Headlines News :

Veseli se krije od lopte

Written By maxtv on понедељак, 11. март 2013. | 23:05


Veseli ove sezone igra epizodnu ulogu u jednoj od najlošijih ekipa NBA lige. Trener Vašingtona Rendi Vitman smatra da je bivši košarkaš Partizana izgubio na samopouzdanju, i da mora da prestane da se "krije od lopte".
U NBA ligu je došao kao jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, ali u svojoj drugoj sezoni u najjačem košarkaškom takmičenju Jan Veseli retko kada ulazi u igru, i skoro celu utakmicu greje klupu.
Jan-Veseli.jpg
Veseli greje klupu
Na poslednjih 60 utakmica, Veseli 23 meča nije ni ulazio u igru, i to u timu Vašingtona koji je jedan od najlošijih u ligi.
„Veseli mora više da radi na svom samopouzdanju kako bi svoj talenat ispoljio na pravi način. To znači da Veseli mora bolje da se kreće na parketu i da čvršće igra odbranu, da skače i blokira neki šut. Nema potrebe da se krije od lopte. On je pametan, talentovan igrač koji može dobro da dodaje loptu, ali mora i da dolazi do pravih pozicija kada je na terenu", rekao je trener Vašingtona Rendi Vitman.
Veseli.jpg
Češki košarkaš mora da radi na samopouzdanju
Inače Veseli je 2011. godine iz Partizana u ekipu Vašingtona došao kao šesti pik na draftu. U prvoj sezoni u ligi  Veseli je imao učinak od 4,7 poena i 4,4 skoka, ali je u ovoj sezoni prosek pao na 2,6 poena i 2,3 skoka po meču.

Zvezda pala u „Pecari"


Košarkaši Crvene zvezde poklekli su u "Pecari" gde su u meču ABA lige izgubili od Širokog brega rezultatom 78:74. Ovim porazom "crveno-beli" skoro sasvim izgubili šanse da do kraja regularnog dela sezone izbiju na čelo tabele.
Gostovanje u Širokom bilo je baš kako je trener Vlada Vukoičić najavljivao. U uzavreloj atmosferi kvalitetna domaća ekipa nije dopustila Crvenoj zvezdi da nastavi pobedničku seriju.
Zvezda.jpg
Poraz Zvezde za oproštaj od prvog mesta
Široki breg je u „Pecari" trijumfovao rezultatom 78:74, po četvrtinama 24:13, 24:21, 16:17, 14:23. Ovim porazom „crveno-beli" su ispustili poslednju šansu da prestignu Igokeu na prvom mestu ABA lige, imajući u vidu da je ekipa iz Laktaša dan ranije poražena u Beogradu od Partizana.
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Rakočević sa 15 poena, Savović je postigao poen manje uz osam skokova, Lazić je dao osam koševa, dok su Lazić, Radivojević i Nelson ubacili po sedam poena. Junak pobede Širokog bio je sjajni Šutalo sa 21 poenom, Šakić je uz 17 poena imao i osam skokova, dok je Džons ubacio 12 poena.
U meču su prelomne bile prve dve četvrtine koje su pripale domaćinu. Izabranici Vlade Vukoičića su posebno lošu partiju pružili u odbrani, primivši po 48 poena do poluvremena.
Ni u trećoj četvrtini „crveno-beli" nisu uspevali da prednost domaćina spuste ispod deset poena. U toj deonici Beograđani su stisli u odbrani, ali to nije pratila efikasnija igra u napadu. Ipak do kraja treće deonice Zvezda je uspela da zaostatak od 14 poena smanji za jedan poen.
Poslednji juriš za preokret Zvezda je imala u poslednjih deset minuta. „Crveno-beli" su ponovo dobro igrali u odbrani, ali ne i u napadu, a Vukoičićeve izabranike nije služio šut za tri poena.
U samom finišu Zvezda je uspela da spusti prednost na minus četiri, ali to je najbliže što su se „crveno-beli" približili protivniku.

Eduardo igra za razrušene hrvatske gradove


Kao igrač Dinama prolazio sam kroz razrušene hrvatske gradove. Tast mi je bio u ratu i ta utakmica je nešto posebno, rekao je reprezentativac Hrvatske Eduardo da Silva komentarišući predstojeći duel protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Svakim danom kojim se bliži susret Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu, tenzije rastu.
Eduardo.jpg
Eduardo ima poseban motiv protiv Srbije
Poslednji ko dao izjavu koja će dodatno podgrejati atmosferu je reprezentativac Hrvatske Eduardo da Silva. Ovaj momak koji je rođen u Brazilu kaže da ova utakmica ne može da se uporedi sa duelima „karioka" i Argentine.
„To je nemoguće uporediti. Utakmice Hrvatske i Srbije su mnogo više. Kao igrač Dinama prolazio sam kroz razrušene gradove. Tast mi je bio u ratu i ta utakmica je nešto posebno", rekao je Silva za portal 24sata.hr.

"Kockasti" bez Perišića na "orlove"


"Kockasti" neće moći da računaju na Ivana Perišića za duel sa Srbijom na Maksimiru. Fudbaler Volfsburga povredio je koleno protiv Frajburga u subotu u Bundesligi.
Fudbaler Volfsburga i reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić odsustvovaće s terena oko mesec dana zbog povrede kolena, saopštio je danas nemački klub.
Ivan-Perisic2.jpg
Ivan Perišić propušta utakmicu sa Srbijom
Perišić tako neće imati priliku da igra za reprezentaciju Hrvatske na utakmicama protiv Srbije i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
Volfsburg je objavio da Perišić povredio prednje ukrštene ligamente levog kolena na utakmici protiv Frajburga u subotu u Bundesligi. Perišić se tek nedavno oporavio od povrede prepona.
Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se u petak, 22. marta na stadionu Maksimir u Zagrebu, u petom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Palermo (opet) otpustio Gasperinija


Nakon samo dve nedelje provedene na klupi Palerma Đanpjer Gasperini ponovo otpušten. Kandidat za "vruću" klupu Sicilijanaca opet Đuzepe Sanino, koji je otpušten u septembru.
Italijanski fudbalski prvoligaš Palermo danas je po drugi put ove sezone otpustio trenera Đan Pjera Gasperinija, nakon samo dve nedelje koje je proveo na klupi tima sa Sicilije.
Gasperini1.jpg
Gasperini ponovo napustio mesto trenera Palerma
Palermo očajnički nastoji da izbegne ispadanje iz Serije A, a vlasnik kluba Mauricio Camparini menja trenere kao na traci. Gasperini je u septembru zamenio Đuzepea Sanina i vodio je tim do 4. februara, kada je angažovan Alberto Malezani.
Posle samo tri nedelje Malezani je otpušten zbog loših rezultata i ponovo je doveden Gasperini, ali taj stručnjak nije se proslavio ni u drugom mandatu. Palermo je u nedelju kod kuće poražen od direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Sijene (2:1), pa je smena šefa stručnog štaba bila neizbežna.
Klub sa Sicilije, koji je osvojio trofej Kupa Italije pre dve godine, nije pobedio u poslednjih 14 utakmica Serije A i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa pet bodova zaostatka za Đenovom, prvim timom iznad zone ispadanja.
Nakon poraza od Sijene više stotina ogorčenih navijača Palerma protestovalo je ispred klupskog stadiona, a nacionalna televizija prenela je slike kako uzvikuju uvrede na račun fudbalera i bacaju razne predmete na klupski autobus prilikom izlaska sa stadiona.
Italijanski mediji tvrde da je glavni kandidat za "vruću" klupu Palerma ponovo Đuzepe Sanino, koji je otpušten u septembru.

Jugović: Nema mesta kalkulacijama


U taboru "orlova" nema više mesta kalkulacijama. Ako žele na mundijal, moraju da ostvare pobedu na Maksimiru, upravo to može da bude prednost u duelu s Hrvatskom, smatra nekadašnji reprezentativac Vladimir Jugović.
Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vladimir Jugović rekao je danas da reprezentaciji Srbije više nema prostora za kalkulacije što može biti njena prednost u duelu s Hrvatskom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Srbija-Kipar2.jpg
"Kao navijač srpske reprezentacije i bivši reprezentativac, naravno da se nadam pobedi Srbije. Prednost Hrvatske je domaći teren i podrška navijača. Međutim, na strani Srbije je to što više nema mesta za kalkulaciju, moraju ići na pobedu ili pozitivan rezultat.
Takva situacija je u fudbalu izuzetno snažan motiv", rekao je Jugović za hrvatski Jutarnji list. Jugović je kazao da reprezentacija Srbije "ima potencijal" i on očekuje da se u budućnosti pokaže učinak.
"Mislim da je ovo svojevrsna prekretnica kod nas: krenulo se s mlađima, počevši od selektora pa dalje. Tako sam ja, barem, shvatio", kazao je Jugović.
Na pitanje o selektoru Mihajloviću, Jugović je odgovorio: "Nas dvojica smo bili saigrači, poznajemo se dobro, i ja vjerujem u njegove sposobnosti".
Vladimir-Jugovic.jpg
Kao najbolje igrače reprezentacije Hrvatske Jugović je istakao Luku Modrića, Marija Mandžukića, Nikicu Jelavića i Darija Srnu.
"Fudbalsku igru gledam kao celinu, ali ću da istaknem Modrića, Mandžukića, Srnu i izvrsnog golgetera Jelavića, kojeg sam dobro upoznao još dok je nosio dres bečkog Rapida. Njegova karijera potvrdila je da je pametno birao klubove. Došao je u vrlo, vrlo ozbiljan klub, Rapid, odakle se izdigao u visine", kazao je on.
Jugović je rekao da je od bivših hrvatskih fudbalera na njega najveći utisak ostavila generacija koja je 1998. godine osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.
"Alen Bokšić i Dario Šimić bili su mi saigrači i o njima mogu pričati samo lepo, kao igračima i ljudima. Verujte mi, nikad u to igračko vreme ne bih mogao reći da će Boka biti trener. Ne spomenuti Bobana i Šukera u ovom kontekstu ne bi bilo korektno. Ma, cela ta hrvatska generacija zaslužuje pohvalne ocene i poštovanje.
Hrvatska-Koreja4.jpg
Mi se poznajemo još iz Medulina i Donjeg Milanovca, gde su bili nekadašnji kampovi u bivšoj državi", rekao je Jugović.
Na pitanje da li će ići u Zagreb na utakmicu, Jugović je kroz smeh rekao: "Kako ću kad može doći samo 150 gostiju iz Srbije!?".
Utakmica reprezentcija Hrvatske i Srbije igra se u petak, 22. marta, na stadionu Maksimir u Zagrebu. 

Hrvati nezadovoljni Platinijem


Vlada Hrvatske uputila oštre kritike na račun Mišela Platinija zbog neprimerenog pisma premijeru Milanoviću. Prvi čovek Uefe tražio da se zemlja obračuna sa huliganizmom na stadionima.
Hrvatska Vlada kritikovala je predsednika Uefe Mišela Platinija zbog "neprimerenog pisma" hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.
Platini10.jpg
Vlada Hrvatske oštro kritikovala Mišela Platinija
"Ovakav način obraćanja putem otvorenog pisma predsedniku Vlade Hrvatske smatramo diplomatski neprimerenim", ističe se u pismu ministara policije i sporta Hrvatske Ranka Ostojića i Željka Jovanovića.
Predsednik Uefe je prošlog meseca uputio pismo Milanoviću i premijeru Srbije Ivici Dačiću u kojima od njih traži da organizuju hitan sastanak sa zvaničnicima Uefe kako bi se razmotrili načini borbe protiv nasilja u fudbalu u ove dve zemlje.
Platini je prošle nedelje upozorio Fudbalske saveze Hrvatske i Srbije da im, u slučaju da Vlade ne preduzme oštre mere protiv nasilja, preti izbacivanje sa evropske scene.
Utakmica kvalifikacija za Prvenstvo sveta 2014. između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta u Zagrebu i biće to prvi meč dva seniorska nacionalna tima od raspada zajedničke države Jugoslavije.

Bekam ispred Mesija i Ronalda


Specijalizovani fudbalski sajt Goal.com napravio listu pedeset najbogatijih fudbalera, koju predvodi Dejvid Bekam. Na drugom i trećem mestu nalaze se najbolji igrači današnjice Leo Mesi i Kristijano Ronaldo.
Bivši kapiten reprezentacije Engleske Dejvid Bekam, trenutno igrač Pari Sen Žermena, najbogatiji je fudbaler na svetu, prema istraživanju uglednog sajtaGoal.com.
Ronaldo-Mesi.jpg
Ronaldo i Mesi iza Bekama
Bekam ubedljivo vodi na listi sa 175 miliona funti, iako se sa svojim sadašnjim klubom dogovorio da cela njegova plata bude prosleđena u humanitarne svrhe.
Drugi na listi je najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, koji je "težak" 115,5 miliona funti, dok je treće mesto pripalo zvezdi Reala Kristijanu Ronaldu, koji je procenjen na 112 miliona funti.
Na četvrtom mestu je Brazilac Kaka (66,5), slede Ronaldinjo (63), Samjuel Eto (52), Vejn Runi (50), Zlatan Ibrahimović (47), Rivaldo (45,5) i Rio Ferdinand (42).
Na listi 50 najbogatijih nema nijednog srpskog fudbalera.

Sa Makedonijom u Kragujevcu


Srbiju očekuju dve prijateljske utakmice sa Makedonijom 21. i 23. marta u Kragujevcu. Seletor Bošković pozvao 22 rukometašice. Nove u timu Ivana Filipović, Maja Luković, Dragana Cvijić i Jelena Živković.
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da će EHF nedelja i ostali turniri dobro poslužiti kako bi se ekipa što bolje spremila za Svetsko prvenstvo koje će biti održano krajem godine.
Selektor-Boskovic1.jpg
"Ispoštovao sam sve devojke koje su bile na Evropskom prvenstvu, one su ponovo tu, osim Sanje Rajović, koja je operisana i neće moći da trenira još nekih mesec dana, ali mislim da će biti spremna za Mediteranske igre u junu. Na nju u svakom slučaju računam u budućnosti", rekao je Bošković.
Pored igračica koje su bile u sastavu na Evropskom prvenstvu, u ekipi su još Ivana Filipović, koja je kontinentalni šampionat propustila zbog povrede meniskusa, Maja Luković, koja je imala problema sa kolenom i Dragana Cvijić, koja je povredila ligamente. U ekipu je vraćena i Jelena Živković.
Srbija-CrnaGora2.jpg
Utakmice će biti odigrane 21. i 23. marta u Kragujevcu, a na spisku se nalaze 22 rukometašice:
Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Ana Kačarević.Krila: Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić, Jovana Bartošić, Katarina Krpež, Ivana Milošević i Maja Luković. Pivotmeni: Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić i Marija Lojpur.Bekovi: Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jelena Erić, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Marina Dmitrović, Jelena Popović, Ivana Filipović i Jelena Živković.
Srpske rukometašice na nedavnom Prvenstvu Evrope u Beogradu osvojile su četvrto mesto, što je najbolji plasman otkako je država samostalna.

Ne plašimo se


Trener Vojvodine Nebojša Vignjević kaže da svi u Novom Sadu jedva čekaju polufinale fudbalskog Kupa Srbije protiv OFK Beograda, i da ga ne plaši uloga favorita.
"Mislim da svi jedva čekamo ovu utakmicu još od izvlačenja parova, ne samo u klubu, već i u Novom Sadu... Očekujem spektakl. Meč počinje u 18.00, igraće se pod reflektorima i pred punim stadionom. Očekujem i našu dobru igru i miran rezultat pred revanš", rekao je Vignjević, preneo je klupski sajt.
Posle ispadanja Partizana i Crvene zvezde, Vojvodina važi za favorita za osvajanje Kupa Srbije, a Vignjević je kazao da ga to ne plaši.
"Ako ne možemo da nosimo taj pritisak, ne treba da igramo u Vojvodini. Sada kada nema Zvezde i Partizana, nema alibija nikakvog. Ako smo tvrdili da smo veliki klub uz njih, sada treba to da potvrdimo. Ne samo da smo favoriti za osvajanje kupa, već i da smo veliki klub. Tako da me epitet favorita ne plaši, siguran sam da ova ekipa može da izdrži pritisak", rekao je Vignjević.
Vojvodina je prošlog vikenda u Borči igrala nerešeno, 3:3, protiv BSK, iako je dva puta gubila.
"Imali smo mali problem u Borči, ali to neće ostaviti traga na ekipu. Mislim da će u sredu svi biti spremni i da ćemo uz pomoć navijača i uz dobru atmosferu ostvariti dobar rezultat", rekao je Vignjević.
Trener je precizirao i na šta misli kad kaže "dobar rezultat".
"Bilo koja pobeda bez primljenog gola, 1:0, 2:0, pa i više bi bio cilj. Nikako ne smemo da pomislimo da se sve završava u prvoj utakmici. Sigurno nećemo moći da napravimo rezultat koji garantuje totalni mir", rekao je Vignjević.

Jovana: Još nisam došla sebi


Odbojkašici turskog Vakifbanka Jovani Brakočević i dalje stižu čestitke povodom osvajanja Lige šampiona.
"Slavili smo do kasno, još sam pod utiscima. Baš sam uzbuđena, proživljavam ponovo polufinale i finale i vraćam film", rekla je Brakočevićeva agenciji Beta.
Jovana-Brakocevic....jpg
Jovana u dresu reprezentacije
Njen Vakifbank je pobedio Rabitu Baku sa 3:0 u finalu završnog turnira u Istanbulu, ali je ona kazala da utakmica nije bila laka kao što rezultat nagoveštava.
"Nama je delovalo da je Rabita ušla malo stegnuto u meč, a mi smo to iskoristili da ih stegnemo još više...Uspevali smo i da im čitamo sistem igre. Ukratko, uspeli smo da ih nadigramo, ali rezultat od 3:0 ne govori da je utakmica bila laka. Bila je teška i puna emocija", objasnila je popularna Joca.
Liga šampiona je elitno klupsko takmičenje, a Brakočevićeva je proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) završnog turnira.
"Trofej mi mnogo znači, to je najprestižnije takmičenje za klubove. Presrećna sam i što sam član ovog kluba. A što se tiče MVP priznanja, na tome mogu samo da zahvalim saigračicama i treneru što su me podržavali i pomogli mi", rekla je Brakočevićeva.
Jovana-Vakifbank.jpg
Jovana u dresu Vakifbanka
O klupskoj budućnosti još ne može da priča, ali je rekla da čestitke samo stižu.
"Još mi stižu čestitke, još mi zvoni telefon, pune su mi liste i na Fejsbuku i na Tviteru, ne mogu da postignem da odgovorim. Kada sam, nakon meča, ušla u svlačionicu i videla koliko imam propuštenih poziva i poruka...ma, fenomenalno!", rekla je uz osmeh Jovana Brakočević.

Kaže da je Mađarica...


Višestruka svetska i olimpijska šampionka Nataša Janić poslala pismo Mađarskom kajakaškom savezu, u kojem traži da je prime nazad. Pretnja Međunarodnog kajakaškog saveza da će kazniti Natašu sa dve godine zabrane veslanja očigledno imala efekta.
Nataša Janić Dušev (31) ponovo želi da vesla za Mađarsku. Iako je nedavno pomišljala da vesla za Srbiju, Međunarodni kajakaški savez zapretio joj je dvogodišnjom suspenzijom, pa je Nataša ipak odlučila da pošalje pismo mađarskom savezu.
Janic.jpg
Dnevnik Mađar so objavio je da su iz Mađarskog kajakaškog saveza potvrdili da je pismo stiglo i da Janićeva u njemu ističe da želi da se vrati u Mađarsku jer su u toj zemlji "najbolji uslovi na svetu", a pre svega kada su u pitanju kajakašice, što pokazuju i brojne osvojene medalje.

Ona je dodala da u Srbiji postoji "veliki broj perspektivnih kajakaša, kao i da su iza nje stali dobri ljudi, ali da ipak bira Mađarsku".

Nataša Janić je do sada u karijeri osvojila 18 zlatnih medalja na Svetskim šampionatima, dok je na Olimpijskim igrama osvojila tri najsjajnija odličja, dva srebra i bronzu.

Uefa preti Hrvatskoj


Ukoliko se nastave neredi na stadionima u Hrvatskoj, izvršni odbor Uefe razmatra mogućnost da hrvatske klubove i sve reprezentativne kategorije izbaci iz međunarodnih takmičenja.
U Hrvatskoj se uveliko spremaju za duel kvalifikacija za svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Srbije, ali je "komšijama" danas stigla neočekivana vest: Uefa razmatra da hrvatsku reprezentaciju izbaci iz međunarodnih takmičenja!
Hrvatska-skupstina.jpg
"Postoji mogućnost izbacivanja hrvatske reprezentacije iz međunarodnih takmičenja. Izvršni odbor Uefa zabrinut je zbog nereda navijača na utakmicama hrvatskih klubova", izjavio je Ukrajinac Grigorij Surkis, koji je bio gost na sednici skupštine HNS-a.
Ukrajinac je upoznat sa dopisom koji je vlada Hrvatske uputila Uefi, a Petar Skansi, zamenik ministra Jovanovića, nazvao je Platinijevo pismo premijeru Zoranu Milanoviću diplomatski neprimerenim.
Ipak, Surkis je ostao pri stavu da, ukoliko se neredi nastave, preti potpuna izolacija svih klubova iz Hrtvatske, kao i svih reprezentativnih selekcija.

Ferguson priželjkivao Kasiljasa


Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson izjavio je da bi više voleo da je kapiten Reala Iker Kasiljas branio na revanš meču osmine finala Lige šampiona. Rezervni čuvar mreže Madriđana Dijego Lopez, koji menja povređenog Kasiljasa, skinuo je nekoliko "zicera" i bio jedan od junaka pobede Reala 2:1.
Kasiljas je već mesec i po dana van terena, pošto je na utakmici četvrtfinala Kupa kralja protiv Valensije polomio prst, kada ga je saigrač Alvara Arbeloa slučajno nagazio.
Alex-Ferguson-1.jpg
"Mislim da ih je Lopez spasio, više bih voleo da je branio Kasiljas. On ne bi imao odbrane kao Lopez. U prvom poluvremenu je istrčao ispred Danija Velbeka, uleteo Van Persiju u šut, izašao i udario Nemanju Vidića u glavu. Kasiljas nije takav tip golmana", rekao je Ferguson za engleske medije.

Lejkersi hitaju ka plej-ofu


Košarkaši Majamija zabeležili su 18. uzastopnu pobedu u NBA ligi pošto su bez problema pobedili Indijanu 105:91, dok su Los Anđeles Lejkersi nastavili silovito ka plej-ofu, savladavši Čikago sa 90:81.
Majami je do pobede došao iako njegov najbolji igrač Lebron Džejms nije imao šutersko veče. On je meč završio sa 13 poena, najmanje ove sezone, a imao je i sedam asistencija i šest skokova. Tim su predvodili Mario Čalmers sa 26 i Kris Boš sa 24 poena.
N-Majami-Dvejn.jpg
Majami je tako izjednačio sedmi najbolji niz pobeda u istoriji lige, a ovo je najduža serija od kada je Boston zabeležio 19 u novembru i decembru 2008. godine.
"Uradili smo šta je trebalo da uradimo, pobedili smo kod kuće", rekao je Dvejn Vejd, koji je trijumfu doprineo sa 23 poena i šest ukradenih lopti.
N-LA-Lejkers.jpg
Lejkersi su pobedom nad Čikagom popravili učinak u sezoni na 33 pobede i 31 poraz i sada imaju pobedu i po više od Jute na osmom mestu Zapadne konferencije. Dvajt Hauard je meč završio sa 16 poena i 21 skokom, dok je Kobi Brajant imao 19 poena i devet asistencija.
Novinari su posle meča pitali prvu zvezdu Lejkersa kako je to biti plej-of tim, a Brajant je odgovorio ravno i bez entuzijazma: "Uraaaa".
N-Oklahoma-1.jpg
"Vrlo smo koncentrisani. Znamo šta treba da uradimo i šta nas čeka. Svi su posvećeni cilju", objasnio je Brajant.
Čikago je ponovo bio bez Derika Rouza, koji se zagrevao pre meča, ali nije ulazio u igru. Žoakim Noa je upisao 18 poena i 17 skokova za Bulse.
N-Toronto-1.jpg
Rezultati utakmica igranih u noći između nedelje i ponedeljka:
Oklahoma–Boston 79:91
LA Lejkers–Čikago 90:81
Toronto–Klivlend 100:96
Orlando–Filadelfija 99:91
Majami–Indijana 105:91
Nju Orleans–Portland 98:96
Minesota–Dalas 77:100
Sakramento–Milvoki 113:115
LA Klipers–Detroit 129:97

Kostelić pred operacijom


Hrvatski skijaš Ivica Kostelić biće podvrgnut operaciji kolena u aprilu, potvrdio je Hrvatski skijaški savez. Kostelić je u nedelju pobedio u slalomu za Svetski kup u Kranjskoj Gori i trenutno je četvrti u toj disciplini u ukupnom poretku.
Kostelić, kome će ovo biti deseta operacija kolena, pauziraće posle zahvata najmanje dva meseca.
Ivica-Kostelic-2.jpg
Hrvatski skijaš je u nedelju pobedio u slalomu za Svetski kup u Kranjskoj Gori i trenutno je četvrti u toj disciplini u ukupnom poretku.
Ivica-Kostelic-1.jpg
Tridesettrogodišnji ukupni pobednik Svetskog kupa 2011. rekao je da želi da skija još dve sezone i da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrana u Sočiju 2014.

Skok u Moraču zbog poraza


Podgoričanin skočio u Moraču sa Blažovog mosta iznerviran porazom rukometašica Budućnosti od mađarskog Đera u Ligi šampiona. Mladić je, posle skoka, sam isplivao iz Morače.
Podgoričanin Almir Ajdarpašić je teško podneo poraz rukometašica Budućnosti u Ligi šampiona, pa je, iznerviran, skočio sa Blažovog mosta u Podgorici.
Podgorica.jpg
Na njegovu sreću, nije se povredio, pišu Vijesti.
Podgorički dnevnik navodi da je Ajdarpašić skočio u reku dok se sa društvom vraćao sa utakmice.
Budućnost je od Đera poražena rezultatom 22:21.

Lisac: Beograd nije bezbedan!


Roman Lisac, generalni menadžer Jadranske lige rekao da će domaćin fajnal-fora regionalne lige biti poznat do kraja nedelje. Beograd nije bezbedan, pa se najveće šanse za organizaciju završnog turnira daju Skoplju.
Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će do kraja nedelje biti poznat organizator završnog turnira, a da je bezbednost najveća prepreka da to bude Beograd.
Lisac.jpg
"Kandidati su Beograd, Laktaši, Kragujevac i Skoplje, a do kraja nedelje ćemo objaviti. Petak ili nedelja. Ja sam apsolutno hteo da to bude Srbija, ali vidite da imamo mnogo problema", rekao je Lisac agenciji Beta.
Do kraja ligaškog dela ostalo je manje od dve nedelje. Domaćin "fajnal-fora" trebalo je da bude poznat do 1. marta, ali je taj rok probijen zbog pitanja oko plasmana u Evroligu.
Lisac je rekao da problemi Beograda koje pominje nisu samo to što je predsednik Košarkaškog saveza Srbije i gradonačelnik prestonice Dragan Đilas bio protiv toga, već da je glavni problem bezbednost.
Skoplje.jpg
"Mislim na problem sa navijačima. Velika dvorana (Arena) je zauzeta zbog koncerta Ramštajna. Nemam ništa protiv Pionira, ali nam je glavni problem bezbednost, tako da možda više Skoplje ima šansi", rekao je Lisac.
U prvih pet timova lige nalaze se tri iz Srbije, i po jedan iz Republike Srpske i Crne Gore. Na završni turnir plasiraće se četiri tima.

Noletu samopuzdanje na nivou


Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle jutrošnjeg plasmana u osminu finala Indijan Velsa rekao je da nije zabinut zbog malog pada u igri protiv Italijana Fabija Fonjinija. Đoković je savladao Fonjinija sa 6:0, 5:7, 6:2, ali je posle ubedljivo dobijenog prvog seta dozvolio Italijanu da se vrati u meč.
Đoković je osvojio 10 od prvih 11 gemova, pre nego što je Fonjini, 36. igrač sveta, uspeo da se povrati u meč i izbori se za treći set.
Nole-Djokovic-2.jpg
"Samopouzdanje mi je na visokom nivou zbog serije pobeda koju imam ove godine. Sve je dobro funkcionisalo. Odigrao sam loš gem na 4-2 u drugom setu, napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i vratio ga u meč. Nisam zabrinut. Bio sam u ovakvim situacijama i ranije, naročito na početku turnira, kada pokušavam da se naviknem na podlogu", rekao je Đoković.
On je dodao da je Fonjini odigrao dobro i da ga je tokom meča terao da se trudi kako bi došao do trijumfa.
Nole-Djokovic-3.jpg
 
"Fabio je dobar igrač na ovoj podlozi, naterao me je da osvajam poene. Na kraju sam uradio šta je bilo potrebno. Pobeda je tu i osećam se dobro", poručio je Đoković.
Srbin će u osmini finala igrati protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, koji je jutros savladao Australijanca Metjua Ebdena sa 6:4, 6:4.

Šarapova u četvrtfinalu


Ruskinja Marija Šarapova plasirala se u četvrtfinale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je savladala špansku teniserku Karlu Suarez Navaro sa 7-5, 6-3.
Protivnica Šarapovoj u narednoj rundi biće Lara Aruabarena, takođe iz Španije, koja je pobedila 14. nosioca, Italijanku Robertu Vinči sa 2-6, 6-4, 6-4.
Marija-Satapova.jpg
Srpska teniserka Ana Ivanović noćas izlazi na teren protiv Nemice Bartel. Ana je u predhodnom meču savladala Amerikanku Taunsendovu sa ubedljivih 2:0 po setovima (6:1, 6:2).

Lakša povreda Stankovića


Fudbaler Intera Dejan Stanković nije ozbiljnije povređen na večerašnjoj utakmici Serije A protiv Bolonje u kojoj je njegov klub neočekivano poražen na domaćem terenu sa 1:0. Stanković je bio starter u timu crno-plavih, a zamenio ga je Hrvat Mateo Kovačić u 55. minutu.
"Prilično sam dobro, osetio sam mali bol u kuku, mislim da nije ništa ozbiljno", izjavio je iskusni srpski igrač sredine terema.
Dejan-Stankovic-1.jpg
Stanković je dodao da je Inter igrao slabo tokom prvog poluvremena "zbog napetosti".
"Za protivnika smo imali veoma organizovan tim. U nastavku susreta krenuli smo bolje da igramo, međutim, gol nas je sasekao. Žao mi je zbog gubitka bodova, ali imamo još 10 utakmica i verujem da možemo da promenimo brzinu i izborimo plasman među tri najbolje ekipe", rekao je Stanković.
Dejan-Stankovic.jpg
Inter je porazom od Bolonje pao na peto mesto Serije A i zaostaje četiri boda za gradskim rivalom Milanom na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Fonjini "oteo" set Novaku


Slab učinak naših tenisera na Indijan Velsu donekle popravio Novak Đoković pobedom nad Italijanom Fabijom Fonjinijem 6:0, 5:7, 6:2. Đoković će se u trećoj rundi sastati sa Grigorom Dimitrovom, koji je u dva seta dobio Metjua Ebdena iz Australije.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Indijan Velsu savladavši Italijana Fabija Fonjinija 6:0, 5:7, 6:2.
Nole-Djokovic.jpg
Za ulazak u osminu finala Novak će u utorak igrati sa pobednikom meča između Bugarina Grigora Dimitrova i Australijanca Metjua Ebdena. Đoković protiv Dimitrova vodi sa 1:0, a sa Ebdenom se nije sastajao.
Dugo je ličilo da će duel protiv Fonjinija za prvog igrača sveta biti samo nešto ozbiljniji trening, jer u prvom setu Italijan nije ni pružio otpor i u šest gemova je osvojio samo šest poena. 
Novak je u prvom setu imao stopostotan učinak posle prvog servisa, devet od devet, dok je od pet drugih servisa izgubio dva poena, pa je taj deo igre trajao samo 19 minuta.
Nole-Djokovic-2.jpg
Drugi set je bio zanimljiviji, pre svega što je Đoković smanjio tempo, a onda potpuno ispao iz ritma. Fonjini je osvojio svoja dva prva servis gema, u kojima Đoković nije imao brejk šansu. Novak se opustio, misleći da je meč završen što je Italijan iskoristio i neočekivano osvojio drugi set.
U trećem setu ipak nije bilo iznenađenja. Novak je podigao nivo igre i bez većih problema konačno slomio otpor Fonjinija i posle sat i 50 minuta stigao do očekivane pobede.
"Mentalno sam bio prisutan. Samopouzdanje mi je na visokom nivou zbog serije pobeda koju imam ove godine. Što se tiče igre, sve je bilo na mestu. Imao sam jako loš gem na 4:2, dve neiznuđene greške i vratio sam ga u meč. Sledećeg trenutka, bili smo izjednačeni", rekao je Đoković posle meča.
Nole-Djokovic-3.jpg
Novak Đoković u 2013. ima učinak 14:0, a pobedio je na Australijan openu i u Dubaiju. Indijan Vels je osvajao dva puta, 2008. i 2011. godine.
Đoković će se u trećoj rundi sastati sa Grigorom Dimitrovom, koji je u dva seta dobio Metjua Ebdena iz Australije.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger