Headlines News :

Vaterpolo: Poraz koji obećava

Written By maxtv on среда, 19. јун 2013. | 20:22

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od A selekcije Grčke sa 12:3 (3:1, 1:1, 4:0, 4:1), u prvoj utakmici turnira na Mediteranskim igrama u Mersinu. Naredni meč naša selekcija igra protiv Italije u petak.
Mladi vaterpolisti Srbije pružali su otpor u prve dve četvrtine, ali su u nastavku snaga i iskustvo reprezentacije Grčke došle do izražaja, tako da je meč završen ubedljivom razlikom.
Juniori-1.jpg
"Nemam zašto da budem nezadovoljan, momci su se borili koliko su mogli. Ovo je mnogo jači tim od nas, znali smo da postoji velika razlika u kvalitetu i to su Grci danas pokazali. Imajući u vidu da igramo protiv mnogo jačih ekipa dao sam im zadatak da igraju slobodno i da pokušaju da se igrom i nadmetanjem odupru objektivno jačim protivnicima. Sigurno je da nećemo igrati tako da idemo na što manju razliku, pokušaćemo da igramo najlepše što u ovom trenutku možemo i da to iskoristimo kao veliko iskustvo", rekao je po završetku meča trener reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović.
Tim Srbije igrao je u sastavu Mitrović, Tanasković, Maksimović, Vasić, Gogov, Stojanović, Manojlović, Rašović, Ranđelović, Eškert, Matković, Obradović, Vitorović.
Sledeći meč vaterpolisti Srbije igraju u petak 21. juna od 17.30 sati po lokalnom vremenu protiv reprezentacije Italije.

Nova pobeda košarkašica

Košarkašice Srbije pobedile selekciju Belorusije sa 54:48 (14:9, 10:10, 19:13, 11:16) u prvoj utakmici novoformirane Grupe F druge faze. Evropskog prvenstva. Naredni rival Hrbvatice, petak 14.00 časova.
Izabranice Marine Maljković odigrale su sigurno jednu od najboljih utakmica na ovogodišnjem kontinentalnom prvenstvu. Odličnom igrom u obrani onemogućile su da Beloruskinje da nametnu svoj ritam i dođu do prednosti.
Srbija-1.jpg
U reprezentaciji Srbije najefikasnije su bile sestre Dabović, Milica i Ana koje su postigle po 13 poena, dok je Tamara Radočaj upisala 11. U selekciji Belorusije istakla se Anastasija Veremejenka sa 12 poena, a ona je ujedno bila i jedina igračica sa dvocifrenim učinkom u svojoj ekipi.
Srbija je u Grupu F ušla sa dva poraza iz prve faze takmičenja, a pobedom nad Belorusijom napredovala je za jednu poziciju i sada zauzima pretposlednje mesto sa četiri boda, odnosno dva poraza i jednim trijumfom.
Narednu utakmicu Srpkinje će igrati u petak protiv Hrvatske od 14.00.

Greg Popovič: U Evropi prave faul, ovde ne (VIDEO)

Da je trener San Antonija Greg Popovič odlučio da pravi faul u poslednjem napadu i spreči šut Majamija za tri poena, verovatno bi sad govorili o novom šampionskom prstenu za ''mamuze''. Ali nije, rešio je da brani napad, da se kocka i - izgubio je. Srećom po njega, priliku za popravni njegov tim će imati ali će zadatak biti zantno teži.
Popularni "kouč Pop" je na konferenciji za štampu nakon fantastične šeste utakmice finalne serije rekao da ni ti jednog trenutka nije razmišljao da eventualnim faulom spreči domaćina da dođe do produžetka.

"Svesni smo da smo možda mogli da faulom sprečimo Majami da pogodi trojku. Znamo da se to radi u Evropi, ali ja nisam ni sekunde razmišljao na tako nešto. To ovde nije običaj",rekao je Popovič.
On je u svom stilu objasnio da i način na koji će se ekipa vratiti posle pretpljenog šoka i nesrećno izgubnjene utakmice za titulu. 
"Lako nam je da se vratimo. Sednemo u autobus, prođemo kroz rampu, uđemo u dvoranu, odradimo zagrevanje. Tako ćemo se vratiti u ovu Arenu i spremiti za meč", dodao je Popovič.
O toku utakmice Popovič je kratko rekao:
''Bila je ovo strašno dobra i strašno teška utakmica. Bilo je puno grešaka a na kraju su oni izašli kao pobednici. Mi jesmo bili napeti, ali napet je bio i Majami'', završio je Popovič.
San Antonio je izgubio šestu utakmicu finalne serije u Majamiju sa 103:100 nakon produžetka, koji je Hit rešio trojkom Reja Alena 5, 4 sekude pre kraja. 

Bajić napušta Igokeu, Džikić se vraća u Krku

Dragan Bajić je odlučio da ne produži ugovor sa Igokeom, iako je prethodno najavljivao drugačiji ishod, prenosi Mondo. Na drugoj strani, Aleksandar Džikić se vraća u Novo Mesto, gde će u naredne dve godine ponovo predvoditi ekipu Krke.
Dragan Bajić je odlučio da napusti klupu Igokee. Iako je ove sezone ostvario najveće uspehe sa klubom iz Aleksandrovca (prvaci Bosne i Hercegovine i prvo mesto u regularnom delu ABA lige), Bajić je ipak odlučio da ne produži ugvor sa „igosima", prenosi „Mondo".
Igokea.jpg
Bajić je već obavestio predsednika kluba Borisa Spasojevića i ostale članove rukovodećih struktura o svojoj odluci.
Bajićev odlazak bi trebalo da bude potvrđen na sednici Upravnog odbora u sredu uveče, nakon čega će s eklub dati u potragu za novim stručnjakom.
Posle zvanične potvrde Bajićevog odlaska biće poznato više detalja o samim razlozima.
Nije poznato gde će Bajić nastaviti karijeru, ali se zna da je za njegov usluge bio zainteresovan ukrajinski Himki.
Na drugoj strani, slovenački šampion Krka je dobila novog trenera. Njih će u narednoj sezoni predvoditi Aleksandar Džikić, koji je u periodu od 2009. do 2011. godine već sedeo na klupi ovog tima.
Krka.jpg
Srpski trener je potpisao ugovor na dve godine.
Džikić je sa timom iz Novog Mesta osvojio dve titule prvaka Slovenije, trofej Evročelendž kupa, a uspeo je i svom timu da obezbedi mesto na završnom turniru ABA lige. Sezonu pre toga bio je trener Olimpije.
Džikić, koji je predvodio i mladu selekciju Srbije, trenersku karijeru počeo je u Partizanu, u kojem je radio ukupno 14 godina, na kraju i kao asistent prvog trenera.
On se 2005. godine preselio u Sjedinjene Američke Države, gde je bio pomoćni trener u američkom NBA ligašu Minesoti Timbervulvs. On je tako postao prvi stručnjak kome je to pošlo za rukom, a da prethodno nije radio u Sjedinjenim Američkim Državama.
Poslednji trenerski angažman imao je u Lijetuvos Ritasu u sezoni 2011/2012.

Moka u Kući slavnih (VIDEO)

Zoran Moka Slavnić postaće i zvanično član kuće slavnih FIBA. Ovo je veliko priznanje za sjajnog plejmejkera Crvene zvezde, koji se smatra jednim od najzaslužnijih za dominaciju Jugoslavije u globalnim okvirima 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.
Legendarni plejmejker Jugoslavije i Crvene zvezde Zoran Moka Slavnić postaće u sredu član kuće slavnih FIBA.
Zoran-Slavnic.jpg
Slavnić je ovu čast zavredeo kao jedan od najzaslužnijih za fenomenalna izdanja reprezentacije Jugoslavije i dominaciju u svetskim okvirima tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.
Slavnić je sa Crvenom zvezdom, u čijem dresu je igrao čitavu deceniju, osvojio dve titule prvaka države (1969. i 1972. godine), tri Kupa (1971-73) i Kup Pobednika Kupova (1974. godine).
Nakon Malog Kalemegdana odlazi u u Španiju, u Badalonu, sa kojom postaje drćavni prvak 1978. godine.
Fantastične partije je pružao sa reprezentacijom bivše države u periodu od 1973. do 1980. godine. Tri puta je bio prvak Evrope, a osvajao je i zlato na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Ukupno je odigrao 179 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije a na tim utakmicama postigao je ukupno 1465 koševa.
Zoran Slavnić je poznat i po odbojkaškom dodavanju sa Draganom Kićanović u finalu Evropskog prvenstva 1977. godine u Liježu protiv Sovjetskog Saveza.
Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a 1991. godine FIBA ga je izabrala među najboljih 50 igrača u istoriji košarke.

Lukač u Partizanu, nada se Ligi šampiona

Fudbalski klub Partizan predstavio je prvo pojačanje za narednu sezonu, u Humsku je iz OFK Beograda stigao golman Milan Lukač. On je doveden kao zamena za Stojkovića a na promociji je izjavio da mu je cilj plasman u Ligu šampiona sa svojim novim klubom.
Novi golman Partizana Milan Lukač rekao je danas da je presrećan zbog dolaska među crno-bele i istakao kako se nada da će pomoći klubu da izbori plasman u Ligu šampiona.
Lukac.jpg
"Drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. Nisam mogao da odbijem ponudu Partizana. U poslednje vreme desilo mi se dosta lepih stvari, a ovo je samo šlag na tortu. Imam mnogo želje za dokazivanjem, verujem da ću se brzo uklopiti u ekipu i opravdati poverenje", rekao je Lukač na promociji u Humskoj.
On je sa crno-belima potpisao ugovor na tri godine, a nosiće dres sa brojem 25, koji je svojevremeno bio u vlasništvu Ivice Kralja.

"Bilo je konatakata i sa nekim drugim klubovima, ali je Partizan bio najkonkretniji. Ipak, motiv i san svakog igrača je da igra u Ligi šampiona, uostalom i pre tri godine kada je u Partizan došao takođe bivši golman OFK Beograda Radiša Ilić crno-beli su zaigrali u elitnom društvu", podsetio je Lukač.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ rekao je da očekuje da Lukač bude prava zamena za reprezentativca Vladimira Stojkovića.

"Hvala Stojkoviću na prethodne tri godine. U tom periodu napravio je veliki uspeh i za klub i za sebe. Lukač će imati težak zadatak, ali verujem u njega, bili smo saigrači u Čukaričkom, a prošle sezone definitivno je potvrdio kvalitet", istakao je Nađ.

On je naveo da Partizan razmišlja i o novim pojačanjima, ali da neće žuriti kako bi izbegao greške iz nekih ranijih prelaznih rokova.

"Za naše igrače još nema konkretnih ponuda, tako da zaista nema potrebe za gomilanjem fudbalera. Uostalom, ne možete u flašu od litar da sipate pet", poručio je Nađ.

Sportski direktor crno-belih potvrdio je da se čuo sa nekadašnjim prvotimcem Ivicom Ilijevom i dodao da nisu razgovarali o njegovom povratku u klub, iako nije isključio tu mogućnost.

Kajakaši na prijemu kod Alise Marić

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić primila je danas osvajače medalja sa prvenstva Evrope u kajaku u Portugaliji Dalmu Benedek Ružičić, Sima Boltića i Marka Dragosavljevića i poželela im da tim putem nastave i na Olimpijskim igrama u Rio De Ženeiru 2016. godine.
Srpska ministarka omladine i sporta Alisa Marić priredila je danas prijem za kajakaše reprezentacije Srbije koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu u Portugaliji i tom prilikom poručila da je sa pravom kajak dobio podršku države i da očeuje dobre rezultate na Olimpijskim igarma u Riju.
Dalma Benedekt Ruzicic.jpg
"Uvek me obraduje kada nas jedna sportska grana prijatno iznenadi, došlo je vreme da nove generacije pokažu svoj potencijal", poručila je ministarka Marić. 
Ona je podsetila da su kajak i kanu od ove godine svrstani u prvu kategoriju, što znači da je za taj sport izdvojeno više sredstava i da su obezbeđene stipendije.

"Očigledno da nismo pogrešili u proceni da ovaj sport svrstamo u prvu kategoriju. Očekujem od ove generacije da se vrate sa medaljama sa Igara u Riju", rekla je ministarka Marić.

Ministarka je napomenula da kajak očigledno napreduje krupnim koracima.

"Ovaj sport napreduje krupnim koracima. U Pekingu nismo imali predstavnika, u Londonu smo imali brojniju reprezentaciju, a u Riju očekujemo direktnu borbu za medalje", rekla je Marić i poručila kajakašima da nastave da se trude, jer podrška države neće izostati.
Boltic i Dragosavljevic.jpg
Dvostruka šampionka Evrope Dalma Benedek Ružičić istakla je da joj je glavni cilj osvajanje zlata u Rio de Ženeiru.
"Pokušaću da ka tom cilju idem korak po korak, svako takmičenje je važno na tom putu i želim da ga krunišem zlatom", poručila je Benedek Ružičić.

Ona je osvojila dve zlatne medalje u trci na 1.000 metara i na dvostrukoj kraćoj stazi, dok je Dragosavljević osvojio srebro sa Simom Boltićem u trci na 500 metara, da bi potom bio drugi i u sprintu na 200 metara.

Rus nokautirao Ridika Bouvija

Ridik Bouvi, nekadašnji bokserski šampion superteške kategorije imao je neslavan povratak u ring, doduše u tajlandskom boksu. Bouvija je žestokim udarcima u noge nojautirao 30-godišnji ruski borac Levgen Golovin. "Ovo je mnogo teže od boksa", prokomentarisao je Bouvi nakon meča.
Nekadašnji šampion, strah i trepet superteške kategorije, gorostasni Ridik Bouvi prošle nedelje oprobao se u tajlandskom boksu i nije se proslavio. Čovek koji je u najboljim danima obarao i Ivandera Holifilda, na meču održanom na plaži u Pataji na Tajlandu, poklekao je na meču protiv ruskog borca Levgena Golvovina.
Ridik-Bouvi.jpg
Bouvijeve noge nisu izdržale
 „Mnogo je teže od boksa", rekao je 45-godišnji Bouvi nakon što ga je nokautirao ruski borac.
Bouvi je i u 45. godini rešio da uđe u konopce, ali ne kao bokser već kao kik-bokser. Kao razlog naveo je da mu je dosadno u penziji  kao i da mu je bila potrebna finansijska „injekcija". Nekadašnji američki bokser je na ovom porazu zaradio 100.000 funti.
Meč je možda bio atraktivan zbog samog Bouvija, ali za ruskog borca to je bila rutinska pobeda.
Ridik-Bouvi1.jpg
Ruski kik-bokser nokautirao bivšeg bokserskog šampiona
Bouvi, koji sada teži 136 kilograma na meču je bio previše spor, jedva da je stigao da zamane ka protivniku a trpeo je snažne udarce u noge. Golovin je savršenom taktikom, malo po malo, udarcima u donje ekstremitete skroz paralisao protivnika koji je na kraju poklekao. Bouvi je pet puta gubio ravnotežu od primljenih udaraca u noge i padao pre nego što je sudija prekinuo meč.
„Uvek mogu da se oporavim od udaraca u glavu ili telo, ali kada te neko šutne u noge onda bol duže traje. Noge me i dalje jako bole, a već je prošlo 15 minuta od kraja borbe", rekao je Bouvi neposredno nakon meča.
Ridik-Bouvi2.jpg
Tajlandski boks teži od klasičnog boksa priznao Bouvi

Sa Pinto napustio Zvezdu!

Rikardo Sa Pinto je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Portugalac zatvorio trening za medije u sredu, a u svlačionici se pozdravio sa igračima.
Dosadašnji trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto podneo je danas ostavku, prenose beogradski elektronski mediji.
Sa-Pinto.jpg
Portugalac je u ponedeljak na početku priprema priznao da je nezadovoljan stanjem koje je zatekao po povratku sa odmora i činjenicom da se ne zna sa kakvim timom će crveno-beli ući u novu sezonu.
Sa Pinto je u Zvezdu došao u martu kao naslednik Aleksandra Jankovića, u trenutku kada je ekipa zaostajala 11 bodova za Partizanom.
Za kratko vreme stabilizovao je igru, "vezao" je osam pobeda i došao na samo dva boda zaostatka u odnosu na večitog rivala. Ipak, 18. maja u večitom derbiju Zvezda je izgubila od Partizana sa 1:0 i šestu godinu zaredom ostala bez titule državnog prvaka.
Pre crveno-belih, Sa Pinto je trenirao Sporting iz Lisabona.

Lebron "kraljevski", igra se majstorica

Tripl-dabl Lebrona Džejmsa za pobedu Majamija 103:100. Sparsi ispustili pobedu, jer su 25 sekundi pre kraja vodili pet razlike. Rej Alen i Lebron izborili produžetak. Džejms 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Tim Dankan 30 poena i 17 skokova.
Greg Popovič je već osećao pehar u rukama. Sparsi su imali pet razlike na 25 sekundi pre kraja, ali su Džejms i Alen uspeli da izbore produžetke posle kojih je Majami pobedio 103:100 i izjednačio na 3:3 u finalnoj seriji.
rej2.JPG
"Ovo je nabolja utakmicu na kojoj sam igrao", rekao je Džejms posle meča u kojem je ubacio 32 poena, uz 10 skokova i 11 asistencija.
Za Majami odlično su odigrali i Mario Čalmers sa 20 poena i Kris Boš, koji je uz 10 pogodaka imao i 11 uhvaćenih lopti.
Jednako dobar kao Džejms bio je Tim Dankan sa 30 poena i 17 skokova. Za Sparse sjajan i
Kavi Leonard sa 22 poena uz 11 uhvaćenih lopti, dok je Toni Parker upisao 19 poena i osam asistencija.
Odlučujući meč finala, prva "majstorica" još od 2010. godine, kada su Los Anđeles Lejkersi pobedili Boston u borbi za trofej, na programu je u noći između četvrtka i petka u Majamiju.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger