Headlines News :

Srpske košarkašice u drugoj fazi EP

Written By maxtv on понедељак, 17. јун 2013. | 18:20

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu prvenstva Evrope, pošto je danas u poslednjem kolu C grupe pobedila selekciju Letonije sa 62:56 (20:14, 11:10, 12:12, 19:20). Sledeći protivnik našim devojkama je selekcija Belorusije.
Košarkašice Srbije plasirale su se u drugu fazu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto su savladale selekciju Letonije rezultatom 62:56. Najefikasnija u našem timu bila je Jelena Milovanović sa 15 poena.
zenska kos.rep. Srbije.jpg
Izabranice Marine Maljković su zaboravile na ubedljiv poraz od Francuske (76:32) i u direktnom obračunu sa Letonkama pridružile se Francuskoj i Velikoj Britaniji u novoformiranoj grupi F.
Protivnice su mnogo bolje ušle u drugo poluvreme, ofanzivnim skokom istopile su prednost Srpkinja (31:30, 22. minut) i vratile se u meč.

Srpske košarkašice nisu uspele ranije da prelome meć, iako su u nekoliko navrata imale rezultatsku prednost (43:36, 55:50), pa je velika borba vođena do samog kraja.

Letonke su imale napad za izjednačenje, ali su bile nervozne i neprecizne, što je tim Marine Maljković iskoristio i u penal završnici došao do zasluženog trijumfa.

Srpske košarkašice zabeležile su prvu pobedu na takmičenjima Starog kontinenta od 29. septemba 2007. godine.

One će u nastavku šampionata igrati protiv Belorusije, Litvanije i boljeg iz većerašnjeg meća Hrvatska - Češka (18.30).

Najefikasnija u pobednićkom timu bila je Jelena Milovanović sa 15 poena, 10 je postigla Jovana Rad, a poen manje Dajana Butulija.

Kod Letonki, istakle su se Kristin Karklina sa 17 poena, a dvocifren učinak imale su Aneta Steinberg (11) i Elina Babkina (10).
Sledeći rival našim devojkama biče selekcija Belorusiju u novoformiranoj grupi F a taj meč igraće se 19.juna. 

FSS uputio protest FIFA i FS Švajcarske

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputio je danas protestnu notu i zvanična pisma čelnicima Svetske fudbalske federacije (FIFA) i FS Švajcarske povodom učešća mlade kosovske reprezentacije na turniru koji je održan proteklih dana u Švajcarskoj.
Povodom ušeća mladog tima sa Kosova na turniru u Švakcarskoj, Fudbalski savez uputio je protstna pisma čelnicima FIFA i Fubalskog saveza Švajcarske.
fss.jpg
FSS je podsetio na striktnu primenu dozvoljenih mera, izdatih od strane Izvršnog odbora FIFA u domenu dozvoljavanja određenim mlađim i ženskim generacijama klubova sa teritorije Kosova da igraju.
Pored navedenih instanci - FIFA kao krovne svetske organizacije i FS Švajcarske na čijoj je teritoriji ovaj turnir organizovan, FSS je uputio i pisma istovetne sadržine i FS Brazila, FS Egipta i FS Gane, čije su selekcije uzele učešće ovom prilikom.

"Želeći da delujemo preventivno i u skladu sa državnom politikom sa jedne i fudbalskim odredbama FIFA sa druge strane, FSS se danas u zvaničnoj formi obratio i čelnicima ministarstva inostranih poslova naše zemlje. Cilj je da sa tog nadležnog mesta Republike Srbije budu upoznate sve ambasade naše zemlje u svetu, da prate situaciju oko eventualnog učešća nekih klubova ili selekcija takozvane države Kosovo i da deluju u slučaju neprimenjivanja dozvoljenih mera", navodi se u saopštenju FSS.

FSS je podsetio i da nijedna ekipa s Kosova ne sme da igra pod nacionalnim obeležjima, da ističe zastavu, niti da bude intonirana himna.

Mlada fudbalska reprezentacija Kosova učestvovala je na turniru "Vais kup" u Švajcarskoj, a domaćin je selekciju koja nije član Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) tretirao kao da to jeste i prekršio odluku FIFA sa kongresa u Japanu.

Vaterpolo: Uspela generalna proba

Vaterpolista Vanja Udovičić rekao je da selekcija Srbije osvajanje zlatne medalje u Svetskoj ligi vidi kao deo pripreme za Svetsko prvenstvo.
"Nismo u nekoj euforiji nakon osvojene zlatne medalje jer smo znali da se sapletemo u slavlju i euforiji posle nekih odličja pred neka velika takmičenja. Ovaj turnir nam je poslužio kao pripreme za Svetsko prvenstvo koje nam je glavni cilj ove godine", rekao je Udovičić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.
Vanja-Udovicic-111.jpg
Vaterpolisti Srbije osvojili su trofej u Svetskoj ligi pošto su u finalu pobedili selekciju Mađarske sa 12:7. Srbija je time osvojila sedmu titulu u Svetskoj ligi.
Selektor vaterpolista Dejan Savić kazao je da je na turniru u Rusiji Srbija iskoristila šansu i osvojila zlato.
"Na neki način uspešno smo počeli pripreme za Svetsko prvenstvo. Kao što smo rekli pred polazak za Čeljabinsk, ovaj turnir će da nam posluži kao trenažni proces, to je tako i bilo. Kad nam se pružila šansa da osvojimo medalju mi smo to iskoristili. Hvala svima i čestitam ljudima iz reprezentacije, celom stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije na ovom odličnom uspehu", rekao je Savić.
Ministarka omladine i sporta Alisa Marić navela je da njeno ministarstvo čini sve da vaterpolistima obezbedi sredstva.
Srbija-Spanija3.jpg
"Nekako imam utisak da se od Olimpijskih igara prošle godine u Londonu najviše družim sa vaterpolistima, ali oni su to i zaslužuili sjajnim partijama na klupskom i reprezentativnom nivou. Mi ih kao Ministarstvo u potpunosti podržavamo i naporno radimo da obezbedimo sredstava za naredni period", rekla je Marić.

Rukomet: Srbija u prvom šeširu

Evropska rukometna federacija svrstala je Srbiju u prvi šešir pred žreb za Evropsko prvenstvo u Danskoj. Žreb će se održati u Herningu, gradu gde će se igrati i sve utakmice.
Šesnaest najboljih reprezentacija Evrope boriće se za naslov najbolje od 12. do 26. januara 2014. godine. Titulu brani domaća reprezentacija.
Šešir 1: Danska, Srbija, Hrvatska, Španija
Rukomet-Srbija-2013..jpg

Šešir 2: Češka, Island, Francuska, Švedska
Šešir 3: BJR Makedonija, Belorusija, Mađarska, Poljska
Šešir 4: Norveška, Austrija, Crna Gora, Rusija

"Lale" počele pripreme

"Lale" počele pripreme

Predvođeni novim trenerom Markom Nikolićem, fudbaleri Vojvodine okupili se pred početak nove sezone. Sportski direktor Vojvodine Saša Drakulić rekao je da u naredna dva, tri dana u Vojvodinu treba da pristigne nekoliko pojačanja i da će time ekipa biti kompletirana.
Fudbaleri Vojvodine okupili su se danas u Novom Sadu pred početak priprema za predstojeću sezonu, a treneru Marku Nikoliću odazvalo se 20 igrača. Nikolić je rekao da je retka privilegija baviti se fudbalom i da će od svojih igrača tražiti maksimalnu disciplinu, veliki i posvećen rad i drugarsku atmosferu.
Vojvodina.jpg
"Da svi sa osmehom ulaze na kapiju fudbalskog centra i budu srećni igrajući fudbal u Vojvodini. Tek ako se ti uslovi ispune, možemo očekivati dobre rezultate", rekao je Nikolić.
Igrači su nakon prozivke odradili lakši trening kao uvod za ono što ih očekuje u periodu do prve zvanične takmičarske utakmice u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope koja će se igrati 4. jula, obajvljeno je na sajtu tog kluba.
Fudbaleri će danas i sutra obaviti medicinske preglede, a u sredu će otputovati na Zlatibor gde će trenirati narednih 10 dana.
Tokom boravka na Zlatiboru, ekipa Vojvodine će uz svakodnevne treninge odigrati i dve kontrolne utakmice, 26. i 29. juna. Prvi protivnik će im biti selekcija sastavljena od igrača iz užičkog okruga, dok će drugi rival biti ekipa Zvijezda iz Gradačca, član Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Prvi trening danas su odradili Marko Kordić, Srđan Žakula, Miroslav Vulićević, Bojan Nastić, Branislav Trajković, Igor Đurić, Igor Vujačić, Milovan Petrić, Naemeka Ađuru, Nemanja Radoja, Vuk Mitošević, Stojan Vranješ, Nebojša Kosović, Mirko Ivanić, Enver Alivodić, Milan Spremo, Mijat Gaćinović, Georgije Ilić, Nemanja Bilbija, Petar Škuletić.
Današnjem treningu nisu prisustvovali Oumaru Abubakar, Marko Poletanović i Eduardo Fiero. Poletanović će se saigračima pridružiti sutra dok, prema rečima Nikolića, Abubakar i Fiero treba da se ekipi priključe 24. Juna.
Sportski direktor Vojvodine Saša Drakulić rekao je da u naredna dva, tri dana u Vojvodinu treba da pristigne nekoliko pojačanja i da će time ekipa biti kompletirana.

Rio gladan titula

Rio Ferdinand želi da i sa novim trenerom osvoji titulu u Engleskoj. Defanzivac Junajteda srećan zbog povratka Murinja na Ostrvo, ipak "nada se da će sačekati dok (Rio) ne ode u penziju pre nego što bilo šta osvoji".
Fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand izjavio je danas da želi da osvoji titulu u Premijer ligi s novim trenerom Dejvidom Mojesom jer veruje da bi to bilo "nešto posebno".
Ferdinand.jpg
Ferdinand je osvojio šest titula u Premijer ligi od kako je došao u Junajted 2002. godine, a poslednju u nedavno završenoj sezoni koja je bila i poslednja sezona Aleksa Fergusona na klupi "crvenih đavola".
"Osvojiti Premijer ligu s Dejvidom Mojesom bilo bi fenomenalno. Prošla sezona, u kojoj smo osvojili 20. titulu, bila je jedna od boljih. Ali, pobediti u prvoj sezoni s novim trenerom bilo bi nešto specijalno", rekao je Ferdinand za britanske medije.
On je kazao da veruje da Mojes može da nastavi da gradi tim na temeljima koje je postavio Ferguson.
"Mojes je pravi fudbalski čovek... Pošten momak. Želi uspeh i mi imamo veliku šansu s novim trenerom. Na kraju svake sezone razmišljamo o narednoj. Uvek želimo da se poboljšamo u odnosu na prethodnu, a to se ne razlikuje ni ove godine samo zbog toga što se trener promenio", rekao je Ferdinand.
Mojes.jpg
Na klupu Čelsija vratio se Žoze Murinjo, a Ferdinad se, iako mu je drago što se vratio, nada da portugalski trener neće biti uspešan.
"Kao ljubitelj fudbala, lepo je videti trenera kao što je Murinjo u našoj ligi. Ali, nadam se da će sačekati dok ne odem u penziju pre nego što bilo šta osvoji", rekao je Ferdinand.

Murinjo: Ne trpim sebične igrače

Žoze Murinjo očekuje mnogo trofeja kao menadžer Čelsija i najavio da neće trpeti sebične igrače. On je naveo i da u sprovođenju svog načina rada očekuje punu podršku vlasnika ekipe Romana Abramoviča.
Menadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas kako veruje da "plavcima" može da donese dosta trofeja i upozorio da neće trpeti sebične igrače u timu.
Murinjo.jpg
"Ima nešto što kažem svaki put kada dođem u novi klub. Tako će biti i 10. jula kada počnemo pripreme u Čelsiju. Ako ste profesionalac i niste sebična osoba, stavljate ekipu u prvi plan i radite 100 odsto za mene i saigrače, imaćemo sjajan odnos. Ako ste sebični i ne poštujete navijače, imaćemo problema", rekao je Murinjo engleskim medijima.
On je naveo i da u sprovođenju svog načina rada očekuje punu podršku vlasnika ekipe Romana Abramoviča.
"Ponekad imate nekoliko igrača koji ne žele da prihvate pravila. U takvim situacijama klub podrži ili menadžera ili igrača. Ako klub stane iza menadžera, stvar je jasna, igrači koji ne poštuju pravila moraju da odu", zaključio je portugalski stručnjak.
Murinjo je prethodne tri sezone vodio madridski Real, a u prvom mandatu u Čelsiju, od 2004. do 2007. godine, osvojio je dve titule prvaka Engleske.

Ministarka ispratila sportiste

Alisa Marić poželela sreću i uspeh timu Srbije na Mediteranskim igrama, koje će se od 20. do 30. juna održati u Mersinu. Srbiju će u Mersinu predstavljati ukupno 151 sportista, pošto je zbog povrede bokser Aleksandar Drenovak otkazao nastup.
Ministarka sporta Alisa Marić poželela je danas sreću i uspeh timu Srbije na Mediteranskim igrama, koje su na programu od 20. do 30. juna u turskom Mersinu.
Mandic-Mersin.jpg
"Želim vam mnogo uspeha i sportske sreće na predstojećim Mediteranskim igrama u Turskoj, koje ujedno predstavljaju i prvu stanicu na putu ka Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Verujem da ćete dostojno predstavljati našu zemlju i ostvariti povoljan rezultat", navodi se u poruci ministarke Marić.
Srpski sportisti doputovali su juče u Tursku, a strelcima, džudistima, košarkašima, rvačima, strelcima, plivačima, vaterpolistima, dizačima tegova i rukometašima ostatak ekspedicije pridružiće se 19. juna.
Srbiju će u Mersinu predstavljati ukupno 151 sportista, pošto je zbog povrede bokser Aleksandar Drenovak otkazao nastup.

Nađ: Kapiten ostaje!

Albert Nađ potvrdio da će Saša Ilić i naredne sezone nositi kapitensku traku u Partizanu. Za sada nema ponuda za Marka Šćepovića. Crno-beli uskoro predstavljaju prvo pojačanje.
Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Albert Nađ izjavio je danas da će kapiten Saša Ilić i naredne sezone biti u klubu i da će uskoro biti postignut dogovor o produženju ugovora.
Ilic.jpg
"Saša Ilić je jedan od bitnijih igrača za Partizan. Ne pričam samo o fudbalskim stvarima, već i o ljudskim, tako da ova generacija ima mnogo toga da nauči od Saleta. On će biti igrač Partizana i naredne sezone i sve dok bude osećao da može da igra, mi ćemo nastojati da ga zadržimo", rekao je Nađ agenciji Beta.
On je istakao da Ilić zbog svega što je pružao prethodnih sezona zaslužuje najveću platu u Partizanu.
"On je igrač koji ima svoje zahteve i uslove i brzo ćemo se dogovoriti. U životu ne može ništa da se garantuje 100 odsto, ali to je vrlo blizu. Zaslužuje da ima najveću platu. Šta to znači? Partizan ima svoje limite, ima razmišljanja, ali ponavljam, ono što je Sale pružao prethodnih godina zaslužuje to", rekao je sportski direktor crno-belih.
Na pitanje da li ima ponuda za Marka Šćepovića, Nađ je rekao da još nema zvaničnih ponuda.
"Svi reprezentativci treba danas da imaju lekarske preglede i da sutra krenu put Zlatibora (na pripreme). U 24 sata svašta može da se izdešava. Raspitivanja i priče da će biti nešto uvek postoje", rekao je Nađ i dodao da će Partizan uskoro predstaviti i prvo pojačanje za narednu sezonu.

Sa Pinto nezadovoljan

Portugalski trener na kormilu Crvene zvezde nezadovoljan situacijom u klubu, ali očekuje da uprava promeni stanje. Na prvom treningu pred novu seonu od novih igrača pojavio se samo Đorđe Rakić.
Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je danas da situacija na početku priprema za novu sezonu nije onakva kakva je mislio da će biti i da plan koji je ostavio pred kraj prošle nije ispunjen.
Sa-Pinto.jpg
"Stvari nisu onakve kakve sam mislio da će biti. Kada se završila prošla sezona ostavio sam plan i sada nisam video da je nešto učinjeno. Videćemo šta će biti, daćemo još vremena rukovodstvu, ima još tri nedelje", rekao je Sa Pinto novinarima na stadionu Crvene zvezde.
Na okupljanju Zvezde danas se pojavilo 28 fudbalera, a od novih igrača na prvom treningu bio je samo Đorđe Rakić.
"Naravno da sam malo razočaran. Imao sam veća očekivanja. Ipak je ovo veliki klub s tradicijom. Plan je bio da ove sezone osvojimo prvenstvo, ali za neke stvari su potrebni uslovi, tako da će nam biti potrebno čudo", rekao je trener crveno-belih.
Sa Pinto je rekao da će strpljivo da sačeka, ali da situacija nije dobra.
"Sačekaću strpljivo što se tiče igrača koje želim da dovedemo, jer ekonomska situacija nije dobra. Teško ćemo dovesti one koje želim, ali nastaviću da se borim", rekao je portugalski stručnjak.
On je dodao da u timu postoje igrači koji su potrebni, ali da ih neće biti lako zadržati.
"Postoje igrači koji su potrebni, ali nije lako zadržati one koje želim i u narednih nekoliko dana moramo da vidimo sa čime raspolažemo. I Uroš Spajić je trebalo da ostane, ali je otišao", rekao je Sa Pinto i dodao da mu treba vremena da upozna Đorđa Rakića i još jedno pojačanje čije ime nije želeo da otkrtije.

Francuski poljubac srušio Majami (VIDEO)

Toni Parker ubacio 27, Đinobili i Deni Grin po 24 poena u pobedi San Antonija nad Majamijem u petom meču finala plej-ofa NBA lige. Lebron Džejms i Dvejn Vejd po 26 za ekipu Erika Spolestre. San Antonio vodi 3:2. Prva meč lopta za Sparse već sutra.
Košarkaši San Antonija savladali su u noći između nedelje i ponedeljka Majami na svom terenu sa 114:104, i tako poveli sa 3:2 u finalnoj seriji NBA lige.
San Antonio je do pobede predvodio Toni Parker sa 26 poena, dok su Manu Đinobili i Deni Grin postigli po 24.
Najefikasniji u ekipi Majamija bili su Dvejn Vejd i Lebron Džejms sa po 25 poena.
Šesta utakmica finalne serije igraće se u noći između utorka i srede, a domaćin će biti Majami.
Titulu će osvojiti ekipa koja dođe do četiri pobede.
Parker.jpg

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger