Headlines News :

U finalu Olimpijakos - Real!

Written By maxtv on петак, 10. мај 2013. | 23:27

Real pobedio Barselonu u polufinalnom "el klasiku", i plasirao se u finale završnog turnira Evrolige. U Finalu, Real će igrati protiv Olimpijakosa, koji je odličnom igrom nije pružio "armejcima" ni tračak nade da mogu do finala.

Ovog vikenda u Londonu se igra finalnio turnir Evrolige a o tituli prvaka Starog kontinenta odlučiće četiri najbolje ekipe ove sezone - branilac titule Olimpijakos, moskovski CSKA i španski dvojac - Real iz Madrida i Barselona.
F4 London.jpg
Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige u Londonu, pošto su bez problema pobedili moskovski CSKA sa 69:52 (24:17, 16:11, 13:8, 16:16).
CSKA je drugu godinu uzastopno bio prvi favorit takmičenja, ali je ove godine ispao već u polufinalu od branioca titule. Moskovljani su samo na početku vodili, ali je Olimpijakos brzo preuzeo kontrolu meča i potpuno je nadigrao "armejce".
CSKA je poveo sa 8:2 zahvaljujući Vimsu, ali je Olimpijakos odgovorio serijom 10:2 i prešao u vodjstvo.
Tim iz Atine predvodio je u tim trenucima Jorgos Printezis, a nešto kasnije mu se priključio i Hajns, tako da su crveno-beli do kraja prvog poluvremena stekli i dvocifrenu prednost. 
Pošto su se "raspucali" u prvom poluvremenu, u drugom su igrali sjajnu odbranu, tako da CSKA nije u trećoj četvrtini postigao nijedan poen iz igre! Pirejci su sigurnom igrom u odbrani sprečili svako iznenađenje.
Olimpijakos.jpg
Plejmejker CSKA i srpski reprezentativac Miloš Teodosić bio je gotovo neprimetan tokom meča, naročito u prvom poluvremenu, a meč je završio s pet poena, jednom asistencijom i tri skoka, ali i dve izgubljene lopte.
Teodosić je iz igre šutirao 1/9. Kapiten Srbije Nenad Krstić takođe je imao slabo veče, a utakmicu je završio s dva poena i dva skoka. I ostatak srpskog kvarteta bio je slab - Zoran Erceg je imao dva poena i dve asistencije, a Vladimir Micov tri poena i dva skoka.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Pero Antić i Kajl Hajns sa po 13 poena, dok je Soni Vims predvodio CSKA sa 13 poena. 
U drugom polufinalnom duelu, španskom ''el klasiku'' i duelu velikih rivala - Real Madrida i Barselone, kao pobednik je izašao Real.
1.jpg
"Kraljevski klub" se plasirao u finale pobedom od 74:67 (11:18, 28:15, 9:18, 26:16), u utakmici punoj preokreta.
Barsa je vodila nekoliko puta na meču, u poslednjoj deonici imala devet poena prednosti, ali je onda Real napravio seriju od 15:2, i dva minuta pre kraja došao do vođstva.
Madriđane je predvodio sjajni Felipe Rejes, koji je postigao 17 poena, a od toga 11 u poslednjoj četvrtini. Serhio Ljulj je postigao 13, a Serhio Rodriges 12 poena.
Marselinjo Uertas je završio meč u Barsi sa 19 poena, dok je Ante Tomić imao 18 poena i 12 skokova.
U sudijskom timu bio je Ilija Belošević.
Utakmica za treće mesto na programu je u nedelju u 18 časova a veliko finale igraće se istog dana od 21 čas.
2.jpg

Srbija sa Italijom, Grčkom i Francuskom


Na Mediteranskim igrama u Turskoj, Srbija u grupi sa Italijom, Fraancuskom i grčkom.
Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na Mediteranskim igrama u B grupi sa selekcijama Italije, Grčke i Francuske, određeno je danas žrebom, a prenosi nacionalni savez.
Vaterpolo.jpg
Učesnici A grupe su Hrvatska, Španija i Turska, a plasman u polufinale izboriće po dve najbolje ekipe iz grupa.
Mediteranske igre biće održane od 20. do 30. juna u turskom gradu Mersinu.
Na prethodnim igrama 2009. godine u Peskari vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju savladavši u finalu selekciju Španije sa 9:4.

Real bez konferencije za medije


Real Madrid je odlučio da ne održi tradicionalnu konferenciju za novinare, očigledno u želji da spreči verbalni rat između Žozea Murinja i članova tima.
Devetostruki šampioni Evrope u subotu igraju u gostima protiv Espanjola i eventualni gubitak bodova značio bi titulu za Barselonu, četvrtu u poslednjih pet godina.
Murinjo-na-treningu.jpg
Svakako da Barselona i u slučaju da Real pobedi, već u nedelju može da osvoji trofej pobedom nad Atletiko Madridom.
Prošlonedeljne Murinjove kritike na račun Ikera Kasiljasa i Pepea, dovele su do podela u svlačionici "kraljevskog kluba." Predsednik Reala Florentino Perez učinio je presedan u ponedeljak, kada je pozvao ekipu na jedinstvo u poslednje tri nedelje sezone, ali ga je Murinjo ignorisao i u utorak ponovo kritikovao Pepea i Kasiljasa.
Publika na Bernabeu stadionu skandirala je u sredu Kasiljasovo ime, on je bio na klupi u meču protiv Malage koji je završen pobedom Reala od 6:2. Istovremeno, Murinjo je dočekan zvižducima i negodovanjem velikog dela stadiona.
Posle meča, španski intrenacionalci Ćabi Alonso i Raul Albiol apelovali su na jedinstvo uoči finala Kupa kralja protiv Atletiko Madrida 17. maja, što će biti poslednja šansa za osvajanje jedinog velikog trofeja ove sezone.
Murinjova budućnost u Realu je pod velikim znakom pitanja, iako je on ugovorom vezan za klub do 2016, budući da kraljevski klub nije uspeo da se domogne finala Lige šampiona.
Uveliko se piše o tome da je Murinjo na sigurnom putu da od sledeće sezone preuzme Čelsi.

Biće teško posle dva dana slavlja


Trener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da će posle osvajanja nacionalnog Kupa i velikog slavlja njegovom timu biti teško da u narednom prvenstvenom duelu ostvari dobar rezultat protiv ekipe Smedereva.
"Očekujem jako tešku utakmicu i biću zahvalan svojim igračima ako ostvarimo povoljan rezultat. Posle ova dva dana slavlja, ne znam koliko ćemo uspeti da se oporavimo, jer su igrači u finalu Kupa dali sve od sebe i više nego što mogu", rekao je Krunić na konferenciji za medije.
Jagodina-slavlje-2.jpg
On je dodao da u meč protiv Smedereva ulazi rasterećeno i da još nije odlučio u kom sastavu će se Jagodinci suprostaviti protivniku.
"Moja ekipa ima obavezu prema gradu, klubu, navijačima da utakmicu sa Smederevom odigra maksimalno, na nivou. Znam da će fudbaleri dati svoj maksimum i u ovoj utakmici, ali ne mogu da kažem kakav će rezultat biti. Bilo bi drugačije da nije bilo ove Kup utakmice, ali sada, verujte, biće nam jako teško da ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Krunić.
Utakmica 27. kola Superlige Srbije između Smedereva i Jagodine igra se u petak od 17 sati.

Ana u polufinalu Madrida!


Ana Ivanović počistila Angeliku Kerber sa 6:3, 6:1 i plasirala se u polufinale turnira u Madridu. Na putu ka finalu, Marija Šarapova.
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira premijer serije u Madridu pošto je u četvrtfinalnom meču savladala Nemicu Angeliku Kerber sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:1.
Ana.jpg
Sjajnom igrom tokom celog meča Ivanovićeva je počistila Nemicu sa terena, najavljujući da se vraća u nekadašnju formu i da polako grabi ka svetskom vrhu. Trenutno 16. na WTA listi, Srpkinja je za samo 58 minuta igre u velikom stilu trijumfovala nad šestom teniserkom sveta, treći put u isto toliko međusobnih duela.
Odličan servis i neuhvatljivi forhend udarci bili su enigma za dekoncentrisanu Kerber, koja je dosta grešila, bez rešenja za igru raspoložene rivalke.
Ivanovićeva je od početka do kraja duela bila superiorna, diktirajući tempo za ubedljivu pobedu kojom je nagovestila još značajnije rezultate u nastavku sezone.
U borbi za finale srpska teniserka sutra igra protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je pobedila Estonku Kaju Kanepi sa 6:2, 6:4.
Od osam dosadašnjih medjusobnih duela protiv Ruskinje, trenutno druge teniserke sveta, Ivanovićeva je dobila dva.
Drugi polufinalni par čine Amerikanka Serena Vilijams i Italijanka Sara Erani. Vilijams je u četvrtfinalu savladala Anabel Medina Gariges iz Španije sa 6:3, 0:6, 7:5, dok je Erani nadigrala Ruskinju Jekaterinu Makarovu - 6:4, 6:3.
Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od četiri miliona evra.

Ne priznajemo favorite


Trener Novog Pazara Nebojša Vučićević svestan je da će fudbaleri tog superligaša morati da urade sve što je u njihovoj moći da bi u 27. kolu savladali Vojvodinu i pobegli iz opasne zone.
"Dok sam ja trener Pazara, da nam dođe i Real iz Madrida - ne dam mu ulogu favorita! Protiv Vojvodine nećemo imati pomoć sedam ili osam hiljada navijača, ali igraćemo na rezultat i pokušaćemo da ga izborimo na terenu", rekao je Vučićević novinarima na Gradskom stadionu u Novom Pazaru.
golman-i-mreza.jpg
Novi Pazar će dočekati Vojvodinu pred praznim tribinama, posle kazne izrečene domaćem klubu zbog loše organizacije susreta sa Partizanom.
"Sledi još jedna bitna utakmica na našem terenu i to protiv, po mom mišljenju, najbolje ekipe u ligi. Igraćemo bez pomoći naših navijača, ali daćemo maksimum da dođemo do bodova koji garantuju mirniju završnicu sezone", rekao je Vučićević.
Vučićević je kazao da Novosađani imaju brze bočne igrače i da će biti opasan rival i posle poraza od Jagodine (0:1) u finalu Kupa Srbije.
"Vojvodina ima svoje probleme, mi svoje. Biće opasan protivnik, kakvu god ekipu da izvedu. Njihovi omladinci su dve godine bez premca u Srbiji, imaju 25 kvalitetnih igrača i ko bude igrao želeće da dokaže da mu je mesto na terenu", kazao je Vučićević.
Novi Pazar je na 13. mestu u Super ligi sa 27 bodova, dok je Vojvodina trećeplasirana sa 25 bodova više.
"Ne volim da pričam o teorijama, još 12 bodova je u opticaju i mislim da će borba za opstanak biti neizvesna do poslednjeg kola. Ipak, pobede u ove dve utakmice na našem terenu rešile bi nam situaciju", zaključio je Vučićević.
Novi Pazar će dočekati Vojvodinu u petak od 17.00.

Fetel najbrži na drugom treningu


Vožač Red bula Sebastijan Fetel ostvario je najbrže vreme na drugom treningu uoči trke Formule jedan za Veliku nagradu Španije u Barseloni.
Aktuelni svetski šampion je ostvario vreme od jednog minuta, 22 sekunde i 808 stotinki i tako je bio bolji od vozača Ferarija Fernanda Alonsa, koji je bio najbrži na prvom treningu koji je vožen ranije.
fetel2.jpg
Alonso je na drugom treningu bio sporiji za 17 stotinki od Nemca, dok je prvi trening, koji je vožen po kiši, završio mnogo sporije od rezultata na drugom treningu. Španac je tada bio najbrži sa vremenom jedan minut, 25 sekundi i 252 stotinke.
Fetelov klupski kolega Mark Veber bio je treći sa zaostatkom od 83 stotinke, dok je vozač Lotusa Kimi Raikonen bio četvrti.
Trka Formule jedan za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 14 sati.

Sa Pinto besan na igrače


Trener fudbalera Crvene zvezde nezadovoljan ponašanjem svojih igrača tokom ove nedelje, ali se nada da će mu u predstojećoj utakmici protiv OFK Beograda pokazati da greši. "Ove nedelje sam kod igrača osetio neke stvari koje mi se ne dopadaju. Osećam to, nadam se da grešim i da će mi pokazati da nisam u pravu. Za mene je najvažniji naš tim koji mora da bude koncentrisan samo na pobede", rekao je Portugalac.
Trener fudbalera Crvene zvezde rekao je da mu se ne dopada kako su se ponašali njegovi igrači ove nedelje, ali da se nada da će mu u predstojećoj utakmici protiv OFK Beograda dokazati da greši.
Zvezda.jpg
"Ove nedelje sam kod igrača osetio neke stvari koje mi se ne dopadaju. Osećam to, nadam se da grešim i da će mi pokazati da nisam u pravu. Za mene je najvažniji naš tim koji mora da bude koncentrisan samo na pobede", rekao je Sa Pinto na konferenciji za novinare u Beogradu.
Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 19 sati igraju na svom terenu protiv OFK Beograda, utakmici 27. kola Superlige Srbije. Zvezda je druga na tabeli sa 59 bodova i ima dva manje od Partizana, dok OFK zauzima šesto mesto sa 38 bodova.
Sa Pinto je kazao da njegov rad u klubu sada nije toliko važan za igrače koliko je bio kada je dolazio, jer su sada tu igra, rezultati i sampouzdanje.
"Ako budu koncentrisani svih 90 minuta, siguran sam da će odigrati dobru utakmicu i pobediti OFK. Moj rad sada nije toliko važan, imaju sve - rad, samopouzdanje, rezultate... Pre nisu imali ništa, sada sve i ovo je prilika da nešto urade. Moramo da nastavimo onako kako smo i počeli i razmišljati samo o sledećoj utakmici", kazao je on.
Zvezda je u prvom delu sezone dva puta izgubila od OFK-a, po jednom u prvenstvu i Kupu, a Sa Pinto je rekao da će prednost "romantičara" biti to što su obezbedili poziciju na tabeli koju su želeli.
"OFK je u dobroj formi, na dobroj su poziciji na tabeli, nemaju pritisak i tako mogu da pokažu svoje najbolje lice. Znamo vrednost tog tima, imaju dobre igrače u napadu i umeju da igraju fudbal, ali i mi takođe", rekao je Sa Pintu.
Na pitanje da li se plaši Petra Grbića, koji je Zvezdi ove sezone dao tri gola, Portugalac je rekao da neće praviti "individualne markacije" već da poštuje sve protivničke igrače.
Zvezda protiv OFK-a neće moći da računa na suspendovane Marka Vešovića, Filipa Mladenovića i Luku Milivojevića.
Sa Pinto je rekao da je posle prošlonedeljne utakmice sa Jagodinom istakao nezadovoljstvo suđenjem i da se nada da se takve stvari neće ponavljati do kraja sezone.
"Nisam bio zadovoljan suđenjem u Jagodini, a ja kada vidim da je suđenje dobro - to i istaknem, kao i kada nije. Ne govorim o velikim greškama poput penala ili ofsajda, već o sitnim, kada se na sredini terena ne dosudi pet, šest prekršaja. To stvori nervozu kod igrača i nadam se da toga više neće biti", rekao je Sa Pinto.

Hajnkes više neće trenirati u Bundesligi


Odlazeći trener Bajerna Jup Hajnkes najavio je da po završetku angažmana u tom klubu krajem sezone neće više raditi u Bundesligi. Šezdesetomogodišnji Hajnkes, koga će zameniti Pep Gvardiola, nije otkrio planove za budućnost.
Hajnkes ima šanse da dovede Bajern do istorijske "triple krune" - pošto je obezbeđena titula, kao i mesto u finalu Lige šampiona i Kupa Nemačke.
Bajern-Minhen.jpg
Bajern je obezbedio tutulu u Bundesligi šest kola pre kraja prvenstva. Hajnkesu nije ponuđen produžetak ugovora sa Bajernom, koji je prvobitno saopštio da će nemački stručnjak završiti trenersku karijeru na kraju sezone.
"U Bundesligi za mene više nema ciljeva", rekao je Hajnkes dan pre poslednjeg meča u Minhenu protiv Augzburga.
Njegov poslednji bundesligaški meč biće sledeće nedelje protiv Borusije iz Menhengladbaha, gde je Hajnkes započeo karijeru kao igrač, a kasnije i kao trener.
"Krug se zatvara", rekao je Hajnkes koji je ukupno - kao igrač i trener, u Bundesligi nastupao na 1.009 utakmica.
Bajern će u finalu Lige šampiona u Londonu 25. maja igrati protiv Borusije iz Dortmunda, a nedelju dana kasnije boriće se u finalu Nemačkog kupa protiv Štutgarta.
Gvardiola će preuzeti klupu Bajerna 26. juna.

Na pobedu po svaku cenu


Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da njegova ekipa mora da pobedi Radnički u Kragujevcu i tako zadrži dva boda prednosti pred duel sa Crvenom zvezdom. Mladi stručnjak nije zaboravio da pomene da se duel u subotu igra na godišnjicu igranja Partizana u finalu Kupa šampiona 1966. godine.
Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da njegova ekipa mora da pobedi Radnički u Kragujevcu i tako zadrži dva boda prednosti pred duel sa Crvenom zvezdom.
partizan-txt.jpg
"Svesni smo koliko nas čeka teška utakmica u Kragujevcu iz više razloga. Radnički je ekipa koja ima iskusne igrače i ne zaslužuje da se bori za opstanak, a želimo da u derbi uđemo sa dva boda više. Pozitivno gledam u utakmicu i svestan sam da neće biti kalkulacija. Treba očekivati dobru utakmicu", rekao je Rašović na konferenciji za novinare.
Fudbaleri Partizana sutra od 15 sati igraju u Kragujevcu protiv Radničkog, utakmicu 27. kola Superlige Srbije. Partizan je prvi na tabeli sa 61 bodom i ima dva više od Crvene zvezde, dok se Radnički bori za opstanak, nalazi se na pretposlednjem 15. mestu sa 24 boda.
Rašović je rekao da svi znaju koliko su teške utakmice koje se igraju pred večiti derbi.
"Sada je specifična situacija, nemamo prostora za kalkulacije, namatreba pobeda, moramo da pobedimo i na to ćemo ići", rekao je on.
Trener crno-belih rekao je da očekuje da će Radnički igrati ofanzivno i da će napasti Partizan i dodao da niko u klubu još ne razmišlja o derbiju koji se igra 18. maja.
"Očekujem da u Kragujevcu odigramo utakmicu na najbolji način, ali su svi svesni da će derbi biti ta utakmica koja će odlučiti prvaka. Stvari zavise od nas i verujem da ćemo uspeti da preskočimo i ovu prepreku", rekao je on.
Upitan u kom sastavu će Partizan sutra igrati u Kragujevcu, Rašović je rekao da je Partizan uigravao dve kombinacije i da će danas odlučiti ko će igrati, ali nije želeo da saopšti tim.
On je istakao da je primetio napredak u timu od kada je preuzeo Partizan i da igrači pokazuju neverovatnu želju i volju na svakom treningu.
"Nemam problem sa igračima, osećam energiju na svakom treningu, oni su motivisani i pozitivni i to je ono što me raduje. Izguraćemo ovo do kraja", rekao je on.
Upitan da prokomentariše pisanje medija da su kandidati za novog sportskog direktora Ivan Tomić, Albert Nađ i Gordan Petrić i sa kojim bi najviše voleo da radi, on je rekao da bi mu dobro došla podrška sportskog direktora, ali da on ne odlučuje o izboru.
Na sutrašnji dan Partizan je 1966. godine igrao u finalu Kupa šampiona protiv Real Madrida, u kome je igrao i otac Vuka Rašovića, Branko.
"To je dan kojim se svi u klubu ponosimo i možda nije slučajno što baš sutra igramo utakmicu", rekao je Rašović.

Zvezdini juniori izgubili od Huventuda


Mladi košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Huventuda sa 77:67 (13:14, 20:20, 21:15, 23:18) u meču 2. kola A grupe završnog turnira Evrolige u Londonu.
Crveno-beli su, za razliku od prvog duela sa selekcijom Kine (86:61), ovog puta naišli na mnogo ozbiljnijeg protivnika.
kosarka-zvezda-juniori.jpg
Ekipa iz Badalone je u drugom poluvremenu zaigrala bolje i zasluženo došla do druge pobede na turniru.
Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Nikola Rebić sa 23 poena, dok su po 12 poena postigli Dušan Ristić i Marko Gudurić.
U drugom meču grupe A selekcija Kine je pobedila Lijetuvos Ritas sa 66:57.
Crveno-beli u poslednjem kolu u petak od 12.45 igraju protiv Lijetuvos Ritasa, a plasman u finale izboriće prvi u grupi.
Tabela A: Huventud 2-0 (+22), Crvena zvezda 1-1 (+15), Kina 1-1 (-16), Lijetuvos Ritas 0-2 (-21).

Bejl ostaje u Totenhemu


Fudbaler Totenhema Geret Bejl potpisaće novi ugovor sa klubom, rekao je trener tog premijerligaša Andre Viljaš Boaš.
"Bilo bi dobro da ostane. Završili smo sa svakim nagađanjem da će nas napustiti", rekao je Viljaš Boaš, a prenose engleski mediji.
Geret-Bejli-Totenhem.jpg
Geret Bejl je nedavno proglašen za najboljeg fudbalera i najboljeg mladog igrača Premijer lige za sezonu 2012/2013.
Bejl je u Totenhem došao 2007. godine iz Sauthemptona. Do sada je za taj klub odigrao 200 utakmica i postigao 54 golova.

Dudaš spreman za sezonu


Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš proveo je četiri nedelje u Africi, na pripremama za predstojeću letnju sezonu, čija će kruna biti prvenstvo sveta u Moskvi u avgustu. Veoma sam zadovoljan pripremama. Drago mi je što smo uspeli da sve treninge odradimo na visokom nivou – istakao je Dudaš.
On je tokom priprema poseban akcenat stavio na bacačke discipline.
Mihail-Dudas.jpg
"Proveli smo tamo četiri nedelje i sada je vreme da se budimo za sezonu, jer takmičenja kreću već od sledećeg vikenda", rekao je Dudaš.
On je naglasio da se pripremao sa Tatjanom Jelačom i njenim trenerom Đorđićem, koji su mu pomogli da poboljša rezultate u bacačkim disciplinama.
Ovo nije prvi put da se mladi srpski atletičar, osvajač bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu, opredelio da pripreme odradi u Africi, a razlog za ponovni odlazak tamo su sjajni uslovi za treninge.
Mihail-Dudas-1.jpg
"Uslovi su bili fenomenalni. Sa sigurnošću mogu da kažem da su među najboljima na svetu. Zaista mi je pomoglo i to što smo trenirali na travi jer mi se nisu pojavili problemi sa tetivama", naglasio je Dudaš.
Dudaš je imao priliku da deli stazu sa južnoafričkim desetobojcem Vilijemom Kortcenom.
Iako je glavni cilj priprema u Africi bio da se što bolje spremi za nastavak sezone, Dudaš je uspeo malo da se opusti.
Mihail-Dudas-3.jpg
"Pored treninga, išli smo u posetu lavovima i to je bilo jedno sjajno iskustvo. Vikend posle je bio organizovan safari, ali sam odlučio da ne odem, zbog dužine puta. Ako me neko bude pitao sledeći put koja su odricanja u atletici, definitivno ću pomenuti tu situaciju", rekao je u šali najbolji srpski desetobojac.

Poslednja Fergijeva lekcija nelojalnom Runiju


Aleks Ferguson odlazi u penziju, Dejvid Mojes seda na klupu Junajteda, Vejn Runi prolazi kroz pakao. Ovako bi trebalo da izgleda situacija na Old trafordu u narednom periodu. U medijima se pojavio navodni transkript razgovora u kojem je pre dve nedelje Runi tražio od Aleksa Fergusona transfer. Umesto transfera Fergi je mirnim glasom uterao strah u kosti napadaču „đavola" kome je pripretio da će ispaštati za nelojalnost prema klubu.
Sportski blog na sportskoj stranici Jahuovog internet portala, Dirty Tackle, objavio je ekskluzivno transkript razgovora, između Aleksa Fergusona i Vejna Runija. Fergi i Runi navodno su razgovarali dve nedelje pre nego što je škotski trener najavio povlačenje. U tom razgovoru ser Aleks je sledio krv u žilama Runiju, ne koristeći popularni „fen".
Ferguson-Runi.jpg
Poslednja lekcija Fergija nelojalnom Runiju?
Između ostalog Ferguson je plašio Runija Dejvidom Mojesom koji je jednom već tužio napadača Mančester Junajteda za klevetu. Runi je u autobiografiji između ostalog napisao da je ga je Mojes isterao iz Evertona, da je taj trener bio ljubomoran na njega, i da je izdao poverenje kada je u intervjuu za medije rekao poverljive stvari iz razgovora koji su vodili u svlačionici. Mojes je tužio Runija, dobio je spor i isplaćeno mu je 500.000 funti koje je poklonio fondaciji koju vode bivši igrači Evertona.
Navodni razgovor između Fergusona i Runija tekao je ovako:
Runi: Šefe, moramo da razgovaramo.
Ferguson: Ne želim da raspravljam sa tobom da li naučnici mogu da ožive dinosauruse, kao u filmu Park iz doba jure. Zaboravi, to se neće desiti.
Runi: Nije to. Vidite, znam da sam rekao i ranije da imam ugovor još dve godine, ali želim da  idem sad. Hoću transfer.
Ferguson: Baš želiš to, zar ne?
Runi: Da, želim.
Ferguson: E pa ne ideš ti nigde, glupane sa presađenom kosom. Ja idem, ali ti ne ideš.
Runi: Šta ste rekli za moju kosu?
Ferguson-Mojes.jpg
Ferguson plašio Runija Mojesom?
Ferguson: Nisam spreman da kažem svima, ali Vejne, ja odlazim, idem u penziju na kraju sezone, a ti ostaješ u klubu.
Runi: Šta? Ne, ne možete u penziju.
Ferguson: Mogu da radim šta god hoću. Mogu da lansiram pivo koristeći kraljičine gaće i da šutiram plišane mačke ako to hoću. Ja idem u penziju, ali ću ostati u blizini da motrim na tebe.
Runi: Ali to ne znači...
Ferguson: Da Vejne, to znači baš to. Dovodim mog starog prijatelja Dejvida Mojesa da me zameni. Da, dolazi čovek kojeg si izdao i kojeg si ispljuvao u svojoj autobiografiji i kojem si kasnije morao da plaćaš odštetu. Čudno, zar ne?
Runi: Ali...
Ferguson: To je to Vejne. To je ono što dobiješ kada me javno obrukaš...
Mojes-Runi.jpg
Mojes bio sa Runijem na početku karijere napadača
Runi: Ali ja želim u Bajern.
Ferguson: Ha! A zašto bi te oni želeli? Oni su najbolji tim na svetu, a ti si samo bleda senka igrača kakav si nekad bio. Čak si i ovde zamenjiv, nisi više bitan. Sada si drugi put pokazao da si nelojalan prema klubu, a i više od toga ako računamo tvoj privatan život.
Runi: Ne moram to da prihvatim.
Ferguson: Moraš Vejne. Čak i ako idem u penziju, ja sam i dalje šef. Dugo posle mog odlaska ja ću i dalje biti glavni i potrudiću se da ispaštaš zbog svojih zahteva.
Runi: Onda hoću u Pariz.
Runi-autobiografija.jpg
Runi oklevetao Mojesa u autobiografiji
Ferguson: Idi u Pariz. Idi i pitaj Dejvida Bekama o lekciji koju sam ga naučio i o tome koliko šavova ima iznad oka. I pored toga od njega ćeš čuti o meni samo lepe reči, jer zna da to ne bi bila poslednja lekcija.
Runi: Prodajte me ili ću ispričati medijima da se povlačite.
Ferguson: O, pa ti mi to pretiš momčino? Slobodno im kaži. Ja ću sve demantovati, a tri dana posle toga ću objaviti da idem u penziju. Samo da se igram, kao što se sad igram sa tobom. A kad Mojes dođe ovde, pokušaj da ne razočaraš po drugi put u životu.
Ferguson: Kada Mojes dođe ovde, probaj da ga ponovo ne ispljuješ. Ovaj put može ti na sudu uzeti i kuću.

Uvertira pred derbi


Utakmicama 27. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi. Vodeći Partizan igra u Kragujevcu protiv Radničkog, dok Crvena zvezda dočekuje OFK Beograd. Pobeda je imperativ za večite rivale jer se narednog vikenda igra derbi, koji će, po svoj prilici, odlučiti ovogodišnjeg šampiona.
Utakmicama 27. kola za vikend se nastavlja takmičenje u Jelen Superligi. Vodeći Partizan igra u Kragujevcu protiv Radničkog, dok Crvena zvezda dočekuje OFK Beograd.
Partizan.jpg
Većina utakmica 27. kola igraju se u subotu od 17 sati, duel u Kragujevcu Radničkog i Partizana počinje u 15, a meč Zvezde i OFK Beograda od 19 sati.
U nedelju od 17 sati igra se utakmica Novi Pazar - Vojvodina. Partizan u Kragujevcu želi pobedu kako bi zadržao bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca Crvenu zvezdu. Crno-beli sada imaju samo dva boda prednosti (61) i pokušaće da dodju do drugog uzastopnog trijumfa od kako je Vuk Rašović preuzeo ekipu i u dobrom raspoloženju dočekaju "večiti" derbi, koji se igra sledećeg vikenda.
S druge strane, Radnički, koga će sa klupe predvoditi Dragoljub Bekvalac, bori se za opstanak i potrebni su mu bodovi kako bi se izvukao iz opasne zone. Radnički je pretposlednji sa 24 boda, dva manje od BSK-a koji nije u opasnoj zoni.
U prošlom kolu Partizan je pobedio Radnički iz Niša (3:1), a Radnički je izgubio u Beogradu od OFK-a sa 0:1.
Crvena zvezda je u seriji od sedam pobeda od kako je ekipu preuzeo Portugalac Sa Pintu i želi da nastavi sa dobrim rezultatima kako bi ostala u trci sa "večitim" rivalom, ali i u dobroj poziciji pred derbi. Crveno-beli žele da se "osvete" sutrašnjem rivalu za poraze u prvenstvu i četvrtfinalu Kupa Srbije.
I OFK Beograd je u dobroj seriji, posle tri vezane pobede ulazi u utakmicu. "Romantičari" se nalaze na šestom mestu na tabeli sa 38 bodova.
Fudbaleri Jagodine igraju na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Smedereva. Ekipa Sime Krunića u meč ulazi ohrabrena osvajanjem Kupa. Jagodina se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 43 boda, a Smederevo, koje ima samo dve pobede, na poslednjem 16. mestu sa 12 bodova.
Zvezda.jpg
U prošlom kolu Jagodina je izgubila od Zvezde sa 2:3, a fudbaleri Smedereva izgubili su od Donjeg Srema sa 1:2.
Trećeplasirana Vojvodina igra na gostovanju protiv Novog Pazara i želi da se iskupi za poraz u finalu Kupa. Utakmica će se igrati bez prisustva publike, pošto su domaći kažnjeni zbog loše organizacije meča s Partizanom.
Vojvodina je treća na tabeli sa 52 boda, sedam manje od Zvezde, a Novi Pazar, kome su potrebni bodovi za opstanak je 13. sa 27 bodova.
Fudbaleri Rada igraju na svom terenu protiv Javora i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi ostali u trci sa Jagodinom za četvrto mesto na tabeli. Ekipa Marka Nikolića je peta sa 40 bodova i ima tri manje od Jagodine, dok Javor zauzima 11. mesto sa 29 bodova.
BSK će u Borči igrati protiv Hajduka, Spartak u Subotici protiv Donjeg Srema, a u Nišu se sastaju Radnički i Sloboda.

Teško je naslediti Fergusona


Novomenovani menadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojes rekao je da je svestan koliko će biti teško da na toj funkciji zameni Aleksa Fergusona u slavnom engleskom klubu. Mojes je istakao da mu je posebno drago što ga je upravo Ferguson preporučio za posao.
Legendarni Ferguson saopštio je u sredu da se na kraju sezone povlači sa klupe Mančester Junajteda nakon punih 26 godina i 38 osvojenih trofeja, a klub je potvrdio da će njegov naslednik biti Mojes, aktuelni menadžer Evertona iz Liverpula.
Mojes-1.jpg
"Velika je čast što mi je ponućeno da budem sledeći menadžer Mančester Junajteda, a posebno mi je drago što me je upravo Ferguson preporučio za posao. Imam veliko poštovanje za sve što je učinio za klub. Znam koliko će biti teško naslediti najboljeg menadžera ikada, ali mogućnost da se vodi Junajted nije nešto što dolazi često i zaista se radujem preuzimanju tog mesta sledeće sezone", izjavio je Mojes za zvanični sajt kluba sa Old Traforda.
Stručnjak koji je rodjen 25. aprila u Glazgovu istakao je da je imao "sjajan posao" u Evertonu, gde je od 2002. radio sa "velikim predsednikom i rukovodstvom kluba", kao i sa odličnim igračima.
Mojes-2.jpg
"Učiniću sve što je u mojoj moći da klub do kraja sezone izbori što bolju poziciju na tabeli. Fantastični navijači Evertona odigrali su veliku ulogu tokom mog rada na Gudisonu svih ovih godina i svim srcem im zahvaljujem na podršci koju su pružali meni i igračima. Everton će biti deo mene do kraja mog života", poručio je Mojes.
Ranije danas Ferguson je rekao da je Mojes "najbolji mogući izbor" za njegovog naslednika na Old Trafordu.

Ubedljive juniorke Srbije


Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u Subotici selekciju Francuske sa 3:0 (25:17, 25:16, 25:12), u drugom kolu turnira A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta.
To je druga ubedljiva pobeda juniorki Srbije, nakon što su prethodno istim rezultatom slavile protiv Portugalije. Reprezentacija Srbije narednu utakmicu igra u subotu od 20 sati protiv Belgije.
O-juniorke-Srbije4.jpg
U drugoj utakmici 2. kola Belgija je pobedila Dansku sa 3:0 (25:12, 25:13, 25:10), a slobodna je bila Portugalija.
Tabela: Srbija 6 bodova, Belgija 3, Francuska 2, Danska 1, Portugalija 0.
Plasman na prvenstvo sveta, od 21. do 30. juna u Češkoj, izboriće pobednik grupe.

Pobednička serija juniora


Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u Arilju selekciju Finske sa 3:1 (25:18, 25:18, 23:25, 25:13, u trećem kolu turnira D grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta.
To je treća uzastopna pobeda juniora Srbije, nakon što su prethodno slavili protiv Slovačke (3:0) i Češke (3:1).
Narednu utakmicu Srbija igra večeras od 20 sati protiv Hrvatske.
O-juniori-Srbije.jpg
Ostali rezultati trećeg kola: Španija - Slovačka 3:0 (25:9, 25:17, 25:16), Češka - Hrvatska 3:1 (27:25, 25:23, 23:25, 25:23).
Tabela: Španija i Srbija po 9 bodova, Finska i Češka po 3, Slovačka 2, Hrvatska 1.
Plasman na prvenstvo sveta, od 22. avgusta do 1. septembra u Turskoj, izboriće pobednik grupe.

Smrt olimpijskog šampiona


Britanac Endrju Simpson poginuo tokom treninga za Amerikas kap u San Francisku. Katamaran "Artemis rejsinga" se prevrnuo. Povređen još jedan član posade.
Tragičan dan za britanski sport. Dvostruki olipijski šampion u jedrenju, Andrju Simpson poginuo je kada tokom trening njegove ekipe za Amerikas kap u San Francisku.
Kako se čini, Simpson se udavio jer je posada bila pod prevrnutim katamaranom čitavih deset minuta.
"Artemis" je protivkandidat Amerikancima za najveći trofej u jedrenju, Amerikas kap.
Nije jasno kako će ova nesreća uticati na održavanje trke u kojoj Ameriku predstavlja sjajni "Orakl".
Amerikas kap počinje u julu.
SF1.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger