Headlines News :

Zvezda povela protiv Mege

Written By maxtv on среда, 29. мај 2013. | 23:36

Crvena zvezda pobedila Mega Vizuru sa 78:61, i povela u plej-ofu Superlige. Savović upisao "dabl-dabl", Damarkus Nelson 16 poena i 9 asistencija. Sa druge strane, Veličković 14 poena, Marjanović 13. Naredni meč u petak u Kruševcu.
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Vizuru sa 78:61 (21:14, 17:23, 19:16, 21:8), i tako došli do prve, od potrebne dve, pobede u plej-ofu Superlige.
Zvezda.jpg
Zvezda je i u ovom meču, kao i u poslednjem kolu ligaškog dela protiv Vojvodine, igrala bez kapitena Igora Rakočevića, koji je zbog povrede mišića propustio meč.
Boris Savović je bio najzapaženiji u Zvezdi, sa 15 poena i 18 skokova, a Damarkus Nelson je imao 16 poena i devet asistencija.
Novica Veličković je zabeležio 14 poena, uz šut 6/16, a Boban Marjanović 13, ali je rano imao problem sa ličnim greškama, dok je Luka Drča zbog nesmotrenih faulova završio meč u 32. minutu.
Mega Vizura je pružila snažan otpor, a posle trojke Vasilija Micića je imala i prednost u trećoj deonici, ali je Zvezda odmah odgovorila, i do kraja sačuvala prednost, zahvaljujući odličnoj odbrani.
Najbolji potez na meču svakako je zakucavanje Damarkusa Nelsona, preko Nemanje Dangubića, uz faul.
Mega nije uspela da odgovori na igru Zvezde nakon tog poteza Nelsona, šutirali su za tri poena uglavnom, i promašivali i pravili greške u napadu, što je donelo Zvezdi seriju od 13:0.
Zvezda-2.jpg
Crvena zvezda: Đokić, Subotić 6, Mitrović, Lazić 8, Simonović 18 (6sk), Milovanović, Savović 15 (18sk), Katić 9, Smiljanić, Radivojević 4, Nelson 16 (9as), Skot 2.
Mega Vizura: Reljić, Krstić 13, Dangubić 3, Drča 7, Avramović, Micić 11 (5sk,5as), Luković, Veličković 14, Ćakić, Bojić, Jokić, Marjanović 13 (5sk, 4blk).
Revanš meč igra se u petak u Kruševcu, a eventualna majstorica biće u nedelju, u hali Pionir.

Tipsarević: Uzbudljiv meč sa Verdaskom

"Znam kako da igram sa Verdaskom, biće neizvesno i uzbudljivo", rekao je Janko Tipsarević.
Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da će njegov meč protiv Fernanda Verdaska u drugom kolu Rolan Garosa biti veoma uzbudljiv.
Janko.jpg
"Gubio sam od Verdaska, ali sam ga često i pobeđivao. On je jedan od tri najgora žreba, a da nije nosilac. Pobeđivao sam ga pet puta, znam kako bi trebalo da igram i mislim da će biti jako uzbudljivo i neizvesno", rekao je Tipsarević u Parizu.
Tipsarević je u prvom kolu pobedio domaćeg takmičara Nikolu Maija sa 3:0 u setovima.
"Meč sa Maijom je bio tesan, nikada nije lako igrati protiv bilo kog Francuza, pogotovo ne na Rolan Garosu. Oni znaju da budu jako neugodni, ovde se teniski rečeno 'napale' i igraju najbolji tenis u životu. Nemam previše samopouzdanja, što u neku ruku nije loše, jer se borim za svaki poen, u svaki meč ulazim sa oprezom", objasnio je Tipsarević.

Ana bez muke do pobede

Ana pregazila Matildu Johanson na putu do šesnaestine finala Rolan Garosa. Protivnici prepustila četiri gema. Za plasman u osminu finala Ivanovićeva igra protiv Viržin Razano.
Ana Ivanović se, bez velike muke, plasirala u šesnaestinu finala Rolan Garosa pošto je u drugom kolu savladala Francuskinju Matildu Johanson sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:2.
Ana.jpg
Najbolje rangirana srpska teniserka s lakoćom se probila u narednu rundu, postigavši treću pobedu nad Francuskinjom u isto toliko dosadašnjih duela. Raspoložena Ivanovićeva je igrala veoma dobro, motivisano i raznovrsno, tako da 94. teniserka sveta nije imala nikakvih izgleda da priredi iznenađenje.
Tokom celog meča Ana je dominirala, servis je odlično služio, a snažni forhend udarci bili su neuhvatljivi za Johansonovu. Samo povremeno Francuskinja je pružala otpor, tako da je Ivanovićeva, u možda najboljem izdanju u poslednje vreme, bila superiorna.
Srpkinja je u velikom stilu okončala duel posle manje od sat vremena igre, i pridružila se Bojani Jovanovski, koja je postigla briljantnu pobedu nad favorizovanom Dankinjom Karolinom Voznijacki (7:6, 6:3).
Ivanovićeva u borbi za osminu finala igra protiv Francuskinje Viržin Razano, koja je  pobedila Slovakinju Zuzanu Kucovu (4:6, 6:2, 6:0).
Razanova zauzima 178. mesto na VTA listi, a Ana je dobila četiri od pet dosadašnjih međusobnih mečeva.

Jovanovska ponovo bolja od Voznijacki

Bojana Jovanovska ponovila podvig iz Rima i ponovo pobedila Karolinu Voznijacki sa 2:0 u setovima. Naredni rival - Svetlana Kuznjecova.
Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u šesnaestinu finala Rolan Garosa, pobedom u drugom kolu nad Karolinom Voznijacki sa 2:0 u setovima - 7:6 (7:2), 6:3.
Bojana-1.jpg
Trenutno 47. teniserka sveta, 22-godišnja Jovanovska ostvarila je veliki uspeh i potvrdila da "ne leži" nekadašnjem broju jedan. Nakon neočekivane pobede pre dve nedelje u Rimu, Jovanovska je danas ponovo nadigrala favorizovanu Voznijacki i izjednačila skor u međusobnih duelima na 2:2.
Malo ko je očekivao da će srpska teniserka drugi put zaredom srušiti Dankinju i pokvariti joj velike planove na ovogodišnjem turniru. Jovanovska je, međutim, igrala sjajno, posebno u drugom setu, kada je dominirala i s lakoćom osvajala poene.
Možda ključni poen Jovanovska je osvojila u taj-brejku prvog seta, kada je na startu napravila mini brejk, što je prilično uzdrmalo Dankinju. Bojana joj je do kraja prepustila samo dva poena i zasluženo dobila set, da bi se u nastavku potpuno razmahala i snažnim forhend udarcima nametnula odgovarajući ritam za konačan trijumf.
Kada je povela sa 3:0 bilo je jasno da Voznijacki nema ni rešenja ni snage da zaustavi zahuktalu protivnicu. Posle nešto više od sat i po igre, Bojana je rutinski krunisala prednost i izborila blistavu pobedu za plasman među 32 najbolje teniserke na drugom grend slemu sezone.
Srpska teniserka u borbi za osminu finala igra protiv Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je pobedila Slovakinju Magdalenu Ribarikovu sa 2:1 u setovima - 1:6, 6:2, 6:2.
Kuznjecova trenutno zauzima 39. mesto na VTA listi, a ona i Jovanovska do sada se nisu sastajale na turnirima.

Troicki: Važna pobeda za samopouzdanje

"Protiv Čilića ću igrati rasterećeno, ali pun samopouzdanja", rekao je Viktor Troicki nakon pobede nad Himeno - Traverom.
Viktor Troicki, posle pobede nad Danijelom Himeno - Traverom, kaže da mu je plasman u treće kolo Rolan Garosa važan za samopouzdanje i dodao da će biti rasterećen u duelu sa Marinom Čilićem.
Troicki.jpg
"Važno mi je za samopouzdanje da sam dobio ovakav meč i prošao u ovu rundu. Od Vimbldona nisam igrao treće kolo. Osećam psihičko olakšanje. Biću rasterećen, igraću najbolje što mogu, protivnik je neugodan i videćemo šta će biti", rekao je Troicki posle pobede, prenosi Beta.
Troicki je rekao da je duel sa španskim teniserom bio naporan, ali da je najbitnije to što je pobedio.
"Kada sam mu pružao šanse igrao je dobro, kada nisam - onda sam ja imao meč pod kontrolom. Bilo je naporno, ali je najvažnije da sam pobedio, idemo dalje. Zadovoljan sam što sam pobedio, ušao sam u treće kolo. Oscilacija je bilo, dešava se to u svakom sportu", objasnio je Troicki.
On je rekao da zna šta može da očekuje u duelu sa Marinom Čilićem.
"Znam šta da očekujem od Čilića. On je svežiji jer je lako dobijao do sada. Favorit je, ali znam da imam šanse, poslednja dva puta sam ga dobio, a i fizički se dobro osećam. Nadam se da ću
igrati bolje nego do sad", zaključio je Troicki.

Rajkard menja Alegrija?

Italijanski "Korijere delo sport" tvrdi da če Frank Rajkard zameniti Masimilijana Alegrija na klupi Milana. Rajkard je bivši trener Barselonbe i holandske reprezentacije, a bez posla je od početka godine.
Bivši trener Barselone Frank Rajkard mogao bi da preuzme ekipu Milana, preneli su danas italijanski mediji. Kako je preneo Korijere delo sport, Rajkard bi mogao na klupi "roso-nera" da zameni Masimilijana Alegrija, za koga se veruje da će tokom leta postati trener Rome.
Rajkard.jpg
Navodi se da će Alegri sutra uveče razgovarati sa predsednikom i potpredsednikom kluba Silvijom Berluskonijem i Adrijanom Galijanijem o sporazumnom prekidu saradnje.
Rajkard je bivši fudbaler Milana i holandske reprezentacije i trenutno je bez posla, nakon što je početkom godine dobio otkaz na mesto selektora reprezentacije Saudijske Arabije.
Mediji su prethodno spekulisali da bi novi trener Milana trebalo da bude bivši fudbaler tog kluba Klarens Sedorf, koji je sa San Sira otišao krajem juna prošle godine i prešao u Botafogo.
"Da li je Milan tražio Sedorfa? To ćete morati da pitate njega. Ne radi se o Botafogu ili Milanu. Sedorf je vezan ugovorom do 30. juna 2014. godine i o njegovom odlasku se nije pričalo. On trenira sa nama i vrlo je miran", rekao je tehnički direktor Botafoga Sidnej Lureiro.
Sedorf nije želeo da odgovori da li ga je kontaktirao bivši klub.
"Dobro se osećam u Botafogu. Pratim italijansko prvenstvo. Juventus je zasluženo osvojio 'skudeto' jer su bili najjači i to nije iznenađenje", rekao je Sedorf.

Nova pravila u odbojci

Na predstojećem takmičenju u Evropskoj ligi FIVB će testirati nova pravila, koja bi odbojku trebalo da približe odbojci na pesku. Set će se igrati do osvojenog 21 poena, a smanjen je broj tehničkih tajm-auta, kao i vreme između dva poena.
Administrativni odbor Svetske odbojkaške federacije (FIVB) odlučio je danas da Evropska liga bude test takmičenje za nova pravila, koja za cilj imaju približavanje ovog sporta odbojci na pesku.
Srbija-odbojka.jpg
Evropska liga će se ove godine igrati po novom sistemu, svaki set trajaće do 21 poena, osim petog seta, koji će se igrati, kao i do sada, do 15 poena.
Tokom setova biće samo jedan tehnički tajm-aut i to kada jedna od ekipa osvoji 12 poena, osim u petom setu, gde nema tehničkog tajm-auta.
Na osnovu predloga "Specijalne radne grupe" FIVB, promenjen je i period između završetka jednog i početka drugog poena. Naime, prvi sudija ima obavezu da proveri da li su ekipe spremne za igru i da li server ima loptu, i to mora da uradi najduže 10 sekundi po završetku prethodnog poena. Takođe, server će u Evropskoj ligi imati pet sekundi za servis, umesto dosadašnjih osam.
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i šampion Evrope, igraće u B grupi sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom.
U A grupi će igrati Turska, Bugarska, Rumunija i Mađarska.
Plasman na završni turnir u Bugarskoj 13. i 14. jula, pored domaćina, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.
Finalisti petog izdanja Evropske lige izboriće učešće na Gran Priju 2014.

Zvezda (još uvek) bez licence

Fudbalski savez Srbije odobrio licence za evro-takmičenja Vojvodini i Jagodini, dok je Crvena zvezda dobila rok do petka da dostavi dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja.
Komisija Fudbalskog saveza Srbije odobrila je danas licencu za evropska takmičenja Jagodini i Vojvodini, dok je Crvena zvezda dobila rok do petka. Kako se navodi na sajtu FSS, Jagodina i Vojvodina su u potpunosti dostavile dokaze o ispunjenosti svih kriterijuma u sistemu licenciranja.
Zvezda-stadion.jpg
Komisija je prethodno, u ponedeljak, izdala licencu Partizanu.
Crvena zvezda još nije dostavila sve dokaze o ispunjenosti finansijskih, infrastrukturnih i personalno-administrativnih kriterijuma.
Iz istog razloga i Sloboda iz Užica dobila je rok do petka.
Partizan će se na leto takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Crvena zvezda, Jagodina i Vojvodina u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zlato i za Mirosavljeva

Nemanja Mirosavljev osvojio novu medalju za Srbiju na Sveskom kupu u Minhenu. Mirosavljem trijumfovao u disciplini malokalibarska puška - trostav.
Srpski reprezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev osvojio je danas zlatnu medalju na Svetskom kupu u Minhenu u disciplini MK puška trostav sa rezultatom od 454, 5 krugova.
Mirosavljev.jpg
Drugo mesto pripalo je Norvežaninu Ole Kristijanu Brinu sa 453, 9 krugova, dok je bronzanu medalju osvojio Švajcarac Marselo Buerže sa 441, 6 krugova.
Prethodno je na takmičenju u Minhenu Andrija Zlatić osvojio dve medalje - zlatnu i srebrnu.

Pobeda Troickog, sledeći je Čilić

Viktor Troicki, posle velike borbe i pet setova, savladao Himeno-Travera i zakazao duel sa Marinom Čilićem u trećem kolu Rolan Garosa.
Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je preskočio drugu prepreku na Rolan Garosu, pošto je danas savladao Španca Danijela Himena-Travera sa 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 6:7 (7:9), 6:4.
Troicki.jpg
Srpski teniser će u trećem kolu turnira u Parizu odmeriti snage sa Hrvatom Marinom Čilićem.
Njih dvojica do sada su se sastajali sedam puta, a hrvatski teniser trenutno vodi sa 5:2. Poslednji put igrali su 2011. godine u Roterdamu, kada je slavio Troicki.
Najbolji rezultat Troickog u karijeri u Parizu je plasman u četvrto kolo pre dve godine.
Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 22 miliona evra.

Zvezda pre 22 pokorila Evropu

Pre tačno 22 godine, Crvena Zvezda postala šampion Evrope. Nakon boljeg izvođenja penala savladan Olimpik iz Marselja (0:0, 5:3) i ostvaren najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala. Na Marakani prigodnom svečanošću obeležen ovaj značajan jubilej.
Na današnji dan pre 22 godine, Crvena Zvezda je zasijala najsjajnijom svetlošću od svog nastanka. Tog 29. maja 1991, nemoguće je postalo moguće, maštu je zamenila stvarnost, snovi su postali opipljivi, materijalizovani u vidu pehara koji se napokon našao u vitrinama Zvezdinog muzeja.
Prošlo je 22 godine od kako se Crvena zvezda upisala na pehar Lige Šampiona, u istoriju evropskog fudbala, upisala u red onih koji su fudbalski besmrtni. Evropske klupske titule u fudbalu nekako su do tih godina uvek bile rezervisane "zapadnim" klubovima. Najpre je rumunska Steaua malo poremetila to društvo 1986. godine, a zatim je naša Crvena Zvezda definitivno pokazala kakav se fudbal igra istočno od Italije ili Nemačke. Uspeh generacije iz Barija ostao je upisan kao najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala i fudbalski uspeh za sva vremena.
Veliki broj proslavljenih Zvezdinih asova, predstavnika medija i gostiju, moglo je da još jednom uživo vidi "klempu", i podseti se puta Zvezdine zlatne generacije koji je vodio preko Švajcarske, Škotske, Nemačke, a slavno se završio u Italiji, u Bariju. Samo naizgled završio, jer je to bio početak jednog novog puta kojim su čast da pođu imali samo velikani, a među njima i naša Crvena Zvezda.
Prisutnima se obratio i predsednik Crvene Zvezde, i jedan od tvoraca zlatne generacije, Dragan Džajić.
Bari 22 godine.jpg
"Ovaj dan je za Crvenu zvezdu značajan. Pominjao sam mnogo puta da će Zvezdin uspeh retko koja ekipa sa ovih prostora uspeti da ponovi. Međutim, život teče, traže se nove obaveze, novi uspesi. Znam da u ovom trenutku naš klub nije u situaciji da možemo da se pohvalimo nekim rezultatima. Ne treba da se zavaravamo, svaki član Crvene zvezde toga je svestan. Pokušavamo da se usmerimo u pravcu stvaranja rezultata'' rekao je Džajić.
''Imamo odgovornost i kao ljudi kojima je stalo do uspeha Crvene zvezde. Svaki član upravnog odbora, svaki igrač, i svi mi koji živimo i radimo ovde, znamo svoje obaveze. Da li ćemo uspeti u svojim namerama, ne znamo, ali pokušaćemo i učinićemo sve što je u našoj moći. Mislim da u ovom trenutku Crvena Zvzeda mora da napravi dobar tim, koji će da bude dominantan u našom prvenstvu, i tek onda počne da razmišlja o Evropi. Znam da ova izjava nije ohrabrujuća, ali to je realna izjava i mi ćemo se u klubu tako ponašati '', dodao je Džajić, i nastavio:
''Znamo zahteve i naše armije navijača, svih njih koji su ovih godina dolazili kada nije bilo uspeha u ovom klubu, njihova podrška je bila ogromna i mi to znamo da cenimo i poštujemo. Mi se ne udvaramo na ovaj način već jednostavno smatramo da i oni znaju da pomognu kada je najteže. Ne znamo koliko ćemo mi ostati u Crvenoj Zvezdi, ali važno je da Zvezda ide u nekom dobrom pravcu i da postiže rezultate", reko je predsednik Zvezde.
"Svi oni koji budu sada i ubuduće radili u Crvenoj Zvezdi, moraju imati taj cilj - uspehe na sportskom planu. Sami znate finansijsku situaciju, nije lako raditi sada u ovom klubu jer problema uvek ima, ali budite znajte da su ljudi u klubu svesni toga da su dobri rezultati na sportskom polju najbitniji, i učinićemo sve da ih bude. Hvala svima koji ste došli, nismo želeli da obeležimo ovaj dan sa ciljem da skupimo veliki broj ljudi, već da jednom skromnom svečanošću obeležimo ovaj dan. Posebno želim da pozdravim Diku Stojanovića, jednog od junaka našeg trijumfa u Bariju. Shodno tome, uvek ćemo voditi računa o ovom datumu, a kada budu neka bolja vremena, napravićemo i lepšu svečanost'', rekao je predsednik Crvene Zvezde Dragan Džajić.

Janko lako do drugog kola

Janko Tipsarević savladao Francuza Nikolasa Maua sa 3:0 i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. Naredni rival srpskog tenisera biće Španac Fernando Verdasko, sa kojim Janko ima pozitivan skor.
Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se danas u drugo kolo Rolan Garosa u Parizu pošto je pobedio 173. igrača sveta, Francuza Nikolasa Maua 3:0 u setovima (6:2, 7:6, 6:1).
Tipsarevic.jpg
Teniseri su na početku meča osvajali gemove na svoj servis, ali je Tipsarević, 12. igrač sveta, u petom i sedmom gemu uspeo da oduzme servis protivniku i lako osvojio prvi set.
U drugom setu, koji je trajao nešto manje od sat vremena, obojica su bili sigurni prilikom svojih servisa, pa je set odlučen u taj brejku, koji je srpski teniser dobio sa 7:4.
Tipsarević je potpuno dominirao u trećem setu, dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem, iskoristio je prvu meč loptu i posle dva sata igre obezbedio plasman u drugo kolo.
Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv 52. tenisera sveta, Španca Fernanda Verdaska, koji je u tri seta pobedio domaćeg igrača Marka Žikela sa 6:2, 6:3, 6:1.
Tipsarević je do sada šest puta igrao sa Verdaskom i zabeležio četiri pobede. Poslednji put igrali su prošle godine, na turniru u Bangkoku kada je srpski teniser pobedio sa 7:6, 6:4.

Indijana vratila seriju na početak

Košarkaši Indijane su na svom terenu u Indijanapolisu pobedili Majami sa 99:92 i izjednačili na 2:2 u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.Finalna serija igra se na četiri pobede.
Predvođena Rojom Hibertom, koji je uz 23 koša imao i 12 skokova, Indijana je anulirala prednost Majamija i posle četiri utakmice seriju vratila na početak.
Odličnu partiju u redovima Indijane pružio je i Lens Stivenson sa 20 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Dejvid Vest još jednom imao dvocifren učinak u dve kategorije: 14 koševa i 12 skokova.
Majami je imao sjajnu priliku da napravi još jedan brejk i prakticno na svom terenu za dva dana "overi" plasman u veliko finale.
NBA-Indiana.jpg
Sredinom poslednje deonice, pri vođstvu Indijane 81:72, aktuelni šampion je napravio seriju 14:2 i došao do prednost od 86:73. Domaćin je, međutim, zaigrao znatno agresivnije, pritom je i Lebron Džejms "zaradio" šestu ličnu grešku i Indijana je došla do vredne pobede.
Sa 24 poena, pet skokova i šest asistencija Džejms je bio najbolji pojedinac Majamija. Uz njega istakli su se Mario CCalmers sa 20 i Dvejn Vejd sa 16 koševa.
NBA-Indiana-1.jpg
"Mi smo psihički čvrsta ekipa. Znamo da su šampioni i trenutno jedna od najboljih ekipa u NBA ligi. Necemo odustati, idemo u Majami i ponovo ćemo se boriti. Mi smo nemilosrdni. Svi igrači veruju da možemo da pobedimo", rekao je Roj Hibert.
Naredna utakmica igraće se u Majamiju u noći između četvrtka i petka.

Davidenko propušta Vimbldon

Ruski teniser Nikolaj Davidenko propustiće ovogodišnji Vimbldon, što će biti prvi put od kada je debitovao na tom turniru 2002. godine. Davidenko je to saopštio posle pobede nad Floranom Serom u prvom kolu Rolan Garosa sa 3:0 u setovima.
"Ne verujem da ću igrati na travi. Pripremam se za četiri turnira na šljaci posle Vimbldona", rekao je Davidenko.
Nikolaj-Davidenko.jpg
Davidenku, 48. teniseru sveta, kojem je ovo bilo 12 učešće na Rolan Garosu, nije imao mnogo uspeha na turnirima na travi. Njegov najbolji rezultat na Vimbldonu je četvrto kolo 2007. godine, a poslednje dve godine je takmičenje završavao već u prvom kolu.
Najbolji rezultat Davidenka u Parizu je polufinale, koje je igrao 2005. i 2007. godine.
Nikolaj-Davidenko-2.jpg
U drugom kolu Rolan Garosa Davidenko igra protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Petković preuzeo Gjongnam

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković imenovan je danas za trenera južnokorejskog prvoligaša Gjongnama, potvrdio je taj klub. Ekipa Gjongnama trenutno zauzima 11. mesto na tabeli korejske K-lige u kojoj se takmiči 14 timova.
U timu iz CCangvona nastupaju tri srpska internacionalca, Sreten Sretenović, Miloš Bosančić i Milan Bubalo.
Ilija-Petkovic.jpg
Prethodni trenerski angažman Petković je imao 2010. godine u Al Ahliju iz Katara, a sezonu ranije već je trenirao jedan južnokorejski klub Inćon Junajted.
Petković je još trenirao kineske ekipe Sičuan i SSangaj, japansku Fukuoku, grčki Aris, švajcarski Servet i OFK Beograd.
Ilija-Petkovic-2.jpg
Tokom igračke karijere za državni tim Jugoslavije Petković je zabeležio 43 utakmice i šest golova.

Vreme za krov i reflektore na Rolan Garosu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da bi voleo da organizatori Rolan Garosa što pre postave krov i reflektore na centralni teren u Parizu, jer bi to omogućilo odigravanje mečeva po kiši i mraku.Đoković je juče počeo takmičenje na Rolan Garosu, pobedom protiv Belgijanca Davida Gofana, 7:6, 6:4, 7:5.
"Kao i svi učesnici voleo bih da se to dogodi što pre. Kažu da je posao oko projekta krova jako zahtevan i dug i da neće biti pre 2018. godine. Nadam se da će postavljanje reflektora moći da završe do sledeće godine, ne vidim zašto je to veliki problem. To bi moglo da produži dan i raspored za tri, četiri sata", rekao je Đoković agenciji Beta.
Nole-2.jpg
Program na Rolan Garosu juče je kasnio zbog kiše, pa su organizatori mečeve morali da pomeraju, a neki su odloženi za jedan dan.
"Igrao sam mnogo puta u takvim uslovima. Teško je jer ceo dan izlaziš na teren, hladno je, po mokrom terenu su i loši odskoci. Ali, isto je i za tebe i za protivnika, a ja sam se bolje snašao u određenim trenucima", rekao je prvi teniser sveta.
Đoković je dodao da su svetskom tenisu potrebni mladi i perspektivni igrači, kao što su Gofan, Gvido Pelja, Miloš Raonić, Bernard Tomić.
Nole-4.jpg
"To je potrebno tenisu, nismo imali igrače koji su uspeli da se probiju u vrh. Oni poseduju talenat i kvalitet i određeni potencijal da budu u vrhu. Međutim, današnji vrhunski tenis je mnogo zahtevan, konkurencija je velika. Morate fizički da budete spremni tokom cele godine, bez povreda, da biste konkurisali za jedno od mesta među 10 najboljih svetskih igrača", rekao je on.
Srpski reprezentativac rekao je da je za mlade igrače sada situacija teža nego u prošlosti i da je za uspeh potreban kontinuitet.
"Nije jednostavno kao što je bilo nekada, potrebno je mnogo zalaganja i posvećenosti da biste dostigli taj nivo, a jedan i dva turnira na kojima pobedite neke top igrače i pokažete svoje vrline nisu dovoljni za svetski vrh. Kontinuitet je ponekad nepremostiva prepreka za mlade tenisere", rekao je Đoković.
Nole-10.jpg
"Ja sam prolazio kroz sličnu situaciju, a danas je za još dva stepnika teže nego kada sam se ja probijao. Tenisu su potrebna nova lica i mladi igrači. Videćemo kako će to ispasti", dodao je Đoković.

Roland Garos: Petorka na terenima

Četvrtog dana Otvorenog prvenstva Francuske na teren izlaze Ana Ivanović, Janko Tipsarević, Bojana Jovanovski i Viktor Troicki u pojedinačnoj konkurenciji, dok Jelena Janković počinje takmičenje u dublu.
Na Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolan Garosu u sredu će biti igrani mečevi prvog kola koji su danas otkazani zbog kiše i prvi dueli drugog kola, a na terene će izaći četvoro predstavnika Srbije - Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.
Viktor-1.jpg
Prvi će startovati Troicki, koji se u drugom kolu sastaje sa Špancem Danijelom Himonom Traverom. Njihov duel biće igran od 11 sati na terenu 14.
Tipsarević i Francuz Nikolas Mau igraće meč prvog kola, koji je skinut sa rasporeda zbog kiše. Njihov duel na terenu broj jedan mogao bi da počne oko 13 časova. Pre njih na tom terenu će igrati Agnješka Radvanska i Malori Burdet.
Bojana Jovanovski se u drugom kolu sastaje sa Karolinom Voznijacki, koju je pobedila pre dve sedmice u Rimu. Njih dve će igrati treći meč na terenu broj sedam i mogao bi da počne oko 16 časova.
aNA1.jpg
Poslednja će na teren izaći Ivanović, koja se u drugom kolu sastaje sa Francuskinjom Matildom Johanson. Kao bivša pobednica Rolan Garosa, Ana će igrati na terenu Suzan Lenglen poslednji meč dana i verovatno neće početi pre 17 sati.
Takmičenje u dublu počinje Jelena Janković koja će u paru sa Hrvaticom Mirjanom Lučić Baroni igrati protiv Danijele Hantuhove i Anabel Medine Gariges.

Sećanje na englesku noć sramote

Reprezentacije Engleske i Republike Irske će večeras na Vembliju odigrati prijateljski meč da proslave 150 godina postojanja Fudbalskog saveza Engleske (FA). Ipak, javnost na Ostrvu sa strepnjom dočekuje meč uz podsećanje da se sličan takav duel odigran 1995. godine u Dablinu završio žestokim neredima na tribinama. Mediji su tu noć nazvali „Engleska noć sramote" u kojoj su huligani prekinuli prijateljski meč dva tima.
Vembli bi večeras trebalo ponovo da postane fudbalska prestonica Evrope jer se u prijateljskom meču sastaju reprezentacije Engleske i Republike Irske. Za razliku od finalnog meča Lige šampiona, koji je na ovom stadionu odigran u subotu i koji je u Engleskoj dočekan sa oduševljenjem, duel između „gordog albiona" i Republike Irske budi strepnju. Kako i ne bi, kada se ima u vidu da je sličan prijateljski meč odigran 15. februara 1995. godine između dve reprezentacije u Dablinu prekinut zbog divljanja huligana.
Utakmica u Dablinu trajala je nešto više od 20 minuta. Toliko je trebalo engleskim huliganima, kojih je bilo oko 5.000 na tribinama Lensdaun rouda da izazovu incidente zbog kojih je glavni sudija prekinuo utakmicu.
Sukobi između engleskih i irskih navijača nisu retkost. Još su na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 1992. godine registrovane tuče navijača dve reprezentacije u irskoj prestonici.
Imajući u vidu istorijske i političke odnose dve države, nije čudno što se navijači dve reprezentacije ne podnose, ali je malo ko očekivao da će te noći nasilje toliko eskalirati.
Engleski-navijaci-tribina.jpg

Prema izveštaju irske policije nerede su izazvali pripadnici neonacističke grupe Kombat 18 (Combat 18) koja je osnovana tri godine ranije. Na  Lensdaun roudu je bilo oko 4.500 engleskih navijača koji su smešteni na višoj tribini, što je bila jedna od pogrešnih procena irske policije.
Engleske kolege su im uoči meča prosledili operativne podatke i upozorili su da bi moglo
doći do nereda, ali su irske snage bezbednosti odbile pomoć u organizaciji meča.
Čim je utakmica počela sa tribine na kojoj stoje engleski navijači dolazile su salve uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi. Od uzvikivanja j...š papu, preko skandiranja „Nećemo se nikad predati IRA (Irska republikansa armija)" i nacističkih pozdrava dela navijača. Naravno ni Irci im nisu ostajali dužni, pevali su pesme kojima se vređa engleska kraljica, i uvredama uzvraćali na uvrede Engleza.
Igraci-navijaci.jpg
Okidač za nerede je bio gol Irske koji je postigao Dejvid Keli. Engleski navijači su tada počeli da lome stolice i zajedno sa tvrdim predmetima da gađaju igrače i irske navijače.
Neredi na tribinama i ubacivanje čvrstih predmeta na teren bili su dovoljan povod da glavni sudija prekine meč. Kada je irski selektor Džek Čarlton krenuo sa igračima ka svlačionici navijači Irske su mu skandirali „Judo". Tek tada su neredi dostigli vrhunac, a osim međusobnog gađanja, kojem su se priključili i irski navijači, došlo je i do fiizičkog obračuna na tribinama.
Policija je sa zakašnjenjem pokušala da smiri engleske navijače, ali je samo izazvala još žešću rekaciju. Tek kada je stadion ispražnjen, irska policija je iz nekoliko pokušaja uspela da obuzda i veliki broj engleskih navijača. Te noći 20 navijača je bilo povređeno (prema nezvaničnim podacima više od 50) dok je uhapšeno 40 huligana.
Neredi-teren.jpg
Slike sa Lensdaun rouda vratile su engleski fudbal nekoliko godina unazad i podsetile su na incidente koji su se dešavali sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Bajka o ukroćenim engleskim huliganima je preko noći pala u vodu. Na površinu su isplivale neke druge, opasnije organizacije poput Kombat 18, koje su i stadione koristile za regrutvanje i promociju svojih stavova.
Selektor Engleske Teri Vajebls nije krio razočarenje načinom na koji je prekinut meč.
„Ne postoje reči kojima bih opisao kako se osećam zbog ovakvih ljudi. Ovo je sramota za sve, ali nastrašnije je što je moglo biti dosta povređenih. Stvarno sam razočaran. Sada ne mogu ni da mislim o fudbalu, ovo je jako mučno", rekao je te noći Vanejbels.
I Njegov kolega na klupi Irske Džek Čarlton teško je nalazio reči da opiše mučne scene viđene te večeri.
Uhapseni-navijac.jpg
„Ovo je katastrofa, ovo mrzim. Ovako nešto se nikad nije desilo u našoj zemlji i naši navijači nikad nisu napravili nešto slično na gostovanju.  Rekao sam da nisam želeo da prekinemo  utakmicu jer šta bi onda radili sa 2.000 engleskih navijača koji bi se večeras razmileli po Dabllinu".
Novinar Dejli Mejla Džef Pauel nije štedeo reči da kritikuje ponašanje engleskih navijača.
„Jedino čega su se sećati sa ove „prijateljske" utakmice je egzibicija engleskog huliganizma. Za mirne navijače Irske, ono čemu su prisustvovali bilo je odbojno i strašno. Mi u Engleskoj odavno smo se navikli na ove mučne scene".
Irski-selektor.jpg
Irski selektor pokušava da smiri navijače svoje reprezentacije
O utiscima sa Lensdaun rouda te noći mogu se naći razne izjave aktera i navijača koji su došli da na miru odgledaju utakmicu. Svi oni su saglasni da se te noći dogodilo nešto što se ne sme više ponoviti.
Prijateljsku utakmicu na Vembliju reprezentacije Engleske i Republike Irske igraju večeras od 21 čas. Svi su uvereni da će se nakon toga pričati samo o fudbalu, a ne o incidentima.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger