Headlines News :

Vuk Rašović: Biće bolje sa Mitrovićem

Written By maxtv on среда, 24. јул 2013. | 23:33

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je posle remija sa Širakom da je najvažnije to što su crno-beli prošli u treće kolo kvalifikacija za LŠ.
Starsport
Rašović je priznao da ekipa nije bila na očekivanom nivou i dodao da očekuje veliki napredak u narednom periodu.
Dobro je što smo se kvalifikovali za sledeće kolo, svesni da nismo bili na nivou. Postoje objektivni razlozi, povrede i crveni karton Volkova koji nije smeo da se dogodi. Dobro je što su došli novi igrači, verujem da će sve ovo izgledati mnogo bolje u budućnosti“, izjavio je Rašović na konferenciji za novinare posle meča u Humskoj. 

Crno-beli su odigrali bez golova sa Širakom (0:0), a dalje su prošli zahvaljujući remiju od 1:1 iz prvog meča u Jermeniji. 

U javnosti u Srbiji stvorena je pogrešna slika o snazi Širaka, napravila se atmosfera da ćemo ga lako proći. To je prvak jedne zemlje, igraju dobar fudbal. Utisak iz javnosti se donekle preneo na ekipu“, objasnio je Rašović. 

On je naveo da je crveni karton Vladimira Volkova u 55. minutu značajno poremetio ekipu. 

Na poluvremenu smo imali drugu ideju, ubacili Kojića, ali kad smo ostali sa 10 igrača, morali smo da menjamo formaciju. Iskreno, neshvatljivi su mi takvi gestovi u važnim mečevima za klub“, naveo je on.

Bičahčan: Bili smo bolji, žao mi je

Starsport
Rašović se samo kratko osvrnuo na sledećeg rivala u kvalifikacijama za LŠ, bugarski Ludogorec. 

Radi se o dosta dobroj ekipi. Prošle godine znamo kako su igrali protiv Dinama iz Zagreba“, kazao je Rašović i dodao da će biti lakše kada se napadač Aleksandar Mitrović pridruži ekipi po završetku Evropskog prvenstva za omladince. 

Na pitanje da li misli da će se Mitrović zaista vratiti, odgovorio je. "Nadam se

Trener fudbalera jermenskog Širaka Vardan Bičahčan ocenio je da njegov tim nije imao sreće. 

Žao nam je posle ove dve utakmice, mislim da smo bili bolji. Ipak, na kraju se gleda samo rezultat, a po tome je Partizan bolji. U fudbalu je važan faktor sreća, a Partizan ju je imao. Takodje, u fudbalu su važni i golovi. Možete da imate šanse, ali se one ne računaju ako ne postignete gol“, kazao je Bičahčan.

Saša Ilić: Za ovu igru nema opravdanja

U dvomeču sa Širakom, kao i obično, najpouzdaniji i najrealniji u Partizanu bio je Saša Ilić.
Ilić je rekao da posle dve očajne partije opravdanja za lošu igru nema.
Sa Partizanove tačke gledišta jedina dobra stvar je rezultat, kaže kapiten.
Najvažnije iz ove dve utakmice je da smo prošli. Ali, ako ovako budemo igrali u sledećojh rundi, loše nam se piše“. 

Posle prve utakmice pričali smo kako je loš dan, loše vreme, nalazili svakakve razloge. Ovog puta nema opravdanja“, zaključuje Saša Ilić

Dobro smo radili na pripremama, ljudi koji su sa nama radili to su i primetili, ali ove dve utakmice su bile veoma loše, Videćemo šta su razlozi, ali mnogo toga mora da se promeni da uradimo nešto u narednoj rundi“.

Vladimir Volkov: Hvala Bogu...

Vladimir Volkov uveo je golom u Jermeniji Partizan u sledeću rundu kvalifikacija za LŠ, a u revanšu je isključen početkom drugog poluvremena.
Beta
Bez njega ekipa je igrala bunker do samog kraja, ali je izdržala i čeka je meč sa Ludogorecom iz Bugarske.
Volkov je posle meča rekao da je presrećan zbog prolaska u narednu rundu
"Hvala Bogu što smo prošli dalje. Ispalo je da je moj gol odlučio, ali moglo je da bude i drugačije. Moj nesmotren potez je odmogao saigračima i izvinjavam im se zbog toga". 

Volkov je opisao incident koji je doveo do njegovog isključenja 

" Protivnički igrač me je provocirao, uhvatio me obema rukama. Reagovao sam pogrešno. Hvala Bogu što to nije kažnjeno", rekao je Vladimir Volkov. 

Trener Vuk Rašović kaže da je njegova ekipa mogla do pobede. 

"Bilo bi drugačije da smo dali golove iz prilika u prvom delu. Dogodile su se povrede zbog čega smo vršili izmene na poluvremenu, a posle isključenja Volkova morali smo da promenimo stil igre", rekao je Rašović, koji je upozorio da je Širak kvalitetan tim. 

"Oni su prvaci svoje zemlje, igraju dobar fudbal".

Dodić optimista pred meč sa Rubinom

Trener Jagodine Mladen Dodić rekao je pred meč sa Rubinom da njegova ekipa treba da igra kao u drugom poluvremenu prvog meča, kada su poraženi 3:2.
Starsport
"Imamo razloga za optimizam, koji ne jenjava u timu. U Jagodini smo pokazali dva potpuno različita poluvremena. U prvom smo bili slabi i nesigurni, dok smo u drugom pokazali da smo ravnopravan protivnik ekipi Rubina. Očekujem reprizu drugog poluvremena koji smo odlično odigrali na domaćem terenu", kazao je Dodić.
Trener Rubina Kurban Berdijev rekao je da sa nestrpljenjem očekuje utakmicu i da se nada pobedi.

"Verujem da će revanš susret biti teži od prvog, a za protivnika imam samo reči hvale. Jagodina je jako dobro organizovana ekipa koju čine odlični pojedinci. Nikog od njih ne bih posebno izdvajao, impresionirali su me svojom timskom igrom", rekao je Berdijev. 

Jagodina je u utorak uveče doputovala u Kazanj, a u sredu je trenirala posle konferencije za novinare. Sa predstavnicima medija razgovarali su defanzivci oba tima Vukašin Tomić Oleg Kuzmin

"Prvi meč smo počeli bojažljivo i sa previše poštovanja prema protivniku. Ne zanemarujemo njihov stil igre i dugogodišnje iskustvo u kvalifikacionim utakmicama, ali u drugom delu igre smo pokazali da smo dostojan protivnik. Sada imamo i jači motiv za pobedu", kazao je Tomić. 

Kuzmin je rekao da Rubin očekuje teška utakmica. 

"Ne dajem prednost domaćem terenu, mojim saigračima i meni je manje bitno na čijem stadionu igramo. Imperativ je dati svoj maksimum u svakoj utakmici. Jagodina je neugodan protivnik sa izvrsnim igračima", rekao je Kuzmin.

Liga Šampiona: Partizan prošao posle očajne igre

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, posle meča bez golova sa jermenskim Širakom.
Starsport
U prvom meču u Gjumriju rezultat je bio 1:1, a crno-beli su izjednačili u nadoknadi vremena golom Vladimira Volkova, koji se ispostavio odlučujućim.
Partizan je u revanšu igrao još slabije nego na prvoj utakmici, a posle isključenja Volkova u poslednjih pola sata je igrao potpuno defanzivno. U narednoj rundi crno-bele očekuje dvomeč sa Ludogorecom.
Partizan: Lukač, Aksentijević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Marković, Ilić, Jojić, Luka, Malbašić, Šćepović. 
Širak: Harutjunijan, Kadio, Kjere, Hofhanisijan, Davitijan, Hakobijan, Aleksanijan, Muradijan, Diop, Fofana, Barikijan. 

Pred meč crno-beli su prezentirali svoja dva ovonedeljna pojačanja - Erika Đemba-Đembu i Milana Obradovića, a ovacije je dobio i Ivan Ivanov, koji nije igrao u prvom meču. 

Na tribinama je oko 15 hiljada navijača, među njima je i Vladimir Stojković, smešten na istočnu tribinu.

Liga Šampiona: Ludogorec čeka Partizan

Danas su odigrane poslednje utakmice druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona.
Ludogorec je pobedio Slovan 3:0 i plasirao se u treću rundu, gde čeka boljeg iz duela Partizana sa Širakom.
Maribor je rutinski savladao Birkirkaru i sprema se za APOEL. Legija ima veliku prednost iz Velsa protv Nju Sejntsa, a boljeg čeka norveški prvak Molde.
Liga šampiona, 2. kolo:
Ludogorec - Slovan 3:0 (prvi meč 1:2) 
Stojanov 3', Abalo 12', 78' 
Maribor - Birkirkara 2:0 (0:0) 
Cvijanović 28', Viler 48'
Legija - Nju Sejnts 1:0 (3:1)
Partizan - Širak 0:0 (1:1)

Đemba Đemba potpisao za Partizan

Kamerunac Erik Đemba Đemba upravo je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom.
partizan.rs
32-godišnji zadnji vezni igrač doputovao je u Beograd u ponedeljak i nakon dvodnevnih pregovora dogovorio se sa upravom crno-belih.
On je u sredu ujutro prošao medicinske testove, a treneru Partizana Vuku Rašoviću staviće se na raspolaganje za nekoliko dana nakon što se vrati iz rodnog Kameruna.
Đemba Đemba će moći da igra u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ukoliko Partizan prođe jermenski Širak, a u svakom slučaju će biti veliko pojačanje u veznom redu crno-belih. 

Trener srpskog šampiona Vuk Rašović izjavio je u utorak da će Đemba Đemba ekipi doneti neophodnu čvrstinu na sredini terena. 

Kamerunac ima 32 godine i igra na poziciji zadnjeg veznog. On je 2003. iz Nanta prešao u Mančester junajted, ali se tamo nije snašao pa je posle kratkih epizoda u Aston Vili i Barnliju otišao u Katar. 

Četiri godine igrao je za Odenze, a poslednjih godinu dana proveo je u izraelskom Hapoelu.

Vaterpolo: Srbija potopila Mađarsku

Srpski vaterpolisti pobedili su Mađarsku sa 13:10 u drugom kolu Svetskog prvenstva i tako gotovo izvesno obezbedili prvo mesto u grupi C.
waterpoloserbia.org
Izabranicima Dejana Savića to je drugi trijumf na šampionatu, pošto su u prvom kolu bez većih problema slavili protiv Australije sa 10:7.
Slobodan Nikić i Andrija Prlainović su sa po tri gola najefikasniji u našem timu, dva pogotka je postigao Filip Filipović, dok su se u strelce po jednom upisali Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.
Do kraja grupne faze, našem timu ostaje još duel sa Kinom, u petak od 9.30. 

Posle nervoznog ulaska u utakmicu našeg tima, Mađari su bili bolji u prvoj četvrtini, ali je potom usledio preokret. Od drugog perioda srpski vaterpolisti su kontrolisali rezultat, imali su malu krizu u poslednjoj četvrtini, ali su je brzo prebrodili i na kraju zasluženo slavili. 

Bojana ispala u 2. kolu Bakua

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u treće kolo turnira u Bakuu, posle poraza od Tunišanke Ons Žabur.
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Skoro anonimna teniserka iz Tunisa iznenadila je Bojanu sa 6;2, 7:5, posle jednog sata i 25 minuta igre.
Bojana je, inače, u Bakuu branila titulu osvojenu prošle godine.
Posle Bojaninog poraza, Srbija je ostala bez predstavnica u Azerbejdžanu. Prethodno su takmičenje u prvom kolu završile i Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić. 

Turnir u Bakuu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara.

Liga Šampiona: Partizan na popravnom

Fudbaleri Partizana igraju u sredu (20:45) revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv jermenskog Širaka.
partizan.rs
U prvom duelu u Gjumriju bilo je 1:1, a Partizan se izvukao golom u nadoknadi vremena. "Crno-beli" će u revanšu biti jači za svog najboljeg defanzivca Ivana Ivanova.
Iz redova srpskog šampiona smatraju da su na vreme opomenuti, te da će u revanšu biti potpuno druga priča u duelu ova dva tima.
Trener Vuk Rašović istakao da su ’crno-beli’ ostali dužni navijačima zbog loše igre u prvom meču, kada su u samom finišu stigli do remija. 

U utorak su se u kvalifikacijama dogodila dva iznenađenja, a u sredu nastupaju i potencijalni rivali Partizana, Ludogorec i Slovan. 

Liga šampiona, 2. kolo:
19:30 Ludogorec - Slovan (prvi meč 1:2)
20:00 Maribor - Birkirkara (0:0)
20:45 Legija - Nju Sejnts (3:1)
20:45 Partizan - Širak (1:1)

Isinbajeva se povlači posle Svetskog prvenstva u Moskvi

Svetska rekorderka u skoku motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva najavila je povlačenje iz atletike po završetku Svetskog prvenstva u Moskvi.
Beta/AP Photo/CTK, Jaroslav Ozana
„Definitivno prestajem da se bavim atletikom posle Svetskog prvenstva. To će za mene zaista biti tužan trenutak i ono što mogu da uradim jeste da kraj karijere krunišem što boljim rezultatom“, rekla je Isinbajeva.
30-godišnja Isinbajeva saopštila je odluku o završetku karijere pošto je osvojila titulu prvakinje Rusije na stadionu „Lužnjiki“ skokom od 4,75 metra. 

Isinbajevoj će na poslednjem takmičenju u karijeri, u Moskvi, najveća konkurencijia biti aktuelna olimpijska šampionka Amerikanka Dženifer Sur koja joj je u martu preuzela svetski rekord u dvorani sa 5,02 metara. Kubanka Jarislej Silva, koja je ove sezone jedina preskočila 4,90 metra na otvorenom, takođe će se boriti za zlato. 

Isinbajeva koja drži svetski rekord sa 5,06 metara, dvostruka je olimpijska šampionka, iz Atine 2004. i Pekinga 2008, a na poslednjim Igrama u Londonu 2012. osvojila je bronzanu medalju. 

Ruska atletičarka je dva puta proglašavana za najbolju sportistkinju sveta po izboru Laureusa, 2007. i 2009. godine, a tri puta je bila najbolja atletičarka planete, 2004, 2005. i 2008. godine. 

Svetsko prvenstvo u Moskvi na programu je od 10. do 18. avgusta.

Ljubinko Drulović: Fantastičan uspeh

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović istakao je da je prezadovoljan posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva u Litvaniji.
Starsportphoto
Druloviću je to najveći uspeh u trenerskoj karijeri, a zajedno sa ’orlićima’ došao je do njega zahvaljujući pobedama nad Turskom sa 2:1 i Gruzijom sa 1:0.
Fаntаstičnа pobedа. Odigrаli smo odlično protiv reprezentаcije koju smo nаjbolje poznаvаli pre početkа Evropskog prvenstva. Igrаči su pokаzаli sjаjаn odnos premа obаvezаmа i pokаzаli kаko se predstаvljа srpski fudbаl“, naglasio je Drulović, „Zаjedno sа sаrаdnicimа Vаsićem, Divcem, Cvetkovićem, direktorom Miloševićem stvаrаli smo ovu reprezentаciju skoro godinu dаnа i uspeli dа ostvаrimo izvаnredаn rezultаt“.

Ulаzаk Dejаnа Melegа pokаzаo se presudnim zа pobedu nad Gruzijom, a strаteg omlаdinаcа Srbije bio je uveren dа rezervistа može dа odluči.

Rekаo sаm Melegu dа može dа postigne gol, zаtresаo je mrežu Gruzinа i nа turniru u Portugаlu. Mitrović je odigrаo veliku ulogu аsistencijom. Kontrolisаli smo igru tokom celog mečа, mogli dа postignemo gol i u prvom poluvremenu. Ostvаrili smo cilj, pokušаćemo dа protiv Frаncuske odmorimo pojedine igrаče zа polufinаle“, istakao je Drulović.

Liga Evrope: Partizanu skoro dva miliona

Fudbalski klub Partizan zaradio je tačno 1.923.209 evra zahvaljujući prošlogodišnjem učešću u Ligi Evrope.
’Crno-beli’ su dobili 1,3 miliona za sam plasman u grupnu fazu takmičenja, još 300.000 kao bonus za ostvarene rezultate i ostatak od televizijskih prava i ostalih doprinosa.
Šampion Srbije se takmičio u grupi H i na kraju je zauzeo treće mesto, iza Rubina i Intera, a ispred Nefčija, sa po tri remija i poraza.
’Crno-beli’ su oba puta poraženi od Intera, sa 1:0 i 3:1, od Rubina su izgubili sa 2:0, a potom u Beogradu igrali 1:1, dok su sa Nefčijem prvo igrali bez golova, a potom 1:1. 

Timovi koji su prošle godine učestvovali u Ligi Evrope podelili su 209 miliona. Najviše je zaradio Fenerbahče, 11,18 miliona, dok je osvajač trofeja Čelsi dobio 10,7 miliona. Ipak, ’plavci’ su zaradili i 30,5 miliona zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Liga Šampiona: Juventus najviše zaradio

Fudbalski klub Juventus zaradio je najviše u Ligi šampiona prošle sezone u odnosu na ostale klubove, čak i osvajača, minhenskog Bajerna.
Šampion Italije je poražen od Bajerna u četvrtfinalu elitnog takmičenja, ali je zaradio 65,3 miliona evra, dok je novi šampion Evrope svoj bankovni saldo uvećao za 55 miliona evra.
Razlog zašto se ’stara dama’ našla na prvom mestu su televizijska prava, tačnije zbog toga što ona više vrede u Italiji, nego u Nemačkoj.
Po sistemu Evropske fudbalske unije za distribuciju novca zarađenog u Ligi šampiona, sume variraju od zemlje do zemlje i zavise od rezultata svih timova koji predstavljaju određenu državu. 

Bajern, koji je protekle sezone osvojio istorijsku ’triplu krunu’, zaradio je manje zato što je Borusija iz Dortmunda bila njegov protivnik u finalu na „Vembliju“. Tim Jirgena Klopa zaradio je 54,16 miliona, posebno zahvaljujući pobedama u četiri meča u grupnoj fazi, što im je donelo milion po trijumfu. 

Milan je zaradio 51,3 miliona, Real 48,4, a Barselona 45,5 miliona. Mančester Junajted, koji je poražen od Reala u osmini finala, najviše je zaradio od svih timova iz Premijer lige i to 35,5 miliona evra. Kada se uporedi, Čelsi je prošle godine, kada je osvojio Ligu šampiona, zaradio 60 miliona evra.

Ukupno, 904,6 miliona su podelila 32 kluba, dok je fond za Ligu Evrope bio 209 miliona. Najviše je zaradio Fenerbahče, 11,18 miliona, dok je Čelsi dobio 10,7 miliona. Ipak, ’plavci’ su zaradili i 30,5 miliona zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger