Headlines News :

Jakšićeva pokorila Meksiko

Written By maxtv on недеља, 14. април 2013. | 22:38


Mlada Srpska teniserka Jovana Jakšić osvojila titulu u meksičkom gradu Posa Rika posle pobede u finalu nad Amerikankom Džulijen Koen 2:6, 6:3, 6:4.
Srpska teniserka Jovana Jakšić osvojila je titulu na ITF međunarodnom turniru u meksičkom gradu Posa Rika, pošto je večeras u finalu savladala Amerikanku Džulijen Koen sa 2:6, 6:3, 6:4.
Jovana-Jaksic2.jpg
Trijumf protiv prvog nosioca i osvajanje trofeja na turniru čiji je nagradni fond bio 25.000 dolara značajno će uticati na novi skok mlade srpske teniserke na VTA listi.
Ona je u Posa Riku doputovala kao 291. teniserka sveta, a posle osvajanja titule sutra bi trebalo da bude 251. na VTA listi.

Rastanak Zvezde i Jovanovića?


O statusu Milana Jovanovića na Marakani sve će se znati u ponedeljak. Jovanović je uhapšen u subotu zbog remećenja javnog reda i mira i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.
Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda u ponedeljak će doneti odluku o sudbini crnogorskog reprezentativca Milana Jovanovića, koji je u subotu ujutro bio priveden zbog napada na policajca.
Milan-Jovanovic1.jpg
Jovanović je uhapšen u subotu rano ujutro zbog remećenja javnog reda i mira i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti, pošto je prvo flašom razbio šoferšajbnu automobila, a potom i udario policajca koji je došao da interveniše.
Kako je izjavio sportski direktor crveno-belih Zoran Stojadinović, posle razgovora sa Jovanovićem, on mu je preneo da želi da napusti klub.
"Razgovarali smo, Jovanović mi je rekao da je doneo odluku i da želi raskid ugovora. Nije negirao krivicu, ali smatra se u medijima vodi hajka protiv njega. Jovanović ne želi da se više narušava ugled Zvezde i njegove porodice", rekao je Stojadinović za Novosti.
Sednica Upravnog odbora zakazana je za sutra od 18 sati, a Jovanović će prethodno imati sastanak i sa trenerom Rikardom Sa Pintom.

Superliga Srbije Partizan rutinski sa Metalcem


Partizan i posle petog kola zadržao stopostotan učinak u Superligi Srbije. Crno-beli su u Pioniru savladali Metalac iz Valjeva 86:68.
Košarkaši Partizana zadržali su stopostotan učinak u Superligi Srbije, pošto su večeras u utakmici 5. kola savladali Metalac iz Valjeva sa 86:68 (18:17, 29:15, 24:14, 15:22).
Partizan-Metalac4.jpg
Pitanje pobednika rešeno je u drugom četvrtini, kada su crno-beli stekli dvocifrenu prednost i kasnije rutinski odradili posao do kraja.
U ekipi trenera Dušana Vujoševića, koji se vratio na klupu posle suspenzije, najefikasniji je bio Davis Bertans sa 17 poena, Nikola Milutinov postigao je 11, a Leo Vesterman, Dejan Musli i Dragan Milosavljević po 10 poena.
Posle pauze zbog povrede na parket se vratio i kapiten crno-belih Vladimir Lučić, koji je za 15 minuta u igri postigao pet poena. Kod Valjevaca Dragan Krušcić postigao je 15, a Stefan Živanović 14 poena.
Partizan-Metalac5.jpg
Ranije danas Mega Vizura je savladala Crvenu zvezdu 83:76, a sutra od 19 sati u Kragujevcu se sastaju Radnički i Vojvodina. Subota: Konstantin - Sloboda 79:59.
Tabela: Partizan 5-0, Mega Vizura i Crvena zvezda 3-2, Vojvodina 3-1, Radnički 2-2, Konstantin 1-4, Sloboda 1-4, Metalac 0-5.
Parovi 6. kola: Metalac - Crvena zvezda i Partizan - Konstantin (17. aprila), Sloboda - Radnički (18. aprila), Vojvodina - Mega Vizura (19. aprila).

Superliga Srbije Mega srušila Zvezdu


Iznenađenje dana priredila Mega Vizura savladavši Crvenu zvezdu 83:76 u meču petog kola Superlige. Megu predvodili Avramović sa 18 i Bobi Marjanović sa 15 poena uz čak 16 skokova. Kod Zvezde Rakočević 24, Boris Savović 23 poena.
Košarkaši Mega Vizure priredili su najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Superlige za Srbije, pošto su danas u utakmici 4. kola savladali Crvenu zvezdu sa 83:76 (31:19, 15:12, 17:27, 20:18).
Rakocevic-Vukoicic.jpg
Pred skoro 3.000 gledalaca u kruševačkoj dvorani Mladost, Mega je sjajno otvorila utakmicu, prvu četvrtinu rešila u svoju korist sa 12 poena razlike (31:19), a do poluvremena stekla i "plus 15" 46:31.
U nastavku crveno-beli su krenuli mnogo bolje, uspeli da smanje do "minus tri" 57:54, ali više od toga nisu mogli i Mega je došla do trijumfa, svakako najvrednijeg ove sezone.
Najzaslužnini za trijumf Mege bio je Boban Marjanović sa 15 poena i 16 skokova, Saša Avramović postigao je 18, Novica Veličković 12, a Vasilije Micić 11 poena. U ekipi Crvene zvezde Igor Rakočević zabeležio je 24 poena, Boris Savović 23, a Branko Lazić 12 poena.
Sutra od 19 sati u poslednjem meču 4. kola igraju Radnički i Vojvodina. U subotu: Konstantin - Sloboda 79:59.

Đoković: Monte Karlo još neizvestan


Novak Đoković nije siguran da li će igrati u Monte Karlu. Odluku o učešću na turniru prvi reket sveta doneće najkasnije u utorak.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da još ne zna hoće li igrati na Mastersu u Monte Karlu i da će definitivnu odluku doneti u utorak.
Nole11.jpg
"Moj zglob je sve bolje, ali igraću samo pod uslovom da budem 100 odsto spreman. Imam vremena do utorka i zajedno sa mojim timom doneću odluku. U svakom slučaju, da nije u pitanju turnir u gradu u kojem živim sigurno je da ne bih rizikovao", rekao je Đoković na konferenciji za medije, a prenosi "Lekip".
On je dodao da nastupi u Madridu i Rimu nisu ugroženi, kao ni Rolan Garos.
Đoković je povredio zglob na meču sa Semom Kverijem u četvrtfinalnom duelu Dejvis kupa između SAD i Srbije.
Prema žrebu srpski teniser slobodan je u prvom kolu Monte Karla, a u drugom bi trebalo da se sastane sa pobednikom meča između Rusa Mihaila Južnjog i Španca Danijela Himeno-Travera.
Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,7 miliona evra.

Ubedljiva pobeda Alonsa u Kini


Fernando Alonso pobednik je Velike nagrade Kine voženoj u Šangaju. Španac je do nogu potukao protivnike. Drugi Kimi Raikonen, treći Luis Hamilton.
Vozač Ferarija Španac Fernando Alonso pobednik je Velike nagrade Kine koja je za šampionat sveta u Formuli 1 vožena u Šangaju.
Kina1.jpg
Alonso je taktički do nogu potukao protivnike, završivši trku sa 10,1 sekundom prednosti u odnosu na vozača Lotusa Finca Kimija Raikonena. Treći je bio vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton.
Ovo je bila 31. pobeda dvostrukog svetskog šampiona u karijeri, kojom je izbio na deobu četvrtog mesta svih vemena sa britanskim šampionom iz 1992. Najdželom Menselom.
Trostruki aktuelni šampion Formule 1 Nemac Sebastijan Fetel završio je trku kao četvrti, samo 0,2 sekunde iza Hamiltona, čime je ponovo preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.
Kina7.jpg
Rezultati:
1. Fernando Alonso (Španija, Ferari) - 1:36:26.945 sata
2. Kimi Raikonen (Finska, Lotus) +00:10.168
3. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) + 00:12.322
4. Sebastijan Fetel (Nemačka, Red Bul) +00:12.525
5. Dženson Baton (V. Britanija, Meklaren) +00:35.285
6. Felipe Masa (Brazil, Ferari) + 00:40.827
7. Danijel Rikjardo (Australija, Toro Roso) +00:42.691
8. Pol Di Resta (V. Britanija, Fors Indija) + 00:51.084
9. Roman Grožan (Francuska,Lotus) +00:53.423
10. Niko Hulkenberg (Nemačka, Zauber) +00:56.598
Kina8.jpg
Generalni plasman vozača: 1. Fetel - 52 boda, 2. Raikonen - 49, 3. Alonso - 43, 4. Hamilton - 40, 5. Masa - 30
Generalni plasman konstruktora: 1. Red Bul - 78, 2. Ferari - 73, 3. Lotus - 60, 4. Mercedes - 52, 5. Meklaren - 14

Premijer liga 33. kolo Đavoli nadomak titule


"Crveni đavoli" slavili u Stouku 2:0 i nalaze se nadomak osvajanja titule. Paolo Di Kanio ostvario prvi trijumf na klupi Sanderlenda.
Fudbaleri Mančester Junajteda napravili su novi korak prema osvajanju titule šampiona Engleske, pošto su danas u utakmici 33. kola kao gosti savladali Stouk sa 2:0.
Mancester-Stouk4.jpg
Junajted je do novih bodova na Britanija stadionu došao bez problema i povećao prednost u odnosu na gradskog rivala Siti na 15 bodova.
Trijumf ekipe Aleksa Fergusona, njegov 900. na klupi Junajteda, najavio je Majkl Kerik u 4, a potvrdio Robin Van Persi u 66. minutu iz penala, svojim jubilarnim 20. ligaškim golom.
Kapiten Junajteda Nemanja Vidić ponovo je bio u timu, nakon što je zbog povrede izostao u derbiju protiv Sitija, i to se odmah odrazilo na sigurnost zadnje linije tima, naravno, i na rezultat.
Mancester-Stouk2.jpg
Fudbaleri Sanderlenda nokautirali suu gostima Njukasl sa 3:0 i tako se popeli na 15. mesto Premijer lige, iznad Stouka. Golove za Sanderlend postigli su Stefan Sasenjion u 27, Alan Džonson u 74. i Dejvid Von u 82. minutu.
Sanderlend je osvojio prve bodove predvođen trenerom Paolom Di Kaniom, koji je došao na kormilo kluba pre dve nedelje. To je bila prva pobeda Sanderlenda u Njukaslu još od novambra 2000.
Sanderlend-NewK.jpg
Njukasl - Sanderlend 0:3
Stouk - Mančester junajted 0:2
Subota: Arsenal - Norič 3:1, Aston Vila - Fulam 1:1, Everton - KPR 2:0, Reding - Liverpul 0:0, Sautempton - Vest Hem 1:1
U utorak: Vigan - Svonsi
Odloženo: Čelsi - Totenhem, Mančester siti - VBA

Serija A 32. kolo Nova bruka Intera


Inter se porazom od Kaljarija oprostio od Lige šampiona. Derbi Đenove završen bez pobednika. "Vučica" trijumfovala u Torinu. Udineze slavio u Parmi.
Fudbaleri Intera izgubili su i poslednji tračak nade da mogu da se umešaju u borbu za plasman u Ligu šampiona, pošto su danas u utakmici 32. kola italijanske Serije A poraženi od Kaljarija sa 2:0, na neutralnom terenu u Trstu.
Inter-Kaljari1.jpg
Oba pogotka za ekipu sa Sardinije postigao je Čileanac Maurisio Pinilja. Od 53. minuta za Inter je igrao i srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović.
Derbi Đenove završen je bez pobednika 1:1, a slađi bod uzeo je domaćin, koji je izjednačio pogotkom Brazilca Matuzalema u 80. minutu. Prethodno je njegov zemljak Eder, iz slobodnog udarca, doveo Sampdoriju u prednost.
Boško Janković je proveo ceo meč na klupi Đenove, dok je Nenad Krstičić bio u startnih 11 Sampdorije, ali je već u 17. minutu morao da napusti teren zbog povrede.
Roma je ostvarila izuzetno važan trijumf u Torinu sa 2:1, Alen Stevanović opet je svih 90 minuta ostao na klupi domaćina, za razliku od Željka Brkića i Dušana Baste, koji su odigrali ceo meč u ubedljivoj pobedi Udinezea u Parmi od 3:0.
Parma-Udineze1.jpg
Rezultati i strelci 32. kola Serije A:
Kaljari - Inter 2:0 (Pinilja 63, 76)
Đenova - Sampdorija 1:1 (Matuzalem 80 - Eder 28)
Kjevo - Katanija 0:0
Parma - Udineze 0:3 (Mjuriel 12, 43, Pereira 62)
Torino - Roma 1:2 (Bjanki 31 - Osvaldo 22, Lamela 60)
Odigrano ranije: Palermo - Bolonja 1:1 (Iličić 4 - Gabjadini 17).
Od 20.45 sastaju se Milan i Napoli.
U ponedeljak igraju Lacio i Juventus.
Subota: Peskara - Sijena 2:3, Atalanta - Fiorentina 0:2.

Barsa kao Veliki brat


Čelni ljudi Barselone angažovali privatne detektive koje su u stopu pratili Đerara Pikea duže od godinu dana. Nadgledani su njegovi telefonski pozivi, ali i kretanja na bankovnom računu. Sve ovo, između ostalog, zbog njegove strasti prema kockanju.
Kako navodi dobro upućeni "El Mundo Deportivo", čelni ljudi Barselone bili su toliko zabrinuti zbog privatnog života koji vodi Đerar Pike, da su angažovali privatne detektive da ga prate.
pique.jpg
Ova praksa trajala je od septembra 2009. do ranog oktobra 2010. godine. Ono što je najviše zanimalo Barsine glavešine jesu njegovi pozivi i kretanja na bankovnom računu.
Pike je svoj klub prisilio na ovaj potez zbog svoje strasti prema igrama sa kartama, naravno pre svega pokeru. Kako se navodi, Pike je trošio između tri i četiri hiljade evra u raznoraznim kazinima, i to za jedno popodne.
Dok je bio član Mančester junajteda, kako je sam rekao, "kockao se mnogo, potrošivši i do 30 hiljada evra".
Mimo toga, klub je nadgledao njegove telefonske pozive, odnosno vreme u kojima su se razgovori događali. Uoči utakmice između Barselone i Tenerifea, Pike je na telefonu bio dobrano iza ponoći. Nakon pobede nad Seviljom, u januaru 2010. godine, razgovarao je gotovo do svitanja.
Pique-2.jpg
Sada se smirio...
Pike je bio raćen čak i na koncertu. Detektivi su ga nadgledali i kada je prisustvovao koncertu Alehandra Sanca u glavnom gradu Katalonije u septembru 2010. godine. Načinjene su brojne njegove fotografije, zajedno sa saigračem Karlesom Pujolom.
Primećeno je i da je te noći vozio "u proseku 170 kilometara na čas, u trenucima čak i oko 200 kilometara na čas".
I ranije je bilo naznaka da Barselona praktikuje ovaj vid kontrolisanja života van terena svojih fudbalera, ali ovo je prvi put da se o tome govori potpuno otvoreno.

Matić na pragu Old traforda


Aleks Ferguson odredio prioritet u letnjem prelaznom roku - dovođenje Nemanje Matića. Slavni Škot uveren da je srpski (povremeni) reprezentativac idelno rešenje za poziciju zadnjeg veznog, koja već duže "škripi" u Mančester junajtedu.
Postaje sve izvesnije da interesovanje Aleksa Fergusona za Nemanju Matića nije samo plod novinarskih insinuacija. Kako prenose sada već svi relevantni britanski mediji, menadžer Mančester junajteda je još pre dva meseca izrazio želju da na Old traford dovede fudbalera Benfike.
Matic.jpg
Skauti slavnog Škota, koji između ostalog prate napredak i formu svih potencijalnih pojačanja, podneli su izveštaj da je Matić na mečevima Benfike koje su posmatrali, u Ligi Evrope i portugalskom šampionatu, odigrao vrlo dobro. Zbog toga, ali i karakteristika koje srpski igrač prezentuje, Matić je postao prvi pik za već duže deficitarnu poziciju zadnjeg veznog.
Brazilac Anderson, koji je u Mančester došao takođe iz Portugala, ali iz ekipe Porta, nije ispunio očekivanja. Pol Skols, sada je već izvesno, na kraju sezone će ponovo i za stalno otići u penziju. Majkl Kerik igra dobro ove godine, a Tom Kleverli je jedan od najvećih talenata engleskog fudbala, ali da ekipu kakav je Junajted to ipak nije dovoljno.
U nekoliko navrata to je istakao i sam Ferguson, koga je najviše pogodio odlazak supertalentovanog Pola Pogbe u Juventus.
Uprava Benfike je svesna da Matiću, iako ne igra za nacionalni tim Srbije, raste cena, pa je zato u novom ugovoru koji je sa njim potpisan, koji važi do 2018. godine, upisana otkupna klauzula u visini od 45 miliona evra.
Jasno je da će obe strane morati da pokažu određenu fleksibilnost u pregovorima, jer nije realno da budući prvak Engleske izdvoji toliku količinu novca.

Crnogorski centri strah i trepet NBA lige


Iako je Orlando izgubio od Bostona, Nikola Vučević, drugi skakač NBA lige, ponovo je stigao do dabl-dabl učinka. Milvoki poražen od Šarlota, Klipersi bolji od Memfisa, verovatnog protivnika u plej-ofu.
U noći između subote i nedelje odigrane su četiri utakmice u NBA ligi. Pobede su zabeležile ekipe Bostona, Minesote, Los Anđeles Klipersa i Šarlota.
Ekipa iz Masačusetsa bila je bolja od Orlanda rezultatom 120:88, dok su Bobketsi slavili u Milvokiju sa 95:85.
Minesota je, bez povređenog Nikole Pekovića, pobedila Finiks sa 105-93, dok su Klipersi slavili protiv tvrdog Memfisa sa 91-87.
Boston je pobedom osigurao sedmo mesto na Istoku. Teško je izdvojiti najboljeg u ekipi Seltiksa, pošto su čak sedmorica košarkaša imala dvocifren učinak - Li 20, Grin 17, Kraford 16, Bas, Garnet i Bredli po 14 i Pol Pirs 12 poena. Sa druge strane, Heris je postigao 22 poena uz šest skokova, dok je Crnogorac Nikola Vučević imao još jedan dabl-dabl (16 poena i 12 skokova).
Najefikasniji na utakmici Klipersa i Grizlisa, ekipa koje će se po svoj prilici sastati i u plej-ofu, bio je Deandre Džordan sa 16 opena. Kris Pol pridodao je 12 poena.
Minesota je pobedila Sanse i bez povređenog Nikole Pekovića u meču dva tima koja su se oprostila od plej-ofa nedugo posle Božića. Briljirao je plejmejker reprezentacije Španije, Riki Rubio, koji je zabeležio dabl-dabl učinak od 24 poena i 10 asistencija.
Milvoki je izgubio i svoj četvrti meč i tako sasvim sigurno sebi obezbedio osmu poziciju pred odlazak u plej-of. Najbolji u ekipi Šarlota, ali i na utakmici, bio je Kemba Voker sa 21 poenom.

Vladimir Vujasinović: Presudili spoljni faktori


Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović istakao je kako njegovi igrači nisu mogli da se izbore sa "spoljnim faktorima". Imamo ligu najlepšu na svetu, imamo najbolje igrače na svetu koji igraju u našim klubovima, ali nažalost, sve propratne stvari su nam u totalnom rasulu, rekao je naš proslavljeni as.
Partizan je poražen u Beogradu od kragujevačkog Radničkog u drugom polufinalnom meču šampionata Srbije, i tako izgubio mogućnost da brani titulu. Trener vaterpolista crno-belih Vladimir Vujasinović ističe da njegova ekipa nije mogla protiv spoljnih faktora.
VV.jpg
„Pošto ima nelogičnih stvari u sportu, kao i u svim sferama života, nekad svoj rad ne možeš da naplatiš, eto, nama se to desilo", rekao je Vujasinović, koji je isključen pred kraj meča zbog reakcije nakon gola Vanje Udovičića.
„Borili smo se čitavu sezonu da to ne osetimo, da probamo da pobedimo te spoljašnje faktore. Nismo uspeli. Imali smo utakmicu u Kragujevcu, imali smo ovu u Beogradu... Osetio sam nepravdu i osetio sam potrebu da ovim mojim poslednjim gestom da skrenem pažnju na stvari koje definitivno ne funkcionišu u našem sportu. Imamo ligu najlepšu na svetu, imamo najbolje igrače na svetu koji igraju u našim klubovima, ali nažalost, sve propratne stvari su nam u totalnom rasulu. I ovo je bio jedan način da to pokažem, eto, da izazovem barem neku reakciju da sledeće godine bude barem malo bolje", istakao je Vujasinović.
I pored svega, Vujasinović je naglasio da ne želi da umanji trijumf Radničkog, kojima je i čestitai prolazak u finale.
„Što se tiče utakmice, želeo bih da čestitiam igračima Radničkog i da im poželim sreću u finalu. Momci su dali sve od sebe da prođu, bili su borbeni i srčani i zaslužili su prolaz u finale", zaključio je trener Partizana.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger