Headlines News :

Partizan furiozno do polufinala

Written By maxtv on четвртак, 7. фебруар 2013. | 22:59


Košarkaši Slobode nisu imali ni trunku šanse da se plasiraju u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Branilac trofeja, Partizan, ubedljivo je savladao Slobodu rezultatom 73:50, po četvrtinama 23:13, 16:11, 21:11, 13:15. U polufinalu Partizan će igrati protiv Mega Vizure.
Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu pobedili užičku Slobodu sa 73:50 (23:13, 16:11, 21:11, 13:15).
Partizan Kosarka.jpg
Partizan rutinski do polufinala
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Leo Vesterman sa 11 poena i Dru Gordon sa 11 poena i osam skokova. Slobodu je predvodio Nemanja Arnautović sa 11 poena.
Kragujevačka hala Jezero bila je poluprazna, bez uobičajene atmosfere na Partizanovim utakmicama. "Crno-beli" su odlično počeli i nisu dozvolili protivniku da postigne koš skoro četiri minuta i stekli dvocifrenu prednost, najveću 21:3.
Odličan šut Partizana malo je stao krajem prvog poluvremena, a Sloboda je napravila seriju 13:1 i pred kraj prvih 20 minuta prišla na 10 poena zaostatka, 23:13.
Partizan je u drugom poluvremenu mnogo grešio, a meč je završio sa 24 izgubljene lopte. Sloboda, međutim, nije imala dovoljno kvaliteta da parira "crno-belima", tako da je beogradski tim mirno priveo meč kraju.
Partizan ćeu subotu u polufinalu igrati protiv Mega Vizure, koja je pobedila Vršac sa 82:79.

Partizan nemoćan u Flensburgu


Partizan ni posle osam kola nije uspeo da zabeleži drugu pobedu u rukometnoj Ligi šampiona. „Crno-beli" su izgubili na gostovanju protiv Flensburga sa 31:23. Srpski šampion i dalje se nalazi na dnu grupe A Lige šampiona.
Rukometaši Partizana izgubili su na gostovanju u Nemačkoj od ekipe Flensburga sa 31:23 (17:13), u 8. kolu A grupe Lige šampiona.
Partizan rukomet.jpg
Partizan poražen u Flenburgu
To je sedmi poraz prvaka Srbije, koji je na začelju tabele sa samo dva boda, dok je trećeplasirani Flensburg zabeležio petu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, uz dva remija i jedan poraz.
Najefikasniji u redovima Partizana bili su Radojević sa pet i Ilić sa četiri gola, dok je domaćina predvodio Egert sa sedam pogodaka.
U drugom meču 8. kola Čehovski medvedi i Hamburg igrali su nerešeno 29:29 (17:13), dok se Ademar Leon i Monpelje sastaju 10. februara.
Tabela: Čehovski medvedi, Hamburg i Flensburg po 12 bodova, Monpelje 5, Ademar Leon 3, Partizan 2. Partizan u narednoj utakmici 16. februara dočekuje ekipu Hamburga.

Mega prvi polufinalista


Mega Vizura je prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća. Zemunci u penal završnici savladali Vršac 82:79. Novica Veličković debitovao za Megu.
Košarkaši Mega Vizure prvi su polufinalisti završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Kragujevcu, u četvrtfinalu, savladali ekipu Vršca sa 82:79 (16:12, 25:16, 5:20, 36:31).
Utakmicu u dvorani "Jezero" obeležio je debi doskorašnjeg državnog reprezentativca Novice Veličkovića u dresu beogradskog tima. Mega Vizura je bolje otvorila meč i na poluvreme otišla sa plus 13 poena, ali je u nastavku zaigrala opuštenije, što su Vrščani iskoristili i serijom 10-0 uveli borbu u dramatičnu završnicu.
Novica-Velickovic.jpg
Međutim, nisu imali snage za preokret, pa su favorizovani Beograđani na kraju zasluženo slavili.
Najzapaženiji u redovima pobednika bili su Micić sa 16, Krstić sa 13, i Marjanović, Luković i Reljić sa po 11 poena, dok je Veličković za 19 minuta postigao pet poena.
Vrščane je predvodio odlični Radović sa 29 poena, Vuksanović je ubacio 17, a Mitrović 13.
Mega Vizura u polufinalu čeka boljeg iz meča u kojem večeras od 21 sat igraju branilac trofeja Partizan i užička Sloboda.
U preostalim četvrtfinalnim utakmicama sutra se sastaju Radnički Kragujevac - Metalac Valjevo (18.30 sati) i Crvena zvezda - Vojvodina (21).

Ljubičić: Šteta što Đoković nije Hrvat


Penzionisani hrvatski teniser Ivan Ljubičić kratko je prokomentarisao jedinu manu Novaka Đokovića. „Ništa mi ne pada na pamet kada me pitate o Novakovim manama i to dovoljno govori o njemu kao teniseru. U stvari, možda jedino to što nije Hrvat", rekao je u šali Ljubičić.
Ivan Ljubičić se povukao iz tenisa, ali i dalje ima vremena da prati događaje u belom sportu. Penzionisani hrvatski teniser ishvalio je igru Novaka Đokovića, ali je pokušao i da mu nađe mane.
Ljubicic Djokovic1.jpg
Novak, Ljubičićev prijatelj sa "manom"
"Ništa mi ne pada na pamet kada me pitate o Novakovim manama i to dovoljno govori o njemu kao teniseru. U stvari, možda jedino to što nije Hrvat", rekao je u šali Ljubičić.
Inače, poznato je da je Ljubičić veliki prijatelj sa Novakom Đokovićem i da su često, dok je Ljubičić bio aktivni teniser, trenirali zajedno.

Novi rok za Zvezdu


Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) produžio je rok Crvenoj zvezdi, Smederevu, Novom Pazaru i Radu da do 22. februara izmire obaveze ili neće moći da licenciraju nove igrače za nastavak sezone.
Preko sajta nacionalnog saveza Odbor za hitna pitanja FSS-a uputio je apel pomenutim klubovima da izmire zaostale obaveze u predviđenom roku, jer im nikakav dodatni rok neće biti na raspolaganju.
Tomislav-Karadzic.jpg
FSS se smiliovao, Zvezdi, Smederevu, Novom Pazaru i Radu dodatni rok
"Disciplinska komisija FSS-a nastaviće stalno zasedanje i u slučaju neizmirenja obaveza uslediće izricanje oštrijih kazni predviđenih Disciplinskim pravilnikom, a za šta će imati punu podršku svih organa saveza", navodi se u poruci. Prethodni rok isticao je 8. februara u ponoć.
Odbor za hitna pitanja konstatovao je da su, u međuvremenu, finansijske obaveze prema drugim klubovima i licima izmirili Partizan, Radnički Kragujevac, Sloboda, Napredak i Novi Sad i njima je ukinuta zabrana registrovanja novih igrača.
Crvena zvezda.jpg
Zvezdi još dve nedelje da isplati dugovanja
Na današnjoj sednici je odlučeno da FSS pomogne sve regione doniranjem sportske opreme, kao i da Dušan Savić bude kooptiran u članstvo Stručnog odbora FSS-a.

I definitivno bez Ane


Ana Ivanović zbog problema sa povredom neće igrati protiv Slovačke, potvrdio je selektor Dejan Vraneš. Umesto Ane, za Srbiju će narednog vikenda igrati Ivana Jorović.
Selektor teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da Ana Ivanović definitivno neće igrati u duelu sa Slovačkom u prvom kolu Fed kupa u Nišu.
Fed-Kup-Srbija4.jpg
"Konačna odluka lekarske komisije je da Ana nije spremna da nastupi. Ona nije potpuno sanirala problem sa ramenom i mišićem koji vuče iz Australije i, nažalost, nećemo moći na nju da računamo", rekao je Vraneš tokom treninga u niškoj hali Čair.
Vraneš je kazao da ne bi bilo dobro da se rizikuje da Ivanovićevom, već da je bolje dati priliku onim teniserkama koje su trenutno fizički spremnije.
"Suvišno je reći koliko nam ona znači, ali nije dobro ni za nju ni da tim dovodim u takvu situaciju da, u slučaju povrede, ne može da završi meč. Mislim da je bolje rešenje dati priliku igračicama koje su, pre svega, fizički spremne da odigraju ovaj meč i završe ga do kraja", kazao je selektor srpskih teniserki.
On je rekao da Jelena Janković u petak kreće da trenira i dodao da se nada da će povreda leđa Bojane Jovanovski biti sanirana.
Fed-Srbija-Slovacka1.jpg
"Jelena sa treninzima kreće tek u petak ili subotu. Bojana se stvarno trudi, radi terapije, trenira, pokušava da uđe u što bolju formu. Iskreno se nadam da će njena povreda leđa biti sanirana, ako to ne budemo uspeli, mislim da će biti nemoguće i na nju da računamo", rekao je Vraneš.
Selektor je istakao da bi nastup Bojane Jovanovski mnogo značio pošto je ona u izuzetnoj formi od početka godine. 
"Nadam se da će bar Bojana biti u stanju da nastupi, što bi nam bilo značajno jer je pokazala izuzetnu formu ove godine. Bez obzira na to što nije uspela da se adekvatno pripremi mnogo će nam značiti", istakao je Vraneš. On je rekao kako je uslovi u Nišu savršeni i da se svi u ekipi prijatno osećaju u tom gradu.
"Zadovoljni smo uslovima u Nišu, savršeni su, prijatno se osećamo. Atmosfera u ekipi je odlična i daćemo sve da se što bolje pripremimo i, bez obzira na to koji tim izvedemo, da napravimo dobar rezultat uz veliku podršku publike", rekao je selektor.
Fed-Srbija-Slovcka2.jpg
Vraneš je za četvrtu igračicu u ekipi pozvao juniorku Ivanu Jorović.
"Moj stav je uvek bio da, ako nastup četvrte igračice nema rezultatski značaj, to uvek bude neka od juniorki. U ovom trenutku imamo dve izuzetno kvalitetne juniorke, tako da je za ovaj meč kao četvrta igračica pozvana Ivana Jorović", rekao je Vraneš.
Duel između Srbije i Slovačke igraće se predstojećeg vikenda.

Kraj za Janka i Viktora


Srbija je ostala bez predstavnika na turniru u Monpeljeu. Tipsarević je izgubio od Ljodre u osmini finala, dok je Troicki predao meč Janu Hajeku iz Češke.
Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je danas u osmini finala turnira u Monpeljeu, pošto je izgubio od Francuza Majkla Ljodre u dva seta, 6:3, 7:6. Janko je bio prvi nosilac u Monpeljeu.
Janko44.jpg
Srbija je tako ostala bez predstavnika na ovom francuskom turniru, pošto je ranije danas Viktor Troicki predao meč Janu Hajeku iz Češke. Viktor je predao meč kod vođstva Čeha od 6:0, 4:2.
Turnir se igra se za nagradni fond od 467.800 evra.

Niko nema za Kavanija?


Aurelio de Laurentis uveren je da Edinson Kavani neće napustiti ekipu. Jedan od mogućih razloga je i visina obeštećenja od čak 63 miliona evra. Ipak, Sitiju i PSŽ novac do sada nije bio prepreka ...
Predsednik italijanskog fudbalskog prvoligaša Napolija Aurelio de Laurentis rekao je danas da je uveren da najbolji strelac Edinson Kavani neće napustiti ekipu na kraju sezone.
Kavani-Edison.jpg
Niko nema dovoljno novca za Kavanija?
Uprava Napolija još ranije je odredila visinu obeštećenja od 63 miliona evra.
"Niko neće platiti toliko obeštećenje. Prošlog leta sam odbio 55 miliona evra, a Real Madrid nije mogao da ponudi ni toliko. Naravno, ako se pojavi neko ko može finansijski da isprati naše zahteve, nećemo stopirati transfer. Kavani je fantastičan igrač i sjajan čovek", kazao je Kavani italijanskim medijima.
Za zvezdu Napolija interesovanje su do sada pokazali različiti evropski klubovi, među kojima su Mančester Siti i Pari Sen Žermen.
U dosadšnjem toku sezone urugvajski internacionalac je za Napoli odigrao 21 utakmicu i postigao 22 gola.

Bojanu i dalje muče leđa


Mukama reprezentacije Srbije izgleda nikad kraja. Nakon otkaza Ane i Jelene i Bojanu Jovanovski nastavlja da muči povreda leđa. Njen nastup protiv Slovačke je i dalje pod znakom pitanja.
Srpska teniserka Bojana Jovanovski rekla je danas da još ne zna da li će moći da igra protiv Slovačke u FED kupu i dodala da pokušava da reši problem sa povredom leđa.
Fed-Srbija-Slovacka3.jpg
Jovanovski: Ne znam koliko ću moći da pružim
"Sada je situacija takva da je neizvesno koliko ću moći da pružim i da li ću do vikenda biti spremna. Ne bih da ovo zvuči kao neko opravdanje, ja sam reprezentaciji uvek na raspolaganju i biću uz tim sve vreme, pružati im podršku i navijati iz sve snage. Ako terapije daju željeni rezultat i selektor proceni da sam u stanju da igram, izaći ću na teren i dati sve od sebe da zajedno pobedimo i obradujemo naše navijače u Nišu", kazala je Jovanovski.
Zbog problema sa povredama učešće u duelu sa Slovačkom već su otkazale Jelena Janković i Ana Ivanović.
"Prošla godina je za nas bila veoma uspešna i ja se nadam da ćemo uz malo sreće moći da i ove sezona napravimo nešto slično", dodala je Jovanovski.
Ona problem sa povredom "vuče" od Australijan opena, a trenutno dva puta dnevno ide na terapije kako bi pokušala da se spremi za duel sa Slovačkom.
Na spisku srpskog selektora još Aleksandra Krunić i debitant Vesna Dolonc.
Meč prvog kola Fed kupa između Srbije i Slovačke na programu je 9. i 10. februara u niškoj dvorani Čair.

Biće snega na ZOI


Organizatori Zimskih olimpijskih igara u Sočiju obećali su da će biti dovoljno snega u vreme takmičenja u februaru 2014, iako je ove godine temperatura u plusu. Rusija danas obeležava tačno godinu dana do početka ZOI, koje smatra kao stvar nacionalnog ponosa. Putin smenio potpredsednika Ruskog olimpijskog komiteta.
Temperatura na skijaškom centru u Sočiju ove nedelje je oko 10 stepeni, za razliku od prošle kada je tu oblast zahvatio bio hladni talas i temperatula bila ispod nule.
sochi-2.jpg
U četvrtak je u Sočiju zabeležena temperatura od čak 19 stepeni, dok u planinskom delu grada iznosi 15.
Šef organizacionog odbora ZOI Dmitrij Černišenko rekao je da će u održavanju snega pomoći tehnologija koja će moći da se "nosi sa svim vremenskim izazovima".
"Možemo da garantujemo da će snega biti tamo", istakao je Černišenko.
Predsednik Rusije Vladimir Putin smenio je danas potpredsednika Ruskog olimpijskog komiteta Ahmeda Bilalova zbg kašnjenja u izgradnji skakaonice za ZOI u Sočiju 2014.
Vladimir-Putin-1.jpg
Potpredsednik Vlade Rusije Dimitrioj Kozak saopštio je da je Putin razrešio Ahmeda Bilalova svih dužnosti, posle inspekcije kompleksa olimpijskih borilišta u Sočiju.
Skakaonica u Sočiju trebalo je prvobitno da bude završena 2011. godine.
Rusija danas obeležava tačno godinu dana do početka ZOI, koje smatra kao stvar nacionalnog ponosa.
sochi-1.jpg
Zimske olimpijske igre u Sočiju održaće se od 7. do 23. februara 2014.

Novo pravilo u Fed kupu


Međunarodna teniska federacija usvojila je novo pravilo Fed kupa, po kojem u slučaju vođstva jedne nacije od 3:0, nema četvrtog singla, već se samo igra dubl.Ukoliko rezultat bude 3:1, igraće se dubl, a dosadašnji treći set zameniće produženi tajbrejk.
Ovo pravilo stupiće na snagu predstojećeg vikenda, u mečevima prvog kola Fed kupa.
Srbija-Fed-5.jpg
Izvršni predsednik ITF Juan Margets saopštio je da je novi pravilnik usvojen kao "odgovor na zahtev igrača i nacionalnih federacija".
Ukoliko rezultat bude 3:1, igraće se dubl, a dosadašnji treći set zameniće produženi tajbrejk.

Pajović četvrto pojačanje Partizana


Tomislav Pajović najnovije je pojačanje Partizana. Štoper, koji je prošao omladinsku školu Partizana, dolazi na šestomesečnu pozajmicu iz moldavskog Šerifa.
Partizan je, nakon što je uspešno skinuo zabranu registracije pojačanja Fudbalskog saveza Srbije, u četvrtak na pozajmicu doveo Tomislava Pajovića, defanzivca moldavskog Šerifa.
partizan.jpg
U slučaju da igrač odgovori zahtevima igranja u Partizanu na način na koji se to očekuje, crno-beli će biti u poziciji da otkupe njegov ugovor.
Pajović ima 27 godina, a pre odlaska u Moldaviju nastupao je tri godine za Rad. Inače, prošao je omladinsku školu Partizana, u talentovanoj klasi sa Stefanom Babovićem, Milanom Smiljanićem, Borkom Veselinovićem, Nebojšom Marinkovićem...
Posle toga je nastupao za filijalu crno-belih Teleoptik, kao i za Dinamo iz Vranja, Bežaniju i Čukarički.
Pajović je četvrto pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, a pre njega u klub su došli Brazilac Eliomar iz Javora i dvojac Predrag Luka i Nemanja Kojić iz Rada.

Partizan platio dugove, Zvezda ni blizu


Partizan je uspeo da izmiri obaveze na vreme o biće u mogućnosti da registruje pojačanja pred nastavak sezone. Crvena zvezda, na drugoj strani, i dalje u velikoj finansijskoj dubiozi, moli za pomeranje rokova kako bi uspela da isplati brojna dugovanja.
Partizan je uspeo, pretposlednjeg dana pre isteka roka, da izmiri obaveze koje su ga sprečavale da registruje nove fudbalere.
partizan.jpg
Crno-beli su uplatili 82.000 evra bivšem treneru Aleksandru Stojanoviću, kao i novac za nadoknadu Radničkom iz Kragujevca za stolice koje su navijači srpskog šampiona polomili na „Čika Dači".
Ovo znači da će Kojić, Luka i Eliomar Silva, tri zimska pojačanja Partizana, moći da buu registrovani. Ukoliko tim iz Humske bude u mogućnosti da dovede još neko pojačanje, on će to takoće biti u mogućnosti da učini.
Za razliku od njih, večiti rival, Crvena zvezda, nije uspela još uvek da reši svoje probleme, inače višestruko veće. Suočeni sa vrlo teškom i komplikovanom situacijom crveno-beli traže od Saveza odlaganje rokova.
Crvena zvezda neće uspeti do petka u ponoć, kada ističe rok, da odblokira račun i da izmiri dugovanja prema klubovima, bivšim igračima i bivšim trenerima.
To u praksi znači, prema aktuelnim pravilima Fudbalskog saveza Srbije, da crveno-beli neće moći da licenciraju ni Luisa Garida, ni Nikolu Petkovića za prolećni deo šampionata, pa samim tim ni eventualna dodatna pojačanja na koja su možda računali.
Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, zadužen za finansije, još ranije je rekao da je Zvezdi kada do deblokade računa dođe, što je prvi korak ka razrešenju vrlo ozbiljne situacije, potrebno između 500 i 600 hiljada evra kako bi se i sportski deblokirala.
stojadinovic.jpg
Toliko otprilike iznose dugovi prema Borcu iz Čačka, Javoru, Žarku Đuroviću, Slobodanu Maroviću, Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću, Milanu Jeremiću, Milošu Reljiću, Marku Nikoliću, Danijelu Mihajloviću i Marku Peroviću.
Sportski direktor, zato, traži pomeranje rokova do početka sezone.
"Do tada bismo mogli da skupimo dovoljno novca i ispunimo uslove koji su stavljeni pred nas. Do petka - teško! Niko iz Crvene zvezde nije otišao ove zime, a prelazni rokovi i dalje traju u nekim zemljama. Drugim rečima, i dalje ima vremena da se u klub slije novac od nekog transfera", podseća Stojadinović, apelujući na FSS da ima sluha za probleme u kojima se ne nalazi samo Crvena zvezda.

Fudbal je čist sport


Najbolji fudbaler madridskog Reala i Portugalije Kristijano Ronaldo ne veruje da u tom sportu ima dopinga.
"Fudbal je ekipni sport i ne mislim da je potrebno da se neko dopinguje kako bi poboljšao svoje mogućnosti i sposobnosti. Naravno, ne mogu da tvrdim da niko od fudbalera nikada nije uzimao doping sredstva, ali ovaj sport je čist", kazao je Ronaldo španskim medijima.
Kristijano-Ronaldo-Real.jpg
Bivši predsednik Real Sosijedada Injaki Badiola ranije ove nedelje je izjavio da je taj klub u periodu od 2001. do 2007. godine kupovao zabranjene lekove i supstance za svoje fudbalere. Sadašnji čelnici kluba demantovali su ove tvrdnje, a to su uradili i neki igrači koji su u pomenutom periodu nastupali za Sosijedad.
Svetska anti-doping agencija saopštila je da pažljivo prati slučaj kluba iz San Sebastijana.

Radujem se Anelki


Fudbaler Juventusa Alesandro Matri raduje se dolasku Anelke u taj torinski klub jer će on doneti iskustvo važno za učešće u Ligi šampiona.
Anelka (33) je tokom januarskog prelaznog roka iz Šangaja prešao u Juventus.
Alesandro-Matri-Juve.jpg
Aplauz za Anelku
"Nema sumnje u njegov kvalitet. Uvek je pokazivao koliko vredi, navikao je da pobeđuje i ima veliko međunarodno iskustvo. Prvi utisci su veoma dobri", rekao je Matri za Skaj Sport Italija.
"Njegovo iskustvo biće veoma korisno, jer u našem timu nema mnogo igrača koji su igrali utakmice na evropskoj sceni", dodao je 28-godišnji fudbaler.
Juventus je prvi na tabeli italijanske lige sa tri boda više od drugoplasiranog Napolija, za koji Matri smatra da je najveći konkurent crno-belih u borbi za titulu.
Nikolas-Anelka.jpg
"I Lacio postiže dobre rezultate, ali fudbaleri Napolija duže vreme igraju zajedno i trenutno su nam glavni rivali. Imaju dobre napadače, ali i u našem timu mnogi igrači mogu da postižu golove. Nije slučajno što smo postigli najviše golova u ligi", rekao je Matri.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger