Headlines News :

Todorić: Niko ne želi iz Partizana i pored dugova

Written By maxtv on субота, 13. јул 2013. | 23:45

Prošlo je već mesec dana kako je račun blokiran KK Partizan, ali i dalje niko ne želi da napusti Crno-belu porodicu.

Blokirani račun pravi velike probleme za Partizan u prelaznom roku, ali uprkos ogromnim finansijskim problemima, niko i ne pomišlja da napusti klub, ne računajući odlazak kapitena Vladimira Lučića u Valensiju.

Sportski direktor Crno-belih, Dragan Todorić, potvrdio je za ”Sportal” da su igrači rešeni da ostanu:

- Svi igrači su pristali da ostanu u Partizanu i pored dugovanja. Ipak, to je samo trenutna situacija i ukoliko blokada potraje postoji mogućnost da će neko izgubiti strpljenje. Za sada svi ostaju u klubu.

Todorić je komentarisao i potencijalno pojačavanje ekipe:

- Za sada ne radimo ništa po tom pitanju jer ko zna šta će se dogoditi sa klubom uloliko ova situacija potraje. Jedina olakšavajuća okolnost jeste ta što gotovo ceo tim iz prošle sezone je još uvek u klubu. Postigli smo dogovor sa Šalićem i nakon što napuni 18 godina u septembru, potisaćemo ugovor.

Svetsko prvenstvo do 20 godina: Francuska penalima do titule (VIDEO)

Mlada fudbalska reprezentacija Francuske osvojila je titulu svetskog prvaka pobedom nad Urugvajem posle izvođenja jedanaesteraca (4:1).
Beta/AP Photo/Armando Franca
Posle 90 minuta igre i produžetaka nije bilo golova, a Pobedonosni pogodak za Francuze sa bele tačke delo je Dimitrija Fulkijea.
Junak pobede “trikolora” na stadionu u Istanbulu bio je golman Alfons Areola koji je odbranio šuteve Velaskeza i De Arasketija. U borbi za treće mesto Gana je savladala Irak sa 3:0.

Bajern deklasirao niželigaša (VIDEO)

Fudbaleri minhenskog Bajerna savladali su u prijateljskoj utakmici u Štutgartu nemačkog četvrtoligaša Sonenhof sa 6:0.
Beta/AP
Mrežu domaćina je tek posle pola sata igre otključao Džerdan Šaćiri, ali je potom usledila prava kanonada šampiona Nemačke i Evrope.
Šaćiri je bio strelac i u 37. minutu, da bi nepun minut kasnije Toni Kros povećao prednost. Do kraja poluvremena se upisao i Arjen Roben, a David Alaba i Džulijan Grin su postavili konačan rezultat.

Bekriću zlato i nacionalni rekord

Srpski atletičar Emir Bekrić osvojio je zlato i oborio nacionalni rekord na 400 metara sa preponama na prvenstvu Evrope za mlađe seniore. 

Bekrić je ovu trku istrčao u vremenu od 48,76 sekundi i tako oborio novi rekord Srbije. Drugi je bio Britanac Sebastijan Rodzer sa vremenom od 49,19, dok je isto vreme imao i treći Estonac Rasmus Magi.

Ovo je pokazatelj da je Bekrić u odličnoj formi pred Svetsko prvenstvo koje se održava u Moskvi od 10. do 18. avgusta.

Tur de Frans: Bez promena među vodećim

Italijan Mateo Trentin pobedio u 14. etapi Tur de Fransa. U generalnom plasmanu, raspored vodećih ostao isti. Frum i dalje vodi. Nedelja je rezervisana za najdužu etapu na ovogodišnjem Turu.
Italijanski biciklista Mateo Trentin iz Kvik Stepa pobedio je danas u 14. etapi biciklističke trke Tur de Frans, dok je Britanac Kristofer Frum iz Skaja zadržao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.
Tur-Trentin.jpg
Tentin je etapu od Sent-Pursana sur Siul, do Liona, dugu 191 kilometar, prešao za četiri sata, 15 minuta i 11 sekundi. On je kroz cilj u sprint završnici za pola točka bio bolji od Švajcarca Mihaela Albasinija iz Orika Grinedž tima, dok je odmah iza njih prošao Endrju Talanski iz Garmina.
U generalnom plasmanu, među vodećima, nije bilo promena. Prva četvorica vozača u generalnom plasmanu etapu su prošla u istom vremenu.
Frum je tako zadržao dva minuta i 28 sekundi prednosti u odnosu na Baukea Molemu iz Belkina, odnosno dva minuta i 45 sekundi u odnosu na Alberta Kontadora.
Na Turu će se sutra voziti najduža etapa ovogodišnjeg Tura, u Aplima, od Živora do Mon Ventua duga 242,5 kilometara.

Miloš Teodosić: Nikog ne treba terati da igra

Miloš Teodosić, iako je povređen, ni u jednom trenutku nije razmišljao o odustajanju od učešća u reprezentaciji. Niko od saigrača koji su to uradili, nije ga razočarao.
Srpski košarkaški reprezentativac Miloš Teodosić rekao je da je situacija sa njegovom povredom puno bolja i da se nada da će se uskoro pridružiti saigračima koji se pripremaju za prvenstvo Evrope.
Teo1.jpg
Plejmejker moskovskog CSKA neće u ponedeljak otputovati sa ekipom na pripreme u Sloveniju, radiće individualno u Beogradu i trebalo bi do kraja meseca da se priključi ekipi.
"Sad je dosta bolje, napokon sam "prohodao", ali daleko je to od stadijuma da bih mogao da treniram. Ostaću u Beograd da radim na oporavku i nadam se da će to ići ubrzano i da ću se pred kraj boravka u Sloveniji priključiti timu", rekao je Teodosić novinarima posle otvorenog treninga u dvorani Pionir. On je naglasio da će uvek biti na raspolaganju reprezentaciji.
"Dokle god budem potreban reprezentaciji ja ću igrati. Svi bi trebalo da stanete iza nas, date nam punu podršku, ovde je dosta mladih momaka, sedam debitanata, kojima je neophodna velika podrška da bismo napravili dobar rezultat u Sloveniji", naveo je Teodosić. Prema njegovim rečima niko od saigrača koji su otkazali poziv nije ga razočarao, ali da je izvesno da će nedostajati.
"To su njihove odluke, iskreno, poštujem ih, ne osuđujem nikog. Ali, ovde ima dosta kvalitetnih igrača, za reprezentaciju treba da igra samo onaj koji to želi, nikog ne treba terati. Uz mlade igrače i energiju koju će nam oni dati mislim da možemo da budemo izuzetno dobar tim. Imamo veliku motivaciju da u Sloveniji pokažemo koliko vredimo", zaključio je Teodosić.

Ivković suočen sa velikim kadrovskim problemima (VIDEO)

Nikada u svojoj bogatoj karijeri Dušan Ivković nije imao ovoliko problema kao na početku priprema za prvenstvo Evrope u Sloveniji. Srpski selektor na raspolaganju za sada ima samo 11 igrača.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da ni u snu nije mogao da zamisli da će na početku priprema za prvenstvo Evrope u Sloveniji imati toliko problema.

"Uradili smo prvu fazu u Beogradu, akcenat je bio na individualnom delu, jer je veoma važno da igrači spremno dočekaju odlazak na pripreme u Sloveniju. Međutim, moram da vam kažem da nikada u svojoj karijeri - a pripremao sam reprezentaciju za pet evropskih prvenstava, plus svetske šampionate i Olimpijskje igre, imao ovoliko problema", rekao je Ivković novinarima posle otvorenog treninga u dvorani "Pionir". On je istakao da ni u u snu nije mogao da zamisli da će imati na raspolaganju samo 11 igrača.
"To su nemogući uslovi za rad, jer da bi trening bio uspešan, potrebno mi je najmanje 15 igrača, odnosno tri "petorke", rekao je Ivković.
"Nadam se da će biti bolje od ponedeljka kada će nam se priključiti Micić i Nedović uoči polaska u Sloveniju", istakao je Ivković.
kosarkasi.jpg
Predano smo radili ovh nekoliko dana i kvalitetno pred bitan kamp u Sloveniji. Mnogo očekujem od priprema u Kranjskoj Gori. Priključio se Micić, koji će celo leto provesti u nacionalnim selekcijama kao i Nedović koji ima lakšu povredu, ali nadam se da neće biti ništa ozbiljnije", rekao je selektor Ivković.
Na pripreme u Kranjsku Goru neće putovati Miloš Teodosić koji će individualno raditi u Beogradu, i u zavisnosti od brzine oporavka, stručni štab zajedno sa lekarskim timom proceniće kada će ga priključiti timu.

Amela Terzić plasirala se u finale discipline 1.500 metara na Prvenstvu Evrope

Amela Terzić plasirala se u finale discipline 1.500 metara na Prvenstvu Evrope u Tampereu. Finalna trka je u nedelju. Marija Vučenović u finalu u bacanju kuplja.
Reprezentativka Srbije Amela Terzić plasirala se u finale discipline 1.500 metara na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu, pošto je prepodne bila treća u prvoj kvalifikacionoj grupi.
Amela2.jpg
Terzićeva je zabeležila rezultat od četiri minuta, 14 sekundi i 64 stotinke, plasiravši se iza pobednice Korine Harer iz Nemačke sa 4:11.85 minuta i Ruskinje Ane Ščagine sa 4:12.82.
Rezultat ove 20-godišnje Novopazarke bio je treći po vrednosti u kvalifikacijama, gde se od ukupno 23 atletičarke u finale plasiralo njih 12, po četiri najbolje iz dve grupe i još četiri po rezultatu.
Žensko finale na 1.500 metara na programu je u nedelju, poslednjeg dana takmičenja u Tampereu, a počeće u 14.40 po srednje-evropskom vremenu.
Marija-Vucenovic.jpg
Marija Vučenović plasirala se u finale bacanja koplja. Vučenović je u kvalifikacijama zauzela 12. mesto hicem od 52,52 metra. Najbolji rezultat ostvarila je Letonka Lina Muze - 57,04 mretara,.
Finale je na programu u nedelju od 17,30 časova.

Nejmarovom ocu 40M € od transfera!

Brazilski Santos dobio je samo 9 miliona evra od transfera Nejmara u Barselonu, od ukupno 57 miliona koliko je platio katalonski klub.
Beta/AP Photo
Čak 40 miliona evra od transfera pripalo je ocu ovog igrača, a oko šest miliona dobili su manjinski vlasnici Nejmarovog ugovora, Teisa Grup i DIS.
Nejmarov transfer u Barselonu je donekle ubrzan, jer je njegov otac želeo da 21-godišnji fudbaler napusti Brazil pre Svetskog prvenstva u toj zemlji.
Santos bi od ovog transfera najviše mogao da profitira iz dogovorenih prijateljskih mečeva sa Barselonom, prvi je na programu 2. avgusta u Španiji. 

Nejmar, koji je postigao 24 gola na 39 nastupa za Selekao, priključiće se novom timu sledeće nedelje.

Gold Kup: Honduras u 90. do četvrtfinala

Ekipa Hondurasa drugi je četvrtfinalista Gold kupa, šampionata Srednje i Severne Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP Photo
Honduras je golom Horhea Klarosa u nadoknadi vremena savladao ekipu Salvadora i ostvario i drugu pobedu u grupi B koja igra u Majamiju.
Na dobrom putu da se nađe među osam najboljih je i Haiti koji je golovima Žan-Eudea Morisa sa 2:0 savladao Trinidad i Tobago i osvojio prve bodove. Trinidad i Salvador imaju po bod.
Pre Hondurasa, u četvrtfinale Gold kupa, koji se igra u SAD-u, plasirala se Panama. 

Gold kup, 2. kolo:
Trinidad i Tobago - Haiti 0:2
Moris 16, 53
Honduras - Salvador 1:0
Klaros 90 

Tabela: Honduras 6, Haiti 3, Salvador 1, Trinidad i Tobago 1

Milijarder iz SAD Šahid Kan kupio je londonski Fulam

Još jedan engleski klub postao je vlasništvo milijardera iz Sjedinjenih Američkih Država, Šahid Kan kupio je londonski Fulam od Mohameda Al Fajeda.
Kraj jedne ere, Mohamed Al Fajed (fulhamfc.com)
Šahid, inače vlasnik NFL tima Džeksonvil Jaguars, platio je ekipu sa "Krejven Kotidža" između 150 i 200 miliona dolara, a čelnici Premijer lige već su odobrili prodaju.
Al Fajed je kupio Fulam 1997. godin i iz treće engleske lige doveo ga do elitnog ranga. Vrhunac kluba bio je pre tri sezone kada je Fulam igrao finale Lige Evrope.
"Fulam je savršen klub u savršeno vreme za mene. Želim da budem jasan, ne gledam na sebe kao na vlasnika Fulama, već kao na staratelja koji taj posao obavlja u ime navijača. Prioritet mi je da osiguram da klub i stadion "Krejven Kotidž" imaju održivu budućnost u Premijer ligi i da sadašnji i budući navijači mogu biti ponosni", istakao je Kan.

Fulam je prethodnu sezonu završio sa 12. pozicij na tabeli. Da li dolazak novog vlasnika znači da će Fulam u budućnosti igrati mnogo veću ulogu i možda postati konkurent najvećim klubovima Engleske?

Duško Vujošević o trenutnom stanju u Partizanu

Trener KK Partizan mt:s Duško Vujošević rekao je da je klub totalno blokiran i da se ne zna kada će se promeniti teška situacija u kojoj se šampion nalazi.
kkpartizan.rs
Dan nakon što je osvojio 12. uzastopnu titulu prvaka države, račun kluba iz Humske je blokiran zbog neizmirivanja poreskih dugovanja.
Od tog 13. juna, do današnjeg dana mnogo se pisalo i pričalo o eventualnom reprogramu duga. Međutim, nekadašnji šampion Evrope je i dalje u blokadi.
"Situacija oko blokade žiro računa zbog neizmirivanja poreskih obaveza kada je u pitanju KK Partizan ni u čemu nije izmenjena i ne zna se kada će biti. Klub je u ovom delikatnom periodu totalno blokiran za bilo kakvo angažovanje i to će se sigurno dobro osetiti u sezoni koja predstoji, ako do nje dođe", rekao je Vujošević za "Žurnal". 

Vujošević je pre nekoliko dana pozvao državu da pomogne Partizanu u rešavanju problema sa neplaćenim porezom. 

"Niko ne beži od toga da bi poreske obaveze trebalo da se ispune, ali normalno, bez kamata. I ne shvatam u čemu je problem da se dug reprogramira bez obezbeđivanja hipoteke jer u slučaju neispunjavanja obaveza najlakše je ponovo staviti blokadu", dodao je trener "crno-belih".

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger