Headlines News :

Vuk Rasovic: Pobeda za majku

Written By maxtv on субота, 18. мај 2013. | 22:55


Strateg Partizana Vuk Rašović ocenio trijumf nad Zvezdom kao istorijski. Trener je pobedu posvetio majci. Njegov kolega Rikardo Sa Pinto mišljenja je da bi nerešeno bio najpravedniji ishod.
Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je da je večerašnja pobeda nad Crvenom zvezdom istorijska, a posvetio ju je majci koja je preminula na današnji dan pre 18 godina.
Vuk-Rasovic1.jpg
"Najlepši mogući scenario, slažem se da su detalji odlučili. Radili smo na tome, vratilo nam se. U prvom poluvremenu pomalo oprezni, nije bilo baš lepo za gledanje. Zvezda je imala jednu prečku i posle toga ništa. U drugom se popravili, više igrali, tražili prostor. Iznenadili smo Zvezdu sa visokim pritiskom, nisu očekivali da budemo tako agresivni. Ovo je istorijska pobeda za naš klub", rekao je Rašović na konferenciji za novinare posle meča koji je bio njegov debi u večitim derbijima.
Crno-beli su večeras u 144. večitom derbiju savladali Zvezdu sa 1:0 golom Miloša Jojića u 90. minutu i došli na korak od šeste uzastopne titule prvaka, a 25. ukupno, čime će se izjednačiti sa gradskim rivalom.
"Pobedu želim da posvetim mojoj majci koja je preminula na današnji dan pre 18 godina", istakao je Rašović. Strateg crno-belih naveo je da je pobeda draža zbog činjenice da je ostvarena u samoj završnici meča.
"Bila je ovo teška utakmica, borbeni protivnik. Spremali smo se, znali smo odakle nam preti opasnost. Slatka je pobeda u 90. minutu, naravno, nismo baš ovako planirali", kazao je Rašović. On je naveo i da se, trenutak pre pogotka Jojića, okrenuo prema klupi za rezervne igrače i rekao: "Ovo je taj trenutak".
Sa-Pinto.jpg
Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto ocenio je da su detalji odlučili utakmicu i naveo da je sudija Milorad Mažić morao da zaustavi igru pre faula nad Lazarom Markovićem koji je prethodio golu crno-belih.
"Teško nam je da ovako izgubimo nakon rada u poslednjih osam pobeda. Došli smo u situaciju da možemo do titule, a sada smo izgubili. Mislim da faul nad Markovićem nije postojao, pošto je u tom trenutku Maksimović bio na zemlji, sudija je morao da zaustavi igru", kazao je Sa Pinto. On je podsetio da je ekipa imala i problema sa povredama igrača.
"U duelima dobrih ekipa detalji odlučuju, tako je bilo i večeras. Već sam govorio o tome. Imali smo povrede Lazovića i Mikića, morali smo da menjamo taktiku zbog toga. Naš napad je bio oslabljen bez Lazovića. U drugom poluvremenu Partizan je imao još nekoliko šansi. Možda je remi realniji rezultat. Ponosan sam na momke, zaslužili su drugačiji rezultat", naveo je on.
Derbi4.jpg
Treneri oba tima nisu želeli da komentarišu incident koji se desio u tunelu uoči početka utakmice, kada je Nikola Petković navodno verbalno napao Predraga Luku.

Neizvesno na začelju


Kragujevčani slavili u Užicu sa 2:0 i tako osvojili važne bodove u borbi za opstanak. Radnički se tako izjednačio po bodovima s Novim Pazarom, koji je poražen u Ivanjici od Javora sa 3:2.
Fudbaleri kragujevačkog Radničkog napravili su veliki korak ka opstanku u Superligi Srbije savladavši danas u Užicu ekipu domaće Slobode sa 2:0.
Vosa-Radnicki3.jpg
Dva kola pre kraja sezone Kragujevčani su se izjednačili po broju bodova sa Novim Pazarom, koji je poražen na gostovanju u Ivanjici (3:2).
U neugodnoj situaciji sada je i niški Radnički, koji je izgubio sa 3:2 od Vojvodine u Novom Sadu, dok se hajduk odlepio od ugroženih timova pobedom kod kuće nad beogradskim radom (2:0).
Najuzbudljiviji meč odigran je na Karaburmi, gde je OFK Beograd savladao "fenjeraša" Smederevo sa 4:3, ali ta utakmica nije imala rezultatski značaj.
Jagodina je dočekala subotički Spartak u još jednom meču bez rezultatskog značaja, ali su bodovi podeljeni, pošto je na kraju bilo 1:1.
Hajduk je kod kuće u Kuli pobedio beogradski Rad sa 2:0, a utakmica je završena bez trojice igrača. Gosti su od 75. minuta igrali bez Miloša Stanojevića zbog dva žuta kartona, a iz istog razloga su gosti u finišu ostali bez Milana Čulima i Lazara Veselinovića.
Vosa-Radnicki4.jpg
Rezultati 28. kola:
Hajduk - Rad 2:0 (Veselinović 53, 90)Javor - Novi Pazar 3:2 (Radivojević 7, Veselinovi 69, Onjilo 82 - Vidaković 81, 88)Vojvodina - Radnički Niš 3:2 (Gaćinović 4, Vulićević 7, Oumaru 66. penal - Ljubinković 55. penal, Mitrović 68)OFK Beograd - Smederevo 4:3 (Grbić 6, 66. penal, Nikolić 38. penal, Ivanović 72 - Radosavljević 19, 56, Sikimić 79)Sloboda - Radnički Kragujevac 0:2 (Kovačević 22, Milošković 66)Jagodina - Spartak 1:1 (Stojanović 52 - Noskovi 90)Partizan - Crvena zvezda 1:0 (Jojić 90) 
Odigrano juče: Donji Srem - BSK 0:1.

"Bavarci" završili pobedom


Bajern pobedom završio sezonu savladavši Borusiju Menhengladbah 4:3. Iz lige ispali Fortuna i Grojter Firt, Hofenhajm igra plej-of za opstanak.
Fudbaleri nemačkog prvaka Bajerna pobedom su završili sezonu savladavši danas u gostima Borusiju Menhengladbah sa 4:3, dok je iz Bundes lige ispala Fortuna Diseldorf nakon poraza u Hanoveru (3:0).
Bajern-BorusijaM.jpg
Već u prvom poluvremenu susreta u Menhengladbahu palo je pet golova, Borusija je povela sa 3:2, ali su Bavarci u nastavku susreta napravili preokret i golovima Riberija i Robena rutinski došli do sva tri boda.
Predstojeći rival Bajerna u finalu Lige šampiona, Borusija Dortmund, poražena je kod kuće u susretu sa Hofenhajmom (2:1), a gosti su ovim uspehom izbegli direktno ispadanje i igraće plej-of za opstanak.
Šalke je u direktnom duelu pobedio u gostima Frajburg (2:1) i izborio kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Augsburg obezbedio igranje u eliti i sledeće sezone pobedom kod kuće nad otpisanim Grojter Firtom (3:1).
Fortuna je poražena na gostujućem terenu od Hanovera (3:0) i posle samo jedne sezone igranja u Bundes ligi vraća se u niži rang.
Dortmund-Hofenhajm.jpg
Direktni učesnici Lige šampiona su Bajern Minhen, Borusija Dortmund i Bajer Leverkuzen, Šalke će igrati kvalifikacije, dok su se u Ligu Evrope iz ligaškog dela plasirali Frajburg i Ajntraht Frankfurt.
Iz elitne konkurencije ispali su Fortuna i Grojter Firt, a Hofenhajm će igrati plej-of za opstanak.
Rezultati poslednjeg 34. kola:
Borusija Dortmund - Hofenhajm 1:2 (Levandovski 6 - Salihović 77. penal, 82. penal)Hanover - Fortuna 3:0 (Dijuf 36, Konan 61, 76)Frajburg - Šalke 1:2 (Šmid 54 - Draksler 20, Šuster autogol 57)Hamburger - Bajer Leverkuzen 0:1 (Kisling 90)Ajntraht Frankfurt - Volfsburg 2:2 (Majer 36. penal, Rodrigez autogol 90 - Polak 8, Dijego 19)Nirnberg - Verder Bremen 3:2 (Nilson 61, Polter 81, Pekhart 88 - De Brujn 37, 89)Borusija Menhengladbah - Bajern Minhen 3:4 (Hanke 3, 4, Nordvajt 10 - Martinez 7, Riberi 18, 53, Roben 59)Štutgart - Majnc 2:2 (Vetklo 23. autogol, Boka 33 - Ede 16, Miler 42)Augsburg - Grojter Firt 3:1 (Verber 30, Braker 55, Dong Von 75 - Trinks 62)

Srebrna medalja za srpski dvosed


Dejan Pajić i Duško Stanojević osvojio je danas srebrnu medalju u disciplini k-2 na 1.000 metara.
Srpski dvosed u disciplini k-2 na 1.000 metara u sastavu Dejan Pajić i Duško Stanojević osvojio je danas srebrnu medalju na Svetskom Kupu u češkim Račicama.
Kajak1.jpg
Srpski dvosed je stigao do drugog mesta preveslavši deonicu od kilometra za tri minuta, 10 sekundi i 821 stotinku, saopštio je Kajakaški savez Srbije. Zlatnu medalju osvojila je posada Nemačke u sastavu Rendšmit/Gros, a bronzanu kajakaši Rusije Medvedev i Rijakhov.
Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su četvrto mesto u disciplini k-2 na 500 metara, dok je Dalma Benedek Ružičić u finalu jednoseda na 500 metara izgubila bronzanu medalju za pola sekunde.
U finalu discipline k-1 na 1.000 metara Antonija Nađ je osvojila četvrtvo mesto i za 1,5 sekundi ostala bez bronzanog odličja. Posada u disciplini k-4 na 1.000 metara u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić je, takođe, zauzela četvrtu poziciju, a zaostatak za osvajačima bronzane medalje, posadom Nemačke iznosio je 1,26 sekundi.
U Čašicama je danas nastupio i Marko Tomćević koji je trku u disciplini k-1 na 1.000 metara završio kao petoplasirani.

Lalović prvi čovek svetskog rvanja


Nenad Lalović izabran za novog predsednika Međunarodne rvačke federacije. Prethodni predsednik podneo je ostavku nezadovoljan odlukom da se rvanje izbaci iz olimpijskog programa-
Srpski rvački stručnjak Nenad Lalović izabran je danas za novog predsednika Međunarodne rvačke federacije (FILA) na Kongresu te organizacije u Moskvi.
lalovic2.jpg
Lalović je od februara obavljao dužnost vršiooca dužnosti predsednika FILA, posle ostavke bivšeg čelnika Rafaela Martinetija. Lalović će obavljati dužnost prvog čoveka svetskog rvanja do septembra 2014.
"Sada nam je cilj da ubedimo Međunarodni olimpijski komitet da rvanje priopada olimpijskoj porodici. Moramo da budemo dovoljno jaki za promene u našem sportu, kako bismo ga učinili boljim. Jedva čekam nove izazove", rekao je Lalović prilikom izbora.
Prethodni predsednik FILA Martineti podneo je ostavku nezadovoljan odlukom MOK-a da izbaci rvanje iz olimpijskog programa i da ga stavi na listu "čekanja" zajedno sa još sedam sportova.
lalovic4.jpg
Da li će rvanje ponovo obezbediti mesto na Olimpijskim igrama 2020. znaće se u septembru na Kongresu MOK-a u Buenos Airesu.
Upravni odbar odobrio je nova pravila kako bi se modernizovao sport i održao na Olimpijskim igrama posle 2016. godine. Nova pravila uključuju promenu sistema takmičenja, tako će umesto dve runde od tri minuta biti tri runde od dva minuta, a i bodovanje će biti kumulativno.

Bošković objavio spisak za Švedsku i Holandiju


Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, objavio spisak za učešće na turniru koji se održava u Švedskoj i Holandiji od 23. do 31. maja.
Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković objavio je danas spisak kandidatkinja za učešće na Međunarodnom turniru koji se održava u Švedskoj i Holandiji od 23. do 31. maja.
Rukometasice-Srbije1.jpg
Okupljanje reprezentacije je u Beogradu 21. maja, a prvu utakmicu reprezentacija Srbije igra 24. maja protiv Norveške.
Sledećeg dana, na programu je meč sa Švedskom, a 26. maja sa Islandom.
Put za Amsterdam predviđen je 27. maja, a sledećeg dana na programu je prva utakmica sa Holandijom, dok je druga zakazana za 29. maj.
Golmani: Jovana Risović (Maks sport), Ana Kačarević (Naisa),
Leva krila: Jelena Nišavić (Zaječar), Jovana Bartošić (Jagodina),
Desna krila: Katarina Krpež (Krim) i Ivana Milošević (Jagodina),
Pivot: Dragana Cvijić (Budućnost), Slađana Pop Lazić (Benzanson), Marija Lojpur (Vardar),
Bekovi: Sanja Damnjanović (Podravka), Jovana Stoiljković (Avr), Jelena Trifunović (Budućnost), Jelena Erić (Astrahanka), Danijela Matić (Zaječar), Marina Dmitrović (Vardar), Jelena Živković (Budućnost).

Neuništivi


Slomljena noga, naprsla rebra, posekotina na glavi, iščašeno rame, ništa od ovoga ih nije moglo zaustaviti na putu ka pobedi. Ovo je priča o najčvršćim profesionalnim sportistima koji su, i pored teških povreda, igrali odlučujuće mečeve.
Golman Mančeser Sitija Bret Trautman je daleke 1956. godine, u finalu FA Kupa protiv Birmingema poslednjih 15 minuta igrao sa povredom jednog pršljena. I pored teške i bolne povrede Trautman je uspeo da u dva navrata odbrani svoju mrežu i potvrdi trijumf svoje ekipe od 3:1.
1Bert-Taurtman.jpg
Bobi Baun je 1964. godine, u šestoj utakmici finala NHL lige, u poslednjoj trećini izašao na nosilima. Ipak, ovaj igrač Toronta se vratio na led u produžetku i postigao pobedonosni gol za svoju ekipu na meču protiv Detroita. Nakon meča ustanovljeno je da je Baun igrao sa slomljenom desnom nogom. Ovaj igrač je čak uspeo da odigra i nekoliko minuta u sedmom meču ove serije koju je Toronto dobio rezultatom 4:0, kada je i osvojio Stenli kup.
2-Bobi-Baun.jpg
Veliku zaslugu za osvjajanje prve NBA titule Njujork Niksa 1970. godine imao je sjajni defanzivac Vilis Rid. Ovaj igrač je pretrpeo tešku povredu povredu butnog mišića i bilo je malo verovatno da će izaći na parket za sedmu, odlučujuću, utakmicu. Ipak, Rid je „stisao zube", i odigrao 27 minuta odlučujućeg meča, gde je ključna bila njegova odbrana na Viltu Čembrlenu u pobedi Niksa.
3-Vilis-Rid.jpg
Na Svetskom prvenstvu u fudbalu 1970. godine legendarni Franc Bekenbauer je na polufinalnom meču protiv Italije igrao sa iščašenim ramenom. I pored svog požrtvovanja Kajzer Franca „panceri" su izgubili taj meč, ali je Italija kasnije poražena u finalu od Brazila.
4-Franc-Bekenbauer.jpg
Japanski gimnastičar Šun Fudžimoto uspeo je u na Olimpijskim igrama 1976. godine da završi poslednje tri rotacije sa slomljenom čašicom kolena. Ovaj hrabri gimnastičar je posle doskoka sa karika urlao u agoniji od bolova, ali uspeo je da završi sve rotacije. Na  kraju je ocenjen ocenama iznad 9,5 što je njegovoj reprezentaciji obezbedilo pobedu nad Sovjetskim Savezom i zlatnu olimpijsku medalju u jednom od najuzbudljivijih ekipnih finala u istoriji gimnastike.
5-Saun-Fudzimoto.jpg
Košarkaš Bostona Kevin Mekhejl je 1987. godine tri meseca igrao sa slomljenim stopalom, a zatim nastavio i u 21 utakmici plej ofa. Ovaj igrač je u tom periodu u proseku igrao 39 minuta po meču, a beležio je prosek od  21,1 poena i 9,2 skoka.
6-Kevin-Mekhejl.jpg
Šesta utakmica finala plej ofa 1988. godine između Detroit Pistonsa i Los Anđeles Lejkersa ostala je upamćena po neverovatnoj partiji najboljeg igrača Detroita Ajzee Tomasa koji je izvrnuo i teško povredio skočni zglob u trećoj četvrtini. Saigrači su pomogli Tomasu da napusti parket, da bi se ovaj igrač ubrzo vratio da pomogne svojoj ekipi. Tomas je u poslednjoj četvrtini postigao neverovatnih 25 poena, ukupno 43 na utakmici, ali Detroit je taj meč izgubio sa poenom razlike (103:102). Na Tomasovu žalost, i sedmi meč je pripao Lejkersima koji su tako osvojili novu titulu NBA lige.
7-Ajzea-Tomas.jpg
Majkl Čeng je 1989. godine pobedio Ivana Lendla u polufinalu Rolan Garosa. Čeng je veći deo meča imao strahovite grčeve u nogama, ali na kraju je slavio sa 3:2, po setovima 4-6, 4-6, 6-3, 6-3, 6-3. Nakon poslednjeg poena Čeng je pao na kolena i plakao od sreće ali i bolova. U finalu je Čeng savladao Štefana Edberga i sa 17 godina postao najmlađi osvajač grend slem turnira.
8-Majkl-Ceng.jpg
Teri Bučer je stara „engleska škola" igrača koji ne zna za bol. I pored posekotine na glavi koju je zaradio na meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Švedske, Bučer je tražio da se vrati u igru. Lekari su mu obmotali glavu, a Bučer se vratio na teren. Ovaj igrač je ponovo prokrvario kada je glavom udario loptu koja mu je opet otovorila posekotinu, pa je sav krvav u tim trenucima ličio kao da je bio u kavezu sa lavovima a ne na fudbalskoj utakmici.
9-Teri-Bucer.jpg
Pit Sampras je u četvrtfinalu Ju-Es Opena na meču protiv Koreče dehidrirao, imao je grčeve u stomaku, povraćao je na terenu, umalo se onesvestio od iscrpljenosti, ali je uspeo da savlada protivnika. Kasnije je Sampras osvojio svoj četvrti Ju-Es Open.
10-Pit-Sampras.jpg
Majkl Džordan se 1997. godine, pred peti meč finala NBA lige protiv Jute, u sred noći probudio sa jakim bolovima u stomaku, temperaturom i povraćanjem. Sve je ukazivalo da je „Njegovo leteće veličanstvo" dobilo stomačni virus, i male su šanse bile da izađe na parket u finalnoj seriji u kojoj je rezultat u tom trenutku bio 2:2. Ipak, Džordan se nekako oporavio do početka utakmice, na parketu je proveo 44 od 48 minuta, postigao je 38 poena, od čega 15 u poslednjoj četvrtini i doveo Bulse na prag nove titule koja je osvojena u narednoj utakmici. Nedavno su se pojavile spekulacije da je Džordan namerno otrovan pred taj meč, ali čak ni to nije moglo da zaustavi letećeg Majka.
11-Majkl-Dzordan.jpg
Nastaviće se...

Dan za derbi, večiti derbi!


Ovaj derbi se razlikuje od većine prethodnih. Istina, naboj je isti, uzbuđenje takođe, motiva ne nedostaje ni jednima ni drugima. Ali, ovaj derbi sa sobom, najverovatnije, nosi i šampionsku titulu, što je do pre samo dva meseca bilo nezamislivo. Partizan i Crvena zvezda, 144. put, od 19.30 časova.
Čitava sezona staje u 90 minuta. Devedeset minuta, koji će po svemu sudeći, odlučiti na koju stranu Topčiderskog brda će otići titula.
Sa-Pinto.jpg
Do pre dva - tri meseca, ova situacija u kojoj su se našli „večiti", i težina koju će ovaj derbi nositi sa sobom, bila je teško zamisliva.
Partizanova prednost od 11 bodova istopila se na samo dva, pa je jasno da odavno niti jedan derbi nije imao ovakav značaj kao današnji.
Pritisak se oseća na svakom koraku, a toga je svestan i debitant u „večitom derbiju", Portugalac Sa Pinto.
„Ovo je poseban meč iz nekoliko razloga. Ne samo zbog derbija i pozicije na tabeli, već i zbog ogromnog pritiska koji je prisutan u obe ekipe, u gradu i državi. Vezali smo osam pobeda i sa velikim ambicijama ulazimo u meč. Igramo protiv najvećeg rivala, koji ima dobar i organizovan tim, kao i odlične individualce koji mogu da reše utakmicu. Moramo biti koncentrisani i fokusirani svih 90 minuta. Ali, moramo da uživamo u meču i da shvatimo da je ovo fudbalski meč a ne rat u kojem ćemo izgubiti glave. Iz ovakvih mečeva se ulazi u istoriju i zato igrači moraju da uživaju", rekao je trener Zvezde Sa Pinto.
Sa druge strane, Vuku Rašoviću ovo nije prvi susret sa derbijem, ali jeste prvi kao treneru Partizana.
Rasovic.jpg
„Dobro smo upoznati sa kvalitetima protivnika. Pobedili su osam uzastopnih mečeva, mnogi kažu da su u njima bili nadigrani, ali ja to gledam na drugi način. Poštujemo ih, ali nas to neće sputati. Partizan je previše veliki klub da bi igrao na nerešeno", rekao je Rašović.
Oba tima imaće podršku sa tribina, koje su rapsrodate. Crno-bele raduje i informacija da će zaraćene navijačke grupe Partizana za ovaj derbi „zakopati ratnbe sekire".
Meč se igra od 19.30 časova u Humskoj, a glavni sudija je Milorad Mažić.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger