Headlines News :
Home » , » Svetska liga: Tesna pobeda odbojkaša

Svetska liga: Tesna pobeda odbojkaša

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 22:43

Odbojkaši Srbije savladali su u Beogradu selekciju Nemačke sa 3:2 (23:25, 25:19, 25:22, 21:25, 15:12), u drugoj utakmici četvrtog vikenda B grupe Svetske lige.Ovim izuzetno važnim uspehom srpski odbojkaši zadržali su šanse za plasman na završni turnir Svetske lige.
Izabranici selektora Igora Kolakovića postigli su četvrtu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Nemačka pretrpela treći poraz.
Odbojka-Srbija-Nemacka-1.jpg
Meč je odigran u hali Pionir pred oko 4.500 gledalaca, a sudili su Alin Matajzer iz Rumunije i Rolando Ugo CColakijan iz Argentine.
Srbija: N. Kovačević (20), Ivović, Petković, Stanković (1), Jovović, Nikić (10), Rašić (7), Atanasijević (31), Starović, Podraščanin (14), Rosić, Petrić.
Nemačka: From (18), M. SStojervald, Vestfal, Kaliberda (20), Beme (14), SSeps (5), Kampa (2), Tile, Hirš (9), Broshog, P. SStojervald, Kolin (9).
U prvom setu Srbija je prokockala prednost od 21:17 i u završnici i praktično dozvolila Nemačkoj da preokrene rezultat i povede sa 1:0.
U drugom i trećem setu Kolakovićevi izabranici su bili na visini zadatka i boljom igrom stigli do preokreta i vođstva od 2:1 u setovima.
Srbija-Nemacka2.jpg
Vodila je Srbija i u četvrtom do sredine seta, ali su onda uporni Nemci uspeli da steknu prednost i na kraju izjednače na 2:2.
U petom setu srpski odbojkaši su vodili od starta i posle uzbudljive završnice stigli do zaslužene pobede od 3:2.
Utakmice petog vikenda B grupe Svetske lige između Srbije i Italije na programu su sledeće subote i nedelje u dvorani SPC "Vojvodina" u Novom Sadu.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger