Headlines News :

Novak preskočio neugodnog Gofana

Written By maxtv on уторак, 28. мај 2013. | 22:20

Novak Đoković uspešno započeo pohod na Rolan Garos pobedom nad belgijancem Davidom Gofanom 7:5 (7:5), 6:4, 7:5. Novak u drugom kolu protiv Argentinca Gvida Pelje.
Najbolji teniser sveta Novak Đokoviđ uspešno je startovao na gren slem turniru u Rolan garosu savladavši danas u prvom kolu Belgijanca Davida Gofana sa 3:0 u setovima - 7:5 (7:5), 6:4, 7:5.
Novak4.jpg
Prvi međusobni duel protekao je u zanimljivoj igri, a Đokoviđ je uložio mnogo truda dok nije slomio otpor 57. tenisera sa ATP liste. Gofan je igrao odlično, nimalo ne respektujući svetskog broja jedan, pa je Srbin dugo tražio "dobitnu formulu" za prolaz u drugo kolo.
Sva tri seta protekla su uglavnom u ravnopravnoj igri, a posebno neizvesno bilo je u prvom, kojeg je Novak dobio tek u taj-brejku.
Novak5.jpg
Bilo je ovo neočekivano teško "zagrevanje" prvog reketa sveta u pohodu ka jedinoj gren slem tituli koja mu nedostaje. Raspoloženi i motivisani Belgijanac pružio više nego dostojan otpor, povremeno prikazavši tenis za čestitanje.
Ipak, Đoković nijednog trenutka nije gubio koncentraciju. Strpljivo je osvajao poene, a kada je u trećem setu brejkom poveo sa 6:5 Gofan je konačno "polozzio oružje" nakon dva sata i 15 minuta igre.
Gofan1.jpg
"Najvažnije je da sam pobedio. Gofan je veliki talenat, bio je veoma raspoložen i agresivan. Hvala publici na podršci, bio je ovo izvanredan ambijent za prvo kolo turnira", izjavio je Novak neposredno po završetku duela sa Belgijancem.
Protivnik najboljeg tenisera sveta u drugom kolu biće Argetninac Gvido Pelja, koji je u maratonskom meču pobedio Hrvata Ivana Dodiga u pet setova - 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.
Meč prvog kola između Janka Tipsarevića i Francuza Nikolasa Maua odložen je za sutra zbog prinudne promene programa prouzrokovane kišom.
RG-kisa2.jpg
Organizatori drugog gren slem turnira sezone imali su danas velikih problema zbog kiše, pa su morali da otkažu više od 20 mečeva.
Pobednika duela između Janka i Maua u drugom kolu čeka Čpanac Fernando Verdasko, koji je pobedio Francuza Marka Žiskela sa 6:2, 6:3, 6:1.

Delfini na startu sa Kinom

Prvi protivnik Delfina na startu završnog turnira Svetske lige biće selekcije Kine. U grupi sa Srbijom su Brazil i Rusija.
Vaterpolo reprezentacija Srbije startovaće na završnom turniru Svetske lige u Čeljabinsku 11. juna utakmicom protiv selekcije Kine, preneo je nacionalni savez.
Vaterpolisti1.jpg
U drugom kolu B grupe Srbija igra 12. juna protiv Rusije, a u poslednjem dan kasnije protiv Brazila.
Učesnici A grupe su SAD, Crna Gora, Japan i Mađarska. Od 14. do 16 juna na programu su utakmice za plasman.
Raspored mečeva: Prvo kolo (11. juna): Crna Gora - Japan, SAD - Mađarska (A grupa), Srbija - Kina, Rusija - Brazil (B). Drugo kolo (12. juna): SAD - Japan, Crna Gora - Mađarska (A), Brazil - Kina, Rusija - Srbija (B). Treće kolo (13. juna): Crna Gora - SAD, Japan - Mađarska (A), Srbija - Brazil, Kina - Rusija (B).
Završni turnir Svetske lige za vaterpoliste biće održan u ruskom gradu Čeljabinsku od 11. do 16. juna.

Partizan lako sa Vojvodinom

Partizan savladao Vojvodinu 79:54 i poveo sa 1:0 u seriji koja se igra do dve pobede. Revanš susret u četvrtak u Novom Sadu. U drugom polufinalu sutra od 21 sat sastaju se Crvena zvezda i Mega Vizura.
U prvoj utakmici polufinala plej ofa prvenstva Srbije, košarkaši Partizana pobedili su
večeras u Beogradu Vojvodinu rezultatom 79:54 (21:18, 19:11, 23:12, 16:13) i za plasman u finale potrebna im je još jedna pobeda.
Partizan-Vosa1.jpg
Imaće priliku da do nje stignu u četvrtak, kada je u Novom Sadu na programu druga utakmica. Partizan je večeras lako opravdao ulogu faborita i bez većih napora zabeležio je treću veoma ubedljivu pobedu protiv Vojvodine u ovoj sezoni.
Utakmica je bila ravnopravna samo u prvih deset minuta, kada su Novosađani održavali rezultatsku ravnotežu. Početkom druge četvrtine Vojvodina je stigla vođstvo Partizana i izjednačila na 21:21, a onda su crno-beli znatno podigli nivo igre u odbrani i serijom od 19:2 stigli do vođstva od 40:23.
Novosađani se nisu predali i pokušali su da uhvate priključak, ali su samo uspeli da u jednom trenutku smanje zaostatak na devet poena. Partizan je potom ponovo pojačao tempo i veoma brzo poveo sa 20 razlike, čime je utakmica bila rešena.
Partizan-Vosa2.jpg
U drugom polufinalu sutra će prvu utakmicu odigrati Crvena zvezda i Mega vizura.
Partizan: Andrić, Lovernj 9, Milutinov, Vesterman, Gordić 7, Lučić 11, Milosavljević 3, Bogdanović 8, Gagić 6, Musli 13, Đekić, Bertans 22.
Vojvodina: Petković, Kuzeta 7, R. Marković 5, Boltić 8, Stojačić 3, Marojević 2, Kalinić 4, N. Marković 11, Ilić 4, Pešaković, Ćović, Zeković 10.

Andrija Prlainović: Mi smo favoriti

Andrija Prlainović smatra da je Crvena zvezda favorit protiv Barselonete u polufinalu fajnal-fora Evrolige. Takođe, kapiten crveno-belih veruje da Partizan može do iznenađenja protiv Juga, koga smatra najboljom ekipom u Evropi.
Vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da je njegova ekipa favorit u utakmici polufinala fajnal-fora Evrolige protiv Barselonete, ali i da je moguće da Partizan napravi iznenađenje u duelu sa hrvatskim Jugom.
Zvezda.jpg
"Jesmo favoriti jer igramo u Beogradu. Barseloneta nema toliko zvučnih imena kao Jug, ali igraju dobro, i protiv takvih ekipa je uvek teško igrati. Trebaće nam ona agresivnost i želja koja nas krasi cele sezone, ako to zadržimo onda su nam šanse za prolaz velike", rekao je Prlainović.
Završni turnir Evrolige igra se 31. maja i 1. juna na otvorenom bazenu na Banjici. U prvom polufinalu sastaju se Zvezda i Barseloneta, dok u drugom polufinalu igraju Partizan i Jug.
Upitan šta očekuje u duelu između Partizana i Juga, Prlainović je rekao da je Jug favorit, ali da je moguće iznenađenje.
"Jug je veliki favorit. Najozbiljniji evropski klub u poslednjoj deceniji, a ovaj tim im je po imenima možda najjači do sada. Ipak, Partizan se na svojoj Banjici neće predati. Ako budu imali dan, moguće je iznenađenje", rekao je Prlainović.
Zvezda-2.jpg
Prlainović, koji je osvajao trofej Evrolige sa Partizanom i Pro Rekom, rekao je da pobednika na završnom turniru odlučuju detalji.
"Teško je reći šta je presudno, obično fajnal-for osvoje one ekipe koje se najbolje prilagode tom sistemu takmičenja jer u sezoni nema utakmica dan za danom. Može da odluči i neki pojedinac, ili psihološki trenutak", rekao je Prlainović.

Poslednja utakmica na betonu

Uprkos teškim uslovima u kojima treniraju kraljevački rukometni klubovi postižu izvrsne rezultate u svim rangovima takmičenja. Rukometni klub Metalac trijumfovao je u ovoj sezoni a uspeh je obeležen revijalnom utakmicom na terenu koji se više neće koristiti za treninge i utakmice.
Posle 56 godina, jedan rukometni teren će biti zatvoren. Đorđe Stevanović, pripada poslednjoj generaciji koja je trenirala i igrala na popularnom betonu.
"Treniramo moji drugovi i ja zajedno već devet godina ovde i nije lako napustiti ovaj teren, jer smo tu ponikli, naučili sve što znamo", kaže Đorđe Stevanoviđ.
Beton2.jpg
Sezona je tek završena, ali u Metalcu se pripremaju za nove izazove.
"Nama se poklopilo da ove godine kada se završava hala sportova napravimo najveđi uspeh u istoriji kluba, kaže trener Marko Pribaković. Nadam se da ćemo u novoj sezoni oslanjajući se na sopstveni kadar uspeti da što duže ostanemo u ligi, dodaje Pribaković.
Ostaće uspomene svih generacija tokom više od pet decenija igranja na ovom terenu. Planova za budućnost rukometa u Kraljevu, ima mnogo.
"Ove godine pokušaćemo da dovedemo te igrače koji su raspoloženi da se vrate, da pojačamo ekipu i da jednostavno dođemo spremni da u Prvoj ligi Srbije budemo sto duže, dodaje Branko Savić, sekretar rukometnog kluba "Metalac".
Revijalnom utakmicom rukometnog, kluba "Metalac" i reprezentacije druge lige Zapad, na popularnom betonu, stavljena je tačka na teške uslove u kojima je tokom više od pet decenija opstajao ovaj rukometni klub.
Kapije popularnog betona, se zatvaraju, a rukometaši će od naredne sezone igrati u novim uslovima i u visem rangu.

Neverovantna pobeda "Kraljice drame"

Još jedna neverovatna pobeda u režiji "Kraljice Drame" Jelene Janković. Naša teniserka uspela da nadoknadi pet gemova prednosti za Hantuhovu i da tođe do pobede u taj-brejku. Jelena u sledećem kolu igra protiv Garbine Muguruze iz Španije.
Srpska teniserka Jelena Janković uspešno je startovala na Rolan Garosu, possto je danas u prvom kolu savladala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 6:4, 7:6 (9:7).
Jelena3.jpg
Meč je trajao skoro dva sata, uz jednu pauzu od sat i po zbog kiše, a Jelena je zabeležila šestu pobedu u devet međusobnih mečeva sa Hantuhovom.
Srpska teniserka u prvom setu napravila je jedan brejk, što joj je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0, da bi u svom stilu potpuno "pala" na početku drugog, kada je Slovakinja uspela da povede sa 5:0 u gemovima.
I onda je Jelena pokazala zašto je zovu "Kraljice drame. Prvo je smanjila na 5:2 kada je usledio prekid zbog kiše, potom, kada je meč nastavljen došla do 5:5, a zatim je u taj-brejku iskoristila tređu meč loptu i zasluženo prošla dalje.
Jankoviđeva će u drugom kolu igrati protiv Garbine Muguruza iz Španije, koja je na startu bila bolja od Čehinje Karoline Pliskove sa 6:4, 5:7, 6:3.
Hantuhova.jpg
U zavisnosti od vremenskih uslova u toku dana svoje mečeve na centralnom terenu trebalo bi da odigraju i Novak Đoković, protiv Belgijanca Davida Gufana, odnosno Janko Tipsarević, protiv Francuza Nikolasa Maua.
Zbog kiše je otkazano više od 20 današnjih mečeva, među kojima su i dueli koje je u dublu trebalo da igraju Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Pare za Ronalda, klupa za Zidana

Florentino Peres izjavio da će uraditi sve što može kako bi Kristijano Ronaldo ostao u Madridu i to kao najplaćeniji igrač na svetu. Istovremeno, predsednik "kraljevsko kluba" istakao da bi vole da vidi Zinedina Zidana kao trenera ekipe sa Santjago Bernabeua.
Presednik Real Madrida Florentino Peres rekao je danas da želi da Kristijano Ronaldo bude najbolje plaćen fudbaler sveta, kao i da se nada da će Zinedin Zidan postati šef stručnog štaba tog kluba.
Ronaldo-Perez.jpg
"Ronaldo mi je prošlog leta rekao da je tužan, a ja sam mu odgovorio da ću sve da učinim da bude zadovoljan u klubu. Mislim da je on najbolji igrač na svetu. Želim da oko njega Real napravi svoju budućnost, a ja ću učiniti sve da Kristijano bude najbolje plaćen igrač sveta", rekao je Peres, prenose britanski mediji.
Ronaldova budućnost na stadionu Santjago Bernabeu je još neizvesna jer, prema francuskim medijima, Pari Sen Žermen ima ponudu za Portugalca.
"Koliko ja znam, Ronaldo nije dobio ponudu Pari Sen Žermena, ali nikada se ne zna. Možda ja nisam obavešten", rekao je Peres.
Prvi čovek "kraljevskog kluba" rekao je da Real nije mogao da ispuni mnogobrojne uslove Santosa za kupovinu Nejmara.
"Da smo bili u mogućnosti da ispunimo uslove za dovođenje Nejmara, to bismo svakako učinili. Između ostalog, on bi nas koštao 150 miliona evra. Nisam informisan koliko je Barselona platila za njega", rekao je Peres.
Prošle nedelje Real je sporazumno raskinuo ugovor s trenerom Žozeom Murinjom koji će tim predvoditi na još jednoj utakmici, protiv Osasune na Santjago Bernabeu.
Zidan-Perez.jpg
Prema pisanju francuskih medija, glavni konkurent za trenera Reala je Karlo Ančeloti, dok je Peres rekao da bi na klupi vicešampiona Španije voleo da vidi legendarnog Zinedina Zidanaa.
"Još ne znam ko će biti trener Reala u narednoj sezoni. Želim da ovaj novi početak, ovaj sportski projekat, predvodi Zidan i nadam se da će on jednog dana postati trener", kazao je Peres.

Između Bundeslige i Istoka

Miloš Stojanović, najbolji strelac fudbalskog prvenstva Srbije i dobitnik nagrade "Sportskog žurnala" za najkorisnijeg igrača sezone, istakao da bi voleo da nastavi karijeru u Nemačkoj, ali da je neka od "istočnih" liga realnija opcija.
Najbolji fudbaler Jagodine i prvi strelac Superlige Miloš Stojanović rekao je danas da još ne zna da li će ostati u tom klubu i priznao da mu je želja da zaigra u Bundesligi.
Stojanovic1.jpg
"Ovih dana kruže priče da ima dobrih ponuda za mene i svakako ću sa čelnim ljudima kluba sesti i videti šta je najbolje za obe strane", rekao je Stojanović, na konferenciji za novinare povodom nagrade za najboljeg strelca i lige i nagrade "Sportskog žurnala" za najkorisnijeg igrača sezone "Dragutin Kostić".
Stojanović je ove sezone sa Jagodinom osvojio nacionalni kup, a u Superligi je postigao 19 golova.
"Nekako najviše volim i želja mi je nemačka Bundesliga, ali to su moje želje, a realnost je nešto drugo. Nama, igračima iz Srbije je istok Evrope nekako najrealnija opcija i drugo je šta bi ja voleo, videćemo šta će biti", rekao je Stojanović.
Stojanović je istakao da ga je "Jagodina afirmisala, stvorila kao igrača".
"Jagodina je u mom srcu i ako sada dođe do rastanka sigurno ću se kad-tad vratiti u ovaj klub, ovo je moja druga kuća", rekao je Stojanović.
Stojanovic2.jpg
Govoreći o priznanjima, Stojanović je istakao da je zadovoljan dešavanjima u protekloj sezoni i podsetio da je Jagodina napravila najveći uspeh u istoriji, osvojila nacionalni kup, plasirala se u kvalifikacije Lige Evrope.
"Nije mala stvar biti prvi strelac lige i na tome zahvaljujem saigračima, stručnom štabu, upravi kluba, predsedniku Skupštine grada Draganu Markoviću - Palmi što su nam stvorili uslove za rad i mojoj porodici", rekao je Stojanović.
Na pitanje, zašto ga nema u "najboljem timu lige" Stojanović je rekao da na to mora da odgovori neko drugi.

Moka u Kući slavnih

Zoran Slavnić postaće narednog meseca stanovnik košarkaške Kuće slavnih. Slavnić je sa reprezentacijom Jugoslavije bio svetski i olimpijski šampion, a tri puta je osvajao zlato na prvenstvima Evrope.
Legendarni srpski košarkaš Zoran Moka Slavnić sledećeg meseca postaće član Kuće slavnih Svetske košarkaške federacije (FIBA).
Slavnić je sa reprezentacijom Jugoslavije tri puta bio prvak Evrope, a po jednom olimpijski i svetski šampion. Ostaće upamćena njegova "odbojka" sa Draganom Kićanovićem protiv SSSR-a u finalu EP u Liježu pre 36 godina.
Najveće klupske uspehe Slavnić je ostvario u dresu Crvene zvezde, a zatim je igrao za Huventud, Partizan i Kazertu.
Pored Slavnića, u Kuću slavnih u ovom krugu biće primljeni poznati grčki sudija Kostas Rigas, kao i igrači i igračice: Dejvid Robinson (SAD), Tereza Edvards (SAD), Žan-Žak Konseisao (Angola), Endru Gejz (Australija) i Paula Gonsalveš (Brazil).
Tu su i treneri Ćezare Rubini (Italija), Pet Samit (SAD) i Džon Donahju (Kanada). Uz njih, priznanje će dobiti i funkcioneri Valentin Lazarov (Bugarska) i Aldo Vitale (Italija).
Svečana ceremonija biće održana 19. juna u Ženevi.

Zvezda spremna za plej-of

Košarkaši Crvene zvezde u sredu (21) počinju uešće u polufinalu plej-ofa. Protivnik je Mega Vizura, koja je ove sezone već savladala crveno-bele. Dejan Radonjić istakao da veoma poštuje rivala i da se kapiten Igor Rakočević uspešno oporavljaod povrede.
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veoma poštuje rivala u polufinalu plej-ofa, Mega Vizuru, i dodao da se kapiten Igor Rakočević veoma dobro oporavlja od povrede.
Nelson.jpg
"Mega Vizura je postigla sjajan rezultat u Superligi. Dve utakmice koje smo igrali sa njima pokazale su da se radi o sjajnom timu koji ima kvalitet. Napravili su odličan spoj mladosti, iskustva i kvaliteta. Imaju nekoliko veoma talentovanih igrača i par igrača sa vrlo visokim rejtingom", rekao je Radonjić za sajt kluba.
Polufinalna serije plej-ofa igra se na dve pobede, a crveno-beli imaju prednost domaćeg terena.
"Svesni smo da moramo da pružimo 100 odsto svojih mogućnosti kako bismo zabeležili pobedu i zato ću tražiti od igrača da imaju takav pristup od prvog minuta. Nadam se velikoj podršci naših navijača, to nam je potrebno jer nas očekuju teški mečevi protiv kvalitetnog rivala", naveo je Radonjić.
Trener Zvezde istakao je da dobro poznaje sve kvalitete Mega Vizure, ekipe koja je u regularnom delu u Kruševcu savladala crveno-bele.
"Dobro su nam poznate sve specifičnosti njegove igre i u okviru tih saznanja ćemo pokušati da napravimo najbolju moguću pripremu meča kako bismo na kraju utakmice mi bili zadovoljni", rekao je on.
Simonovic i Velickovic.jpg
Radonjić je dodao i da će sutra na teren istrčati najbolji sastav u ovom trenutku.
"Rakočević se veoma dobro oporavlja, Majkl Skot se već u ponedeljak priključio treninzima. U ovom trenutku najjači sastav će se suprotstaviti Mega Vizuri ali i da je suprotna situacija, svi koji izađu na teren imaju obavezu da daju sve od sebe kako bismo pobedili" zaključio je Radonjić.
Prvi duel Crvene Zvezde i Mega Vizure igra se sutra u hali Pionir od 21 sat.

Nova medalja za Zlatića

Andrija Zlatić osvojio još jednu medalju na Svetskom kupu u Minhenu, ovoga puta srebrnu, u disciplini vazdušni pištolj. Zlatić je tako osvojio ukupnu sedmu medalju na Svetskom kupu u karijeri.
Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić osvojio je danas na Svetskom kupu u Minhenu srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj. On je do odličja došao sa rezultatom od 199,6 krugova.
Zlatic.jpg
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Jongoh Jin sa 202,2 kruga, dok je bronza pripala Portugalcu Žoau Košti (176,9).
Zlatiću je ovo druga medalja u Minhenu, prethodno je u nedelju osvojio zlato u MK pištolju, odnosno ukupno sedma na Svetskim kupovima u karijeri.
Pored Minhena, zlatom se još okitio nedavno u Fort Beningu i 2011. u Čangvonu vazdušnim pištoljem, ima dva srebra 2011. iz Minhena (MK i vazdušni pištolj) i jednu bronzu 2011. u Fort Beningu.

San Antonio “počistio” Memfis

Ukupnim rezultatom 4:0 u pobedama košarkaši San Antonija osvojili su titulu prvaka Zapadne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige pošto su savladali Memfis sa 93:86 (24:14, 20:24, 28:28, 21:20). Protivnik San Antoniju u borbi za šampionski prsten biće prvak Istoka u kojem Majami trenutno vodi protiv Indijane sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Predvođen fenomenalnim Tonijem Parkerom tim iz Teksasa je u najkraćem mogućem roku izborio pravo da se bori za titulu prvaka NBA lige. Francuski as je u prethodna tri meca protiv Memfisa u proseku postizao 20 koševa. Jutros je bio nezaustavljiv i sa 37 poena praktično sam "uništio" Memfis.
Iz igre je pogodio 15 puta iz 21 pokušaja. Pritom iskoristio svih šest slobodnih bacanja, a kompletan učinak oplemenio sa šest asistencija i četiri skoka.
Zahvaljujući upravo Parkeru rezultatske neizvesnosti na ovom meču praktično nije ni bilo. Najbolja ilustracija dešavanja na terenu je činjenica da je Memfis vodio samo jednom (na početku utakmice) i da je rezultat samo jednom bio izjednačen - takođe u ranoj fazi susreta.
Mark Gasol.jpg
Pored Parkera zapažene role u redovima pobednika imali su Tim Dankan i Kavaj Leonard. Dankan je utakmicu završio sa 15 koševa, osam skokova i četiri "rampe", dok je Leonardov učinak iznosio 11 poena, šest uhvaćenih i pet "ukradenih" lopti.
U ekipi Memfisa istakao se Kvinsi Pondeskster sa 22 poena, dok je Mark Gasol dodao 14, a Zek Rendolf 13 uz osam uhvaćenih lopti.

Kardozovo pokajanje

Napadač Benfike Oskar Kardozo izvinio se danas navijačima jer je posle poraza u finalu portugalskog kupa od Vitorije Gimaraeš (2:1) fizički napao trenera Žorža Žesusa. Benfika je u nedelju izgubila i treći trofej ove sezone, a Kardozo je posle meča nasrnuo na trenera Žesusa, koji ga je zamenio u 69. minutu.
"Izvinjavam se svim navijačima Benfike i želim da znaju da mi je ovaj klub u srcu. Ovo je strašan završetak sezone. Volim Benfiku", napisao je Kardozo na Fejsbuku.
Benfika.jpg
Klub iz Lisabona ove sezone nije osvojio nijedan trofej. Orlovi su titulu u prvenstvu izgubili u 93. minutu od najvećeg rivala Porta, poraženi su u finalu Lige Evrope od CCelsija, golom Branislava Ivanovića, a nije im se dalo ni u nacionalnom Kupu.
Oscar.jpg
Kardozo je u klub došao 2007. godine iz Njuels Old Bojsa i od tada je odigrao 260 utakmica i postigao 160 golova.

Teodosić možda propušta EP

Jedan od najboljih srpskih košarkaša i član moskovskog CSKA Miloš Teodosić moraće zbog povrede kolena da ide na operaciju i postoje realne šanse da propusti Evropsko prvenstvo. Srpski plejmejker povredio se prošlog vikenda na utakmici protiv Himkija, a predstoje mu operacija i višemesečna pauza.
"Tedosić se ozbiljno povredio u nedelju i potrebna mu je operacija. To su potvrdili i lekari u Nemačkoj. Videćemo za nekoliko dana kad i gde će on biti operisan. Teodosiću predstoje dva do četiri meseca pauze", kazao je predsednik CSKA Andrej Vatutin ruskim medijima.
Mios-Teodosic-1.jpg
On je ove sezone prosečno beležio 10,2 poena uz 3,9 asistencija u regionalnoj VTB ligi, dok je u Evroligi imao 12,7 poena uz 4,9 asistencija i 2,8 skokova.
Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra.

Nezaboravni momenti u finalima (prvi deo)

Neposredno pred početak utakmice finala Lige šampiona između Bajerna i Borusije britanski Dejli Mejl je u nastavku serijala "Football's Golden Years" objavio arhivske fotografije nezaboravnih momenata u finalnim mečevima borbe za evropski tron...
I 58 finale elitnog takmičenja je završeno, Bajern je trijumfalno napustio teren Vemblija, navijači i igrači Borusije u suzama, čime je okončana još jedna sezona Lige šampiona.
Bajern.jpg
Finale dva nemačka tima u engleskom hramu fudbala, Vembliju, nije oduševilo Engleze, koji su u svojoj prestonici morali da gledaju kako dva kluba iz zemlje koja je najveći fudbalski rival, jure trofej namenjen najboljem timu starog kontinenta.
Emocija je bilo na sve tri strane, i na strani Bavaraca i ekipe i navijača Dortmunda, i Engleza. Hiljade fotoreportera objektivima je hvatalo najbolje momente koje će ovekovečiti nezaboravne trenutke utakmice.
Borusija.jpg
U serijalu britanskog Dejli Mejla pod nazivom Football's Golden Years iz starih arhiva prikazane su neke od najboljih fotografija koje su ovekovečile nezaboravne momente u finalima elitnog takmičenja.
Na sjajnoj fotografiji iz 1963. godine vidi se golman Milana Điorđo Geci kako izbija loptu iz šesnaesterca na meču finala Kupa šampiona protiv Benfike. To je bilo prvo finale Kupa šampiona odigrano na Vembliju. Iako je Portugalce predvodio Euzebio, Milan je golovima Altafinija trijumfovao i došao do prve, od sedam, titula evropskog šampiona. Ono što upada na oči kod ove fotografije su prazna mesta na Vembliju. Finalni susret je tog dana odigran pred polupraznim tribinama Vemblija na kojem se okupilo samo 45.700 gledalaca.
Milan-Benfika-Vembli-1963.jpg
Legendarni kapiten Liverpula Emlin Hjuz na fotografiji iz 1977. godine slavi titulu evropskog šampiona izvojevanu trijumfom u finalu u Rimu nad Borusijom iz Menhenglazbaha. Liverpul je te sezone već osvojio titulu, ali je ne i FA Kup koji je pripao Mančester Junajtedu. Liverpul je pobedio u finalu sa 3:1, golove za „crvene" te noći su postigli Mekdermot, Fil i Nil, dok je jedini pogodak za nemački tim postigao Simonsen. To je bila prva od pet titule evropskog prvaja za klub sa Liverpul.
Liverpul-Borusija-Rim-1977.jpg
Ova fotografija bi trebalo da ostane upamćena kod navijača Crvene zvezde (i naravno Olimpik Marselja). Na njoj je prikazan engleski reprezentativac Kris Vodl, očajan nakon gubitka finala od beogradskog kluba u finalu Kupa šampiona 1991. godine na stadionu Sveti Nikola u Bariju.
3-Kris-Vodl-Bari.jpg
Jedan od najvažnijih golova u karijeri Džordž Best je postigao u finalu Kupa evropskih šampiona 1968. godine kada je Mančester Junajted pobedio Benfiku rezultatom 4:1. Best je pogodak postigao u produžetku, čime je Juanujted došao do vođstva koje je do poslednjeg sudijskog zvižduka povećavao. Mančester Junajted je tako postao prvi engleski klub koji je uzeo trofej Kupa evropskih šampiona. Na fotografiji se vidi trenutak kada je Best savladao golmana Benfike.
4-Dzordz-Best-protiv-Benfike.jpg
Na fotografiji iz 1956. godine vidi se fudbaleri Reala kako na stadionu u Parizu slave posle pobede u finalu Kupa evropskih šampiona protiv Remsa. Na toj utakmici Real je gubio sa 2:0 i 3:2, da bi na kraju trijumfovao i osvojio svoju prvu titulu evropskog prvaka.
5-Real-slavlje.jpg
Teri Vanejbls imao je šansu da postane prvi trener koji je sa Barselonom postao evropski šampion, ali ih je u tome majske noći 1986. godine sprečila Steaua, koja je savladala Katalonce nakon penala. Na fotografiji se vidi Vanejbls kako sa tužnim izrazom na licu gleda slavlje rumunskih fudbalera. Ako je za utehu, Vanejbls je sa Barselonom godinu dana ranije uzeo titulu u španskom prvenstvu, prvu nakon 11 godina „posta".
6-Vanejbels-Barselona.jpg
Na Vembliju je odigrano finale Kupa evropskih šampiona i 1971. godine kada je Ajaks u finalu savladao Panatinaikos sa 2:0, i osvojio prvu, od tri uzastopne titule evropskog prvaka. Na fotogrfiji se vidi igrač Ajaksa Geri Muhrin kako proslavlja drugi gol svoje ekipe koji je postigao Ari Han posle sjajnog loba grčkog golmana Ikonomopulosa. Da je bilo sreće te godine u finalu na Vembliju mogla je da se nađe Crvena zvezda koju je u polufinalu eliminisao atinski klub. Nakon 4:1 u Beogradu u Atini je bilo 3:0 za Panatinaikos, ali taj meč je senku na pobedu Atinjana bacila sumnja da su Grci otrovali Zvezdine igrače.
7-Ajaks-Panatinaikos.jpg
Steaua je nakon osvajanja naslova evropskog prvaka 1986. godine imala priliku da tri godine kasnije ponovo sedne na evropski tron. U finalnoj utakmici na Nou Kampu Milan je sa pobedom od 4:0 ugasio šampionske želje rumunskog tima. Po dva gola na utakmici postigli su Gulit i Van Basten. Na fotografiji se vidi Karlo Anćeloti koji je u to vreme igrao za Milan. Sada kada ima sjajnu trenersku karijeru, malo ljudi se seća da je Anćeloti nekada bio nezamenjiv deo pobedničke mašinerije Milana.
8-Karlo-Anceloti.jpg
Aston Vila je danas samo bleda senka nekadašnjeg kluba koji je bio strah i trepet u Evropi. Na fotografiji iz 1982. godine vidi se momenat neposredno pre nego što će Piter Vajt postići gol za Vilu u finalu Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna. To je bio jedini pogodak te večeri u Roterdamu koji je omogućio engleskom timu da uđe na besmrtnu listu evropskih šampiona.
9-Aston-Vila.jpg
Seltik je jedinu titulu Kupa evropskih šampiona osvojio 1967. godine kada je u Lisabonu savladao ekipu Intera sa 2:1. Ono po čemu je ovaj klub uvek bio prepoznatljiv su njegovi navijači koji su masovno pratili Seltik u tradicoinalnim zelenim bojama. I na ovoj fotografiji vidi se jedna grupica „Kelta" koja je u Lisabonu gledala svoj klub kako se penje na evropski tron.
10-Seltik-navijaci.jpg
Nastaviće se...

Novakov pohod na titulu

Trećeg dana Rolan Garosa prva će na teren Jelena Janković protiv Danijele Hantuhove. Đoković oko 13 sati na Centralnom terenu kreće u pohod ka jedinoj gren-slem tituli koja mu nedostaje. Po završetku Novakovog meča Tipsarević igra sa Francuzom Nikolasom Mauom.
Trećeg dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, u utorak, na terene Rolan Garosa kraj Pariza izlaze troje predstavnika Srbije - Novak Đoković, Janko Tipsarević i Jelena Janković.
Nole1.jpg
Najbolji svetski teniser Đoković u pohod ka jedinoj gren-slem tituli koja mu nedostaje kreće duelom protiv Belgijanca Davida Gofana, trenutno 57. na ATP listi.
Taj meč, prvi mećusobni do sada, na programu je posle 12 sati. Ukoliko očekivano prebrodi startnu prepreku, Đoković će u drugom kolu igrati sa pobednikom susreta između Hrvata Ivana Dodiga i Argentinca Gvida Pelje.
Tipsarević posle 14 sati igra protiv Francuza Nikolasa Maua sa kojim ima negativan bilans. Mau, trenutno 173. teniser sveta, dobio je oba dosadašnja duela.
Bolji iz sutrašnjeg meča u drugom kolu igraće sa pobednikom susreta izmeću Španca Fernanda Verdaska i Francuza Marka Žiskela.
Jelena2.jpg
Na ženskom turniru Jelena Janković odmerava snage sa starom poznanicom, iskusnom Slovakinjom Danijelom Hantuhovom, trenutno 61. na WTA listi, a meč je na programu od 11 sati.
Od osam dosadassnjih mećusobnih duela Srpkinja je dobila pet, a bolja iz meča igraće u drugom kolu protiv Garbine Muguruze iz Španije.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger