Headlines News :
Home » , » EP u veslanju: Zlato i dva srebra za kajakaše

EP u veslanju: Zlato i dva srebra za kajakaše

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 20:34

Zlato i dva srebra poslednjeg dana EŠ u poljskom Poznanju za srpske kajakaše. Nikolina Moldovan nova je šampionka Evrope u disciplini k-1 500m i vicešampionka starog kontinenta u disciplini k-1 200m u konkurenciji seniorki do 23. godine. Nebojša Grujić i Uroš Mitjev osvojili su srebrnu medalju u olimpijskoj disicplini k-2 200m u konkurenciji seniora do 23.godine.
Nikolina koja od ove sezone vesla za Nautički klub Beograd, preveslala je olimpijsku deonicu od 500m u vremenu od 1 minuta, 55 sekundi i 103 stotinke ostavivši iza sebe ruskinju Stepanovu1:56,071 i Nemicu Knor (1:56,491). Nikolina Moldovan ušla je u istoriju srpskog kajaka kao prva kajakašica koja je osvojila titulu najbolje na starom kontinentu u jednosedu olimpiske disicplini k-1 500m.
Nikolina-Moldovan1.jpg
Tri sata kasnije Nikolina se okitila i srebrom u olimpijskoj disciplini k-1 200m. Na najkraćoj kajakaškoj deonici Moldovanka je ostvarila vreme od 43 sekunde, 762 stotinke stigavši na cilj iza domaće takmičarke, Poljakinje Karoline Naje sa zaostakom od 0,540 stotinke a ispred vršnjakinje portugalke Vaskonkelos. Nikolina Moldovan nije mogla poželeti lepši oproštaj od kategorije mlađih seniorki sa osvojene dve medalje koje je posvetila preminulom ocu koga je izgubila neposredno pred odlazak u Poznanj.
"Trebalo je posle svega što mi se desilo biti jak u glavi. Prezadovoljna sam. Jako sam se dobro snašla po talasima. Dobro sam se fizički osećala. Zadovoljna sam kako sam i vesllala. Nije dovoljno bilo imati i pameti i snage već i sreće da po ovakvim uslovima uzmete dve medalje", iznela je svoje utiske posle trke Nikolina.
Nebojša Grujić i Uroš Mitjev su posle bronzane medalje osvojene na seniorskom SK u Segedinu, i polufinala na prvenstvu Evrope, usepli da dođu do svoje prve medalje srebrnog sjaja u olimpijskoj disciplini k-2 200m u konkurenciji mlađih seniora. Dvosed iz Šapca prešao je deonicu od 200m za 33 sekunde 564 stotinke a zlato im je izmaklo 0,072 stotih delova sekunde koliko su bili brži Rusi Nikolaev i Tamonov. Bronzu u trci osvojila je posada Ukrajine Tokarnitski,Trunov.
Šesto mesto osvojile su srpske juniorske posade, u muškoj Zoran Vidović i Nemanja Stanivuković u k-2 200, i ženskoj Olimpija Duševa i Sandra Polovina u k-2 500m. Dvosed Stefan Vekić, Luka Karanović bio je sedmi u juniorskom A finalu discipline k-2 500m. Marko Tomićević u konkurenciji mlađih seniora do 23.g. zauzeo je osmo mesto u k-1 500m, dok je dvosed Dragan Hančovski, Vladimir Torubarov bio devetoplasirani u A finalu discipline k-2 500m.
Mlađi senior, Strahinja Mladežić jedini predstanvik Srbije u disciplini kanu, plasirao se na peto mesto u B finalu discipline c-1 200m.
Zbog jakog intenziteta vetra koji je obeležio poslednji dan šampionata starog kontinenta u Poznanju mnoge posade, zbog prevrtanja, nisu doveslale do cilja. Takvu sudbinu imali su i srpski kandidati za medalje junior Borisla Lazić u k-1 500m i juniorka Olimpija Duševa u k-1 200m koji su ostali bez plasmana u A finalima.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger