Headlines News :

Milan prizemljio Barsu, remi u Istanbulu (VIDEO)

Written By maxtv on среда, 20. фебруар 2013. | 23:02

Pala je i moćna Barsa, i to na San Siru od ekipe Milana. U prvom meču Lige šampiona Milan je golovima Boatenga i Mundarija savladao Katalonce sa 2:0. Igrači Barselone ceo meč nisu napravili nijednu izgledniju priliku. U uzbudljivom meču u Istanbulu Galatasaraj i Šalke odigrali nerešeno 1:1.
Na San Siru, svi navijači, uključujući Novaka Đokovića, ove noći prisustvovali su, ako ne čudu, onda velikom iznenađenju. Milan je uspeo da savlada Barselonu sa 2:0, golovima Boatenga i Muntarija, što je veliki podvig, ali ne i čudo. Ali činjenica da Barselona, sa sve Mesijem, Ćavijem, Inijestom, Fabregasom i drugovima nije napravila nijednu izgledniju priliku deluje neverovatno.

Milan, koji ove sezone obara negativne rekorde u domaćem prvenstvu, i kome su navijači još na početku sezone okrenuli leđa, tako je uspeo da obori moćne Katalonce na kolena i da na revanš osmine finala ode sa odličnom prednošću koja mu daje velike šanse za plasman u četvrtfinale.
Od starta meča bilo je jasno da ovo neće biti laka utakmica za Katalonce. Barselona je od starta meča preuzela posed lopte i kontrolisala igru, ali kad god su igrači Milana osvojili lotpu, bili su konkretniji, i jurišali su ka golu protivnika.
Milan Barsa.jpg
Odbrana Milana je sve napade Barse neutralisala daleko ispred svog gola, tako da ceo meč mreža italijanske ekipe nije bila u opasnosti.
Očajnu igru Barselona Milan je uspeo da kazni u 51. minutu. Posle slobodnog udarca Milana lopta je udarila jednog od igrača Milana u ruku, odbila se do Boatenga, koji je preciznim udarcem sa distance doveo Milan u vođstvo.
Gol Milana nije doveo do premene snaga na terenu. Barsa je i dalje imala loptu u posedu, ali jalovu inicijativu, Milan je pokušavao iz kontranapada. Takva situacija je trajala do 81. minuta kada je Muntaei sjajnim volejom uhvatio nabačenu loptu, i po drugi put na meču savladao Valdeza.
Mesi Montolivo.jpg
Igrači Barselone bili su u nokautu i nisu uspeli da se dignu do kraja preostalog vremena. Na kraju ni oni sami ne znaju šta ih je ove noći snašlo na San Siru. Barselona nije uspela da napravi nijednu šansu, Milan je iskoristio jedine dve koje je imao, i na revanš na Kamp Nou odlazi sa rezultatom koji im daje realne šanse da eliminišu velikog protivnika i plasiraju se u četvrtfinale.
U Istanbulu odigran je takođe zanimljiv meč osmine finala Lige šampiona između Galatasaraja i Šalkea koji je završen remijem 1:1. Oba gola pala su u prvom poluvremenu.

U paklu Turk telekom Arene gol je viđen već u 12. minutu kada je Burak Jilmaz odličnim udarcem sa desetak metara zakucao loptu u mrežu Šalkea. U tim trenucima tresle su se tribine stadiona od slavlja navijača.
Ipak, turski tim nije na odmor otišao sa prednošću. U poslednjim trenucima prvog poluvremena navijači na stadionu su imali „hladan tuš" kada je Džons izjednačio rezultat na 1:1.
Burak Jilmaz.jpg
Iako je u drugom poluvremenu bilo prilika, rezultat se nije menjao, tako da će na revanšu u Gelzenkirhenu Šalke imati prednost zbog gola u gostima.


Srna "zvezdaš"


Posle prijateljskog meča Zvezde i Šahtjora kapiten Ukrajinaca Darijo Srna poželeo je Zvezdi mnogo sreće u borbi sa Partizanom za titulu šampiona Srbije.
Kapiten fudbalera Šahtjora, reprezentativac Hrvatske Darijo Srna rekao je posle današnjeg remija bez golova u prijateljskoj utakmici sa Crvenom zvezdom da tom klubu želi mnogo sreće u borbi sa Partizanom za titulu šampiona Srbije.
CZ1-Sahtjor1.jpg
Srna: Želim Zvezdi puno sreće u borbi sa Partizanom
"Sigurno Zvezda nije kvalitetnija od nas, ali je dosta kvalitetna i organizovana ekipa. Oni odlaze sa priprema sa dobrim raspoloženjem. Partizan im beži šest bodova i biće neizvesno do kraja, a ja im želim puno sreće", rekao je Srna za Sportnetvork u Antaliji.
Reprezentativac Ukrajine rođen u Srbiji, Marko Dević kazao je da Zvezda ima perspektivnu ekipu koja je spremna za nastavak Super lige. 
"Zvezda ima mladu i perspektivnu ekipu. Imali su sreće da odigraju nerešeno, ali treba i to zaslužiti. Dosta su se borili i vidim da su spremni za prvo kolo. Imaju sjajnog trenera i uz dobar rad mogu daleko da doguraju", kazao je Dević.
Crvena zvezda takmičenje u Super ligi nastaviće 27. februara kada će u 16. kolu dočekati Javor iz Ivanjice.

Grojter Firt otpustio trenera


Grojter Firt otpustio trenera Mikea Beskensa koga će na klupi privremeno zameniti Ludvig Prajs i Ruven Šreder. Klub je na 22 utakmice postigao samo dve pobede, uz šest remija i 14 poraza.
Nemački fudbalski bundesligaš Grojter Firt otpustio je danas trenera Majka Buskensa zbog neispunjenih očekivanja ove sezone.
Buskens2.jpg
Klub je na 22 utakmice postigao samo dve pobede, pa uz šest remija i 14 poraza zauzima poslednje mesto na tabeli i preti mu povratak u niži rang.
Buskens je na klupi Grojter Firta bio od 2009. godine i pod njegovim vođstvom taj mali klub je prošle sezone ostvario istorijski uspeh i prvi put se probio u elitnu konkurenciju.
Tim čije boje brani srpski napadač Nikola Đurđić ipak nije izgubio sve šanse da izbegne ispadanje. Zaostaje samo četiri boda za Hofenhajmom, na mestu koje vodi u doigravanje za opstanak.
"Bila je ovo teška odluka, jer znamo koliko je Buskens zadužio klub. Mi još imamo šanse da ostanemo u Bundes ligi i to je razlog što smo smenjivanjem trenera želeli da ekipi damo novi podstrek", izjavio je predsednik kluba Helmut Hak.
Do izbora novog šefa stručnog štaba tim Grojter Firta privremeno će voditi Ludvig Prajs i sportski direktor Ruven Šreder.

Partizan ne da prvo mesto


Partizan savladao u Kostolcu domaći Rudara 23:20 i zadržao prvo mesto na tabeli ispred Vojvodine. Crno-beli u subotu, 23. februara, gostuju u Španiji Ademar Leonu.
Rukometaši Partizana savladali su večeras u Kostolcu ekipu domaćeg Rudara sa 23:20 (11:10), u utakmici 15. kola Superlige Srbije.
Crno-beli su ostvarili 13. pobedu ove sezone, pa su zadržali vođstvo na tabeli ispred novosadske Vojvodine.
RK-Partizan4.jpg
Nakon izjednačene igre u prvom poluvremenu, gostujući rukometaši su u drugih 30 minuta pojačali napad i, na kraju, slavili stigavši na +3. Partizan ne samo da je zadržao prvo mesti na tabeli, već je je dalje jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku sezone.
Najefikasniji igrač Partizana bio je Uroš Mitrović koji je bio precizan sedam puta.
Važno je da smo pobedili, jer nam je ovo prva utakmica posle teškog poraza od Hamburga i bilo je bitno da se ekipa podigne posle takvog neuspeha, kazao je Mitrović.
Prvih 20 minuta Rudar je igrao ofanzivno, vodio 10:6.
Posle toga smo se osvestili i držali rezultat u našim rukama. Okrećemo se prvenstvenim utakmicama i do kraja moramo da odigramo u pobedničkom ritmu. Sve je na nama, zaključio je srednji bek Partizana.
Srpski prvak u subotu, 23. februara, gostuje u Španiji Ademar Leonu, ekipi koju je jedinu savladao ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona.

Pola veka ser Čarlsa (VIDEO)


Verovatno najbolji košarkaš koji nije osvojio šampionski prsten, Čarls Barkli, danas je napunio 50 godina. „Brbljivi ćelavac" je, i pored činjenice da nikada nije bio šampion, u NBA ligi ostavio dubok trag. Barkli je igrač koji je obarao mnoge rekorde, uključujući i one vezane za tehničke greške, tuče, kao i kazne zbog kritika sudija. Do poslednjeg dana profesionalne karijere Barkli je ostao isti - košarkaš sa stavom, ali bez prstena. Srećan rođendan ser Čarls.
Kada je 1984. godine održan draft, malo ko je slutio da će to biti „najrodnija berba" u NBA ligi. Sa prvog pika biran je Hakim Olejdžuon, treći je bio Džordan, a peti pik Čarls Barkli.

Ova tri igrača obeležili su „zlatnu eru" NBA lige, prva dvojica sa šampionskim prstenovima, a Barkli sa beskompromisnim načinom igre, ali bez prstena na kraju karijere.
Barkli je tri nastupao za koledž Oborn i u proseku je postizao 15 poena, imao je 9,6 skokova, 1,6 asistencija i 1,7 blokada po meču. Zanimljivo je da je Oborn, u čast Barklija, 2001. godine povukao dres sa brojem 34 iz upotrebe.
Momak koji je rođen u Alabami, gde ljudima tamnije puti nije bilo lako da odrastaju, stekao je čvrst i ratoboran karakter prekaljen mnogim tučama. Od samog početka karijere Barkli je stavio do znanja da sa njim nema šale, makar na parketu. Veoma lako je potezao pesnice na suparničke igrače, dok je u igri bio beskompromisan.
Barkli Oborn.jpg
Barkli na koledžu Oborn
Barkli je 1984. godine draftovan od strane Filadelfije, a sa timom 1985 godine igrao finale a 1986. godine polufinale istoka. U svojoj trećoj NBA sezoni Barkli je imao sjajnu statistiku, ali je Filadelfija igrala očajno i nije uspela da se plasira u plej-of.
U Filadelfiji se Barkli potpuno ostvario kao igrač, posebno je dominirao u skoku i za vrlo kratko vreme je postao prvi skakač ekipe, sa prosekom od više od deset uhvaćenih lopti po meču. Ovaj igrač je 1988. godine, po trejdovanju Mozesa Melouna Barkli postao prvi igrač Filadelfije sa prosekom od 28,3 poena i 12 skokova po meču. Do poslednje sezone u Filadelfiji Barkli je već bio jedan od najpopularnijih igrača u ligi.
Barkli Bird.jpg
I pored sjajnih igara snove o šampionskoj tituli Barkli je, umesto u Filadelfiji, pokušao da ispuni u Finiks Sansima. U redove te ekipe Barkli je došao u sezoni 1992/93. U toj sezoni Barkli je postizao u proseku 25,6 poena po meču, 12,2 skoka i 5,1 asistenciju, i doveo je ekipu Finiksa do prvog mesta u regularnom delu sezone sa skorom od 62 pobede i 20 poraza. Zbog sjajnih igara Barkli je nagrađen titulom najboljeg igrača lige.
I pored izazova upućenom Džordanu, da je sudbina da Sansi osvoje titulu, te sezone, u finalu NBA lige, Čikago Bulsi su trijumfovali sa 4:2 u seriji. Nikad Barkli nije bio bliže tituli nego tada. Sa Finiksom je u sezoni 1993/94, igrao i jedno finale zapada, ali je u neverovatnoj seriji, u kojoj su Sansi imali vođstvo od 2:0 i 3:1 u seriji, na kraju izgubili sa 4:3. U narednoj sezoni Barkli je pogošrao povredu leđa, i dalje je imao impresivnu statistiku, ali sve više je bio odsutan sa mečeva zbog povreda.
Barkli i navijaci.jpg
Poslednju šansu za osvajanje prstena Barkli je imao u redovima Hjuston Rokitsa. U sezpni 1996/97, Barkli je u Rokitsima bio drugi strelac, iza Hakima Olejdžuona. I te sezone Barkli je muku mučio sa povredama, odigrao je samo 53 meča.
Na kraju je Hjuston došao do finala zapada, ali tu su zaustavljeni od strane Jute. U naredne dve sezone sve češće povrede ozbiljno su ugrozile karijeru sjajog igrača. Kraj je došao u sezoni 1999/00, kada se teško povredio na meču protiv Filadelfije.
Ipak, Barkli nije hteo da dozvoli da karijeru završi povredom. Vratio se na parket da odigra još jedan meč, protiv ekipe Vakkuvera, gde je postigao oproštajne koševe, i gde je sa parketa ispraćen ovacijama. Jedna velika karijera, koja nije krunisana šampionskim prstenom se tada završila.
I dan danas Barkli je ostao jedan od najkontroverznijih košarkaša NBA lige svih vremena. Veliki broj tehničkih grešaka i tuča sa protivničkim igračima ostale su njegov zaštitni znak.
Barkli Finiks.jpg
Osim što se pesničio na terenu, nije se libio da se potuče i van njega. Tako je uhapšen posle meča sa Milvokijem kada je u tuči razbio jednom čoveku nos, dok je posle druge tuče bacio čoveka kroz staklo.
Ostao je upamćen i incident sa pljuvanjem kada je 1991. godine, još dok je nosio dres Filadelfije, ovaj igrač došao u konflikt sa navijačem Nju Džersija koji ga je vređao na rasnoj osnovi.
Barkli sudija.jpg
Barkli se zaleteo ka tribinama, pljunuo čoveka, ali je njegov „hitac" pogodio devojku koja je sedela u redu ispred. Reakcija lige bila je oštra, Barkli je kažnjen sa 10.000 dolara i suspenzijom. Na kraju karijere Barkli je priznao da je to jedina stvar za kojom žali, iako je sa devojkom, koju je greškom pljunuo, i njenim roditeljima kasnije postao prijatelj.
Na kraju će ostati upamćeno da je Čarls Barkli u 16-godišnjoj karijeri igrao za tri NBA ekipe, da je 11 puta izabran u „ol star" tim, pet puta je bio u prvoj postavi NBA lige, i isto toliko u drugom timu, jednom je proglašen za najboljeg igrača prvenstva, postigao je 23,757 (22,1 po meču), 12,546 skokova, (11.7 po meču), 4,215 asistencija (3.9 po meču).
Barkli Nikolson.jpg
Danas na televiziji TNT Barkli i Šekil O'Nil vode emisiju Inside the NBA, jednu od najpopularnijih sportskih emisija u Americi.
Barkli emisija.jpg

KSS speman da pomogne



KSS spreman da organizuje bilo koji sastanak koji bi doprineo smanjenju tenzija među klubovima. Čović je u jučerašnjem otvorenom pismu izrazio želju da predsednik KSS inicira sastanak s predstavnicima Partizana.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je da je spreman da organizuje sastanak koji bi doprineo smanjenju tenzija između Partizana i Crvene zvezde, ali da mora da postoji iskrena spremnost oba kluba za razgovor.
Djilas2.jpg
Đilas: KSS je uvek spreman da organizuje sastanak
"KSS je uvek spreman da organizuje bilo koji sastanak koji bi doprineo smanjenju tenzija među klubovima...Da bi do sastanka došlo, potrebno je da postoji iskrena spremnost oba kluba za razgovor. Učiniću sve što je u mojoj moći da se dijalog dva kluba iz medija premesti na košarkaški teren, jer je svima jasno da teške reči...neće doprineti razvoju srpske košarke", napisao je Đilas u svom saopštenju.
Trener Partizana Duško Vujošević i predsednik Zvezde Nebojša Čović imali su još pre početka sezone raspravu preko medija. Tenzije su dostigle vrhunac u finalu Kupa Radivoja Koraća, kada je meč prekinut zbog divljanja huligana. Prepirka se nastavila i posle utakmice.
Covic-Vujosevic1.jpg
Čović je u utorak objavio otvoreno pismo Đilasu u kome traži da organizuje sastanak dva kluba da bi se smanjile tenzije pred početak Superlige.
"Napominjem da KSS nema ingerencije nad domaćom ligom, ali da smo spremni da ih preuzmemo kako bismo obezbedili regularnost takmičenja i učinili sve da se scene iz Kragujevca ne ponove. U skladu sa takvom namerom organizovaćemo sastanak sa predstavnicima Udruženja klubova Kosarkaške lige Srbije tokom naredne nedelje. Očekujemo da na tom sastanku budu prisutni predstavnici svih zainteresovanih klubova", naveo je Đilas.

Zvezda odolela Šahtjoru


U poslednjem pripremnom meču u Antaliji Zvezda i Šahtjor odigrali bez golova 0:0. Bajković u 48. minutu odbranio penal. Crveno-beli naredne srede igraju protiv Javora.
Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su danas nerešeno 0:0 sa ekipom ukrajinskom šampiona Šahtjora, u poslednjem meču na pripremama u Antaliji.
Antalija5.jpg
Treneri Aleksandar Janković poslao je na teren sastav koji će suprostaviti Javoru na početku drugog dela šampionata, dok je prvi strateg Ukrajinaca Mirčea Lučesku, pomalo neočekivano, ukazao šansu većini standardnih prvotimaca ekipe koja je među 16 najboljih u Ligi šampiona - Srni, Adrijanu, Fernandinju, Kosti, Mihtarijanu.....
Najzapaženiji pojedinac na meču bio je Zvezdin golman Boban Bajković, koji je imao nekoliko fantastičnih intervencija, a uspeo je i da odbrani penal Daglasu Kosti u 48. minutu.
Ukrajincima su u prvom poluvremenu opravdano poništena dva gola Mihtarijana zbog ofsajda, a najbolju šansu za Zvezdu propustio je Ognjen Mudrinski u finišu meča.
Zvezda je igrala u sastavu: Bajković, Mikić, Spajić, Pantić, Petković, Garido (od 60. Savićević), Milivojević, Milijaš, Kasalica (od 76. Milunović), Lazović, Mudrinski.
Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se u Beograd, a prvi meč u drugom delu sezone igraju naredne srede od 18.30 sati protiv Javora.

Putin spašava rvanje


Predlog MOK-a da se rvanje isključi iz olimpijskog programa naišlo je na veliko negodovanje u Rusiji. Portparol Vladimira Putina rekao da će će Rusija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuva rvanje.
Portparol predsednika Rusije Vladimira Putina izjavio je danas da će Rusija učiniti sve što je u njenoj moći da ubedi Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da sačuva rvanje u olimpijskom programu.
Putin1.jpg
Prema ruskim medijima, portparol ruskog predsednika Dmitroj Peskov rekao je da će Rusija raditi sa MOK-om na pronalaženju rešenja da rvanje sačuva mesto u olimpijskoj porodici.
Izvršni komitet MOK-a preporučio je prošle nedelje da se rvanje isključi iz olimpijskog programa 2020, što je naišlo na veliko negodovanje u Rusiji, čiji su rvači, uključujući i sovjetski period, osvojili ukupno 77 zlatnih medalja.
Konačnu odluku o tome da li će rvanje biti isključeno, MOK će doneti na Skupštini u Buenos Airesu, u septembru.

Džejms bolji atleta od Džordana


Već neko vreme u NBA traje rasprava oko toga ko je bolji - Džordan ili Džejms. Legenda Pistonsa Ajzea Tomas smatra da je Lebron ipak bolji atleta od Letećeg Majkla.
Bivši košarkaš Detroit Pistonsa i član Kuće slavnih u Springfildu Ajzea Tomas rekao je danas da je Lebron Džejms bolji atleta od legendarnog Majkla Džordana.
Lebron2.jpg
"Oni su veliki igrači u svojim erama. U moje vreme nismo imali košarkaša sa takvim atletskim sposobnostima kao što je Džordan. Skakao je više od svih i bio za nijansu brži. Lebron je najbolji danas i verovatno je bolji atleta od Džordana. On je viši, brži i jači", rekao je Tomas za ESPN.
On je istakao da je teško predviditi ko bi pobedio u igri jedan na jedan, iako je legendarni plejmejker Lejkersa Medžik Džonson nedavno rekao da bi Džordan dobio svih 10 duela sa zvezdom Majamija.
Michael-Jordan1.jpg
"Pitanje je šta bi bilo sa Džordanom da je ostao sa Stenom Albekom ili Dagom Kolinsom, mislim da velike zasluge za njegov uspeh pripadaju Filu Džeksonu. Džejms je sada sa pravim trenerom i igračima, koji mu omogućavaju da razvije talenat", rekao je Tomas.
Između Tomasa i Džordana vladao je veliki rivalitet tokom devedestih godina prošlog veka. On i nekoliko igrača Detroita nisu hteli da se rukuju sa Džordanom, kada je Čikago 1991. postao prvak Istočne konferencije, što im "Leteće visočanstvo" nikada nije zaboravio, zbog čega je navodno izostavljen iz originalnog "Drim tima" na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Ovo mora da je bolelo! (VIDEO)

Nedavno je odigran meč mladih francuskih ekipa AS Vilaret i S.O.M. Golman domaćih brutalno je nasrnuo na napadača gostujuće ekipe, a epilog pogledajte i sami...

Stivi Dži poziva navijače


Kapiten Liverpula Stiven Džerard pozvao navijače da ispune Enfild i pomognu svojim ljubimcima da nadoknade minus od dva gola protiv ruskog Zenita. On je dodao da se i sada posle toliko godina "naježi" kada pre utakmice čuje čuvenu himnu navijača Liverpula "Youll Never Walk Alone".
Kapiten Liverpula Stiven Džerard pozvao je danas navijače da ispune tribine Enfilda na revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv Zenita.
Liverpul.jpg
Liverpul neće imati nimalo lak zadatak, pošto je u prvom meču u Sankt Peterburgu ruski šampion slavio sa 2:0, golovima Hulka i Semaka.
"Neka dođu ranije i naprave što veću buku, tako će nam olakšati posao. Znamo da možemo da očekujemo buku, strast i posvećenost. Oni imaju veliki uticaj na meč. Oni su naš 12. igrač i ovo je situacija kada su nam potrebniji nego ikada, pogotovo posle ovakvog rezultata u prvom meču", rekao je Džerard za klupski sajt.
On je dodao da se i sada posle toliko godina "naježi" kada pre utakmice čuje čuvenu himnu navijača Liverpula "Youll Never Walk Alone".
Liverpul-navijaci.jpg
"Himna mi sada više znači nego kada sam prvi put istrčao na teren. Tek kad postaneš stariji shvatiš koliko himna znači navijačima i klubu. Ovaj put i buka mora da bude velika. Mnogi igrači i menadžeri se uplaše zbog atmosfere na našem stadionu", poručio je Džerard.
Revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope Liverpul - Zenit na programu je u četvrtak od 21.05.

Jordanov vratio olimpijsko zlato


Predsednik Bugarske rvačke federacije Valetnin Jordanov vratio je danas zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996, protestujući zbog izbacivanja rvanja iz olimpijskog programa za 2020.Jordanov, jedini rvač koji je osvojio deset medalja na šampionatima sveta, povukao se 1996, odmah posto je osvojio zlato u Atlanti u kategoriji do 52 kilograma.
"Kao znak prostesta vraćam svoju zlatnu medalju osvojenu u Atlanti sedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani", rekao je sedmostruki svetski šampion u pismu upućenom predsedniku MOK-a Žaku Rogu.
Jordanov.jpg
Svet rvanja bio je šokiran prošle nedelje, posle preporuke MOK da se taj sport izbaci iz olimpijskog programa ua 2020.
"Ovim činom izražavam solidarnost sa milionima sportista i ljubitelja ovog sporta koji osuđuju preporuku MOK", dodao je 53. godišnji Jordanov, koji je takođe i sedmostruki evropski šampion.
Jordanov-1.jpg
On je naglasio da je rvanje "sastavni deo olimpijskog pokreta i jedan od osnivača drevnih i modernih Olimpijskih igara".
Bugarski rvači osvojili su ukupno 16 titula, što čini rvanje jednim od najuspešnijih sportova u Bugarskoj.
Jordanov, jedini rvač koji je osvojio deset medalja na šampionatima sveta, povukao se 1996, odmah posto je osvojio zlato u Atlanti u kategoriji do 52 kilograma.
Jordanov-2.jpg
On je naglasio da je Rog uspeo u nečemu u čemu su mnogi političari omanuli - da u jednom cilju ujedini Rusiju, SAD i Iran.
"Rog je bezrezervno ujedinio Rusiju, SAD i Iran u jednom cilju - da sačuvaju rvanje, bez kog Olimpijske igre više neće biti iste", rekao je Jordanov.
Dvostruki olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom Armen Nazarijan najavio je štrajk glađu zbog odluke da se rvanje izbaci sa Igara.
Armen-Nazarian.jpg
Nedelju dana po objavljivanju preporuke MOK o izbacivanu rvanja, predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Rafael Martineti podneo je ostavku, a za vršioca dužnosti izabran je Srbin Nenad Lalović.
Izvršni komitet MOK-a je u utorak u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj, a rvanje ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa jos sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
Jordanov-4.jpg
MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.

Kvitova bolja od Ane


Ana Ivanović poražena od Petre Kvitove u osmini finala VTA turnira u Dubaiju. Čehinja slavila posle velike borbe sa 2:0 (7:5, 7:6). Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.
Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u čevrtfinale VTA turniru u Dubaiju, pošto je danas u drugom kolu izgubila od Čehinje Petre Kvitove sa 7:5, 7:6 (7:1).
Ivanovic.jpg
Meč je trajao sat i 42 minuta, a Kvitova je posle velike borbe uspela da zabeleži drugu pobedu protiv Ivanovićeve u šest međusobnih duela i revanšira joj se za nedavni poraz u finalu FED kupa.
Kvitova će u borbi za plasman u polufinale igrati protiv Poljakinje Agnješke Radvanske, koja je bila bolja od Ruskinje Julije Putintseve sa 7:5, 6:3.
Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

FIFA traži podršku


Borba protiv korupcije u fudbalu je potpuno bezuspešna, ukoliko nema pomoći vlada širom sveta, rekao Ralf Mučke, direktor za bezbednost FIFA.
Direktor za bezbednost Svetske fudbalske federacije Ralf Mučke rekao je da će borba protiv nameštanja utakmica biti neuspešna bez podrške vlada širom sveta.  
Fifa.jpg
Mučke je rekao da se nada da će biznismen iz Singapura, poznat kao Dan Tan, vođa kriminalne grupe koja je zaradila milione nameštajući utakmice u italijanskoj ligi, uz pomoć lokalne vlade biti uhapšen i izveden pred sud.
"Tan mora da odgovara... Ali, to nije u našoj nadležnosti. Zašto bi FIFA kaznila ceo Singapur, taj problem mora da se reši na političkom nivou", rekao je Mučke.
Govoreći na konferenciji u Maleziji, čiji su organizatori Interpol i Azijska fudbalska konfederacija, Mučke je rekao da su zbog korupcije fudbaleri i sudije dobijali doživotne suspenzije, ali da su vođe kriminalnih mreža ostale na slobodi zbog slabosti u zakonima.
"Moramo da uključimo vlade, jer moraju da promene zakone. Mnoge zemlje nemaju odgovarajuće zakone kojima mogu da se bore protiv nameštanja utakmica i korupcije. Lepo je razgovarati, ali došli smo do zaključka da je vreme da uradimo nešto", rekao je Mučke.
Evropska policija je početkom meseca saopštila da su kriminalne grupe prethodnih godina namestile ili pokušale da nameste stotine fudbalskih utakmica širom sveta.
Tada je saopšteno da je posle 18-mesečne istrage utvrđeno da je namešteno 380 utakmica u Evropi i da je još 300 mečeva pod sumnjom, uglvnom u Africi, Aziji, Južnoj i Centralnoj Americi.
Mučke je rekao da FIFA pokušava da spreči da se mreža organizovanog nedozvoljenog klađena ne uvuče u takmičenje na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.
On je dodao da će FIFA sprovesti posebne tečajeve za sudije i ekipe i da će uvesti telefonsku liniju putem koje će moći da se prijave sve nepravilnosti.

Novak večeras bodri Milan


Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras će uživo na stadionu Đuzepe Meaca gledati fudbalsku utakmicu Lige šampiona između Milana i Barselone.
"Ćao društvo, kako ste? Danas je poseban dan. Pre nego što pođem u Dubai, pravim kratku pauzu u Milanu. Večeras je Liga šampiona i nikako ne mogu da propustim meč Milana i Barselone. Siguran sam da će biti sjajna atmosfera i dobra utakmica, i Đole, Neven i ja ćemo biti tamo da bodrimo rosonere", napisao je Đoković na Fejsbuku i Tviteru.
Novak-i-Ibra.jpg
Srpski teniser je od ranije poznat kao veliki navijač rosonera, a prošle godine se u Dubaiju sreo sa fudbalerima Milana koji su tada boravili na pripremema u tom gradu.
Đoković je nekoliko puta već bodrio rosonere uživo na "Meaci", a od rosonera je svojevremeno dobio na poklon i dres.
ATP turnir u Dubaiju, gde je Đoković prvi nosiolac, počinje sledećeg ponedeljka.

Partizan optužio bivše radnike za izdaju


Fudbalski klub Partizan optužio je bivše radnike kluba da žele da pomognu rivalima da skinu crno-bele sa trona i negirao navode da je kupio odela od kompanije Zekstra, čiji je vlasnik predsednik crno-belih Dragan Đurić, u vrednosti od 500.000 evra.
U saopštenju na klupskom sajtu navodi se da nekoliko bivših radnika kluba "neprestano pokušava da proturi u javnost laži o radu kluba, sa ciljem da se poremeti pozitivna atmosfera i da se devalviraju do sada ostvareni rezultati".
fk-partizan-logo.jpg
"Čineći to, oni žele da pomognu sportskim rivalima da Partizan skinu sa trona, što im je i osnovni cilj", navodi se u saopštenju.
Partizan je demantovao pisanje dnevnog lista Kurir, koji je naveo da je klub potrošio 500.000 evra na kupovinu odela od Zekstre.
"Iako se radi o pojedincima bez bilo kakve podrške u strukturama kluba i bez intelektualnog i moralnog kredibiliteta, dnevni list Kurir je ipak naseo lažima i objavio neistinite i besmislene informacije o navodnoj kupovini klupskih odela od kompanije Zekstra za iznos od 500.000 evra", kaže se.
U saopštenju se dodaje da Partizan želi da sarađuje sa medijima, ali da ne može dozvoliti plasiranje laži bez prethodne provere i dokaza i da će o eventualnim merama koje će se preduzeti protiv dnevnog lista Kurir odlučiti nadležni organi kluba.
Redovna Skupština fudbalskog kluba Partizan održaće se u ponedeljak 25. februara u Sportskom centru Partizan Teleoptik, od 16 sati.
Na sednici će biti razmatrana pitanja iz redovnog poslovanja, podneće se izveštaji o radu, a svi članovi Skupštine će moći da iznesu mišljenja u vezi sa radom kluba u prethodnoj godini, kao i da javno upute svoje predloge i kritike, navodi se u saopštenju.

Spartak čeka reflektore


FK Spartak neće moći da se takmiči u Super ligi Srbije ako na vreme ne budu postavljeni reflektori na stadionu u Subotici, kaže predsednik kluba Dragan Simović.
"Reflektore donira Fudbalski savez preko svojih evropskih fondacija. Gradu je ostalo da reši pitanje izgradnje stubova i trafo stanice, što je polovina investicije. To je za sada pod upitnikom", rekao je Simović lokalnoj televiziji K23.
fk-Spartak.jpg
Član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Nemanja Simović rekao je da grad mora da nađe 10 miliona dinara za izgradnju stubova.
"Dobili smo obaveštenje od FS-a da su rezervsani reflektori namenjeni Subotici. Pre toga moramo da nađemo 10 miliona dinara, kako bismo izgradili četiri stuba uz prateću instalaciju. Imamo postojeću trafo stanicu, ali nam treba niz saglasnosti", rekao je on.
Jesenji deo prvenstva u Super ligi Spartak je završio na osmom mestu na tabeli sa 22 boda, 15 manje od vodećeg Partizana.  Takmičenje u Super ligi počinje 26. februara, a Spartak dan kasnije u Subotici igra protiv Slobode.

Ostajem u Bajernu


Fudbaler minhenskog Bajerna Frank Riberi rekao je da mu se sviđa Italija, ali da ne planira u skoroj budućnosti da zaigra u Seriji A.
Riberi je u razgovoru za Skaj Sport otkrio da ne želi da napušta Bajern, iako su postojale spekulacije da bi karijeru mogao da nastavi u nekom od italijanskih prvoligaša.
Frank-Riberi.jpg
"Sviđa mi se vaša zemlja i klubovi, ali želim da ostanem u Nemačkoj", rekao je Riberi.
Bajern je u Londonu pobedio Arsenal sa 3:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona i praktično izborio plasman u narednu fazu takmičenja.
"Zadovoljni smo zbog pobede, jer nije lako postići tri gola u gostima. Iako se puno priča o dolasku Pepa Gvardiole na leto, nama za sada dobro ide", dodao je Riberi.
On je u Bajern došao 2007. godine, a pre toga nastupao je za Bulonj, Ale, Brest, Mec, Galatasaraj i Marselj.

Mančester menja izvršnog direktora


Izvršni direktor Mančester Junajteda Dejvid Gil odstupiće krajem juna, posle skoro deset godina na tom mestu. Ovu funkciju će preuzeti sadašnji izvršni potpredsednik Junateda Ed Vudvord.
Pedesetpetogodišnji Gil pridružio se Junajtedu 1997. kao finansijski direktor, a na mesto izvršnog direktora postavljen je 2003.
Dejvid-Gil-Junajted.jpg
On je bio na funkciji kada su Glejzerovi kupili klub 2005. za 1,22 milijardi dolara.
Gil će ostati direktor u klubu, ali namerava da se više posveti klupskoj politici. Pošto je prošle godine bio izabran za potpredsednika Engleske fudbalske asocijacije, pokušaće da na izborima u maju izbori mesto u Izvršnom komitetu UEFA.
Menadžer Junajteda Aleks Ferguson izjavio je da mu je žao što Gil odlazi sa funkcije izvršnog direktora.
"Njegov odlazak sa ove funkcije je po meni veliki gubitak, ali ohrabruje činjenica da će ostati u Upravnom odboru. To znači da on veruje da je vreme da klub krene dalje ", rekao je Ferguson.

U Kupu nema favorita


Trener košarkašica Partizana Marina Maljković smatra da nijedan klub nije favorit za osvajanje trofeja u Kupu Milana Cige Vasojevića.
"Svi učesnici finalnog turnira Kupa imaju apsolutno podjednake šanse ove godine. Plasman su ostvarili veoma dobri timovi. Mi ćemo se truditi da odigramo dobro, da pokažemo kvalitetnu košarku. Očekujem da će biti i kvalitetno suđenje", rekla je Maljkovićeva.
Marina-Maljkovic-2.jpg
Završni turnir Kupa Milana Cige Vasojevića igra se u Lazarevcu, a u prvom četvrtfinalu od 17 sati u četvrtak igraju Vojvodina i Šabac. Posle tog meča, od 19.30 na programu je duel Partizana i Crvene zvezde.
Pobednici tih utakmica činiće prvi polufinalni par.
U petak se igraju preostali četvrtfinalni mečevi, od 17 sati počinje duel Radivoj Korać - Radnički, dok od 19.30 igraju Vršac i Jagodina.
Polufinalne utakmice igraju se u subotu od 17 i 19.30, dok je finale zakazano za nedelju od 18 sati. Trofej brani ekipa iz Vršca.
"Crvena zvezda ima talentovan i mlad tim i očekujem veoma tešku utakmicu. Posle turnira u Rumi i Smederevu, treću godinu uzastopno Partizan u četvrtfinalu Kupa igra protiv crveno-belih", rekla je trener Partizana.
Marina-Maljkovic-3.jpg
Kapiten crno-belih Milica Dabović rekla je da samo uz kvalitetan pristup i veliku ozbiljnost ekipa može da odbrani trofej.
"Mi jesmo favoriti na papiru, ali papir ne igra. Moramo dati sve od sebe na terenu, jer ćemo igrati protiv kvalitetnih rivala. Verujem u moje saigračice i u konačni trijumf", rekla je Dabovićeva.

Šanse su male, ali boriću se


Novoizabrani vršilac dužnosti predsednika Svetske rvačke federacije Nenad Lalović rekao je da je pred njim izuzetno težak zadatak, ali da će učiniti sve kako bi ovaj sport zadržao olimpijski status.
Izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je prošle nedelje da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine, a definitivna odluka biće doneta u septembru na zasedanju MOK-a Buenos Airesu.
rvanje-1.jpg
"Znam da je ovo osuđeno na propast. Naše šanse su 20 do 30 posto, ali moguće je da pobedimo. Čak i u fudbalskim utakmicama ekipe gube do 80 minuta i na kraju pobede. Moj zadatak je težak, ali učinićemo sve da ispunimo očekivanja", kazao je Lalović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana koja je organizovana povodom završetka Memorijala "Ljubomir Ivanović Gedža".
Lalović je dodao da su članovi izvršnog komiteta MOK-a tokom razgovora pokazali dobru volju da rvanje zadrži olimpijski status, ali je naveo da to nije garant uspeha.
"U Lozani smo imali pet krugova glasanja. Rvanje je ispalo u prvom krugu. Moramo da se zapitamo zašto je to tako. FILA mora da se promeni, demokratizuje, postane transparenta i ispravi sve nedostatke na koje je MOK ukazao. Spremni smo da pregovaramo, jer otvoreni sukob ne donosi ništa dobro", kazao je Lalović.
On je kao jednu od stvari na kojima MOK zamera naveo i mali broj ženskih takmičara na Olimpijskim igrama, kao i slabu zastupljenost žena u organizacionim strukturama.
Lalović je dodao da se rvanje našlo u ovoj situaciji zato što se "FILA odrekla Aleksandra Kareljina kao najboljeg rvača 20. veka".
"To vam je kao kada bi se u automobilizmu odrekli Mihaela Sumahera. Jedina dobra stvar u svemu ovome je što se o rvanju mnogo govori u poslednje vreme", naveo je on.
Preporuka izvršnog komiteta MOK začudila je veći deo javnosti, pošto je rvanje jedan od najstarijih olimpijskih sportova.
rvanje-2.jpg
"Mnogo govorimo o istoriji rvanja, ali moderna vremena to ne priznaju. Mi se ne sećamo ni šta je bilo pre 20 godina. U rvanju doping nije toliki problem kao u nekim drugim sportovima. Nismo imali lobi i podršku kao ostali sportovi. Danas se favorizuju sportovi koji su zanimljivi publici", zaključio je Lalović.

Ne želim da odem sa Old Traforda


Fudbaler Mančester Junajteda Brazilac Anderson ne razmišlja o odlasku u iz tog kluba, uprkos brojnim problemima sa povredama i nešto manjoj minutaži.
On je 2007. godine došao u Junajted iz Porta, ali do sada nije u potpunosti opravdao očekivanja na Old Trafordu.
Anderson-M.Junajted.jpg
"Priče o mom odlasku su netačne. Svi znaju da sam srećan u Junajtedu. Imao sam dosta problema sa povredama, ali mi osmeh nikada nije silazio sa lica. Pokušaću da pomognem ekipi. Kada budem želeo da odem, prvo ću da pričam sa menadžerom", kazao je Anderson engleskim medijima.
U dosadašnjem toku sezone Anderson je za Junajted odigrao 17 utakmica i postigao dva gola.
"Nije lako igrati u ovom klubu. Mnogo vrhunskih igrača nije uspelo u Junajtedu, pogledajte Verona ili Klebersona. Nema mnogo većih klubova na svetu od Junajteda, pošto odavde može da se ode samo u Barselonu ili Real Madrid", naveo je Brazilac.
Anderson je za reprezentaciju Brazila odigrao osam utakmica.

Slučaj Pistorijus - vrisak pa pucanj


Neimenovani svedok čuo svađu u kući Oskara Pistorijusa, u noći kada je Riva Stenkamp izgubila život. Policija u Pistorijusovoj sobi pronašla dve kutije testosterona i igle.
Policijski istražitelj Hilton Bota rekao je sudu u Južnoj Africi da je neimenovani svedok čuo svađu u kući Oskara Pistorijusa u vremenu "od dva do tri sata ujutro", nedugo pre nego što je Riva Stenkamp pronađena mrtva.
Pistorijus.jpg
Bota je izjavio da je 29-godišnja devojka Oskara Pistorijusa tri puta pogođena hicima kroz vrata od kupatila, sa ranama na glavi, laktu i kuku.
On je precizirao da je Pistorijus "očigledno nišanio", a da će najverovatnije biti optužen i za ilegalno posedovanje municije kalibra 38.
Takođe, u Pistorijusovoj spavađoj sobi policija je pronašla dve kutije testosterona i igle, što ukazuje da je koristio doping. 
Pistorijus je juče u suzama odbacio optužbu za ubistvo sa predumišljajem, tvrdeći da je mislio da je u kupatilu provalnik.
"Nisam imao nameru da ubijem svoju devojku", rekao je Pistorijus.
Mediji su javili da je slavni atletičar, prvi hendikepirani sportista koji se plasirao na Olimpijske igre, pucao na devojku misleći da je provalnik, a da je ona želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih.
Policija je, međutim, odbacila takve izveštaje i potvrdila da je Pistorijus glavni osumnjičeni.

Volim Real, ali ne razmišljam o povratku


Privremeni trener Čelsija Rafael Benites voli Real Madrid, ali ne razmišlja o poslu u tom klubu. Španski mediji spekulišu da bi Benites na klupi Reala mogao da zameni sadašnjeg trenera Žozea Morinja.
Benites, koji je osvojio Primeru sa Valensijom i Ligu šampiona sa Liverpulom, rekao je da je koncentrisan na posao u Čelsiju, ali je priznao da voli Real Madrid.
Rafael+Benitez-1.jpg
"Na kraju sezone mi ističe ugovor sa Čelsijem i uradiću sve što mogu da ostvarimo uspeh. Real Madrid ima trenera pod ugovorom i to bi trebalo da se poštuje. Kao trener, uvek imate klub koji volite", rekao je Benites španskim medijima.
Benites je već radio u Realu, bio je član stručnog štaba kod trenera Visentea del Boskea, pre nego što je postao prvi trener Valjadolida u sezoni 1995/1996.
"Povezan sam sa navijačima i bili smo u dobrim odnosima. Rođen sam u Madridu, a došao sam u Real kada sam imao 13 godina. Ali, ne želim da ulazim u spekulacije oko trenera tog kluba, jer moje reči ne budu uvek tačno prenesene", rekao je Benites.
Benites je dodao da bi u budućnosti želeo da preuzme selekciju Španije, ali da pre toga mora da ostvari zapažene rezultate.
"Ne isključujem da jednog dana, kada Visente (del Boske) ode, postanem selektor Španije. Ali da bih to postigao moram da nastavim da radim u najboljim svetskim ligama i postižem dobre rezultate", rekao je Benites.

Novi ugovor za Ljajića


Uprava italijanskog fudbalskog prvoligaša Fiorentine namerava da ponudi novi ugovor srpskom igraču Ademu Ljajiću, koji u poslednje vreme pruža odlične partije.
Kako navode italijanski mediji, sportski direktor Fiorentine Danijele Prade uskoro bi trebalo da se sastane sa Ljajićevim menadžerom Faljijem Ramadanijem.
Adem-Ljajic-Fjorentina.jpg
Ideja uprave "ljubičastih" je da Ljajića obavežu na saradnju do leta 2016. ili 2017. godine. Njegov sadašnji ugovor ističe u junu 2014. godine.
Srpski fudbaler je u dosadašnjem toku sezone za Fiorentinu odigrao 17 utakmica u Seriji A i postigao tri pogotka. Poslednja dva dao je prošle nedelje u derbiju sa milanskim Interom.
Ekipa Fiorentine trenutno zauzima šesto mesto na tabeli u šampionatu Italije sa 13 bodova manje od vodećeg Juventusa.

On je dobar fudbaler i sjajan momak


Menadžer fudbalera engleskog drugoligaša Birmingem Sitija Li Klark rekao je da je srpski napadač Nikola Žigić odlično reagovao na sve kritike i dokazao da za njega ima mesta u ekipi.
Klark je prošle nedelje izbacio Žigića sa treninga zbog nezalaganja i istakao da mu to nije prvi put da se tako ponaša.
Nikola-Zigic-Birmingem.jpg
Žigić je zbog toga propustio meč sa Votfordom, ali je u utorak uveče igrao protiv Šefild Venzdeja (0:0). Iako nije postigao gol, Klark je bio zadovoljan partijom srpskog fudbalera.
"Odigrao je odlično 94 minuta, bio je dobar na lopti, stalno se borio i jedino mi je žao što nije postigao gol, a zaslužio je. Pokazao mi je da je dobro razumeo sve moje kritike i još jednom je potvrdio da je, ne samo dobar fudbaler, već i dobar čovek", kazao je Klark britanskoj televiziji Skaj.
On je ponovio i da, uprkos neslaganjima sa Žigićem prošle nedelje, nije bilo povišenih tonova i svadje.
"Razgovarali smo i u ponedeljak i kazao sam mu da je on izuzetno talentovan fudbaler i da ga veoma poštujem kao čoveka. Objasnio sam mu, međutim, da imam neke principe i pravila i da to mora da se poštuje. Moram da ponovim da nije bilo nikakve svađe i povišenih tonova", dodao je Klark.
Ekipa Birmingem Sitija trenutno zauzima 17. mesto na tabeli engleske druge lige - Čempionšipa, u kojem se takmiče 24 tima.

Mirno čekam Skupštinu kluba


redsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić mirno očekuje Skupštinu kluba i ne uzbuđuje se povodom pisanja pojedinih medija da će biti smenjen.
"Sve su to već dobro poznate priče kojima smo izloženi nekoliko godina. Znamo iz koje kuhinje dolaze i ne uzbuđujemo se previše. Danas svako može da napiše šta hoće, otvorite neki nebitan sajt i vidite seriju nebuloza", rekao je Đurić za današnje izdanje lista Sport.
Partizan-Tromse-1-1.jpg
"Poslednjih dana sam ja izložen svemu tome, ali sam navikao, kao i moji saradnici i ne uzbuđujemo se ni malo. Bliži se Skupština kluba i to je bilo sasvim očekivano od onih koji režiraju celu priču", dodao je predsednik petostrukog uzastopnog šampiona Srbije.
Skupština fudbalskog kluba Partizan održaće se 25 februara, a pojedini mediji navode da će Đurić i celokupna uprava tada biti smenjeni i da će klub preuzeti biznismen Miroslav Bogićević, koji je prošle godine neuspešno pokušao da udje u klub iz Humske.
"Mirno čekam Skupštinu. Nikada nisam bio spokojniji. Bilo je i teških momenata, ali to ima svuda. Možete da imate rezultate kakve hoćete, a neko će naći razloga da vas blati. Trudimo se da svi u klubu budu isplaćeni na vreme kao što i jesu. Verujemo da je Partizan na stabilnim nogama i na pravom putu", rekao je Đurić.

Pobeda San Antonija


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige San Antonio je, kao gost, savladao Sakramento sa 108:102 i povećao izglede da na kraju ligaškog dela takmičenja zauzme prvo mesto i najbolju startnu poziciju pred plej of.
Posle dve trećine odigranih utakmica San Antonio ima skor od 43 pobede i samo 12 poraza, a slede ga Oklahoma (39-14) i Klipersi koji su, uz 39 pobeda pretrpeli 17 neuspeha.
Sakremanto-San-Antonio-1.jpg
Do 43. pobede u prvenstvu San Teksašane je predvodio francuski reprezentativac Toni Parker sa 30 koševa i 11 asistencija. Veoma dobru partiju pružio je i Tim Dankan iako je postigao samo devet poena, jer je čak 14 puta bio najviši u skoku, pri čemu je u statistiku upisao i četiri "rampe".
U poraženom timu istakli su se Ajzea Tomas sa 22 i Tajrik Evans sa 20 koševa.
Rezultati:
Vašington - Toronto 88:96
Orlando - Šarlot 92:105
Bruklin - Milvoki 113:111 (produžetak)
Detroit - Memfis 91:105
Nju Orleans - Čikago 87:96
Denver - Boston 97:90
Juta - Golden Stejt 115:101
Sakramento - San Antonio 102:108 i
Portland - Finiks 98:102

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger