Headlines News :

Spisak za EP u Sloveniji

Written By maxtv on среда, 5. јун 2013. | 17:46

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković sutra u 12 sati saopštiće širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.
Svakako, navijače srpskog nacionalnog tima najviše interesuje kakva je situacija sa povredom Miloša Teodosića, to jest da li će plejmejker CSKA biti u mogućnosti da zaigra na Prvenstvu Starog kontinenta.
Dusan-Ivkovic.jpg
Šampionat u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u B grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Litvanijom, Makedonijom, Crnom Gorom i Letonijom.

Teri - sledeća Monakova meta

Kapiten fudbalera Čelsija Džon Teri sledeća je velika želja novog francuskog prvoligaša Monaka, a odluku o njegovom transferu u kneževinu doneće menadžer Žoze Murinjo, prenose engleski mediji.
Mediji na Ostrvu tvrde da je Roman Abramovič spreman da se odrekne kapitena, koji ima važeći ugovor sa londonskim klubom još jednu godinu, do leta 2014. godine.
Dzon-Teri-1.jpg
Klub iz Monte Karla, koji je zahvaljujući bogatstvu ruskog biznismena Dimitrija Ribolovljeva već angažovao Radamela Falkaa iz Atletika, kao i Džejmsa Rodrigeza i Žozea Mutinja iz Porta, spreman je da plati osam miliona evra, a Teriju ponudi dvogodišnji ugovor, uz nedeljnu platu od 150.000 funti.
Dzon-Teri-4.jpg
Ukoliko Teri napusti Stamford Bridž, to bi značajno smanjile šanse da David Luiz i Branislav Ivanović pojačaju Barselonu, s obzirom na to da Murinjo od štopera ima još samo engleskog reprezentativca Gerija Kejhila.

Šarapova, ipak, bolja od Jelene

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u četvrtfinalu poražena od Ruskinje Marije Šarapove sa 2:1 (0:6, 6:4, 6:3). Meč je trajao dva sata i jedan minut.
Ovo je bio deveti duel Jankovićeve i Šarapove, i osma pobeda Ruskinje, koja brani titulu osvojenu prošle godine na Rolan Garosu. Fantastičan prvi set naše teniserke, ipak Jelena nije uspela da nastavi u istom ritmu. Šarapova se vraća u igru, pravi preokret i stiže do polufinala turnira.
Jeca-RG1.jpg
Jelena je u prvom setu u potpunosti nadigrala protivnicu, pa tako Ruskinja nije osvojila nijedan gem. Šarapova je na početku drugog seta došla do svog prvog gema na meču i to na servis Jankovićeve, a potom je bez većih problema i osigurala brejk i povela sa 2:0.
Sarapova-RG.jpg
Jankovićeva je uspela da smanji razliku na 2:1, ali je Šarapova potom vezala tri gema, uz još jedan brejk, i povela sa 5:1, međutim Srpska teniserka je uzvratila oduzimanjem servisa Ruskinji i dođe do 5:4. Šarapova je potom bez ikakvih problema na svoj servis uspela da dođe do izjednačenja u setovima.
Jeca-RG2.jpg
U odlučujućem setu, nije bilo brejka do rezultata 3:3, a onda je Šarapova uspela da oduzme servis našoj teniserki, koja potom nije uspela da uѕvrati brejk Ruskinji.
Jeca-RG3.jpg
Šarapova je potom osvojila svoj servis i napravila još jedan brejk i tako došla do polufinala Rolan Garosa, gde će se sastati sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja je bila bolja od Marije Kirilenko iz Rusije, savladavši je sa 2:0.

Belgijanci bi da dokažu kvalitet

Fudbalska reprezentacija Belgije želi da u predstojećoj utakmici protiv Srbije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, pokaže da je jedna od najboljih evropskih ekipa, posle dobrih rezultata u Grupi A. Utakmica između Belgije i Srbije igra se u petak, od 20.45 u Briselu.
U prvom delu kvalifikacija, prošlog oktobra, Belgija je u Beogradu pobedila Srbiju sa 3:0.
Reprezentacija Belgije koja nije igrala na velikom turniru više od 10 godina, prva je u kvalifikacionoj Grupi A sa 16 bodova, koliko ima i Hrvatska, dok Srbija zauzima treće mesto sa sedam bodova iz šest utakmica.
Srbija-Belgija-2.jpg
Dobri rezultati u kvalifikacijama, ali i pobeda u prijateljskoj utakmici protiv selekcije SAD od 4:2, doprineli su da Belgijanci sa puno samopouzdanja dočekaju utakmicu protiv Srbije.
"Po individualnim kvalitetima igrača samo su Nemačka i Španija bolje od nas", rekao je odbrambeni igrač reprezentacije Belgije Jan Vertongen, prenela je agencija Rojters.
Selektor Belgije Mark Vilmots rekao je, međutim, da bi i četvrta reprezentacija sveta, Hrvatska, mogla da se pohvali kvalitetnim sastavom i podsetio da njegova ekipa zauzima 15. mesto na svetskoj rang-listi.
"Dobro je kada imate velike ambicije. Nemačka i Italija su učesnici svakog Svetskog prvenstva, a njihov cilj je plasman u finale. Tako bi trebalo da razmišljamo", rekao je on.
Do kraja kvalifikacija ostalo je da se odigraju još četiri utakmice, a Belgiji bi pobeda donela najmanje drugo mesto u grupi i plasman u baraž.
Srbija-Belgija-3.jpg
Pobednici devet kvalifikacionih grupa u Evropi će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a osam najbolje drugoplasiranih će igrati u baražu za preostala četiri mesta.
U ekipi Belgije zbog povrede neće biti centralnog beka Tomasa Vermalena, koji je odigrao sve utakmice u kvalifikacijama.

Pele: Igraćemo u finalu SP

Najbolji fudbaler sveta svih vremena Brazilac Pele rekao je da domaćin Svetskog prevnstva 2014. godine ima odličnu priliku da se plasira u finale, ali da nije siguran da može i do titule.On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja - Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.
"Mislim da Brazil ima odličnu priliku da dođe do finala Svetskog prvenstva. Ne mogu da budem siguran da li će i da osvoji, jer fudbal uvek donosi mnogo iznenađenja. Imamo sjajne igrače, nažalost za prethodne tri godine nismo stvorili bazu, sada je za selektora došao Skolari i sve promenio", rekao je Pele.
Pele.jpg
Pele je istakao da njegova selekcija ima talentovane igrače poput Nejmara, Oskara, Lukasa Mure i Luiza, koji bi konačno mogli da vrate Brazilce na tron.
Poslednji put petostruki prvak sveta titulu je osvojio 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu.
"Uvek sam bio za to da u nacionalnom timu budu igrači koji igraju dobar fudbal, što je veoma važno za sve u Brazilu. Kada bih morao da se godinu dana pre Mundijala izjasnim za najveće kandidate za titulu, pored Brazila, izabrao bih Nemačku i Španiju", rekao je 72-godišnji Pele.
On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja - Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.
Pele-2.jpg
"Pre pet meseci bili smo malo zabrinuti, ali mislim da je sada sve spremno. Predstoji nam Kup konfederacija, za godinu dana Svetsko prvenstvo i posle Olimpijske igre. Tri velike sportske manifestacije i Brazil mora da bude spreman za to", zaključio je Pele.
Kup konfederacija u Brazilu počinje 15. juna, dok je SP na programu od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Aplauz srpskoj himni u Tuzli!

Neki bi rekli da se dogodilo čudo, ali navijači u Tuzli nisu izviždali srpsku himnu. Čak je nakon intoniranja "Bože pravde" usledio aplauz, ne celog stadiona, ali njegovog dobrog dela. Sama utakmica mladih selekcija BiH i Srbije je završena nerešeno – 1:1.
Moglo bi se reći da su navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzle zadali svojevrstan "domaći zadatak" svima u regionu, pošto su uoči prijateljske utakmice sa Srbijom aplauzima pozdravili himnu "Bože pravde" i pokazali da uz malo dobre volje i uzajmnog poštovanja sportski događaji mogu da budu praznik za sve aktere.
Mlade selekcije BiH i Srbije odigrale su nerešeno (1:1), a tokom svih 90 minuta navijači domaćina glasno su bodrili svoj tim, ali bez ijednog uvredljivog povika na račun gostiju.
Lepa poruka poslata je iz Tuzle, ali nije baš sve bilo idealno, jer su nekoliko puta tokom utakmice "prozivali" Sarajlije apostrofirajući rivalstvo pristalica Slobode sa navijačima Željezničara i Sarajeva.
BIH Srbija mladi.jpg
Što se same utakmice tiče, reprezentacija Srbije došla je u vođstvo u 24. minutu nakon autogola Cimirota. Izjednačenje domaćinu doneo je Maletić golom u 50. minutu susreta. Izabranici selektora Radovana Ćurčića gostuju 7. juna u Atini, gde će odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćina Grčke.

Bogićević novi trener Javora

Novi trener fudbalera Javora biće doskorašnji šef stručnog štaba Srema Bogić Bogićević, potvrdio je danas Tanjugu generalni menadžer kluba Nikola Lišanin. Prema njegovim rečima, do promene na klupi Ivanjičana došlo je, jer je doskorašnji trener Mladen Dodić dobio bolju ponudu.
"Sa Bogićevićem smo sklopili ugovor na godinu dana. On je dugogodišnji prijatelj kluba, siguran sam da ćemo dobro sarađivati, jer je čovek od velikog iskustva, a u narednom periodu će obavestiti igrače o pripremama", kazao je Lišanin Tanjugu.
Bogic-Bogicevic-1.jpg
On je rekao da će u Ivanjicu doći na probu i nekoliko igrača iz Brazila, Obale Slonovače, Tunisa i Nigerije, a biće razmatrana i pojačanja iz domaćih klubova.
"Mi u svaku sezonu ulazimo sa ciljem ostanka u Superligi, međutim, u skladu sa mogućnostima i igračkim kadrom, 'pojurićemo' i četvrto mesto koje vodi u Evropu", naveo je Lišanin.

Oman i Južna Koreja korak bliže SP

Fudbalska reprezentacija Omana napravila je krupan korak ka istorijskom plasmanu na prvenstvo sveta pošto je danas na domaćem terenu, u utakmicu B grupe završnih azijskih kvalifikacija, savladala selekciju Iraka sa 1:0.
Oman je preuzeo drugo mesto u grupi sa sedam bodova zaostatka za Japanom, koji je obezbedio učešće na Mundijalu 2014. u Brazilu, a sa utakmicom više beži dva boda trećeplasiranoj Australiji.
Japan-Oman-1.jpg
Ranije je Japanu bio dovoljan remi protiv Australije (1:1) da osigura jedno od prva dva mesta koja vode na šampionat sveta.
Južna Koreja je preuzela vođstvo u A grupi igrajući u gostima protiv Libana nerešeno 1:1. Izuzetno važan bod Korejci su osvojili golom u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Pun pogodak zabeležio je Iran pobedom u gostima protiv Katara (1:0), pa sa utakmicom manje zaostaje bod za vodećima Južnom Korejom i Uzbekistanom.
Iran.jpg
Preostake utakmice u A grupi: Južna Koreja - Uzbekistan, Iran - Liban (11. juna), Uzbekistan - Katar, Južna Koreja - Iran (18. juna).
Preostale utakmice u B grupi: Irak - Japan, Australija - Jordan (11. juna), Jordan - Oman, Australija - Irak (18. juna).

Vojvodina smenila Vignjevića

Upravni odbor fudbalskog kluba Vojvodina smenio je danas trenera Nebojšu Vignjevića zbog neispunjenih očekivanja, preneli su beogradski mediji.Novosađani moraju brzo da reše pitanje novog šefa stručnog štaba pošto ih u prvoj polovini jula očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope.
Vignjević je vodio fudbalere Vojvodine od septembra prošle godine, kada je na klupi zamenio dotadašnjeg trenera Zlatomira Zagorčića.
Nebojsa-Vignjevic.jpg
Pod vođstvom 45. godišnjeg Vignjevića novosadski crveno-beli nisu uspeli da osvoje željeni trofej Kupa Srbije, nakon što su u finalu poraženi od Jagodine. Klub je sezonu završio na trećem mestu nacionalne Superlige, iza Crvene zvezde i šampiona Partizana.

Rolan Garos: Srpsko popodne

U četvrtfinalnim mečevima na turniru Rolan Garos na terene danas izlaze Jelena Janković protiv Marije Šarapove od 14, a Novak Đoković protiv Tomija Hasa oko 16 časova.
Jelena i Novak u mečeve ulaze iz različitih pozicija.
Jelena-Jankovic.jpg
Jelena je blagi autsajder protiv Marije Šarapove, koju je savladala samo jednom iz osam pokušaja, dok je Novak favorit protiv veterana Tomija Hasa, ali svestan da nema opuštanja protiv tenisera na kome se ne primećuju, za tenisere, poodmakle godine (35).
Jelenin meč protiv aktuelne šampionke na rasporedu je u 14 časova, na centralnom stadionu Filip Šatrije, a posle toga igraju Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka.
Jankovićeva i Šarapova se odlično poznaju još iz juniorskih dana, kada su obe pohađale čuvenu akademiju Nika Boletijerija na Floridi. Upravo tada odigrale su poslednji međusobni meč na šljaci, pošto su u profesionalnoj karijeri igrale isključivo na betonu ili na travi.
Nole-14.jpg
Đoković i Has izlaze na teren Suzan Lenglan po završetku okršaja Viktorije Azarenke i Marije Kirilenko.

NBA finale: Prsten se brani u Teksasu

Jedva su preživeli mlade i borbene Pejserse, a čekaju ih iskusni i odmorni Sparsi. Nekako su zaustavili razgoropađenog Roja Hiberta a čeka ih stari lisac pod koševima - Tim Dankan. Nova protiv stare škole, dinastija u nastanku protiv dinastije u nestanku, skup zvezda protiv pravog tima... Šta će prevladati saznaćemo u naredne dve nedelje, nakon mečeva finalne serije najjače košarkaške lige sveta - NBA finala 2013.
U utakmici u kojoj pobednik uzima sve a poraženi ne dobija ništa, utakmici za primat na Istoku i ulazak u veliko finale - bolje su se snašle zvezde Majamija. Mladi i simpatični tim Pejsersa nije izdržao veliki pritisak i propustio je šansu da ove godine igra veliko finale. Hit u finalu čekaju odmorni i iskusni San Antonio Sparsi.
Hibert.jpg
Sve ono što je krasilo Indijanu u finalnoj seriji istočne konferncije, u odlučujućoj sedmoj utakmici bilo je na strani ''vreline''. Džejms, Vejd i kompanija oduzeli su Pejsersima glavna oružija - dominaciju u poenima iz reketa i primat u skoku. Uz to, jedna od glavnih napadačkih opcija Indijane, igrač koji je zvanično najviše napredovao ove sezone u NBA, Pol Džordž, imao je ne svom kontu samo sedam poena uz šut iz igre 2 od 9.
Roj Hibert je utakmicu završio sa solidnih 18 poena i 8 skokova, ali nije bio toliko siguran i superioran u reketu kao u prethodnih šest utakmica finalne serije i u celom plej-ofu. Roviti Dejvid Vest pružio je svoj maksimum, s obzirom da je igrao pod visokom temperaturom i ubeležio 14 poena, ali i 6 izgubljenih lopti.
Naravno da nije samo loša igra Indijane i njihovih 21 izgubljena lopta odlučili pobednika utakmice koju Amerikanci popularno nazivaju ''pobedi ili idi kući''. Drim tim iz Majamija se trgao nakon katastrofalne partije u šestoj utakmci serije, standardnom Džejmsu (32 poena, 8 skokova i 4 asistencije) se pridružio Dvejn Vejd sa 21 poenom, tri trojke je pogodio probuđeni Rej Alen a Kris Boš je uhvatio osam lopti (najviše u svim utakmicama serije).
Vest.jpg
Uz to, trener Majamija Erik Spolstra je dobro proučio igru Indijane, udvajao visoke igrače Pejsersa, naredio fantičnu agresivnost, zatvorio reket i svesno dozvolio šuteve spolja. Indijana je u prvom delu te šuteve pogađala i to ih je držalo u meču, ali kada je i ta opcija zakazala, prednost Hita je samo rasla. Na poluvremenu su imali plus 15, do kraja meča došli na 23 poena viška - 99:76.
Majami je prvi put u seriji uspeo da dobije sve statstičke kolone koje su odlučivale ovu seriju. Prvi put, Hit je bio dominantan u skoku (43:36), postigao više poena iz reketa (30:28) i dao više koševa iz ''druge šanse'' - 22:12. Dominacija u ova tri segmenta odlučila je meč i omogućila ekipi sa Floride da opet igra utakmice za šampionski prsten.
Majami Indijana udvajanje.jpg
"Vrelina" iz Majamija je je tako došla do svog trećeg uzastopnog velikog finala, a prethodno je to na Istoku pošlo za rukom Čikago Bulsima sa Džordanom od 1996. do 1998. godine. Indijana je pak izgubila i četvrti put sedmu, odlučujuću utakmicu u finalu Istočne konferencije.
Šampione u finalu NBA čekaju odmorni San Antonio Sparsi. Oni su svoju seriju sa Memfisom završili još 27. maja i od tada čekaju protivnika.
U Sjedinjenim Državama se nakon sinoćne utakmice povela rasprava o tome da li su Sparsi u prednosti s obzirom da će u veliko finale ući svežiji i sa nedelju dana više odmora. Naravno da je iskusnom ali već priličnom starom timu San Antonija pauza došla kao poručena, s obzirom da Dankan, Đinobili i Parker nisu više mladi i njihova tela se ne oporavljaju brzo kao nekada. Kao logičan se nameće zaključak da u novonastaloj situaciji, odmornija ekipa ima blagu prednost a to je u ovom slučaju San Antonio.
NBA trofej.jpg
Naravno, možemo pričati i o "ispadanju iz ritma" San Antonija, gubitku tonusa ekipe i o tome da je Majami u prednosti jer nije prekidao takmičarski ritam. Koja teorija je ispravna , videćemo počev od četvrtka, za kada je zakazana prva utakmica finalne serije na Floridi.
Prednost Hita u ovoj seriji biće, pre svih, fenomenalni Lebron Džejms. Naravno, veliku ulogu će imati i ostatak velike trojke - Dven Vejd i Kris Boš. Majami je neosporno fizički jači, dobro pokriven na svim pozicijama i u svom sastavu ima više iskusnih igrača i nekada velikih NBA zvezda.
Sa druge strane, ekipu iz Teksasa karakteriše veće iskustvo, dobro uigran i ukomponovan tim, dugo igraju zajedno i pre svega igraju timski, što se za Majami često ne može reći. Naravno, glavna pokretačka snaga Sparsa je trio iskusnih i prekaljenih asova Dankan -Ćinobili - Parker, ali svakako ne smemo zaboraviti ni ostale igrače iz rotacije koji sjajno dopunjuju veliki trio. Pre svega se to odnosi na Kavaja Lenarda (čiji će zadatak biti da zaustavi Lebrona), bivšeg igrača ljubljanske Olimpije Denija Grina i u plej-ofu sjanog Brazilca Tijaga Splitera.
Parker .jpg
Zanimljiv je podatak da je trojka , koju čine Tim, Manu i Toni jedina koja je došla do četvrog NBA finala (u 11 godina) a da ne igraju za dve najpoznatije NBA franšize - Lejkerse ili Seltikse. 
Majami, predvođen Džejmsom, imaće prednost na bekovskim pozicijama i pokušaće to da materijalizuje, dok će Sparsi pokušati da iskoriste prednost i kvalitet Tima Dankana u odnosu na Boša i ostale visoke igrače Majamija, a pošto se očekuju "skupljanja" u reketu, "iks" faktor u ovoj seriji može biti šut spolja ekipe iz Teksasa. 
Prednost ''mamuza" je i na klupi. Iskusni vuk, i po mnogima najbolji svetski trener, Greg Popović, sigurno je spremio neki ''specijal'' i iznenađenja za svog kolegu Erika Spolstru, koji nekako uspeva da kontroliše zvezde u svom timu ali, čini se, ne drži baš sve konce u svojim rukama...
Dankan i Dzjems.jpg
Ne mala stvar biće i prednost domaćeg terena koju ima Majami, nakon dominantne regularne sezone. Ovo naročito važi ako se dođe do sedme utakmice, kad Majami retko gubi u svojoj "kući". Serija se igra po sistemu domaćinstava 2-3-2, prvi meč na programu je u noći između četvrtka i petka u "Ameriken Erlajns areni" u Majamiju.
Ove sezone ova dva rivala odigrala su dva meča i oba je dobio Majami. Međutim, u pomenutim utakmicama nismo gledali najbolju košarku obe ekipe. Greg Popović je na susretu u Majamiju u regularnom delu sezone odmarao četiri od pet igrača iz prve petorke (Dankan, Parker, Đinobili i Grin) i zbog toga bio žestoko kritikovan u javnosti, pa čak i bio kažnjen od strane rukovodstav lige. Sličan scenario je viđen i u San Antoniju, kada su meč propustili Vejd i Džejms.
Kako god, NBA košarka u regularnom delu sezone i u plej-ofu se teško može porediti. Nije to razlika "nebo i zemlja" kao što to mnogi vole da kažu ali je razlika drastična. Udariće najbolji napad na najbolju odbranu lige, tako da je dobra košarka zagarantovana.

Finale kao biti il' ne biti

Vreme je da se rat "večitih" preseli sa konferencija na košarkaški teren. U finalu nema favorita, obe ekipe naredne godine igraju u Evroligi, pa je titula šampiona stvar prestiža. Crvena zvezda protiv Partizana, učitelj protiv učenika, mladost protiv iskustva.
Mečevi između Crvene zvezde i Partizana uvek su sa sobom nosili određeni naboj, ni ove godine neće biti drugačije - naprotiv! Dva najveća srpska kluba u sredu počinju finalnu seriju košarkaškog plej-ofa, a čini se da je ove sezone više duela bilo van terena nego na njemu.
Zvezda-Partizan1.jpg
Uopšte nije bitno ko je prvi počeo, niti ko je koristio prljavija sredstva u ratu koji traje već više od godinu dana. Bitno je da se srpska košarka vrati na staze stare slave, a to neće biti moguće dok god ljude iz dva najljuća tabora ne nađu zajednički jezik.
Istina, Srbija će naredne sezone prvi put u istoriji imati dva predstavnika u košarkaškoj Evroligi. Srpski klubovi, iz Srbije i Republike Srpske, ove godine dominirali su regionom i na košarkaškom terenu pokazali da im je mesto među najboljim timovima Evrope.
Zvezda-Partizan2.jpg
Možda će činjenica da oba beogradska kluba naredne sezone igrati u eliti malo ublažiti sukobe, ali iz oba tabora stižu najave da je titula šampiona Srbije izuzetno bitna. A zašto?
Partizan je 11 poslednjih godina šampion Srbije, pa crno-beli žele da nastave dominaciju u srpskoj košarci. Partizan ima mlad i talentovan tim, predvođen iskusnim trenerom, pa bi nastavak kontinuiteta bila velika stvar za vladajućeg šampiona.
Zvezda-Partizan3.jpg
Sa druge strane, Crvena zvezda je ove godine značajno uložila u tim. Iskusni igrači, predvođeni Igorom Rakočevićem, prvi put su u Jadranskoj ligi regularni deo sezone završili ispred „večitog" rivala, ali je, za sada, osvojen samo Kup Srbije.
Partizan sigurno ima prednost na klupi. Duško Vujošević sigurno je iskusniji trener od Dejana Radonjića i, što je možda i bitnije, zna kako se uzimaju trofeji u Srbiji. Nije nebitna i činjenica da su dva trenera sarađivala u reprezentaciji Crne Gore, kao i da je Vujošević mlađem kolegi, na neki način, bio i mentor.
Radonjic-Vujsevic.jpg
Ipak, odlučiće oni na terenu, a tu je situacija malo drugačija. Već je pomenuto da Zvezda ima iskusniji tim. Osim kapitena Rakočevića, crveno-beli u svom timu imaju i dva Amerikanca, Skota i Nelsona, kao i iskusnog centra Katića.
Partizanova snaga leži u mladosti i eksplozivnosti, kao i u činjenici da ne postoji glavna zvezda ekipe, odnosno glavni igrač. Kapiten Lučić sigurno je motor ekipe, velika je uloga Lea Vestermana, dok su glavni košgeteri Davis Bertans i Bogdan Bogdanović.
Zvezda-Partizan4.jpg
U velikom finalu nema favorita. Šampiona Srbije odlučiće trenutna inspiracija, poneka zamka trenera i, možda i najvažnije, srčanost igrača obe ekipe.
Finalna serija košarkaškog plej-ofa počinje u sredu, 5. juna, a pobednik će biti ekipa koja prva stigne do tri trijumfa. Košarkaši Partizana imaće prednost domaćeg terena.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger