Headlines News :

Pirejci uspešni u Moskvi

Written By maxtv on петак, 15. фебруар 2013. | 21:40


Olimpijakos u gostima savladao ekipu Himkija (87:82) i tako zabeležio četvrtu pobedu u top 16 fazi takmičenja. Hajns i Spanulis najefikasniji sa po 19 poena. U tirskom derbiju, Fenerbahče bolji od Bešiktaša 78:72.
Košarkaši Olimpijakosa savladali su danas na gostujućem terenu ekipu Himkija sa 87:82 (19:23, 16:20, 19:17, 33:22) u 7. kolu F grupe top 16 faze Evrolige.
Olimpijakos.jpg
Aktuelni šampion Evrope je četvrtom pobedom u grupi, trećom zaredom, zadržao šanse da se plasira u četvrtfinale, dok je Himki pretrpeo treći poraz.
Najzaslužniji za važan trijumf grčkog tima bili su Hajns i Spanulis sa po 19 poena, Antić je dodao 11, a Lo pet poena. U redovima domaćina Dejvis je postigao 20, a Planinić 17 poena.
Fenerbahče - Bešiktaš 78:72
Od 20.45 igraju Sijena - Kaha Laboral.
Odigrano juče: Makabi - Barselona 77:82.
Tabela: Barselona 6-1, Sijena 5-1, Olimpijakos 4-3, Himki 4-3, Kaha Laboral 4-2, Makabi 2-5, Fenerbahče 1-5, Bešiktaš 0-6.

Zabrana zbog nacizma


Trojici navijača Borusije iz Dortmunda klub zabranio prisustvo na narednim mečevima zbog uzvikivanja neonacističkih parola na utakmici protiv Šahtjora.
Fudbalski klub Borusija iz Dortmunda zabranila je danas trojici navijača prisustvo na utakmicama širom Nemačke, zbog uzvikivanja neonacističkih parola za vreme utakmice Lige šampiona koja je odigranja u Ukrajini sa Šahtjorom iz Donjecka.
Dortmund.jpg
Policija u Dortmundu je potvrdila da za svu trojicu navijača postoje optužbe za verbalno zlostavljanje i nanošenje teških telesnih povreda. Oni su identifikovani i njihove predmete je preuzela država.
Apel za dodatne informacije je napravljen pod sloganom "nema prostora za desničarski ekstremizam".
Borusija iz Dortmunda se ranije deklarisala kao klub sa "nultom tolerancijom" za desničarske ekstremiste.
Početkom februara Borusija je suspendovala osam navijača, takođe zbog neonacističkih parola, a na utakmici drugog tima i Rot-Vajs Erfurta. Zabrana se odnosi na mečeve u svim kategorijama u kojima se ovaj klub takmiči, a važi i za utakmice na gostovanjima.

Serena ponovo "broj 1"


Serena Vilijams plasirala se u polufinale VTA turnira u Dohi, pa će od ponedeljka ponovo biti najbolja teniserka sveta. Tridesetjednogodišnja Amerikanka postala je najstariji svetski broj jedan u dosadašnjem rangiranju teniserki.
Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u polufinale VTA turnira u Dohi pošto je večeras u četvrtfinalu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:3, 7:5.
Serena.jpg
Nakon ovog uspeha Vilijams će od ponedeljka ponovo preuzeti čelnu poziciju na svetskoj rang listi, prvi put posle više od dve godine. Tridesetjednogodišnja Amerikanka postala je najstariji svetski broj jedan u dosadašnjem rangiranju teniserki.
Njena zemljakinja Kris Evert je sa 30 godina bila prethodni najstariji broj jedan u svetu.
Vilijams se u borbi za finale sastaje sa Ruskinjom Marijom Šarapovom koja je pobedila Australijanku Samantu Stosur sa 6:2, 6:4.
U drugom polufinalu igraće dosadašnji broj jedan, Beloruskinja Viktorija Azarenka, koja je savladala Italijanku Saru Erani sa 6:2, 6:2, i pobednica meča između Poljakinje Agnješke Radvanjska i Dankinje Karoline Voznjacki.
Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 2,36 miliona dolara.

Srbija dva meča bez publike i 80.000 evra


UEFA ostala pri odluci da se Srbija kazni sa 80,000 evra, ali je umesto jedne utakmice pred praznim tribinama, kaznu preinačila u dve.
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odbila je danas da isključi mladu reprezentaciju Srbije iz takmičenja za Evropsko prvenstvo 2015. godine za mlade igrače, zbog rasističnih vređanja navijača za vreme meča sa Engleskom u Kruševcu.
Serbia-England-3.jpg
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je u Nionu da je Komisija za žalbe UEFA odlučila da mladi nacionalni tim igra dve utakmice kvalifikacija na praznom stadionu, od kojih je jedna već odigrana u decembru i potvrdio kaznu od 80.000 evra.
Disciplinski inspektor UEFA Žan Samjuel Leube tražio je da se FSS isključi iz sledećeg takmičenja za igrače uzrasta do 21 godine, da se kazni sa 200.000 evra, da se kondicioni trener Andrija Milutinović suspenduje sa svih aktivnosti u vezi s fudbalom narednih pet godina, kao da se igrač Nikola Ninković suspenduje naredne tri utakmice.
Navijači reprezentacije Srbije vređali su tamnopute engleske igrače za vreme meča u Kruševcu 16. oktobra prošle godine. Treneri i igrači sukobili su se na terenu pošto je Engleska pobedila sa 1:0 i plasirala se na EP U21 koje će se u junu održati u Izraelu.

Oluja protiv Zvezde


Crvena zvezda vodila sa 2:0 na poluvremenu prijateljskog meča protiv Šahtjora B, ali je utakmica prekinuta zbog velikog nevremena. Golove za crveno-bele postigli su Mihajlović u 16. i Kadu u 28. minutu. Narednu proveru tokom priprema u Antaliji Crvena zvezda ima u nedelju protiv rumunskog Petrolula.
Fudbalerima Crvene zvezde pripala je polovina današnjeg kontrolnog meča na pripremama u Antaliji protiv B tima Šahtjora rezultatom 2:0, nakon što je susret prekinut na poluvremenu.
Zvezda1.jpg
Paradoksalno, utakmica je prekinuta na insistiranje osoblja hotela "Arkadija". Tokom prvog poluvremena padala je kiša i duvao jak vetar, a domaćini su procenili da bi nastavak meča upropastio travnatu podlogu terena u okviru hotelskog kompleksa.
Predstavnici Crvene zvezde i Šahtjora pokušali su da nađu zajednički jezik sa osobljem "Arkadije", ali razgovori nisu urodili plodom i susret je prekinut, kao i svi ostali mečevi tog hotelskog kompleksa.
Golove za crveno-bele postigli su Mihajlović u 16. i Kadu u 28. minutu, a trener Aleksandar Janković izveo je postavu Vesić, Vešović, Reljić, Mikić, Krneta, Mijailović, Garido, Dimitrijević, Milunović, Mihajlović, Kadu.
"Šteta što nismo igrali i drugo poluvreme. U prvom delu viđen je lep fudbal, jer smo za rivala imali ekipu koja je dinamična, dosta trči i koja je prvenstveno školovana i tehnički odlično potkovana. Međutim, šta je tu je, viša sila nas je sprečila da igramo i drugi deo. Zadovoljan sam zalaganjem svih igrača", izjavio je Janković, istakavši kako još nije odredio startnu postavu i da svi konkurišu za mesto u prvih 11.
Zvezda2.jpg
"Momci su to shvatili na pravi način, što je svakako dobra stvar. Svi ispunjavaju sve zadatke bez pogovora i na tome im čestitam", rekao je Janković.
Narednu proveru tokom priprema u Antaliji Crvena zvezda ima u nedelju protiv rumunskog Petrolula.

Strožije kazne za rasizam


Međunarodna fudbalska federacija namerava da pooštri sankcije za vređanje na rasnoj osnovi, i to na kongresu u maju u Mauricijusu.
Kako je saopšteno, predsednik FIFA Sep Blater i čelnik UEFA Mišel Platini razgovarali su na sastanku o načinima borbe protiv rasizma i nameštanja mečeva.
crveni_karton.jpg
Blater je ranije predložio da je oduzimanje bodova i izbacivanje iz lige najbolje sredstvo u borbi protiv rasne diskriminacije u sportu.
"Zadovoljni smo idejama koje su se čule i predstavićemo ih na sastanku 20. i 21. marta", rekao je Blater i dodao da će se konkretne sankcije predložiti na Kongresu FIFA 31. maja u Mauricijusu.

Ligeti do trećeg zlata


Američki skijaš Ted Ligeti osvojio je zlatnu medalju u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, dok je na drugom mestu bio Marsel Hiršer iz Austrije, a treći Italijan Manfred Melg.
Ligeti je tako došao do treće zlatne medalje na ovom SP u Austriji, pošto je ranije ove nedelje bio prvi u superveleslaomu i kombinaciji.
Ted-Ligeti.jpg
On je trku završio u vremenu od 2:28.92 minuta, dok je drugoplasirani Hiršer u cilju kasnio 81 stotinku, a Melg je bio sekund i 75 stotinki iza.
Američki skijaš je posle prve vožnje zauzimao prvo mesto, sa čak sekundu i 31 stotinki prednosti u odnosu na Hiršera, koji je tada zauzima treće mesto.
Drugoplasirani posle prve vožnje Norvežanin Aksel Lund Svindal trku je završio na četvrtom mestu, dok je peti bio Francuz Aleksis Pinturol.
Svetsko prvenstvo u Šladmingu nastaviće se u subotu, kada će održati slalom u konkurenciji žena, dok se u nedelju održava poslednja trka šampionata, kada će u muškraci takmičiti u istoj disciplini.

Žigić izbačen iz tima zbog ponašanja


Nikola Žigić, odlukom trenera Lija Klarka, oteran je iz prvog tima Birmingema zbog nezalaganja na treningu. Bio sam apsolutno zgađen. Ne mogu da sedim i trpim takve stvari, navijači to moraju da znaju. Oni plaćaju njegovu platu i ono što je on pokazao je najmanji trud koji sam video tokom 25-godišnje profesionalne karijere, rekao je rezignirani Klark.
Menadžer Birmingema Li Klark izbacio je Nikolu Žigića iz ekipe zbog lošeg ponašanja na treningu.
zigic.jpg
Klark je rekao da je prethodno Žigića obavestio da će početi meč u subotu protiv Votforda.
„Na kraju treninga bio sam apsolutno zgađen. Ne mogu da sedim i trpim takve stvari, navijači to moraju da znaju. Oni plaćaju njegovu platu i ono što je on pokazao je najmanji trud koji sam video tokom 25-godišnje profesionalne karijere", rekao je Klark.
„Apsolutni minimum je da svakog dana dajete sve od sebe. Da li je to zbog toga što nije počinjao mečeve? Da li onda radite takve stvari, prestanete da se trudite? Fudbalski klub zaslužuje više, navijači zaslužuju više."
Srpski internacionalac nije počeo meč za svoj klub još od decembra i duela sa Boltonom, kada je, inače, postigao pogodak.
„Ja sam iskren čovek, kakav god da rezultat bude u subotu ja znam da sam napravio pravu stvar i spavaću mirno. Nikolina budućnost zavisi od njega. Apsolutno je sve na njemu."

Vilja otpušten iz bolnice


Barselona je saopštila da je napadač David Vilja pušten iz bolnice, gde je drugi put ove nedelje primljen zbog jakih bolova u bubrezima.
Vilja je u ponedeljak proveo noć u bolnici, sledećeg dana je pušten kući, da bi zbog jakih bolova u četvrtak ponovo bio primljen na kliniku.
David_Vilja_.jpg
Barselona je sopštila da Vilja definitivno neće biti spreman za utakmicu sa Granadom u subotu.
Tridesetjednogodosišnji Vilja je ove godine propustio nekoliko utakmica zbog povrede mišića, a još nije utvrdio status u startnoj postavi otkako se posle devetomesečne pauze zbog preloma noge vratio u tim.

Najbolji na prvenstvu Srbije


Najbolji srpski atletičari Ivana Španović u skoku udalj, desetobojac Mihail Dudaš i bacač kugle Asmir Kolašinac učestvovaće ovog vikenda na prvenstvu Srbije u dvorani u Novom Sadu.
Takmičenje u hali 1 novosadskog Sajma počinje u 11 časova, a održaće se u trkama na 60 metara, skoku u dalju, skoku u vis, skoku motkom, troskoku i bacanju kugle u muškoj i ženskoj konkurenciji. Dudaš koji će učestvovati u trci na 60 prepone, u skoku udalj, u skoku uvis i u bacanju kugle, izjavio je da je spreman za takmičenje, iako je početkom februara doživeo povredu.
asmir-kolasinac1.jpg
"Takve stvari se, na žalost dešavaju, ali sreća je da povreda nije ozbiljnije prirode. Već posle nedelju dana sam istrčao dva lična rekorda na preponama i ponovio sam lični u skoku s motkom. To je pokazatelj da mi ni fizička, a ni mentalna forma nije opala", rekao je Dudaš.
Takmičenja počinju kvalifikacijama u skoku u vis za seniorke, a završavaju se oko 16 časova finalima u skoku motkom za atletičare i troskokom za atletičarke.

Vratio bih se zbog dresa, grba, Srbije...


Dejan Stanković ističe da će ponovo obući dres Srbije ako oseti da će njegovo prisustvo koristiti reprezentaciji. On je rekao i da je bio blizu odluke da napusti fudbal tokom oporavka od povrede, da smatra daje nova generacija srpskih fudbalera "zlatna", ali i da nije realno da se vrati u Crvenu zvezdu, barem ne kao igrač.
Nakon zaista duge pauze Dejan Stanković se vratio fudbalu. Tokom oporavka od povrede tetive, koji je trajao devet meseci i tokom kojeg je bio podvrgnut dvema operacijama, Stanković je razmišljao čak i da se oprosti od izuzetno uspešne profesionalne karijere.
stankovic.jpg
Ali ubrzo je odagnao takve misli.
"Rafael Nadal je jednom rekao da je najsrećniji kad igra tenis. Tako sam i ja najsrećniji kad igram fudbal. Svašta mi je prolazilo kroz glavu tih devet meseci, vreme kao trudnoća... Bio sam blizu da odustanem, ali, hvala bogu, nisam. Dao bih povredi i operaciji pobedu, ali to ne bih bio ja. Hteo sam što pre da se vratim, da odigram bar još jednu utakmicu. Bilo je kao ono u pesmi Ace Lukasa 'nešto protiv bolova'. Doktore, daj nešto, samo da igram. Nisam hteo da se predajem, već da kraj bude onda kad ja kažem, a ne povreda. Treba igrati dok se lopta ne izduva!", rekao je Stanković.
Ovo je premijerni razgovor sa medijima srpskog fudbalera u prethodnih devet meseci. Kako sam ističe, jednostavno nije imao šta da kaže. To se promenilo onog trenutka kada je istrčao na teren i odigrao poslednjih 15-ak minuta protiv Kjeva.
"Delovao mi je kao da sam opet debitovao za Inter ili kao onda kada sam prvi put igrao za Zvezdu. Nisam mogao da spavam do pet ujutru od uzbuđenja. Navijači su me dočekali ovacijama i svi su ustali kada sam ulazio u igru. Predivan osećaj", priseća se Stanković.
Još jednom je ponovio da želi da dočeka kraj karijere u Interu. Naravno, sve u zavisnosti od kvaliteta igara koje bude pružao. Ugovor sa klubom iz Milana mu traje do leta 2014. godine.
"Videćemo. Ako ja ne budem zadovoljan, ako ne budem na nivou, pružiću ruku Moratiju i zahvaliti mu se na svemu. Ali, verujem da mogu još da igram onako kako umem. Možda ne svih 60 utakmica u sledećih godinu dana, ali 30-ak sigurno. Ono što je dobro jeste što sam 'sačuvao' mišiće", rekao je Stanković.
Pitanje svih pitanja kada je Dejan Stanković u pitanju u ovom trenutku jeste da li će on ponovo obući dres nacionalnog tima.
stankovic 2.jpg
"Siniša (Mihajlović) me je svojim izjavama priterao uza zid", rekao je Stanković uz osmeh i nastavio: "Koliko volim i poštujem Srbiju ne bih mogao da kažem 'ne'. Ali, rekao sam i Mihi, odnosno selektoru: pre svega, ja moram da budem zadovoljan svojom kondicijom, spremom, da počnem da igram, pa tek onda ako se svidim selektoru onda može. Ime i prezime ne igra. Hvala selektoru na ukazanom poverenju, na želji da me vidi na Maksimiru protiv Hrvatske (22. marta), ali ja prvo moram da počnem da igram utakmice u kontinuitetu, da igram svih 90 minuta. Samo od toga zavisi da li ću se, uslovno rečeno, 'vratiti', jer ja, zapravo nikad nisam ni odlazio", kaže Stanković.
"Ako se budem vratio to neće biti ni zbog trake, ni zbog broja nastupa, ne! To će biti samo zbog dresa, grba, zbog tima, Srbije, zbog Mihe i zbog sebe. I da se razumemo - ne plašim se da istrčim na Maksimir, ne dolazim ništa loše da uradim, već samo da igram fudbal i pokušam da dam doprinos. Ako budem mogao, ako budem zadovoljan kondicijom i igrom - Srbiji ne mogu da kažem 'ne'!".
Stanković je kao član reprezentacije Jugoslavije igrao protiv Hrvatske davne 1999. godine.
"Bilo je pakleno, stvarno. Bio je takav pritisak, osećalo se u vazduhu. Kad su oni dali gol, maltene smo se i mi radovali, jer smo svi bili u fazonu: 'e, dobro, sad možemo da počnemo da igramo'. Ne verujem da će sada biti takav pritisak, prošlo je mnogo godina. Tenzije će biti, ali ne onakve", ističe on.
Stankovićev povratak je nešto što posebno zanima i medije u Hrvatskoj.
"Ne verujem da me se plaše, možda imaju neki respekt prema meni, mojoj karijeri. A možda im moj povratak donese dodatnu napaljenost. Znate, pričao sam sa ozbiljnim, vrhunskim sportistima, osvajačima olimpijskih medalja, mojim prijateljima. Njih bar 80 odsto, možda i više mi je reklo da ne budem lud i da se ne vraćam. Jer, tim Srbije može da pobedi ili izgubi i bez mene. Najviše ću, smatraju oni, da izgubim ja. Ja sam svestan toga, ali nekad u životu mora da se preuzme taj rizik. Strah me nije, to je sigurno", ističe Stanković.
stankovic 3.jpg
On, za razliku od dela domaće javnosti, veruje da sadašnja generacija reprezentacije Srbije ima ogroman potencijal.
"Ekipa je suvo zlato! Bilo je utakmica koje su odigrali bez pritiska u kojima su pokazali sav potencijal i zdrav kvalitet. Jedino što mi se nije dopalo bila je ona utakmica u Skoplju, ali naiđe takav dan, pogotovo posle utakmice sa Belgijom gde smo mogli mi da vodimo bar 2:0 u prvom poluvremenu. Ono što je kod nas problem jeste to što javnost nema strpljenja. Nemamo vremena ni za šta. Sve mora odmah, sutra najkasnije. Kad bismo dali bar malo vremena toj ekipi da udahne...Nemojmo da plašimo tu novu generaciju, da im se ne dolazi ili da dolaze u reprezentaciju sa strahovima".
O eventualnom povratku Nemanje Vidića ne zna mnogo, pre svega jer se nije čuo sa kapiten Mančester junajteda.
"On je najbolji defanzivni igrač na svetu u poslednjih deset godina i svakako je da bismo sa njim bili jači bar 80 odsto. Ali, ne znam šta on misli o toj ideji, nisam se čuo sa njim".
Razgovor sa Dejanom Stankovićem nije kompletan bez doticanja Crvene zvezde. Spominjao se i povratak, međutim...
stankovic 4.jpg
"Zvezda je uvek tu, ja sam dete Zvezde i uvek ću biti. Ali, ne razmišljam o onome što nije realno. Kad završim ugovor sa Interom imaću 35, 36 godina, a šta bih onda ja tada mogao da joj pružim? Nije realno da se vratim u tim godinama. Zvezda je institucija i sa njom ne možeš da se igraš. Zvezdi su potrebni ratnici, oni koji oru teren. Moguće je da u Zvezdinom dresu odigram jednu utakmicu, onu revijalnu, oproštajnu. Svašta bih dao za to", rekao je Stanković.
Ali, ako je isključio mogućnost da se vrati kao igrač, nije isključio i opciju da se možda vrati u drugačijoj ulozi.
"Verujem da će se posle igračke karijere naći neki novi izazov predamnom u vezi sa fudbalom. Da li ću biti trener, direktor, predsednik, možda, ne znam, ali znam da će se pojaviti nešto što će mi probuditi istu onu strast koju osećam dok igram fudbal".
Za kraj, odnos za Žozeom Murinjom...
"Kada je došao sreli smo se i rekao mi je da sve ono što se piše nije izašlo iz njegovih usta. Rekao mi je da ako dođe Frenk Lampard onda za mene neće biti mesta, ali da ne veruje da će Lampard doći u Inter. Rekao mi je i da ne vidi razloga da ne budemo prijatelji, jer je ostao prijatelj i sa Drogbom, Lampardom... I eto, sada smo prijatelji, čujemo se na svakih 15-ak dana. Dok sam bio povređen, zvao me je i pitao me je: 'Cigane (tako me zove), kad se vraćaš na teren? Nedostaješ'", ispričao je Dejan Stanković.

Mogu bolje u slalomu


Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović najavila je da će u subotu u slalomu na prvenstvu sveta u Šladmingu postići bolji rezultat od onog u veleslalomu, koji je završila na 41. mestu.
"Mogu bolje u slalomu", istakla je Ignjatović i dodala da će tokom dana dosta trenirati za trku.
Nevena-Ignjatovic-3.jpg
Ignjatović je istakla da je trka u veleslalomu bila veoma teška, ali da joj je žao jer se nije snašla na toj stazi.
" Na zagrevanju sam skijala dosta bolje od prikazanog u trci", rekla je Ignjatović.
Ona je poručila da se nada dobroj trci u slalomu, koji je inače, njena disciplina. Prva vožnja u salomu na programu je u subortu od 10 časova, a druga počinje oko 13,30 sati.

Lebron "iskidao" Djuranta


Lebron Džejms je nastavio svoj čarobni niz i protiv Oklahome, verovatno jedinog konkurenta Majamija za osvajanje trofeja ove sezone. U drugom derbiju večeri, Klipersi još jednom slavili protiv Lejkersa.
U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige, jutros su odigrane dve utakmice i u obe slavili su gostujući timovi.
Klipersi su u gradskom derbiju savladali Lejkerse sa 125:101, dok je Majami bio bolji od Oklahome 110:100.
Duel gradskih rivala praktično je rešen u prvoj četvrtini koju su Klipersi dobili sa 33:17.
Centar Klipersa Blejk Grifin igrao je u tom periodu "simultanku", pošto je postigao 18, od ukupno 33 koša svog tima. Grifin se, međutim, u nastavku meča "sakrio", pa je do kraja susreta ubacio još samo četiri poena.
Zato su konstantno dobri bili Kris Pol i Čonsi Bilaps. Prvi je sa 24 koša bio najefikasniji igrač utakmice, pri čemu je ostvario i 13 asistencija. Bilaps je, pak, ubacio 21 koš, pogodivši pet "trojki" iz sedam pokušaja.
U poraženim Lejkersima odskočili su Kobi Brajant sa 20 poena, 11 asistencija i pet skokova, i Dvajt Hauard koji je, uz 18 koševa, osam puta bio najviši u skoku.
Sa skorom od 38 pobeda i 17 poraza Klipersi su praktično obezbedili plasman u plej-of, dok Lejkersi zauzimaju 10. mesto u Zapadnoj konferenciji ostvarivši 25 pobeda, uz 28 poraza.
U reprizi prošlogodišnjeg finala plej-ofa Majami je opet bio uspešniji od Oklahome, a Lebron Džejms je sedmi put zaredom postigao više od 30 koševa. Oklahomi je ubacio 39, pri čemu je 12 puta bio najviši u skoku i ostvario sedam asistencija.
Na suprotnoj strani briljirao je Kevin Djurant sa 40 poena, osam skokova, četiri asistencije i tri rampe.


Pistorijus u suzama pred sudijom


Oskar Pistorijus prekrivenog lica odveden na saslušanje. Pognute glave i u suzama saslušao čitanje optužnice. Sponzori i mediji mu već okrenuli leđa. Policija, navodno, došla do saznanja koja se drastično kose sa prvobitnom verzijom incidenta.
Oskar Pistorijus izveden je na kratko iz pritvora kako bi bio saslušan povodom sumnje da je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.
Pistorijus nije želeo da pokazuje lice brojnim foto-reporterima i novinarima prilikom odlaska u sud. Iz tog razloga je prekrio glavu, a na putu ka kolima i na ulasku u sud oko njega su uvek bili brojni pripadnici policijskih snaga.
Pistorijus je pred sudijom stajao pognute glave, vidno jecajući. Među mnogobrojnom publikom u sudnici, ali i ispred nje, bilo je najviše onih koji su mu pružali podršku. Primećeni su i članovi njegove najuže porodice, uključujući i oca, brata i sestru.
Saslušan je oko 11.30 po lokalnom vremenu. Suđenje je odgođeno do utorka, zbog nervnog rastrojstva optuženog i medijskog pritiska.
oscar.jpg
Širom Južne Afrike skidaju se bilbordi (nekada) miljenika nacije
Isprva se spekulisalo da je proslavljeni atletičar svoju devojku usmrtio greškom, misleći da je u pitanju provalnik koji mu je upao u kuću. Riva Stenkamp, 30-godišnji model sa kojom se zabavljao nekoliko meseci, prema prvim pretpostavkama, pokušala je da iznenadi Pistorijusa povodom Dana zaljubljenih. Iz tog razloga se našla u kući u četiri sata ujutru. Upucana je više puta, u glavu, grudi i rame, a hitna pomoć nije uspela da dođe na vreme kako bi sprečila tragediju.
Određena policijska saznanja, međutim, prokazala su priču u drastično drugačijem svetlu.

oscar 2.jpg
Najk je povukao svoju reklamu sa Oskarom Pistorijusom
Nakon što je Pistorijus uhapšen, isplivale su nove informacije. Portparolka policije Denis Bjuks izvestila je da je i ranije iz kuće bilo poziva povodom „nasilja", iako nije htela detaljnije da govori o prirodi tog nasilja.
Takođe, puštanje uz kauciju nije dozvoljeno jer je, navodno, u razgovoru sa komšijama utvrđeno da su one imale priliku da čuju „šta se dešavalo u večeri koja je prethodila ubistvu, ali i šta se zbilo neposredno pre pucnjave."
oscar 4.jpg
U četvrtak, kasnije u toku dana, saopšteno je da je Pistorijus i zvanično optužen za ubistvo.
Pistorijus je sportista koga su životna priča i kasniji uspesi na stazi učinili planetarnom ikonom. Prvi je atletičar sa tako velikim hendikepom koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger