Headlines News :
Home » , » Zatvorene Mediteranske igre, sledeće u Taragoni

Zatvorene Mediteranske igre, sledeće u Taragoni

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 22:52

Svečanom ceremonijom zatvorene su 17. Mediteranske igre u turskom gradu Mersinu, gde se od 20. juna takmičilo više od 4.000 sportista iz 24 zemlje.
Beta/BETAPHOTO/STA/Stanko Gruden/DS
Gradonačelnik Mersina Madžit Ozdžan predao je zastavu MI gradonačelniku Taragone Josepu Balesterosu čime je španski grad preuzeo domaćinstvo narednih Mediteranskih igara.
Na stadionu u Mersinu sportisti su napravili počasni krug posle čega su unete turska i španska zastava i intonirane himne dveju zemalja, organizatora proteklih i domaćina 18. Mediteranskih igara
Od 2006. nastojimo da dobijemo organizaciju ovog takmičenja i sada posle svega mogu da kažem da smo zadovoljni što smo uspeli da uspešno realizujemo 17. Mediteranske igre. Umesto za šest godina, uspeli smo sve da organizujemo za samo 18 meseci i da Mersin pretvorimo u svetski grad. Zahvalan sam svima koji su svojim doprinosom ove Igre učinili mogućim”, rekao je Ozdžan i na kraju poželeo Taragoni svu sreću i uspeh u organizaciji narednih MI. 

Predsednik Organizacionog komiteta MI u Mersinu i ministar Omladine i sporta Turske, Suat Kilidž, zahvalio je svim sportskim prijateljima koji su bili deo ovih Igara. 

Turska je posle Izmira 1971. po drugi put bila domaćin Mediteranskih igara. Nadam se da smo uspeli da vam pokažemo tradicionalnu tursku gostoljubivost i nadam se da nismo izneverili sve one koji misle da Istanbul treba i može da dobije organizaciju Olimpijskih igara 2020”, naveo je Kilidž

Predsednik Međunarodnog komiteta MI Amar Adadi čestitao je organizatoru i zahvalio građanima Mersina na domaćinstvu. 

Tim Srbije osvojio je na MI u Mersinu ukupno 34 medalje (12 zlatnih, 11 srebrnih, 11 bronzanih) i u generalnom plasmanu zauzeo osmo mesto.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger