Headlines News :

Aleksandrov ponovo među najboljima

Written By maxtv on уторак, 12. март 2013. | 18:51


Sjajne partije Nemanje Aleksandrova u dresu Belgijskog Pepinstera (16.7 poena, 5.9 skokova) nisu ostale nezapažene. Srpsko krilo napušta Belgiju i seli se u špansku Endesa ligu, tačnije Manresu.
Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov (25) sutra putuje u Španiju gde bi trebalo da potpiše ugovor s ekipom Manrese.
Nemanja-Aleksandrov2.jpg
"Oduvek sam imao želju da igram u Španiji i da se oprobam u najkvalitetnijem evropskom nacionalnom takmičenju. Idem u klub velike istorije i tradicije, što će mi biti samo dodatna motivacija da se prikazem u najboljem svetlu i pomognem Manresi da u tekućoj sezoni izbori opstanak", rekao je Aleksandrov.
On se zahvalio čelnim ljudima belgijskog Pepinstera i posebno treneru Nenadu Trajkoviću na veoma dobroj saradnji u ovoj sezoni. Do kraja španskog šampionata ostalo je 10 kola, a Manresa je trenutno poslednja s četiri pobede i 20 poraza. Aleksandrov bi trebalo da odigra prvi meču subotu, na gostovanju u Valjadolidu.
25-godišnji Aleksandrov je ove sezone briljirao u belgijskom šampionatu gde je bio najbolji strelac i skakač Pepinstera (16.7 poena, 5.9 skokova).
Aleksandrov je karijeru počeo u FMP Železniku, a igrao je i za Crvenu zvezdu, Olimpiju, Skavolini i Pepinster. Bio je član svih kategorija nacionalne reprezentacije.

Raško "najplaćeniji"


U organizaciji Crvene zvezde i Udruženja umetnika Srbije održana izložba i aukcija portreta "crveno-belih" sportista. Sav prihod sa aukcije namenjen je Udruženju za pomoć osobama sa autizmom. Jedna od najplaćenijih slika portret Raška Katića.
Košarkaški klub Crvena zvezda i Udruženje umetnika Srbije organizovali su humanitarnu izložbu portreta sportista Sportskog društva Crvena zvezda na kojoj je održana i aukcija.
Sav prihod sa aukcije namenjen je Udruženju za pomoć osobama sa autizmom, a ovom prilikom sakupljeno je oko 120.000 dinara. Novac će biti iskorišćen za opremanje radionica koje organizuje Udruženje za pomoć osobama sa autizmom.
Rasko-Katic2.jpg
Na aukciji se našlo 28 portreta, a među njima i portreti trenera košarkaša Crvene zvezde Vlade Vukoičića, kapitena Igora Rakočevića, kao i prvotimaca Vuka Radivojevića, Raška Katića i Demarkusa Nelsona. Portreti su rađeni u Pop art tehnici i izazvali su veliko interesovanje medija.
Akciji KK Crvena zvezda i Udruženja umetnika Srbije priključili su se i crveno-beli fudbaleri i vaterpolisti, pa su se među portretima našle slike trenera Aleksandra Jankovića, Bobana Bajkovića, Filipa Kasalice, Kadua, ali i vaterpolista Nikole Rađena, Andrije Prlainovića...
Jedna od najplaćenijih slika bio je portret Raška Katića. Stameni centar crveno-belih poželeo je da u svojoj kolekciji ima ovu sliku, pa je za svoj portret izdvojio 15.000 dinara. Celokupnu akciju u značajnoj meri podržao je i naslovni sponzor KK Crvena zvezda - Telekom Srbija. Naime, menadžer za odnose sa medijima Ivana Marjanov u ime kompanije Telekom Srbija kupila je čak sedam slika.
Ovo je bila još jedna u nizu uspešnih humanitarnih akcija Crvene zvezde ove sezone koja će i u budućnosti zdušno podržavati akcije ovakvog i sličnog tipa.
U Srbiji ima oko 2.500 osoba sa autizmom, a u Beogradu preko 1.000.

Rvanje se bori za opstanak


Vršilac dužnosti predsednika Međunarodne rvačke federacijeNenad Lalović smatra da će rvanje uspeti da vrati status, koji mu je MOK oduzeo, isključivši ga iz programa za OI 2020.
Članovi Izvršnog komiteta MOK, njih 15, odlučili su u februaru da isključe rvanje iz olimpijskog programa za 2020, što je izazvalo buru negodovanja u rvačkom svetu.
"Ovo je borba za opstanak samog sporta", rekao je u intervjuu za AFP srpski rvački stručnjak.
Nenad-Lalovic.jpg
"Moramo učiniti sve što je u našoj moći da vratimo naše mesto u olimpijskoj porodici. U stvari, siguran sam da ćemo u tome uspeti i da ćemo se vratiti u program za 2020. Među našim članovima vlada duh optimizma da ćemo uspeti u tome", rekao je Lalović koji je na mestu prvog čoveka FILA zamenio Rafaela Martinetija. Lalović je naglasio da je veoma važno za opstanak rvanja da se "prilagodi i modernizuje".
"Važno je da se rvanje prilagodi i modernizuje. To ne treba samo da učini rvanje, već i ostali sportovi koji su u opasnosti da nestanu", rekao je Lalovioć. On je precizirao da je u današnje vreme "teško motivisati decu da izađu iz kuće i bave se sportom".
"Deca više vole da sede ispred TV ekrana ili kompjutera i igraju Nintendo i druge igrice", rekao je Lalović. "Problem je u tome što nemamo vremena da se kvalitetno pripremimo - svega dva, dva i po meseca , dok su drugi sportovi godinama pripremali svoje dosijee. U trci smo sa vremenom", naglasio je Lalović. On je dodao da ne krivi MOK zbog problema u kojem se našlo rvanje.
rvaci_v.jpg
"Spavali smo, umesto da modernizuejmo sport, što su ostali uradili", rekao je Lalović.
Izvršni komitet MOK preporučio je prošlog meseca da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine, a definitivna odluka biće doneta u septembru na zasedanju MOK-a u Buenos Airesu.
Rvanje će se za mesto na OI 2020. boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.

Sančez završava karijeru 2014.


Dvostruki olimpijski šampion na 400 metara s preponama Feliks Sančez iz Dominikanske Republike najavio je da će 2014. završiti karijeru.Sančez, koji je olimpijsko zlato osvojio u Atini 2004. i u Londonu 2012. napuniće 30. avgusta 36 godina.
"Iduća godina biće moja petnaesta sezona u atletici. Iza mene je duga karijera i imam nameru da se iduće godine povučem", rekao je Sančez na ceremoniji dodele nagrade "Lauerus" za najboljeg atletičara sveta 2012, koja je pripala Jamajčaninu Useinu Boltu.
Feliks-Sancez-2.jpg
"Lepo će mi stajati odelo i kravata kada budem bio u publici na Olimpijskim igrama u Riju 2016", našalio se Sančez pošto je najavio kraj karijere.
Atletičar iz Dominikanske Republike pokušaće u avgustu da osvoji svoju treću titulu prvaka sveta na šampionatu u Moskvi.
Feliks-Sancez.jpg
Sančez je osvajao titule na prvenstvima sveta u Edmontonu 2001. i u Parizu 2003.

Bolt i Enis najbolji u 2012.


Atletičari Usein Bolt i Džesika Enis dobitnici su tradicionalne nagrade Laureus za najbolje svetske sportiste u 2012. godini. Nagrade Sportske akademije Laureus dodeljene su sinoć na svečanosti u Rio De Žaneiru, a Bolt je po treći put u karijeri dobio ovo prestižno priznanje. Prethodno je za najboljeg sportistu biran 2009. i 2010. godine.
Atletičar sa Jamajke je na Olimpijskim igrama u Londonu odbranio titulu na 100, 200 i 4x100 metara.
Bolt.jpg
Pored Bolta, za sportistu godine konkurisali su atletičar Mo Farah (Velika Britanija), fudbaler Lionel Mesi (Argentina), plivač Majkl Felps (SAD), vozač Formule 1 Sebastijan Fetel (Nemačka) i biciklista Bredli Vigins (Velika Britanija).
Felps je dobio nagradu za izuzetno dostignuće, pošto je plivačku karijeru završio sa 18 olimpijskih zlata, najviše od bilo kog takmičara u istoriji sporta.
Britanka Džesika Enis je na Igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju u disciplini sedmoboj.
Djesika-Enis-1.jpg
"U Londonu sam bila pod velikim pritiskom zbog domaćih navijača, ali uz podršku porodice i prijatelja uspela sam da osvojim zlato", rekla je 27. godišnja Enis.
Ona je trijumfovala ispred atletičarke Alison Feliks (SAD) i Šejli -En Frejzer-Prajs (Jamajka), plivačice Misi Frenklin (SAD), skijašice Lindzi Von (SAD) i teniserke Serene Vilijams (SAD).
Za ekipu godine proglašena je Evropska golf reprezentacija koja je na Rajder Kupu pobedila SAD. Nagradu za najveći proboj godine dobio je britanski teniser Endi Marej koji je u 2012. osvojio prvi Gren slem (US Open), kao i pojedinačno zlato i srebro u paru na Olimpijskim igrama.
Endi-Marei.jpg
Bivši atletičar i šef Organizacionog odbora OI u Londonu Sebastijan Kou dobio je nagradu za životno delo.
Povratnik godine je atletičar Feliks Sančez iz Dominikanske Republike, koji je uprkos brojnim povredama u Londonu osvojio zlato na 400 metara prepone.
Brazilski plivač Danijel Dijas je najbolji sportista sa invaliditetom, a Austrijanac Feliks Baumgartner najbolji ekstremni sportista.
Nole-Djokovic-2.jpg
Pre Bolta nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu u 2011. godini dobio je srpski teniser Novak Đoković.

Fajnal-for ipak u Beogradu?


Turnir četiri najbolje plasirane ekipe iz regionalne lige ipak bi mogao da bude održan u Beogradu, rezultat je razgovora gradonačelnika Dragana Đilasa sa direktorom Jadranske lige Romanom Liscem.
Predsednik Kosarkaškog saveza Srbije Dragana Đilas potvrdio je danas da će se fajnal-for Jadranske lige igrati u Beogradu. Gradonačelnik Beograda rekao je da je na sastanku sa direktorom Jadranske lige Romanom Liscem postigao dogovor oko organizvanja završnice takmičenja u glavnom gradu Srbije.
Lisac.jpg
"Obavestio sam gospodina Lisca da mi kao grad ne možemo da platimo 100.000 evra, koliko domaćin plaća Jadranskoj ligi, ali da smo spremni da obezbedimo besplatno korišćenje beogradske Arene ili hale Pionir, u zavisnosti od toga za koju se od ove dve hale organizator odluči", rekao je Đilas.
Predsednik Košarkaškog saveza je u dodao da je u razgovoru sa Liscem raspravljao i o bezbednosnim merama oko organizacije fajnal-fora.
"Jedini moj zahtev je bio da Jadranska liga plati osiguranje dvorane od nastanka potencijalne štete, što je deo standardne procedure prilikom održavanja bilo koje manifestacije. Razgovarali smo i o problemu bezbednosti, s obzirom na dešavanja na finalu Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu i uputio sam gospodina Lisca da to pitanje reši u dogovoru sa nadležnim državnim organima", rekao je Đilas.
Fajnal-for Jadranske lige održaće se od 25. do 27. aprila.

Derbi pripao San Antoniju


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige San Antonio je u derbiju večeri, na svom terenu, savladao Oklahomu sa 105:93.U ostalim mečevima pobede slavili domaćini, osim u Feniksu gde je Denver odneo bodove sa 108:93.
Utakmicu dva najbolja tima Zapadne konferencije bolje su "otvorili" gosti koji su prvu deonicu završili sa prednošću od deset poena (32:22).
nba-oklahoma.jpg
Nastavak je, međutim, doneo znatno kvalitetniju i efikasniju igru San Antonija koji je, čini se, "prelomio" meč serijom 23:4 u drugoj četvrtini i na poluvreme otišao sa sedam koševa "viška" - 57:50.
Tu prednost domaćini su samo uvećavali da bi ona dostigla rekordnih 18 poena razlike (92:74) devet minuta pre kraja susreta.
nba-oklahoma-1.jpg
Najzaslužniji za 49. pobedu "mamuza" u šampionatu bio je Tijago Spliter sa 21 košsem i deset skokova, dok se u poraženoj Oklahomi istakao Kevin Durent sa 26 poena, šest skokova, pet asistencija i dve "rampe".
Pobeda San Antonija dobija na značaju ako se ima u vidu da je igrao bez prvog plejmejkera tima, francuskog reprezentativca Tonija Parkera koji će zbog povrede odsustvovati još najmanje tri nedelje.
nba-Filadelfija-1.jpg
Rezultati:
Filadaelfija - Bruklin 106:97
San Antonio - Oklahoma 105:93
Juta - Detroit 103:90
Finiks - Denver 93:108 i
Golden Stejt - Njujork 92:63

Tipsarević i Kubot u četvrtfinalu


Srpski teniser Janko Tipsarević i Poljak Lukaš Kubot plasirali su se u četvrtfinale turnira Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto su jutros savladali francuski dubl Žilijen Beneto / Rišar Gaske sa 6:2, 6:2.
Protivnici Tipsareviću i Kubotu u četvrtfinalu biće Amerikanci, braća Bob i Majk Brajan koji su pobedili zemljake Sema Kverija i Džona Iznera sa 6:3, 6:3.
Janko-Tipsarevic-221.jpg
U ženskoj konkurenciji turnira, trenutno najbolja teniserka sveta, Viktorija Azarenka iz Belorusije, plasirala se u 4. kolo pobedivši Belgijanku Kirsten Flipkens sa 3-6, 6-3, 6-0. a naša teniserka Ana Ivanović je poražena od Nemice Mone Bartel sa 2:1 u setovima.

Anina sramota


U Trećem kolu Indijen Velsa Ana Ivanović izgubila je od Nemice Mone Bartel sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:0.
Da meč neće biti običan, videlo se na već na početku prvog seta u kojem je Nemica povela sa 3:0. Ana je imala problema sa servisom, dok je Bartelova bez problema pravila brejkove. Prvi set trajao je 25 minuta.
Ana-01.jpg
U drugom delu igre Ana je malo popravila igru pa je drugi set bio mnogo neizvesniji. Iako je Nemica i dalje poene osvajala laganije nego naša teniserka, Ana je konačno vezala nekoliko sjajanih poena i povela sa 4:3. Do kraja seta bilo je 6:3 za Anu koja je tako izjednalila rezultat na 1:1 i vratila nadu svojim navijačima da će odlučujući set odigrati na krilima ovog izjednačenja.
Ipak, to se nije dogodilo. Ponovo je, kao u prvom setu, Nemica povela sa 3:0. Ana nije imala ni sreće u pojedinim situacijama. Nemica je kontrolisala igru i nije dozvolila Ani ni gem da osvoji. U narednom kolu Bartelova će igrati protiv Australijanke Samante Strosur.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger