Headlines News :
Home » , » FK Crvena Zvezda:Brifing Zorana Stojadinovića sa novinarima

FK Crvena Zvezda:Brifing Zorana Stojadinovića sa novinarima

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 15:58

Sportski direktor Crvene zvezde, Zoran Stojadinović u razgovoru sa novinarima u Sloveniji govorio je o planovima u prelaznom roku, mogućnosti povratka Dejana Stankovića u matični klub i utiscima sa priprema. Stojadinović potvrdio transfer Omege Robertsa iz Smedereva.
Zoran Stojadinović, sportski direktor Crvene zvezde potvrdio je da će novo pojačanje crveno-belih biti štoper Smedereva, Omega, a govorio je i o dolasku Dejana Stankovića, Miloša Ninkovića , Aleksandra Kovačevića, odlasku Luke Milivojevića...
Stojadinovic1.jpg
Stojadinović je u subotu, zajedno sa klupskim rukovodstvom, posmatrao kontrolnu utakmicu protiv Domžala.
"Smatram da smo čitav meč odigrali u dobrom ritmu, i da smo pokazali da imamo kvalitet i želju. Međutim, ovo je tek početak stvaranja ekipe i rano je za bilo kakvu ozbiljniju ocenu. Svi smo videli šta nam nedostaje , odnosno samo smo potvrdili sve ono o čemu smo i ranije govorili, a to je da nam nedostaju dva iskusna centralna beka", rekao je Stojadinović.
Sportski direktor se potom nadovezao na svoju izjavu i dodao da to ne znači da nije zadovoljan kvalitetima Krnete i Marinkovića, naprotiv.
"Obojica su mladi i talentovani igrači na koje računamo. Ipak, potrebno nam je iskustvo u zadnjoj liniji. Bili smo blizu angažovanja Portugalca Dose Žuniora, ali nam je taj transfer propao. Dugo smo pregovarali, neophodan nam je bio fudbaler takvih karakteristika. Međutim on se predomislio posle razgovora sa Sa Pintuom. Ne krivim našeg bivšeg trenera, jer je on bio jedan od velikih argumenata za dolazak Žuniora. Kada je napustio Zvezdu, pregovori su krenuli u lošem smeru, igrač ga je pozvao i on mu je rekao u kakvoj smo situaciji, nakon čega se predomislio i pregovori su propali '', otkriva Zoran Stojadinović.
I pored toga, za očekivati je da u Ljutice Bogdana uskoro stignu novajlije na trenutno najdeficitarnijoj poziciji, štopera. Jedan od onih koji je blizu prelaska u Ljutice Bogdana je bivši igrač Smedereva.
Omega Roberts CZ.jpg
"Završili smo Omegu, tačnije vrlo smo blizu dogovora sa njim. On neće dolaziti u Čatež jer ovde ostajemo još dva dana i sačekaće ekipu u Beogradu.", rekao je sportski direktor Zvezde.
Prema nekim, još uvek nepotvrđenim informacijama, rukovodstvo crveno-belih ima u planu da problem deficitarne pozicije štopera reši dovođenjem dvojice inostranih centralnih bekova. Glavni pikovi su ranije već pominjani Paragvajac Havier Kohene, koji je imaosjajnu sezonu u portugalskoj Pakoš Fereiri, odnosno reprezentativac Angole Bartolomeu Bastos, koji ima 21 godinu i trenutno je član angolske Petro Luande. 
Veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, jedno od najvećih bilo bi kada bi Luka Milivojević ostao i naredne sezone u crveno-belom dresu.
"Voleo bih da ostane u klubu, jer nam je veoma potreban u sportskom smislu. Naravno, sa druge strane dobro bi nam došao novac od njegovog transfera jer smo u teškoj ekonomskoj situaciji, ali i pored toga, više bih voleo da ostane", ne ostavlja dilemu Stojadinović.
U slučaju da rođeni Kragujevčanin ipak prihvati neku od ponuda koje ima, njegovo mesto bi trebao da zauzme igrač Spartaka i bivši fudbaler Zvezdine Omladinske škole Aca Kovačević.
Stojadinovic.jpg
"Ne posmatram to tako. Kovačević nije zamena za Luku jer mislim da su različiti profili igrača. Aca nam je potreban u svakom slučaju, i mogu da kažem da je i taj transfer blizu realizacije, i uveren sam da će sve biti u redu sa dolaskom Ace na Marakanu", reko je Stojadinović.
Sportski direktor naveo je još da za Milijaša postoji interesovanje, ali da on ne ide nikuda.
"Za takvog igrača normalno je da ima interesovanja. Međutim, on je izrazio želju da ostane, on je naš kapiten, mnogo nam znači i ostaje u klubu", dodao je on.
A da li će se konačno ispuniti godinama unazad možda i najveća želja pristalica crveno-belih, i da li će Miloš Ninković ovog leta obući crveno-beli dres, znaće se takođe, vrlo brzo.
"Potpredsednik Slaviša Kokeza će se u ponedeljak u Beogradu videti sa Ninkovićem, kada očekujemo konačan epilog. Ninković je jasno rekao da želi da Zvezda oformi dobar tim, da se stabilizuje, i smatram da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Optimista sam po pitanju njegovog dolaska ", izjavio je Zoran Stojadinović.
I za kraj jedno više retoričko pitanje o mogućnosti koju su pominjali nepopravljivi optimisti - povratak Dejana Stankovića u Ljutice Bogdana?
Ninkovic i Stankovic.jpg
"Nije tajna da sam pričao sa Dekijem još pre nego što se rastao sa Interom, ali mi je i tada rekao da mu je Fiorentina prioiret, jer se znalo za njeno interesovanje. Međutim, ostavio je poluodškrinuta vrata i rekao da bi voleo da odigra makar još šest meseci ili sezonu u Crvenoj zvezdi i ovde završi karijeru. Posle se nismo čuli, jer vidim da je završio posao sa Violom", zaključio je Stojadinović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger