Headlines News :

Bundesliga: Bajern siguran na startu (VIDEO)

Written By maxtv on петак, 9. август 2013. | 23:27

Fudbaleri Bajerna počeli su odbranu titule u Bundesligi sigurnom pobedom protiv Borusije iz Menhengladbaha sa 3:1.

Odlučio je bizaran detalj u drugom poluvremenu kada su Bavarci dobili dva jedanaesterca.

Na Alianc arena prvi gol postigao je junak finala Lige šampiona Arjen Roben u 12. minutu. Četiri minuta kasnije Mandžukić je duplirao prednost.

Na poluvremenu je bilo 2:1 nakon autogola Dantea, a potpuno neverovatan događaj rešio je meč. Odbrambeni igrač Borusije Alvaro Dominges uspeo je da napravi dva penala u pola minuta. Prvi je promašio Tomas Miler, a drugi je iskoristio David Alaba za konačnih 3:1. 



Bundesliga, 1. kolo: 

Petak:
Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 3:1 (2:1) 

Subota: 
Hofenhajm – Nirnberg
Hanover – Volfsburg
Bajer Leverkuzen – Frajburg
Augsburg - Borusija Dortmund
Herta – Ajntraht
Braunšvajg - Verder 

Nedelja: 
Šalke – Hamburger
Majnc - Štutgart

Odbojašice maksimalno motivirane za meč sa Holanđankama

Srpske odbojkašice nastavile su sa odličnim rezultatima u Gran Priju. Savladana je i Holandija maksimalnim rezultatom 3:0 (25:18, 25:16, 25:21). U subotu protiv Alžira.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas selekciju Holandije sa 3:0 (25:18, 25:16, 25:21), u prvom kolu turnira F grupe Gran Prija, koji se održava u Beogradu.

Odbojkašice Srbije, akutelne prvakinje Evrope, zabeležile su četvrtu pobedu u ovogodišnjem Gran Priju, a naredni meč igraju sutra od 17.30 sati protiv Alžira.
Srpske odbojkašice nastavile su sa odličnim rezultatima u Gran Priju. Savladana je Holandija maksimalnim rezultatom, u meču tokom kojeg su izabranice Zorana Terzića do kraja kontrolisale igru i rezultat.
U pauzi između prvog i drugog seta predsednik Udruženja odbojkaških trenera Srbije Bogdan Sretenović predao je treneru Crvene zvezde Ratku Pavličeviću nagradu za najboljeg trenera u prošloj sezoni u takmičenju seniorki.

Srbija: Brakočević (17), Živković, Krsmanović (8), Malešević, Molnar (3), Mihajlović (17), Ognjenović (7), Nikolić, Bjelica, Ninković, Rašić (14), Ćebić.

Holandija: Stoltenberg (2), Belen, Plak, De Krajf, (5), Grothujs (6), Stenbergen (7), Pjetersen (3), Slutjes (4), Bajs (10), Dajkema, Renkema, Knip.

Klinci Dinama iz Zagreba najbolji na svetu!

Zagrebački Dinamo odavno organizaciono dominira na Balkanu, a u petak je potvrdio da nema premca u radu sa mladima.

Zagrepčani su osvojili Mančester Junajted Premijer kup, najjače takmičenje za igrače do 15 godina na svetu i nezvanično svetsko klupsko prvenstvo u toj starosnoj grupi.

U finalu hrvatski tim pobedio je posle produžetka AC Milan rezultatom 2:1. Dinamo je na sedam utakmica turnira dao 17 golova i zasluženo primio pehar pred punim stadionom, pred start meča u čast Rija Ferdinanda.

Uspeh fudbala u bivšoj Jugoslaviji pojačalo je treće mesto Domžala, koje su u borbi za bronzu pobedile Arsenal.

Godišnji turnir, čija završnica se organizuje pred poslednju proveru Junajteda za novu sezonu, okuplja svake sezone čak 8000 klubova iz svih krajeva sveta.

Oni za mesto na završnom turniru igraju kvalifikacije, klubovi iz većih država na nacionalnom nivou, oni iz manjih na međunarodnom. Dinamo je do Mančestera stigao pobedom na evropskim kvalifikacijama u Sloveniji, gde su u finalu pobedili Domžale.

Dinamo Zagreb tradicionalno igra bitnu ulogu na turnirima najboljih svetskih igrača do 15 godina, bio je treći na turniru 2004, a prošle godine bili su šesti. Medalje je timu koji vodi Krešimir Gojun dodelio Čičarito Ernandes.

Dinamo je do trofeja došao kvalitetom, ali i snažnim nervima, posle penal pobeda nad Ulsan Hjundaijem u četvrtfinalu i Arsenalom u polufinalu, a na sličan način je do finala stigao i Milan (penalima pobedili Real Madrid, pa Domžale). Zagrepčani su i u grupnoj fazi bili zajedno sa AC Milanom, i dobili ih i u tom meču 2:1.

Nijedna srpska ekipa nije učestvovala na završnom turniru evropskih kvalifikacija (učestvuju svi osim Nemaca, Francuza, Španaca, Italijana i Britanaca, koji imaju zasebne turnire).

Grupa 1: Rosina Sedibane, Ulsan Hjundai, San Luis de Kiljota, Mančester Junajted, Real Madrid.

Grupa 2: Right to Dream Akademija, Šandong Luneng, Boka Juniors, AC Milan, Dinamo Zagreb.

Grupa 3: Onehunga Sports, Omija Ardiđa, Internasional Porto Alegre, Arsenal, Borusija Dortmund.

Grupa 4: Sasuko, Čivas Gvadalahara, Grashoper Cirih, NK Domžale, Dalas Teksans

Dosadašnji šampioni Mančester Junajted Premijer kupa:
2012 - Universidad Katolika (Čile)
2011 - Paćuka (Meksiko)
2010 - Barselona (Španija)
2009 - Sao Paulo (Brazil)
2008 - Fluminense (Brazil)
2007 - Barselona (Španija)
2006 - Gvadalajhara (Meksiko)
2005 - Fluminense (Brazil)
2004 - Mančester Siti (Engleska)
2003 - Korintijans (Brazil)
2002 - Sao Paulo (Brazil)
2001 - Vitorija (Brazil)
2000 - Internasional (Brazil)
1999 - Barselona (Španija)
1998 - Atletik Bilbao (Španija)
1997 - Platense (Argentina)
1996 - Espanjol (Španija)
1995 - Real Madrid (Španija)
1994 - Porto (Portugal)

Odbojkašice preko Holandije da 4 pobede u Grand priju

Odbojkašice Srbije zabeležile su i četvrtu pobedu u ovogodišnjem Gran priju.

Srbija je u Pioniru, na otvaranju beogradskog turnira grupe F, pobedila Holandiju u tri seta – 25:18, 25:16, 25:21, za sat i 16 minuta.
Naš tim je do sada dobio sve mečeve, a u naredna dva dana sastaće se sa selekcijama SAD i Alžira. Te dve reprezentacije u petak uveče igraju međusobno.
Od samog početka meča Srbija je dominirala, sticala prednost u uvodnom delu prva dva seta i rutinski ih privela kraju.
Nešto problema našem timu Holanđanke su napravile u trećem setu, više zbog preranog opuštanja srpskih odbojkašica, ali je i tu ekipa Srbije sačuvala koncentraciju u finišu i nije dozvolila da predugo ostane na terenu.

Naš tim je pre deset dana imao maksimalan učinak prvog vikenda na Dominikanskoj republici. U subotu nam je protivnik Alžir (17.30), a u nedelju Sjedinjene Američke Države (20.15), koje su svakako najteži rival.

Našu selekciju očekuje gostovanje u Kini, trećeg vikenda takmičenja.

Završni turnir Gran Prija biće održan od 28. avgusta do 1. septembra u Saporou, u Japanu, a pored domaćina učestvovaće i pet najuspešnijih selekcija posle interkontinentalnog dela takmičenja.

Posle Vujoševića i Čovića apel Vladi uputili i Superligaši

Čelnici Zajednice Superlige Srbije uputili su apel državnim organima za reprogram poreskih dugova.

Oni traže da se sportskim klubovima omogući da poreska dugovanja izmire kroz reprogram na iznos glavnog duga u periodu od 24 meseca i uz otpis kamate.

Predlog za rešavanje ovog problema upućen je premijeru Srbije Ivici Dačiću, prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću i ministarki omladine i sporta Alisi Marić.
"Svesni smo činjenice da se porez državi mora platiti i od toga ne bežimo. Tražimo da se otpišu kamate koje predstavljaju veliki deo ukupnog zaduženja, a da glavni dug sportske organizacije plate u roku od 24 meseca, kako je i predvidjeno zakonom o reprogramu poreskog duga", navodi se u pismu koje je potpisao predsednik Zajednice fudbalskih klubova Superlige Srbije Dragoljub Lekić.

Iz Zajednice poručuju da su u poslednjih dvadesetak godina u značajnoj meri promenjene privredne i društvene okolnosti u zemlji, ali ne i u sportu.
"Sport se našao u izmenjenom ambijentu čije promene nisu ispraćene kroz nova sistemska resenja, što je dovelo do izuzetno teske situacije. Do danas nije definisana vlasnička struktura u klubovima, a iz toga proističe da nije ni definisano ko je u obavezi da obezbedi flnansiranje profesionalnih sportskih klubova. Dok se ne dodje do pravih sistemskih rešenja, klubovi se snalaze na razne načine da prežive, ali realno gledano, preti im gašenje", poručili su iz Superlige Srbije.

I Vuk Rašović zadovoljan žrebom

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je da nije nezadovoljan žrebom za plej-of i da veruje da njegova ekipa može da izbori plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Fudbaleri Partizana igraće u plej-ofu za Ligu Evropa sa švajcarskim Tunom, odlučeno je žrebom u Nionu.

Prva utakmica igra se u Beogradu 22. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije.

"Ostaje nam da se upoznamo sa njima, da vidimo način na koji igraju. Nismo nezadovoljni, smatram da je to protivnik sa kojim možemo da igramo. Dobro je što se prva utakmica igra u Beogradu, da malo promenimo. Imaćemo priliku da napravimo dobar rezultat i da tamo overimo plasman u Ligu Evropa", rekao je Rašović novinarima na stadionu Partizana.

Upitan da prokomentariše žreb Vojvodine, koja će igrati protiv moldavskog Šerifa, trener šampiona Srbije rekao je da je Vojvodina pokazala da dobro igra i da ima velike šanse za plasman u grupnu fazu.
"Vojvodina je pokazala u prošlim utakmicama da dobro igra i da je na dobrom putu. Misim da imaju velike šanse za prolazak", rekao je Rašović.

Marko Nikolić, trener Vojvodine, zadovoljan žrebom

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa na današnjem žrebu izvukla najlakšeg protivnika od mogućih u baražu za Ligu Evrope, ali da oba tima imaju podjednake šanse za plasman. Nikolić je naveo da dobro poznaje moldavsku ekipu u kojoj igraju i naši internacionalci.

"Mi smo ostvarili veliki uspeh samom pobedom i eliminacijom Bursaspora. Sada smo dobili objektivno najlakšeg protivnika od ovih pet koje smo mogli da izvučemo, ali opet su šanse pola-pola", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Vojvodina je u trećem kolu kvalifikacija, posle 2:2 u prvoj utakmici, u revanšu u gostima ubedljivo pobedila turski Bursaspor i prošla u plej-of, dok je Šerif sa ukupnih 4:0 eliminisan od Dinama iz Zagreba u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Neophodno je da zadržimo mir i skormnost, pošto imamo prvo utakmicu sa Donjim Sremom i Voždovcem u Super ligi i samo tako možemo da probamo da plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope napravimo istorijski rezultat za klub", kazao je Nikolić.

On je naveo da dobro poznaje moldavsku ekipu.
"Sticajem okolnosti poznajem Šerif dosta dobro, gledao sam ih i protiv Dinama iz Zagreba nedavno u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Jako su dobar i kvalitetan tim. Moj nekadašnji igrač iz Rada MarkoStanojević im je kapiten, tu je i Kadu, kao i Marselo iz Banata", naveo je trener novosadskog kluba.

Nikolić je rekao da njegovi fudbaleri moraju da poštuju Šerif koliko su poštovali i Bursu u prošloj rundi.
"Dobri su, kvalitetni, redovni su učesnici kvalifikacija za Ligu šampiona, povremeno su i u grupnoj fazi Lige Evrope. Moraćemo da ih poštujemo ništa manje nego što smo Bursu i iz normalnog pristupa imaćemo svoju šansu", rekao je Nikolić.

Vojvodina će u prvoj utakmici dočekati Šerif 22. avgusta, dok će se revanš igrati nedelju dana kasnije u Tiraspolju.

Liga Evrope: Šerif je istinski "Šefif" Moldavskog fudbala

Moldavski Šerif, poslednja prepreka Vojvodine ka grupi Lige Evrope, dobro je poznat tim našim ljubiteljima fudbala.

Klub iz Pridnjestrovlja više od decenije potpuno dominira moldavskim fudbalom, sa 12 titula u prethodnih 13 sezona.

Pre 8 sezona Šerif je bio prvi rival Partizana u evrosezoni, a crno-beli su oba puta slavili po 1:0. Dinamo Zagreb ih je eliminisao dvaput, pre tri godine tek na penale, ovog puta sasvim rutinski, a pre toga oni su izbacili Sutjesku.
Grad Tiraspolj nalazi se na obali reke Dnjestar, a uz Moldavce naseljava ga veliki broj Ukrajinaca i Rusa. U doba raspada SSSR-a u tom regionu vodio se građanski rat.

Klub je osnovan 1996. godine, a 4. aprila 1997. promenio je ime u Šerif. Zahvaljujući ulaganjima lokalnog biznismena Viktora Gušana uskoro je postao najjači moldavski klub, u drugoj sezoni u najvišem rangu osvojio je drugo mesto, i od tada nijednom nije pao ispod njega.

Šerif stadion izgrađen je 2002. i prima 14.300 ljudi, pored glavnog terena nalazi se čitav kopleks sa još jednom “Malom arenom (8.000) i nekoliko zatvorenih terena za rad preko zime. Klub ima akademiju sa preko 400 fudbalera uzrasta od 7 do 17 godina.
Najslavniji dani Šerifa zbili su se u jesen 2010.
Ekipu vodi 42-godišnji Vitalij Raškevič, koji je dobro upoznat sa stanjem u klubu, jer je u njemu još od 2005, većim delom kao trener omladinske ekipe.

Tim kojim raspolaže kvalitetan je za nivo lige stalno smeštene ispod 30. mesta evropske liste, ali mu je uigranost problem, jer je ovog leta stiglo čak 11 pojačanja.
To se najbolje videlo u uvodnoj rundi kvalifikacija za LŠ sa Sutjeskom – kod kuće su igrali 1:1, i sa malo straha otišli u Nikšić, ali su tamo pregazili šampiona Crne Gore 5:0.

Ključni igrač ekipe je dobro nam znani Mendeš Kadu, do juna član Crvene zvezde, a u timu su tri naša fudbalera. Zadnji vezni Marko Stanojević je nekadašnje Zvezdino dete, a Piroćanac je u Moldaviju otišao iz Rada. Stanojević nosi kapitensku traku Šerifa, ali Vošu neće mučiti, jer zbog povrede će van terena biti u narednih mesec dana.
Zemunac Marko Markovski neko vreme je proveo u Partizanu, ali se nije naigrao, a do Moldavije je stigao posle 5 godina u Grčkoj. I Nišlija Aleksandar Pešić je proveo neko vreme u juniorima Partizana, pa onda u Grčkoj.

Od ostalih ex-Yu fudbalera tu su hrvatski golman Vjekoslav Tomić (Hajduk) i Miral Samardžić (Maribor), koji ima državljanstva BiH i Slovenije.Uz Kadua i Stanojevića centralni deo tima čine Brazilci Rikardinjo, Fernando Žezus i Enrike.

Ekipa nije u dobroj formi – posle ubedljive pobede u Nikšiću usledio je remi na startu nacionalnog prvenstva u derbiju sa Zimbruom, a zatim tri poraza, dva očekivana od Dinama i jedan šokantni od Vadula, u meču u kojem su odmarali tim za revanš sa Zagrepčanima.

Tim se najčešće postavlja u ovu formaciju:
(4-2-3-1): Tomić – Metua, Samardžić, Turan, Pej – Stanojević, Fernando Žezus – Rikardinjo, Kadu, Enrike – Markovski.

Liga Evrope: Tun za Partizanov debi na Alpima

Fudbaleri Partizana na poslednjoj etapi ka evropskoj jeseni putuju u Švajcarsku, prvi put na zvanični meč.

Verovali ili ne, Partizan je tek u 112. izvlačenju za UEFA takmičenja dobio rivala iz alpske Konfederacije.
Švajcarska će tako biti 42. država koju će posetiti crno-bela ekspedicija. Razliku u veličini protivnika govori ovaj podatak – Tun će protiv Partizana igrati 23. i 24. evropski meč u klupskoj istoriji. Partizanu su nastupi broj 23 i 24 bili polufinalni dueli Kupa šampiona sa Mančester Junajtedom 1966.

Tun je osnovan 1898. godine, a ekipa iz grada u kantonu Bern koji ima 42.000 stanovnika, igra na stadionu kapaciteta 10.500.
Tun nema nijedan trofej u klupskoj istoriji, ne može da se nazove velikanom švajcarskog fudbala iako je pre osam godina imao blistave trrenutke.

Od 2002. godine Tun je prvoligaš, kao drugoplasirani u prvenstvu 2004/05 stigao je i do Lige šampiona ali je već 2008. ispao iz lige.

U elitu se vratio dve godine kasnije a prošle sezone zauzeo peto mesto i plasirao se u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Najvrednija sezona u Evropi za Tun je 2005/06 kada su Švajcarci stigli do grupne faze Lige šampiona.
Tada su u kvalifikacijama eliminisali Dinamo iz Kijeva i Malme a u grupi igrali sa Arsenalom, Ajaksom i Spartom iz Praga. Završili su sa jednom pobedom, jednim remijem i četiri poraza a treće mesto u grupi odvelo ih je u Ligu Evrope. Hamburger SV bio je bolji (2:0, 0:1) i to je bio kraj.

Punih pet i po godina Tun nije izlazio na evropsku scenu, u sezoni 2011/12 još jedan podvig, posle Vlaznije iz Skadra eliminisan je Palermo, ali je Stouk bio bolji u plej ofu.
Ove sezone Tun je krenuo iz drugog kola, gruzijska ekipa Čikura pobeđena je dva puta (2:0, 3:1), švedski Heken u trećem kolu takođe (1:0, 2:1).
Prednost Švajcaraca je u tome što im je liga već u punom naletu, odigrali su četiri kola (1-1-2, i sad su peti, a na toj poziciji su završili prethodne tri sezone). U domaćoj ligi igraju sa mnogo golova, tri meča su završili rezultatom 3:2, a preostali remijem 2:2.

Ekipa Tuna nema nijednu pravu zvezdu i nijedan njihov fudbaler ne dobacuje do milion evra na tržištu.
Od stranih igrača većina (Skirinci, Nelson Fereira, Sanogo, Martines) nikad u Evropi nije igrala van Švajcarske, dok se Brazilca Kasinja verovatno sećaju u BiH, gde je nosio dres Travnika.
Za Tun igra bivše Partizanovo dete Miloš Krstić, kasnije član OFK Beograda, Rada, Jagodine, koji je dve sezone proveo u marsejskom Olimpiku, ali se nije izborio za mesto u timu. Bitnu ulogu ima i makedonski Albanac sa finskim pasošem Berat Sadik.
Od domaćih igrača prva zvezda je napadač Marko Šnojvli, svojevremeno član kvalitetne generacije 1985, koja je bila šampion Evrope 2002. u konkurenciji U17 timova (Trankilo Barneta, Reto Cigler, Filip Senderos, Boban Maksimović), a uz njega najvredniji je defanzivac Benjamin Liti.

Očekivani tim: (3-5-2) Fevr – Liti, Skirinci, Šenkel – Hediger, Sanogo, Cufi, Fereira, Vitver – Šnojvli, Martines.

U klubu nisu prezadovoljni žrebom:
„To je klub koji igra važnu ulogu u tradiciji i istoriji jugoslovenskog fudbala. To podrazumeva tehnički jake igrače, a sigurno je da će imati odličnu podršku“, smatra trener Tuna Urs Fišer.
Fišer je ekipu preuzeo ove godine, a do sada je trnirao Cirih. Tokom igračke karijere 47-godišnjak je nastupao za dva kluba – Cirih i Sankt Galen.

Razišli se Skot i KK C.Zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda je sporazumno raskinula ugovor sa Amerikancem Majklom Skotom, a crveno-bele su napustili i Dejan Đokić i Milan Milovanović.

Amerikanac je od oktobra prošle godine nastupao za klub sa Malog Kalemegdana, ali su obe strane odlučile da je najbolje da se saradnja okonča.
Zajedno sa Skotom, ugovor je raskinut i sa Milanom Milovanovićem. Oba igrača su zadovoljna prekidom saradnje, a saradnja sa Dejanom Đokićem nije produžen nakon što mu je istekao ugovor.
Zvezda se zahvalila svoj trojici igrača i poželela im sreću u daljem nastavku karijere.

Pored Skota, Đokića i Milovanovića, klub su tokom leta napustili i Igor Rakočević, Vuk Radivojević i Bojan Subotić.

Odbojkašicama prekopotrebna pomoć sa tribina

Odbojkašice Srbije utakmicom protiv Holandije otvaraju drugi vikend Gran Prija koji se ovog vikenda održava u Beogradu. 

Beogradski „Pionir“ biće domaćin drugog vikenda svetskog Gran Prija za odbojkašice, a pored selekcija Srbije i Holandije, tu su i reprezentacije SAD i Alžira. Nakon tri pobede prvog vikenda odbojkašice Srbije se nalaze na prvom mestu sa ekipama Japana, Kine i Italije.
- Bili smo blagi favoriti u odnosu na Dominikanke, Čehinje i Portorikanke i taj epitet smo i opravdale. Za maksimalan broj bodova, bila je dovoljna jedna vrlo dobra partija protiv domaćina i dve solidne, mada smo igrale kao da nam je nedostajalo motiva. Zbog toga nismo kažnjene i verujem da ćemo iz svega izvući pouke. Na kraju smo zadovoljne sa tri pobede i sa dodatnom dozom samopouzdanja iščekujemo nove utakmice – rekla je odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović.

U predstojećim mečevima veoma će biti važna i podrška navijača.
- Imala sam priliku, kao gledalac doduše, da prisustvujem mečevima završnice Evropskog prvenstva pre dve godine. Bilo je neverovatno na tribinama, a mogu da mislim kako je bilo devojkama na terenu. Znam da je tako nešto teško ponoviti, ali pozivam sve koji mogu da dođu da nam pomognu, da to i učine. Bitan nam je svaki glas sa tribina – dodala je ona.

Meč između Srbije i Holandije je na programu od 17 časova i 30 minuta, dok meč između SAD i Alžira počinje u 20:15.

Koliko zaradjuju naši timovi od učešća u Evro kupovima

Priliku da ove jeseni igraju u Evropi od svih srpskih klubova imaju još samo Partizan i Vojvodina, ali su i Crvena zvezda i Jagodina nešto zaradili.

Šampion Srbije je zaradadio ukupno 550.000 evra, 150.000 za učešće u poslednjem kolu kvalifikacija u Ligi Evrope, a po 200.000 evra kao prvak koji je eliminisan pre grupne faze i kao učesnik trećeg kola kvalifikacija.

Vojvodina je za sada zaradila 150.000 evra, Zvezda deset hiljada manje, dok je Jagodina, koja je eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, stala na 130.000.

Ukoliko Partizan i Vojvodina prođu u grupnu fazu Lige Evrope, to će svakom klubu garantovati 1,3 miliona evra. Za svaku pobedu u grupi dobija se po 200.000 evra, kao i 100.000 za remi. Ukoliko prođu grupnu fazu dobiće 400.000 ako to učine kao prvoplasirani tim u grupi, odnosno 200.000 kao drugoplasirani.

Jagodinu je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao Rubin iz Kazanja. Zvezda je stala u trećem kolu, a bolji je bio Černomorec, koji je slavio sa 3:1 na svom terenu, dok se u Beogradu igralo bez golova.

Partizan nije uspeo da se plasira u baraž za Ligu šampiona, pošto je u trećem kolu dva puta poražen od Ludogoreca, sa 2:1 i 1:0, pa će priliku za jesen u Evropi imati u Ligi Evrope.

Vojvodina je od svih naših predstavnika najviše oduševila, pošto je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala favorizovani Bursaspor. Novosađani su u Novom Sadu igrali 2:2 sa turskim klubom, a potom su slavili sa 3:0 u Bursi. Izabranici Marka Nikolića su tokom kvalifikacija ostvarili zapažen učinak od pet pobeda i jednog remija.

Ju Es open dodeljuje priznanje Moniki Seleš

Nekadašnja najbolja svetska teniserka Monika Seleš dobiće priznanje Ju Es opena uoči finalnog meča u ženskoj konkurenciji na tom turniru u Njujorku, saopštio jeTeniski savez SAD.

Dvostrukoj pobednici Ju Es opena (1991, 1992) priznanje dodeljuju novinari, a ceremonija će se održati 8. septembra, uoči početka ženskog finala.

Seleš, koja je osvojila devet grend slem titula u karijeri, je 2009. godine izabrana u tenisku Kuću slavnih.

Ona je rođena 1973. godine u Novom Sadu, nastupala je za reprezentaciju Jugoslavije, a 1994. godine uzela je američko državljanstvo.

Tokom meča u Hamburgu, 1993. godine, jedan navijač ju je napao nožem, nakon čega je sa terena odsustvovala dve godine. Kada se vratila na teren osvojila je Australijan open, ali nije mogla da se vrati u staru formu.

Poslednji profesionalni meč odigrala je 2003. godine na Rolan Garosu, a zvanično je završila karijeru u februaru 2008. godine.

U junu 2011. godine imenovana je jednom od 30 legendi ženskog tenisa.

Izvučeni parovi Plejofa Lige Šanpiona

Bugarski šampion Ludogorec, koji je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao Partizan, u plej-ofu će igrati sa švajcarskim Bazelom.

Zanimljivo je da je redove šampiona Švajcarske ove nedelje pojačao Ivan Ivanov, koji je igrao za ’crno-bele’ u dvomeču sa Ludogorecom. Upravo zbog toga neće moći da igra za novi klub u predstojećem dvomeču.

Partizan je u prvom meču sa Ludogorecom poražen sa 2:1, a potom je izgubio i u Beogradu sa 1:0. ’Crno-beli’ i dalje imaju šansu za jesen u Evropi, pošto će igrati u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Derbi baraža za Ligu šampiona igraće PSV Ajndhoven i Milan, a na programu je još nekoliko zanimljivih duela, među kojima su susreti Fenerbahčea i Arsenala, kao i zagrebačkog Dinama i Austrije iz Beča.

Prve utakmice plej-ofa igraju se 20. i 21. avgusta, a revanši su na programu 27. i 28. avgusta.

Parovi baraža za Ligu šampiona:
Dinamo Zagreb – Austrija Beč
Ludogorec – Bazel
Viktorija Plzenj – Maribor
Šahtjor Karagandi – Seltik
Steaua – Legija
Olimpik Lion – Real Sosijedad
Šalke – Metalist Harkov
Pakoš Fereira – Zenit
PSV Ajndhoven – Milan
Fenerbahče – Arsenal

Incident sa Kapitenskom trakom pred policijom (VIDEO)

Vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević, koji je u utorak posle meča sa Ludogorecom preskočio ogradu na stadionu i skinuo kapitensku traku Marku Šćpoviću, biće saslušan u policiji.

Policija je u četvrtak uzela izjavu od fudbalera Partizana Marka Šćepovića, kome je navijač Miloš Radisavljević Kimi oduzeo kapitensku traku posle meča protiv Ludogoreca na stadionu u Humskoj.

Incident sa skidanjem kapitenske trake

Radisavljeviću je za danas zakazan informativni razgovor u policiji, prenosi "Politika", pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Posle razgovora sa obojicom učesnika događaja, kako je rekao izvor blizak istrazi, biće sastavljen izveštaj, koji će policija sa priloženim dokazima dostaviti nadležnom tužilaštvu.

Policija će, čak i ako Šćepović ostane pri tvrdnji da je sam predao kapitensku traku Radisavljeviću i da ga ovaj ni na jedan način nije ugrozio, predložiti tužilaštvu pokretanje postupka protiv navijača, zbog neovlašćenog upada na sportski teren.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, neovlašćen ulazak na teren predstavlja prekršaj za koji se izriče kazna zatvora od 30 do 60 dana i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Dan ranije Vanja Vukić, državni sekretar MUP, istakao je da će "MUP ispitati da li je lice koje je ušlo na stadion imalo i neko odobrenje od uprave fudbalskog kluba Partizan da stoji na mestu na kojem se nalazilo".

Vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević, pravosnažno je osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja tokom utakmice Lige Evrope između Partizana i Šahtjora u decembru 2009. godine u Beogradu.

Nakon toga je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković skandranjem pretnji na istoj utakmici.

Rodžers kup: Ana i Jelena stale u 3. kolu

Četvrtfinalni mečevi u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji Rodžers kupa u Torontu proteći će bez srpskih teniserki.Obe naše predstavnice Ana Ivanović i Jelena Janković eliminisane su u 3. kolu.

Ivanović je propustila veliku priliku da se plasira među osam najboljih pošto je protiv Kineskinje Li Na vodila sa 5:2 u trećem setu. Na žalost, nije iskoristila tu prednost i u četvrtfinale je, posle taj brejka, otišla kineska teniserka.

Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Torontu, pošto je poražena od Rumunke Soraje Kirsteje sa 2:0 po setovima 6:3, 6:4.

Ipak, Jelena Janković će zaigrati u četvrtfinalu ali u konkurenciji parova.U tandemu sa Katarinom Srebrotnik naša teniserka je slavila meču sa američko-španskim dublom Lajzel Huber - Nurija Ljagostera Vives sa 2:0 (6:4, 6:1).

Kreće Jelen Super Liga - Svi protiv Partizana

Nova sezona u Jelen Superligi počinje u subotu, a pred sam start opet se najviše očekuje od beogradskih ’večitih’ i novosadske Vojvodine.

Domaći fudbal, odavno opterećen finansijskim i organizacionim, pa i problemima nedostatka kvaliteta, nedavno je dobio vetar u leđa kada su omladinci Srbije osvojili titulu evropskog prvaka. Ipak, ostaje da se vidi koliko će to uticati na domaće prvenstvo.

Prethodnih šest godina Partizan je, manje ili više, suvereno dominirao srpskim terenima, a poslednjim trofejom u Superligi izjednačio se sa Crvenom zvezdom po broju titula u državnom prvenstvu.
’Crno-beli’ početak šampionata dočekuju sa znatno promenjenim timom, jer su ekipu napustile neke od glavnih uzdanica među kojima su Ivan Ivanov, Lazar Marković i Milan Smiljanić.
Partizan je na početku sezone pružio nekoliko bledih partija u kvalifikacija za Ligu šampiona, a ’kruna’ je bila eliminacija u trećem kolu od bugarskog Ludogoreca. Zato će meč prve runde Superlige sa Novim Pazarom u Humskoj biti dobra prilika da izabranici Vuka Rašovića makar donekle poprave utisak.

Na drugoj strani Topčiderskog brda, navijači Crvene zvezde žarko žele prekid dominacije ’večitog’ rivala, a u letnjem prelaznom roku klub iz Ljutice Bogdana dobio je veliko pojačanje, bivšeg reprezentativca Miloša Ninkovića. ’Crveno-beli’ u sezonu ulaze sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem i još nekoliko pojačanja poput Nejca Pečnika, Nikole Mijailovića, Omege Robertsa, Novaka Martinovića i Migela Arauha.

Iako je bilo najava da bi meč prvog kola između Zvezde i Javora mogao da bude pomeren zbog Sabora trubača u Guči, to se neće desiti. Tako će Ivanjičani u nedelju ugostiti ’crveno-bele’.

Kao i godinama unazad, šansu iz prikrajka u šampionskoj trci vrebaće Vojvodina, koja je partijama u kvalifikacijama za Ligu Evrope pokazala ozbiljan potencijal. ’Lale’ na klupi takođe imaju novog trenera, Marka Nikolića, koji je prethodno u Radu pokazao da je vrlo dobar stručnjak. Fudbaleri Vojvodine u premijernom meču u Superligi dočekaće ekipu Donjeg Srema.

Borbu za plasman u Evropu i ove sezone vodiće ekipa Jagodine koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje i osvojila Kup Srbije. Jagodinci su u letnjem prelaznom roku ostali bez najboljeg strelca Miloša Stojanovića i trenera Sima Krunića, a na klupi ga je zamenio Mladen Dodić.

Sa mladim snagama, odnosno nekolicinom igrača koji su nedavno osvojili prvenstvo Evrope za omladince, u novu sezonu ući će OFK Beograd. ’Romantičare’ u prvom kolu očekuje duel sa novajlijom u Superligi Voždovcem, koji je do mesta u eliti došao posle gašenja Hajduka iz Kule.

Kao i svake sezone, pretendenti na visok plasman su i užička Sloboda i subotički Spartak, a upravo će re dve ekipe odmeriti snage u prvom kolu nove sezone Superlige.

Na velika vrata u Superligu vratio se kruševački Napredak, koji se prethodnih godina finansijski stabilizovao, ali napravio i veoma respektabilan tim. Kruševljani će u prvom kolu gostovati Jagodini.

U jednom od derbija prvog kola sastaće se imenjaci, kragujevački i niški Radnički. Drugi, beogradski derbi odigraće se na Banjici, a sastaće se Rad i povratnik u Superligu Čukarički.

Jelen Superliga, prvo kolo

subota, 10. avgust
Rad – Čukarički 17.30
Sloboda – Spartak 17.30
OFK Beograd – Voždovac 17.30
Partizan – Novi Pazar 19.00
Radnički Niš – Radnički Kragujevac 20.00
Jagodina – Napredak 20.00

nedelja, 11. avgust
Javor – Crvena zvezda 18.00
Vojvodina – Donji Srem 20.00.

Montreal: Treće kolo kobno za favorite

Treće kolo Rodžers kupa bilo je i poslednje za petoricu tenisera koji su postavljeni za nosioce na ATP turniru u Montrealu.Verovatno je najneprijatnije iznenađen Endi Marej koga je iz daljeg takmičenja eliminisao Ernests Gulbis, a umalo da se u grupi deklasiranih favorita nađe i naš Novak Đoković.

U trećem kolu Rodžers kupa nastala je prava pošast za najbolje tenisere, favorizovane i visoko plasirane na rang listama.Još jedan pokazatelj da su kvalitet igre i spremnost igrača u svetskom tenisu izjednačeniji a o pobedama i plasmanu sve više odlučuju nijanse.

Uz vimbldonskog pobednika, Britanca Endija Mareja, iz daljeg takmičenja eliminisani su Huan Martin Del Potro (Argentina), Tomaš Berdih (Češka), Kei Nišikori (Japan) i Jerži Janovič (Poljska), pa će društvo eliti (Novak Đoković, Rafael Nadal, Rišar Gaske i Miloš Raonić) u četvrtfinalu praviti Ernests Gulbis (Letonija), Vasek Pospišil (Kanada), Nikolaj Davidenko (Rusija) i Marinko Matošević (Australija).

Iznenađenje dana napravili su Gulbis koji je savladao Mareja i Pospišil koji je bio bolji od Berdiha.

Na pragu iznenađenja bio je i Uzbekistanac Denis Istjomin koji je uzeo prvi set Đokoviću ali je najbolji svetski teniser na vreme podigao nivo igre i, kako-tako, opravdao ulogu favorita.

Fudbaleri Vojvodine pobedu posvetili Bati Butoroviću

Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je posle trijumfa nad turskom Bursom da su njegovi izabranici igrali kvalitetno i odgovorno tokom celog susreta, a da pobedu posvećuju pokojnom predsedniku kluba Ratku Butoroviću.

Novosadski crveno-beli su izborili baraž za Ligu Evrope savladavši Bursu u gostima sa 3:0, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija.


"I u najavi utakmice rekao sam da nismo bez šansi u Turskoj, a to smo i dokazali velikom i ubedljivom pobedom. Igrali smo drčno i odgovorno tokom svih 90 minuta, uspevši da izdržimo pritisak domaćina na početku drugog poluvremena. Zahvalni smo navijačima koji su nas sjajno bodrili, a aplauze smo zaslužili i od navijača domaćina. Pobedu posvećujemo pokojnom predsedniku Ratku Butoroviću", izjavio je Nikolić telefonom za novosadski Dnevnik.

Jedan od junaka trijumfa bio je Nemanja Radoja, koji je izdržao bitku s Argentincem Pablom Bataljom na sredini terena.
"Zadatak mi je bio da kontrolišem Batalju i srećan sam što sam dobro odradio posao. Ni sami nismo očekivali ovako ubedljivu pobedu, ali smo u nju verovali i zato smo do nje i stigli", istakao je Radoja.

Branislav Trajković je takođe sjajno odigrao meč u Bursi.
"Znali smo da nije sve gotovo i dali smo sve od sebe da obradujemo navijače na stadionu u Bursi i u Novom Sadu. Misim da je ovo najveća pobeda Vojvodine u poslednjih 30 godina i posvećujemo je sadašnjem predsedniku Balši Butoroviću i njegovom pokojnom ocu Ratku", kazao je Trajković.

Strelac trećeg gola Andrija Kaluđerović naveo je da je ogromno zadovoljstvo među igračima posle maestralne predstave u Turskoj.
"Čitav tim odlično je odigrao utakmicu, mislim da ni Realu iz Madrida ne bi bilo lako u Bursi. Imali smo dosta prostora za igru, a srećan sam što sam golom zaključio ovaj susret", poručio je Kaluđerović novinaru Dnevnika.

Žreb parova baraža za Ligu Evrope biće održan nešto posle 13 časova u švajcarskom Nionu. Mogući rivali Vojvodine u plej ofu za ulazak u grupnu fazu UEFA Lige Evrope su : Šerif (Moldavija), Rubin (Kazanj, Rusija), Sent Etjen (Francuska), Fiorentina (Italija) i Trabzonspor (Turska).

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger