Headlines News :

Nova pobeda Crvene zvezde

Written By maxtv on понедељак, 15. април 2013. | 22:59


Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan sa 3:1 u drugoj utakmici finala plej-ofa Super lige Srbije. Za razliku od prvog meča, koji su crveno-beli rešili u svoju korist istim rezultatom, odbojkaši branioca titule su odlično počeli meč, a jedini pad u igri usledio je u trećem setu.
Odbojkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan sa 3:1 (25:20, 25:18, 22:25, 25:21) u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa Super lige Srbije.
Odbojka.jpg
Zvezda je tako došla do druge pobede, pošto su u prvom meču u hali Šumice slavili sa 3:1, pa crveno-belima sada nedostaje još jedna pobeda do odbrane titule.
Crveno-beli su u prva dva seta u potpunosti kontrolisalali igru, a Partizan je jedino u drugom delu trećeg seta, posle tehničkog tajm-auta, imao inicijativu u igri, pa je tako uspeo i da privede taj deo igre u svoju korist.
Finale se igra na tri pobede, a sledeći meč igraće se u četvrtak, 18. aprila u sportskom centru Šumice.

Savez uz Mihajlovića


Fudbalski savez Srbije pružio jednoglasnu pordšku selektoru Siniši Mahajloviću do završetka tekućeg ciklusa kvalifikacija. Očekivanja su bila veća, ali postoji zadovoljstvo zbog ispunjavanja dela predstavljenog selektorskog programa, u domenu podmlađivanja tima.
Fudbalski savez Srbije pružio je jednoglasnu podršku selektoru Siniši Mahajloviću do završetka tekućeg ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine. 
Sinisa-MIhajlovic.jpg
Na sednici Odbora za hitna pitanja FSS naglašeno je da postoji zadovoljstvo zbog ispunjavanja dela predstavljenog selektorskog programa, u domenu podmlađivanja tima.
Zaključeno je da su očekivanja na takmičarskom planu tokom ovog projekta A tima bila veća, iako sam plasman u Brazil nikada nije bio postavljen kao imperativ.
FSS očekuje detaljnu stručnu analizu od strane članova Stručnog odbora, kako posle svake odigrane utakmice reprezentacije, tako i na kraju ciklusa kvalifikacija. 
Dogovoreno je i da se napravi analiza razloga prisustva brojnih menadžera za igrače, a pre svega na utakmicama mlađih kategorija, kao i da se napravi lista njihovog zastupništva kod igrača članova nacionalnih timova. 
Stručnom odboru je naloženo da Izvršnom odboru predloži po trojicu kandidata za popunjavanje mesta selektora mlađih kategorija, kao i formiranje liste uslova koje svaki kandidat mora da ispunjva. 
Sinisa-Mihajlovic6.jpg
Insistira se, između ostalog, na posedovanju profi-licence, bogatom iskustvu (pet godina rada u klubovima Superlige ili Prve lige Srbije). 
U domenu pružanja pomoći, FSS će donirati 500.000 dinara za dvogodišnju Ljubicu Adamić, kojoj je neophodna transplatacija srca. 
Takođe, pomoć od 100.000 dinara dobiće nekadašnji fudbaler Srđan Šakotić, koji je doživeo tešku povredu u saobraćajnoj nesreći, a na zahtev dnevnog lista "Politika" FSS se uključuje u akciju povratka spomenika Milutincu, nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje, iznosom od 70.000 dinara.

Novak, nagrada za humanost


Najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću uručena je nagrada od 10.000 evra, u okviru dobrotvornog programa ATP, za humanitarni rad Fondacije Novak Đoković. Nagradu mu je uručio generalni direktor ATP za Evropu Loran Delani.
Novak je najbolji i van terena. Njegova humanost nema granicu. To je prepoznala i svetska organizacija tenisera i uručila mu priznanje. Nagrade se dodeljuju od strane ATP na godišnjem nivou kao podrška igračima i njihovim fondacijama.
Novak-H2.jpg
Fondacija Novak Đoković promoviše važnost ranog razvoja dece i inkluzivno predškolsko obrazovanje koje omogućava mališanima iz ugroženih sredina, posebno u Srbiji, da se igraju, rastu i razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju.
Novak-H3.jpg


Dobrotvorni program ATP će ovom donacijom pomoći Fondaciji u otvaranju i renoviranju vrtića i prostora u kojima deca mogu da se igraju zajedno i da uče kroz pažljivo kreirane programe.

Zvezda smenila Vukoičića


Crvena zvezda je otpustila trenera Vladu Vukoičića i na njegovo mesto dovela Dejana Radonjića, prenose domaći mediji. Rukovodstvo kluba nezadovoljno lošom formom ekipe u proteklom periodu, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Mega Vizure u Kruševcu.
Kako prenose domaći mediji, Crvena zvezda Telekom je smenila Vladu Vukoičića i za novog trenera postavila Dejana Radonjića.
zvezda.jpg
Deset dana pred finalni turnir ABA lige u Laktašima uprava Zvezde se odlučila da drastičnim metodama prodrma ekipu koja već određeni period ne igra na prepoznatljivom nivou.
Uprava kluba sa Malog Kalemegdana posegla je za promenom na klupi nakon loših partija u Superligi Srbije - poraza od Partizana pred svojim navijačima, tesnog trijumfa protiv Radničkog i konačno posle neuspeha u Kruševcu prošlog vikenda protiv Mega Vizure.
Vukoičić je u oktobru preuzeo ekipu nakon očajnog starta sezone i, nakon dva poraza u tri utakmice, ipak uspeo da napravi seriju dobrih rezultata u ABA ligi i Evrokupu. Crvena zvezda je, da podsetimo, uspela da savlada večitog rivala tri puta zaredom.
Nakon sedam sušnih sezona osvojen je i trofej - Kup Radivoja Koraća.
zvezda 2.jpg
Dejan Radonjić
Dejan Radnjić je dugi niz godina uspešno vodio podgoričku Budućnost. Ove sezone sa Podgoričanima je stigao do četvrtfinala Evrokupa. Zbog boljeg međusobnog skora, umesto ekipe iz crnogorske prestonice, na fajnalfor regionale lige otišao je Partizan.
Pre dve godine predvodio je Crnu Goru na Evropskom prvenstvu. Prošlog leta, kada je Svetislav Pešić otišao iz Crvene zvezde, Radonjić je navodno vrlo ozbiljno figurirao kao njegov naslednik.

Nadal: Samo ne o kolenu


Dosta je bilo priče o povredi. Nadal se okrenuo predstojećem turniru u Monte Karlu na kome važi za glavnog favorita. Kako i ne bi, kad ima pobednički niz od 42 mača bez poraza na ovom turniru. Spreman je za nove izazove, i samo o njima razmišlja.
Španski teniser Rafael Nadal spreman je sa novinarima u Monaku da priča o skoro svemu, ali ne i o povredi kolena. Nadal želi da deveti uzastopni put osvoji Monte Karlo. On je propustio sedam meseci zbog povrede levog kolena, ali se vratio na teren na impresivan način, pošto je došao do finala četiri turnira, od kojih je osvojio tri. Sezonu je počeo sa učinkom 17:1, što mu najbolji skor u karijeri na startu godine.
NAdal-MC1.jpg
"Mnogo smo pričali o kolenu prošle godine, a mislim da nije dobro da toliko pričamo o tome više. Ovde sam, takmičim se i voleo bih da se koncentrišem na tenis. Svakodnevni razgovori o kolenu ne doprinose tome. To da li je koleno spremno 50, 90, 80 ili 100 odsto ni malo ne menja situaciju", rekao je Nadal.
Nadal-MC2.jpg
Nadal želi da produži pobednički niz od 42 meča u Monte Karlu, ali i da poveća broj masters titula na 23. Španac je u razgovoru sa novinarima pred meč drugog kola u sredu želeo da što manje razgovara o povredi zbog koje je propustio Olimpijske igre u Londonu i dva grend slem turnira.
Takmičenju se vratio tek u februaru. Pošto je poražen u finalu turnira Vina del Mar u Čileu, Nadal je osvojio turnire na šljaci u Sao Paolu i Akapulku, a onda je na tvrdoj podlozi u Indijan Velsu pobedio Huana Martina Del Potra i osvojio svoju 22. titulu u mastersu.
Nadal-MC3.jpg
"Sanjao sam takve uspehe, ali oni su bili veliko iznenađenje, naročito u mojoj situaciji. Mnogo dobrih osećaja i fantastičnih emocija je bilo u Latinskoj Americi, a onda i u Indijan Velsu. Ali, to je prošlost, sada sam u Monte Karlu", rekao je Nadal.

Radnički odbio Jagodince


Zajednica Super lige zvanično je obavestila fudbalski klub Jagodinu da Radnički iz Niša ne prihvata odlaganje meča za jedan dan, rekao je generalni sekretar FK Jagodina Slavko Gajin. Nišlije demantuju da nisu želeli dogovor.
Jagodina treba u sedam dana da odigra tri utakmice, kada je čeka važna utakmica protiv Javora u Kupu, pa je uputila zahtev Zajednici Super lige da se susret sa narednim protivnikom u prvenstvu Radničkim iz Niša pomeri za jedan dan, da se umesto u subotu 20. aprila, odigra u nedelju.
Slavko-Gajin.jpg
"Interesantna i čudna odluka rukovodstva Radničkog sa kojima imamo veoma dobre odnose. Oni su kao domaćini u prvom kolu igrali na našem stadionu, bez bilo kakve nadoknade. Očekivali smo da će uslišiti naš zahtev jer klubovi Super lige u ovakvim situacijama su do sada izlazili jedni drugima u susret. Izgleda, ipak, da neko mora da napravi presedan", rekao je Gajin 
Utakmica 24. kola Super lige između Jagodine i Radničkog iz Niša igraće se u subotu u 16.00, a revanš susret polufinala Kupa Srbije protiv Javora iz Ivanjice u sredu u 20.00.

Nišlije demantuju Gajina
Fudbalski klub Radnički iz Niša demantovao je danas tvrdnje potpredsednika Jagodine Slavka Gajina da ekipa sa Čaira nije bila spremna da za jedan dan odloži prvenstvenu utakmicu zbog obaveza tog kluba u polufinalu nacionalnog kupa.
Radnicki.jpg
"Rukovodstvo Radničkog iznenađeno je izjavom generalnog sekretara Jagodine znajući da su do sada klubovi imali odličnu saradnju i dobre odnose. Naime, dopis sa molbom za odlaganje utakmice u niški klub je stigao u petak, 12. aprila i dogovor je bio da se predsednik Jagodine Goran Milanović čuje sa rukovodstvom Radničkog zbog određivanja termina odigravanja utakmice. To se, međutim, nije dogodilo, a uprava Radničkog je bila spremna za kompromis", navodi se u saopštenju Nišlija.
Radnički je demantovao i da su Nišlije u jesenjem delu sezone igrale kao domaćini u Jagodini bez nadoknade, dok se renovirao stadion Čair.
"Radnički ne želi da naruši prijateljske odnose sa Jagodinom i zato čudi izjava gospodina Gajina jer nema razloga da se šteti dobroj saradnji ova dva kluba", dodaje se u saopštenje.

Nema zavere protiv Vebera


Direktor ekipe u Formuli jedan Red Bula Kristijan Horner odbacio je danas navode da su se članovi te ekipe zaverili protiv svog vozača Marka Vebera. Veber je u subotu, u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine, imao problema sa gorivom u vozilu, zbog čega je trku počeo iz boksa, a tokom jučerašnje trke otpao je točak sa njegovog vozila, zbog čega je morao da odustane.
Upitan o spekulacijama da ekipa pokušava da ometa Vebera u šampionatu, Horner je rekao "da su to najobičnije gluposti".
Mark-Veber-1.jpg
"Zaboravite na zaveru. Svi se trude da naša dva vozila u svakoj trci imaju najbolji plasman", rekao je Horner, preneli su britanski mediji.
Veberovi problemi pojavili su se u prvoj trci nakon incidenta oko naređenja iz boksa na trci u Maleziji.
Aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel ignorisao je naređenje iz boksa i pretekao Vebera u završnici trke u Maleziji i nakon toga pobedio. Veber se naljutio na čelnike ekipe jer zbog toga nisu kaznili Fetela.
Fetel, koji se smatra prvim vozačem Red Bula, se izvinio zbog neposlušnosti, ali je kasnije izjavio da bi "verovatno" to ponovo učinio.
Mark-Veber.jpg
"Svi koji misle da postoji zavera protiv jednog ili drugog vozača, ne znaju šta gledaju", rekao je Horner.
Veber je posle trke izbegao da odgovori šta se dogodilo i zbog čega su se dogodili kvarovi, a Horner je rekao: "Mark tačno zna šta se dogodilo. Zna. I to je to, nema zavere".

Španija ostala bez selektora


Selektor rukometne reprezentacije Španije Valero Rivera podneo je ostavku posle četiri godine provedene na toj funkciji, tokom koje je doveo tim do titule svetskog prvaka.
Rivera je u saopštenju rekao da je dobio poziv druge reprezentacije, ali nije rekao koje.
Valero-Rivera-1.jpg
Mediji već duže vreme nagađaju oko Riverinog posla, a tokom mečeva sa Makedonijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014. godine, pojavila se informacija da će preuzeti reprezentaciju Katara, domaćina Svetskog prvenstva 2015. godine.
"Zahvalan sam i ponosan što sam vodio reprezentaciju. Podizanje trofeja svetskog prvaka (27. januara) je jedna od najlepših i najvažnijih stvari koje su mi se desile u karijeri", naveo je Rivera.
Valero-Rivera-2.jpg
Ovaj 60-godišnji trener se zahvalio čelnicima španskog saveza, svom stručnom štabu i igračima, za koje je rekao da su "dostojni da se nazivaju Špancima".

Inter bez Nagatoma i Gargana


Fudbaleri Intera Juto Nagatomo i Valter Gargano pauziraće zbog povreda do kraja sezone, potvrdio je milanski klub. Obojica igrača povredila su se u nedelju na prvenstvenoj utakmici sa Kaljarijem u Trstu, koju je Inter izgubio sa 2:0.
Japanski defanzivac je pokidao meniskus levog kolena, a urugvajski vezni igrač povredio je levi butni mišić.
Gargano-1.jpg
Ekipa Intera trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli Serije A sa devet bodova manje od trećeplasiranog Milana.
Neroazuri u poslednje vreme igraju veoma loše, pošto je u poslednjih pet prvenstvenih utakmica zabeležio čak četiri poraza.

Vermezović ipak zadovoljan


Trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je od prethodne četiri prvenstvene utakmice očekivao više, ali da je ipak zadovoljan razultatima. Partizan može bez bilo koga, osim Saše Ilića.
"Završili smo seriju od četiri nezgodne utakmice i moram biti zadovoljan. Sada nas čeka drugi raspored, imamo četiri utakmice kod kuće, tri na strani, igraćemo protiv ekipa koje se bore za opstanak, ali nas čeka i derbi", rekao je Vermezović novinarima.
Vladimir-Vermezovic.jpg
Partizan je u prethodne četiri utakmice osvojio šest bodova, što je iskoristila Crvena zveZda i zasostatak od 11 bodova smanjila na četiri.
"Očekivali smo više od tih utakmica, ali i četiri boda je značajna prednost. Potrebne su nam teške utakmikce, gde igrači moraju da pruže 100 odsto. Bez takvih mečeva ne možemo da napravimo iskorak u Evropi", rekao je Vermezović.
Trener šampiona Srbije dodao je da je jučerašnja pobeda protiv Javora od 1:0 u Ivanjici značajna, jer je njegova ekipa izašla iz rezultatske krize.
Partizan-Javor-.jpg
"U Ivanjici je uvek teško, a igrači su bili pod velikim pritiskom zbog prethodnih rezultata. Neki od igrača su prvi put bili u takvoj situaciji", rekao je Vermezović.
On je naglasio da će se Lazar Marković sutra vratiti iz Engleske, gde je mesec dana bio na terapijama.
"Niko ne zna u kakvom stanju će se Lazar vratiti. Voleo bih da do kraja prvenstva odigra još neku utakmicu. Partizan ima mnogo kvalitetnih igrača i ekipa može bez svakog od njih, osim bez kapitena Saše Ilića", rekao je Vermezović.
Marković je bio na terapijama zbog povrede mišića trbušnog zida.
Vermezović je istakao da je iznenađen pisanjem medija da Partizan "trenira" Zvezdine protivnike u prvenstvu.
Vladimir-Vermezovic-1.jpg
"Bio sam iznenađen kada sam to pročitao. Nemamo mi para za razbacivanje", rekao je Vermezović.
Partizan naredni meč igra sledećeg vikenda protiv Rada.

Viktor nije uspeo


Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Monte Karlu, pošto je izgubio od Finca Jarka Nieminena sa 0:2 (1:6, 2:6). Meč je trajao jedan sat i tri minuta.
Tricki je trenutno 45 na ATP listi, a poražen je od 49. igrača sveta.
Viktor-Troicki-2.jpg
U prvom setu Troicki je uspeo da osvoji samo jedan gem. U drugom setu Finac je poveo sa 4:0 a onda je srpski teniser uspeo da osvoji drugi i treći gem, ali to nije uticalo na konačan ishod meča.
Na prvom turniru koji se u sezoni igra na šljaci nagradni fond je 2.646.495 evra.

Rakočević: Moramo da se stabilizujemo


Jedan od najboljih igrača Evrope u podslednjih deset godina i kapiten Crvene Zvezde, Igor Rakočević, rekao je nakon iznenađujućeg poraza od Mega Vizure da ekipa mora da se stabilizuje što pre i da podigne formu pred fajnal-for ABA lige u Laktašima.
Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je danas da je ekipa sama kriva za poraz od Mega Vizure u Kruševcu (83:76) i da mora pod hitno da se stabilizuje uoči važnih mečeva koji joj predstoje.
Rakocevic.jpg
"Evidentno je da smo dosta slabo ušli u utakmicu i da smo igrali sporo. Dozvolili smo talentovanim igračima Mega Vizure da se razigraju i naprave osetnu prednost. To im je omogućilo da dođu do dodatnog samopouzdanja, a onda je bilo znatno teže igrati. U drugom poluvremenu smo uspeli da povežemo redove, ali nismo imali snage za potpun preokret. Sada moramo da se skupimo, jer nam predstoji mnogo važan period, da pažljivo analiziramo razloge poraza i izvučemo pouke", izjavio je Rakočević za zvanični sajt kluba.

Crveno-beli posle pet utakmica u Superligi Srbije imaju skor 3-2, a u narednom kolu gostuju poslednjeplasiranom Metalcu iz Valjeva.

Potom sledi pauza uoči finalnog turnira Jadranske lige u Laktašima, gde će Zvezda 25. aprila igrati u polufinalu sa Radničkim iz Kragujevca.

Bojana i Vesna pokvarile plasman


Srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su 17. odnosno 18. mesto na danas objavljenoj VTA listi.Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc pokvarile a Jovana Jakšić za jedno mesto popravila plasman.
Ivanoviceva zauzima 17. mesto sa 2.495 bodova, dok Jankovićeva na 18. mestu sa 2.305 bodova. Bojana Jovanovski je za četiri pozicije pokvarila plasman i sada sa 1.239 bodova zauzima 44. mesto.
Bojana-Jovanovski.jpg
Plasman je pokvarila i Vesna Dolonc, za dve pozicije, pa je sada 99. teniserka sveta sa 694 bodova. Aleksandra Krunić zadržala se na 155. mestu, dok je Jovana Jakšić za jedno mesto popravila plasman i sada je 290. na listi.
Vesna-Dolonc-2.jpg
Među prvih 10 teniserki sveta na VTA listi nije bilo promena:
1. Serena Vilijams (SAD) 11.115
2. Marija Šarapova (Rusija) 10.240
3. Viktorija Azarenka (Belorusija) 9.325
4. Agnješka Radvanska (Poljska) 6.845
5. Li Na (Kina) 5.880
6. Andželika Kerber (Nemačka) 5.395
7. Sara Erani (Italija) 5.350
8. Petra Kvitova (Češka) 5.225
9. Samanta Stosur (Australija) 3.790
10. Karolina Voznijacki (Danska) 3.760
=====================================================
17. Ana Ivanović (Srbija) 2.495
18. Jelena Janković (Srbija) 2.305

Đoković i Tipsarević zadržali pozicije


Srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević zadržali su prvo, odnosno 10. mesto na novoobjavljenoj ATP listi, dok je Viktor Troicki za jednu poziciju pokvario plasman i zauzima 45. mesto.
Đoković je prvi sa 12.500 bodova, dok Tipsarević zauzima 10. mesto sa 3.000 bodova. Troicki je 45. teniser sveta sa 905 bodova, a plasman za po dve pozicije pokvarili su i Dušan Lajović i Boris Pašanski, pa sada zauzimaju 154. i 174. mesto na listi.
Janko-Tipsarevic-33.jpg
Ivan Bjelica napredovao je za osam pozicija i sada je 324. teniser sveta sa 129 bodova, dok Ilija Bozoljac sa pet bodova manje zauzima 332. mesto.
Među prvih 10 tenisera sveta na ATP listi ove nedelje nije bilo pormena.
1. Novak Đoković (Srbija) 12.500
2. Endi Marej (Velika Britanija) 8.750
3. Rodžer Federer (Švajcarska) 8.670
4. David Ferer (Španija) 6.970
5. Rafael Nadal (Španija) 6.385
6. Tomaš Berdih (Češka) 5.015
7. Huan Martin Del Potro (Argentina) 4.750
8. Žo Vilfred Conga (Francuska) 3.695
9. Rišar Gaske (Francuska) 3.230
10. Janko Tipsarević (Srbija) 3.000
===================================================
45. Viktor Troicki (Srbija) 905

Dobar start Hokejaša


Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu pobedom je startovala na Svetskom prvenstvu druge divizije u A grupi pošto je u Zagrebu savladala selekciju Španije sa 4:3. (1:1, 1:1, 2:1).
Golove za Srbiju postigli su Marko Sretović, Marko Brukušanin, Nemanja Janković i Aleksa Despotović, dok su strelci za Španiju bili Oriol Boronat (dva) i Havijer Garsija Arijas.
Hokejasi-Srbije-2.jpg
Naredni meč na šampionatu najbolji srpski hokejaši igraju danas od 16,30 h protiv Belgije.

Lejkersi vladaju i bez Kobija


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Lejkersi su jutros u Los Anđelesu savladali San Antonio Spars sa 91:86 i, praktično, kročili jednom nogom u plej of. Majami pobedio Čikago sa 105:93 i postavio klupski rekord po broju pobeda na domaćem terenu u NBA ligi.
Da bi i teoretski ušli u doigravanje za titulu prvaka, Lejkersi sada imaju dve mogućnosti. Jedna je da u poslednjoj utakmici ligaškog dela šampionata savladaju Hjuston na svom terenu, a druga, da njihov jedini konkurent u borbi za 8. mesto u Zapadnoj konferenciji, Juta džez, izgubi bar jednu od preostale dve utakmice - protiv Minesote ili Memfisa.
NBA-Lejkersi.jpg
Jutrošnji duel protiv San Antonija za "jezeraše" je bio važan, pre svega, da bi se videlo kako će tim funkcionisate posle teške povrede Kobija Brajanta. Test je bio po meri, imajući u vidu da se San Antonio bori za titulu prvaka Konferencije i da je u dosadašnjem delu prvenstva ostvario 58 pobeda, uz samo 21 poraz.
Povreda Brajanta otvorila je prostor "rezervisti" Stivu Blejku čiji je učinak iznosio tek 6,5 koševa po utakmici. U poređenju sa 27,3 Brajantovih, činilo se da će biti "nemoguća misija" adekvatno ga zameniti.
Blejk je, međutim, odigrao iznad očekivanja i sa 23 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte učinio sve da se Brajantovo odsustvo apsolutno ne primeti.
Bolji učinak od Blejka u pobedničkom timu imao je samo Dvajt Hauard koji je, uz 26 koševa, imao čak 17 skokova, a usput je i tri puta blokirao šut protivnika. Veliki doprinos pobedi, ali samo za učinak pod obručima, dao je i Španac Pau Gasol koji je uhvatio 16 lopti. Gasol je, međutim, imao neverovatno slabo šutersko veče pogodivši tek tri puta iz 17 pokušaja.
NBA-Lejkersi-1.jpg
U poraženom San Anoniju najbolji utisak ostavio je Tim Dankan sa 23 poena i deset skokova.
Košarkaši Majamija pobedili su u Čikago sa 105:93 i postavili klupski rekord po broju pobeda na domaćem terenu u NBA ligi.
Majami su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 24 i Dvejn Vejd sa 22 poena, dok su po 15 ubacili Mario Čalmers i Kris Andersen.
Majami je tako sa 36 pobeda i četiri poraza postavio novi klupski rekord po broju pobeda na domaćem terenu, a prethodni je ekipa postavila u sezoni 2004/2005, kada je imala skor 35-6.
Ekipa Majamija je trijumfom protiv Bulsa obezbedila prednost domaćeg terena u plej-ofu.
NBA-Toronto.jpg
 
Čikago u prvih 16 minuta drugog poluvremena nije uspeo da ubaci nijedan šut za dva poena, oslanjajući se uglavnom na "trojke".
Karlos Buzer postigao je 16 poena i imao 20 skokova za Bulse, koji su prošlog meseca prekinuli niz od 27 pobeda Majamija.
Čikago, za koji nije igrao srpski košarkaš Vladimir Radmanović, je ovim porazom ostao na šestom mestu Istočne konferencije.
Košarkaši Denvera pobedili su Portland sa 118:109 i postavili klupski rekord od 55 pobeda u sezoni.
Andre Iguadala je sa 28 poena bio najefikasniji u ekipi Denvera, koja je ostvarila 22. uzastopnu pobedu na svom terenu, ali i stekla prednost nad Los Anđeles Klipersima i Memfisom za osvajanje trećeg mesta u Zapadnoj konferenciji. Evan Furnije dodao je 24 poena.
U timu Portlanda "ruki" Demjan Lilard postigao je 30 poena.
NBA-Indijana.jpg
 
Košarkaši Njujorka pobedili su Indijanu sa 90:80 i osigurali drugo mesto Istočne konferencije u plej-ofu. Do 15. pobede u poslednjih 16 utakmica, Nikse je predvodio Karmelo Entoni sa 25 poena, Kris Koplend dodao je 20, a Džej Ar Smit 15 poena.
Lens Stivenson postigao je 22 poena u ekipi Indijane.
Dalas je pobedio Nju Orleans sa 107:89, a Dirk Novicki je sa 19 poena postao 17. igrač u NBA ligi koji je u karijeri postigao više od 25.000 poena.
Toronto je pobedio Nju Džersi sa 93:87 i zabeležio treći uzastopni trijumf, Hjuston je bio bolji od Sakramenta sa 121:100, a Filadelfija od Klivlenda sa 91:77.
Rezultati:
Majami - Čikago 105:93
Toronto - Bruklin 93:87
Njujork - Indijana 90:80
Filadelfija - Klivlend 91:77
Denver - Portland 118:109
Nju Orleans - Dalas 89:107
Hjuston - Sakramento 121:100 i
L.A. Lejkers - San Antonio 91:86

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger