kako njegovi izabranici igraju ove sezone.
Bajern.jpg
Golove za Bavarce postigli su Arjen Roben u 25, Havi Martinez u 29, Mario Gomez u 52. i 89. i tri minuta ranije Frank Riberi, dok je Gebre Selasije početkom drugog poluvremena postigao auto gol.
Gosti su od 44. minuta igrali bez "pocrvenelog" Sebastijana Prodla, a uprkos tome Kevin De Bruin uspeo je da postigne počasni gol za Verder i to na asistenciju srpskog reprezentativca Aleksandra Ignjovskog.
Ubedljivu pobedu zabeležio je i Hanover koji je kod kuće deklasirao Hamburg (5:1). Dvostruki strelac za domaćina bio je Didije Ja Konan, a golove su još postigli Dijuf u 7, Hušti u 39. minutu iz penela i Muhamed Abdeluj u finišu susreta.
Ceo meč za poraženi tim odigrao je srpski internacionalac Slobodan Rajković.
Majnc je odigrao nerešeno (1:1) protiv slabije plasiranog Volfsburga, koji je veći deo meča imao igrača manje. Istim rezultatom završen je meč u Štutgartu gde su "švabe" remizirale sa Nirnbergom.
Augsburg.jpg
U derbiju začelja Augzburg je pobedio Hofenhajm sa 2:1.
Rezultati i strelci 23. kola Bundeslige:
Bajern - Verder 6:1 (Roben 25, Martinez 29, Selasije 49. a.g, Gomez 52, 89, Ribaeri 86 - De Bruin 58)
Štutgart - Nirnberg 1:1 (Traore 51 - Fulner 77)
Hanover - Hamburg 5:1 (Dijuf 6, Hušti 39, Ja Konan 45, 68, Abdelui 85 - Van Der Vart 13. pen)
Majnc - Volfzburg 1:1 (Cimling 5 - Naldo 15)
Augzburg - Hofenhajm 2:1 (Ži 45, Molders 79 - De Kamargo 90+1)
Šalke - Fortuna (18.30)
Nedelja:
Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund (15.30)
Grojter Firt - Bajer Leverkuzen (17.30).
Odigrano ranije:
Frajburg - Ajntraht 0:0

Nole protiv Viktora, Janko na Davidenka


Dubai, nova stanica teniskog karavana. Žreb nemilosrdan prema našim teniserima. Viktor udara na Novak na samom startu turnira. Janko protiv Davidenka. Pored singla svi naši teniseri učestvuju i u dublu. Zimonjić u paru sa Linštedom, Novak sa bratom Markom, Viktor i Janko će zajedno učestvovati u igri parova. Turnir počinje u ponedeljak.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković na startu turnira u Dubaiju igraće protiv Viktora Troickog, dok će rival Janku Tipsareviću biti Rus Nikolaj Davidenko. Zimonjić i i Linšted u prvom kolu protiv Butorca i Henlija. Viktor i Janko su za protivnike izvukli Bupatija i Lodru. Novak i Marko će igrati protiv Davidenka i Normana.
Novak-i-Viktor.jpg
Đoković i Troicki do sada su se sastajali 13 puta i prvi teniser sveta vodi sa 12-1 u međusobnim duelima. Poslednji put igrali su prošle godine u osmini finala Vimbldona, kada je Đoković slavio sa 6:3, 6:1, 6:3.
Ukoliko pobedi Troickog, Đoković će igrati protiv boljeg iz meča David Gofin (Belgija) - Robert Bautista Agut (Španija). U njegovoj polovini žreba nalaze se Argentinac Huan Martin del Potro i Italijan Andreas Sepi.
Janko-2.jpg
Janko Tipsarević je postavljen za šestog nosioca u Dubaiju, a protiv Davidenka ima izjednačen međusobni skor 2:2. Ukoliko prođe prvo kolo Tipsarević će igrati sa pobednikom meča između Rumuna Viktora Haneskua i Australijanca Bernarda Tomića.
Zimonjic-i-Linsted.jpg
Od srpskih tenisera na turniru u Dubaiju učestvuje i Nenad Zimonjić, koji je sa Šveđaninom Robertom Lindštedom postavljen za trećeg nosioca u konkurenciji parova. On i Lindšted će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Erika Butorca i Australijanca Pola Henlija, dok bi u drugom kolu mogli da zaigraju protiv Marka i Novaka Đokovića, koji su dobili specijalnu pozivnicu organizatora.
Janko-i-Viktor.jpg
Tipsarević i Troicki će igrati i u dublu, gde ih u prvom kolu čeka meč protiv indijsko-francuske kombinacije Maheš Bupati - Mikael Lodra.
Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od 1.785.500 dolara.

Pobedićemo sve


Fudbaleri Crvene zvezde zadovoljni i puni samopuzdanja nakon okončanih priprema i uoči početka prvenstva. "Idemo da pobedimo sve protivnike do kraja. Mislim da smo sposobni za takav uspeh i ako budemo imali malo sreće, smatram da možemo da osvojimo titulu", rekao je Spajić za klupski sajt.
Fudbaler Crvene zvezde Uroš Spajić rekao je danas da misli da je njegova ekipa sposobna da pobedi u svih 15 utakmica do kraja Super lige i da uz malo sreće može da osvoji titulu.
zvezda.jpg
"Idemo da pobedimo sve protivnike do kraja. Mislim da smo sposobni za takav uspeh i ako budemo imali malo sreće, smatram da možemo da osvojimo titulu", rekao je Spajić za klupski sajt.
Zvezda posle prvog dela sezone zaostaje za vodećim Partizanom šest bodova.
Spajić je kazao da je Zvezda u poslednjoj proveri pred nastavak sezone protiv Šahtjora na pripremama u Turskoj, s kojim je odigrala bez golova, pokazala da može da se nosi s najboljim evropskim ekipama.
"Pokazali smo protiv Šahtjora da možemo da se nosimo sa jednom od najboljih ekipa u Evropi. Nama je rezultat koji smo ostvarili izuzetno bitan za samopouzdanje pred nastavak prvenstva.
Posebno prija to što smo uspeli da sačuvamo svoju mrežu", kazao je Zvezdin štoper.
zvezda 2.jpg
Napadač crveno-belih Ognjen Mudrinski rekao je da su se on i njegovi saigrači odlično spremili i da će se truditi da sebe i navijače naviknu na pobede.
"Odlično smo se spremili i iza nas je period odličnog rada. Verujem da će Zvezdina publika već od prvog kola imati razloga za zadovoljstvo. Trudićemo se da naviknemo i njih i sebe na pobede", rekao je Mudrinski.
Zvezda će prvu utakmicu u nastavku srpskog šampionata igrati u sredu, kada će dočekati Javor iz Ivanjice.

Konfuzija oko Evrolige


Direktor Evrolige za komunikacije Dijego Ferandez izazvao je pravu zbrku kada je za "Novosti" rekao da iz ABA lige u Evroligu idu finalisti fajnal-fora. Ovu izjavu, koje je u potpunoj koliziji sa dosadašnjim tumačenjem pravila, opovrgao je direktor regionalne lige Josip Bilić. Nesigurnost, do konačnog razjašnjenja, ostaje.
Dijego Fernandez, direktor Evrolige za komunikacije, izneo je tumačenje u vezi sa kvalifilacijom ekipa iz ABA lige u najjače Evropsko takmičenje koje se kosi sa dosadašnjim.
Josip Bilic.jpg
Prve čovek košarke na Jadranu: Josip Bilić
Fernandez je, u razgovoru sa „Večernjim Novostima", istakao da će plasman među društvo najboljih obezbediti pobednik fajnal-fora i tim koji bude poražen u finalu. Što se tiče kvalifikacija, u njih ide poraženi polufinalista koji je bio bolji u ligaškom delu takmičenja.
Međutim, ubrzo je stigao demanti sa druge strane. Direktor ABA lige Josip Bilić ponovio je da će mesto u Evroligi pripasti pobendiku fajnal-fora i ekipi koja je bila najbolja u regularnoj sezoni.
U slučaju da to bude ista ekipa, istakao je Bilić, direktan plasman u Evroligu će obezbediti drugoplasirani tim na kraju regularnog dela sezone.
„Taj gospodin koji je dao informacije, ne zna ništa i to što je on rekao nije tačno. Pravo igranja u Evroligi određuje se na temelju naših propozicija i to se od početka sezone zna. U Evroligu idu dve najbolje plasirane ekipe na kraju lige. 'Fajnal for' se igra samo za prvaka, a ostala mesta se određuju na osnovu plasmana u redovnoj ligi. To znači, na primer, ako Igokea bude prva na tabeli, ide sigurno u Evroligu, a ide i pobednik 'fajnal fora'. Ako to bude ista ekipa, u Evroligu ide drugoplasirana ekipa iz redovne lige", rekao je Bilić.
Ostaje, dakle, i da plasman u kvalifikacijama za Evroligu zavisi isključivo od plasmana na tabeli po okončanju regularnog dela sezone, a nipošto od uspeha na završnom turniru.
Ono što je svakako ostaje sigrno jeste da bi, u teoriji, regionalna liga mogla da ostane bez dva sigurna učesnika. Da bi se to dogodilo, određeni broj evropskih ekipa sa A licencom ne sme da osvoji titulu u svojim matičnim ligama.
Sigurni učesnici Evrolige su španske ekipe Barselona, Kaha Laboral, Real Madrid i Unikaha iz Malage, grčki Panatinaikos i Olimpijakos, italijanski Montepaski i Emporio Armani, turski Efes Pilsen i Ulker Fenerbahče, kao i Makabi (Izrael), Žalgiris (Litvanija), CSKA Moskva (Rusija) i Aseko Prokom (Poljska).
"Prvo određujemo mesta za sve A licence. Potom, pratimo rang država dok ne dobijemo spisak svih timova učesnika. U zavisnosti od rezultata iz nacionalnih liga mesto neke države prelazi na sledeće ukoliko mora da bude popunjeno sa A licencom. Na primer, CSKA ima A licencu, dok je šampion Rusije drugi na rangu država. Ako CSKA postane prvak, mesto sa ruskog šampiona prelazi na sledeću državu, u ovom slučaju Italiju, i tako dalje. Samim tim, što više timova sa A licencom osvoji nacionalne lige, veće su šanse za finalistu i trećekvalifikovanog iz ABA lige da se direktno plasira u Evroligu i kvalifikacije", objasnio je Fernandez.

Lejkersi ne gube nadu (VIDEO)

Los Anđeles Lejkersi su savladali Portland na svom parketu i tako nastavili svoju, neki smatraju uzaludnu borbu za mesto koje vode u plej-of. Oklahoma bez poteškoća pobedila Minesotu, Indijana rasturila Detroit a Čikago Šarlot.
U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Los Aneđeles Lejkersi su jutros u Stejpls centru savladali Portland sa 111:107.

Najzaslužniji za trijumf izabranika Majka D'Antonija bio je Kobi Brajant sa 40 koševa, pri čemu je imao sedam skokova i četiri asistencije.
Veoma dobru partiju u pobedničkom timu pružio je i Dvajt Hauard ostvarivši još jedan "dabl-dabl" učinak - 19 poena i čak 16 uhvaćenih lopti.
Na suprotnoj strani bolji od ostalih bili su Džej Džej Hikson i francuski reprezentativac Nikolas Batum sa po 22 koša.
Rezultati:
Toronto - Njujork 100:98
Vašington - Denver 119:113
Šarlot - Čikago 75:105
Indijana - Detroit 114:82
Bruklin - Hjuston 96:106
Atlanta - Sakramento 122:108
Memfis - Orlando 88:82
Nju Orleans - Dalas 100:104
Oklahoma - Minesota 127:111
Finiks - Boston 88:113
L.A. Lejkers - Portland 111:107 i
Golden Strejt - San Antonio 107:101 (produžetak)

Oprezno na Krku


Crvena zvezda u 22. kolu Jadranske lige igra protiv Krke u Novom Mestu, lišena pomoći Majkla Skota koji je zadobio povredu leđa. Trener Vlada Vukoičić ističe da će njegov tim morati da odigra vrlo dobru utakmicu kako bi zabeležio pobedu.
Košarkaši Crvene zvezde u 22. kolu Jadranske lige na gostovanju protiv Krke neće moći da računaju na Amerikanca Majkla Skota, koji zbog povrede leđa nije otputovao u Novo Mesto.
vlada vukoicic.jpg
Posle propuštenog meča Evrokupa u Istanbulu sa Galatasarajem u tim Zvezde vratili su se kapiten Igor Rakočević i Raško Katić.
Trener crveno-belih Vlada Vukoičić očekuje težak meč i poziva na oprez.
"Utakmica neće biti nimalo laka i ukoliko želimo pobedu, a to je naš cilj u svakom meču do kraja ligaškog dela, moraćemo da odigramo veoma dobro. S obzirom na igrački kadar koji poseduje, Krka bi možda trebalo da bude u gornjem delu tabele. Nalaze se u takvoj situaciji da ne mogu ni gore ni dole pa igraju rasterećeno, a pojačanu energiju i motivaciju kod igrača predstavlja dolazak novog trenera što se manifestuje kroz njihovu veliku želju za dokazivanjem. Upravo iz tog razloga mogu da budu veoma neugodni domaćini", rekao je Vukoičić za klupski sajt.
Analizirajući sastav protivnika, Vukoičić je istako da slovenački tim posebno nezgodan može da bude na centarskoj liniji.
"Poznati su po tome da igraju na iskustvo, da ne jure previše za loptom, znaju da kontorlišu ritam igre i to pretvaraju u svoju prednost u napadu. Njihova odbrana na prvi pogled nije mnogo agresivna, ali odlično brane prostor, a koliko su efikasni u tome svedoči podatak da su ekipa koja prima malo poena. Dolaskom Smodiša, Krka je dobila značajnu snagu pod košem, on je igrač koji svakoj ekipi može da donese prednost, iako se nalazi na zalasku karijere", zaključio je Vukoičić.
Utakmica Krka - Crvena zvezda biće odigrana sutra od 19 sati u Novom Mestu.

Kup Srbije, finalni obračun


Novi Pazar je domaćin finalnog takmičenja Kupa Srbije za odbojkaše. Vojvodina, Radnički Kragujevac, Crvena zvezda i Novi Pazar, boriće se za trofej. U subotu se igraju polufinalni susreti, a finale je zakazano za nedelju. Direktan prenos meča između Novog Pazara i Zvezde je od 15.30 časova na našem Drugom programu.
Novi Pazar Junior i Crvena zvezda igraće sutra od 15.30 u dvorani Pendik prvo polufinale odbojkaškog Kupa Srbije direktan prenos je na našem Drugom programu. dok će se u borbi za finale od 18.00 sastati Radnički iz Kragujevca i branilac trofeja Vojvodina.
Novi-Pazar.jpg
Trener odbojkaša Novog Pazara Radoslav Milić rekao je da će njegova ekipa bez
rezultatskog opterećenja odigrati subotnje polufinale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, ali i da će pokušati da se pobedom pred svojim navijačima plasira u finale.
"Očekujemo pune tribune, potrudićemo se da uđemo u meč bez pritiska i odigramo najbolje što možemo. Nismo favoriti, ali kad se igra jedna utakmica moguća su i iznenađenja", rekao je Milić novinarima u Novom Pazaru.
Prvi strateg Crvene zvezde Duško Nikolić ocenio je da je Novi Pazar "samo uslovno najlakši rival" od svih učesnika završnog turnira. "Naš protivnik ima kvalitetne pojednicea, ali se nadam pobedi i plasmanu u finale. Očekuje lepu odbojkašku predstavu, a Pazarcima želim da sledeće godine zajedno nastupamo u elitnom rangu", kazao je Nikolić.
Crvena-zvezda1.jpg
Najbolji igrač domaćina dvodnevnog finala Kupa Hamza Zatrić istakao je da će Novopazarci pokušati da iskoriste eventualne slabosti aktuelnog šampiona Srbije.
"Crvena zvezda je najteži mogući protivnik, igrali su fenomenalno tokom najvećeg dela sezone. Naš prvi cilj je da uđemo u Superligu, ali i da maksimalnim zalaganjem sutra pokusamo da iskoristimo neke mane crveno-belih", rekao je Zatrić.
Kapiten Beograđana Mihajlo Mitić izjavio je da je Crvena zvezda "favorit na papiru", ali da u ovakvom sistemu takmičenja to nije presudno.
"Pazar se takmiči u ligi ispod nas, ali to ništa ne mora da znači. Ipak, nadam se da će naša najbolja igra biti dovoljna za finale. Očekujem jači otpor sada puno jačeg tima nego što je bio slučaj pre dve i po godine, kada smo ih dobili (3:0) u osmini finala istog takmičenja", kazao je Mitić.
Vojvodina-1.jpg
Trener aktuelnog osvajača odbojkaškog Kupa Srbije Nikola Salatić izjavio je večeras da će njegovim igračima trebati "dosta znanja i umeća" da bi savladali Radnički iz Kragujevca i izborili plasman u finale finalnog turnira u Novom Pazaru.
"Ove je specifično takmičenje, gde se sve rešava u dva dana. Svi žele trofej, a nama bi to bio 14. po redu. Trebaće nam znanja, umeća i sportske sreće u polufinalu, pošto je Radnički kvalitetan protivnik, ali nadamo se pobedi", rekao je Salatić na obraćanju novinarima u Novom Pazaru.
Njegov kolega iz Kragujevca Dejan Matić naglasio je da su utakmice Radničkog i Vojvodine često neizvesne.
"Iskustvo nam govori da protiv Vojvodine igramo teške utakmice, koje često traju pet setova. Neka tako bude i sada, samo da se mi nađemo u finalu. Visoka su i napadačka ekipa, odlični su u bloku, a naša šansa je u servisu i dobrom prijemu", ocenio je Matić.
Kapiten Vojvodine Branko Roljić izrazio je očekivanje da će završnica Kupa Srbije biti neizvesna i dodao da veruje u uspeh svog tima.
"Došli smo da odigramo bolje nego što smo to činili tokom sezone. Očekuje nas jak rival, gubili smo od njih dva puta u prvenstvu, ali možemo do pobede. Imamo dosta mladih i neiskusnih igrača, pred kojima je lepa budućnost", rekao je Roljić.
Radnicki-Kragujevac.jpg
Kapiten Radničkog Milan Ilić ocenio je da njegova ekipa može da se plasira u finale, ako bude igrala kao u poslednjih mesec i po.
"Loše smo počeli sezonu, ali smo kroz ligu uhvatili ritam. Bilo bi pogrešno da svoja očekivanja kreiramo na osnovu dve naše pobede nad Novosađanima, pošto su im se neki igrači oporavili i pojačao ih je iskusni tehničar Veljko Petković", zaključio je Ilić.
Finale Kupa Srbije u odbojci igraće se u nedelju, 24. februara, sa početkom od 18.00 časova, direktan prenos je na Drugom programu RTS-a.

Palestinci protiv Barse


Ni Barselona nije uspela da pomiri Izraelce i Palestince. Fudbalski savez Palestine odbio je ponudu Barselone da protiv tog kluba, u kombinovanom sastavu sa Izraelcima, odigra meč protiv tog kluba.
Ekipa Barselone pokušala je da pokrene mirovnu misiju na Bliskom istoku koja se završila neuspešno. Predsednik katalonskog kluba Sandro Rosel ponudio da Barselona odigra utakmicu protiv kombinovanog tima koji bi činili Izraelci i Palestinci.
Palestina Barselona.jpg
Palestinci ne vole Barsu
Ova ponuda je ekspresno odbijena od strane Palestinaca.
„Ideja je dobra, ali za sada je tek san koji se može ostvariti samo ako se završi izraelska okupacija palestinskih teritorija", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Palestine Džibril Rajub.
Gilad Salit zastava.jpg
Gost Barse na El klasiku izraelski vojnik Gilad Šalit
Inače Barselona je jedan od najomraženijih timova u Palestini. Katalonci su preko noći izgubili navijače među redovima Palestinaca kada su na meč kao gosta na El klasiko pozvali izraelskog vojnika Gilada Šalita, koji je više godina proveo u palestinskom zarobljeništvu.
Katalonski klub je pokušao da izgladi sutuaciju kada je pozvao palestinskog fudbalera Šahda Abusalama da takođe gostuje na Kamp Nou, ali ovaj igrač je tu ponudu odbio.
Mahmud al Sarak.jpg
Mahmud al Šarak junak Palestine
Pošto su dresovi Mesija i drugova odavno spaljeni, navijači u Palestini imaju drugog heroja, ime mu je naravno Kristijano Ronaldo.
Fudbaler Reala više puta je u javnim nastupima podržao palestinski narod, tako da je jasno za koga koji deo Bliskog istoka navija kada je na programu El klasiko.
Kristijano Ronaldo Palestina.jpg
Ronaldo uz Palestince

Narod protiv Lensa Armstronga


Američka vlada tuži Lensa Armstronga da je „prevario naciju", i na to ime će tražiti povraćaj novca koji je dobio kroz sponzorske ugovore dok je vozio za "US Postal Service" čiji je vlasnik upravo Vlada SAD. Armstrong je ta taj tim vozio osam godina.
I američka vlada okrenula je leđa Lensu Armstrongu. Nekadašnju sportsku ikonu Amerike vlada SAD će tužiti za povraćaj sponzorskog novca koji je dobijao dok je vozio za US Postal Service (1996. do 2004. godine) čiji je vlasnik američka vlada.
Lens Armstrong US postal.jpg
Američka vlada tužila Armstronga
Advokati Lensa Armstronga nisu uspeli da izdejstvuju kompromis, tako da će američka vlada na sudu tražiti vraćanje novca. Procenjuje se da je u US Postal Service, dok je Armstrong vozio za taj tim, uloženo više od 30 miliona dolara.
„Pokušavali smo pošteno da rešimo ovaj slučaj, ali US Postal Service tvrdi da je pretrpeo štetu od ugovora sa Armstrongom iako istraživanja pokazuju da je ta kompanija sponzorisanjem Armstronga zaradila više od 100 miliona dolara", rekao je Armstrongov advokar Robert Luskin.
Lens Armstrong.jpg
Sumrak nekadašnjeg heroja nacije
Ipak, američka vlada u tužbi protiv Armstronga nije navela finansijsku štetu kao razlog za pokretanje postupka. Jedini razlog koji je američka vlada navela kao razlo za tužbu je taj što je Armstrong „prevario naciju".
Lens Armstrong je nedavno priznao da je tokom čitave karijere koristio doping čime je srušio mit savršenog sportiste koji je gradio više od jedne decenije.

Samo u Argentini (VIDEO)

Jurnjava navijača i obezbeđenja po krovu stadiona, provociranje protivničkih navijača, lom noge, koškanje fudbalera na drugom kraju terena i to sve na istom meču. Jednom rečju - Argentina.
Na fudbalskim utakmicama u Argentini često se viđaju nadrealne scene. Tako je na meču između Tigrea i Boke, jedan navijač domaće ekipe uspeo da se popne na krov stadiona i celo prvo poluvreme provocirao je gostujuće navijače.


Jedan radnik obezbeđenja popeo se na krov i jurio je navijača koji je, vešto se verući na krovnu konstrukciju, bežao. Kada na kraju više nije imao kuda, navijač je sa nekoliko metara visine skočio na teren gde ga je čekala policija. Nesrećni navijač je pri doskoku slomio nogu, tako da je, uz slavlje Bokinih prisalica, povređeni navijač na nosilima iznesen sa stadiona.
Zanimljivo je da su se u istom trenutku, na drugom kraju terena, igrači dva kluba koškali, i umalo potukli, tako da cela situacija bila krajnje bizarna.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger