Headlines News :
Home » , » Košarkašice ipak četvrte

Košarkašice ipak četvrte

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 19:24

Košarkašice Srbije nisu uspele da osvoje bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U borbi za treće mesto poražene su od Turkinja, rezultat Srbija - Turska 71:92 (24:21, 20:22, 12:23, 15:26). U finalu se sastaju Španija i Francuska.

Milica Dabovic tviter.jpg
Odlična igra tokom celog šampionata ipak nije krunisana medaljom. Osporavan im je kvalitet, niko nije verovao u njih. Loše su počele na prvenstvu, ali stigle su do završnice. Na kraju četvrto mesto predstavlja veliki uspeh, ostaje žal za medaljom. Ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo, što predstavlja dodatni motiv za ekipu da nastavi započeto i bude još bolja na narednim takmičenjima.
Srbija-Turska3.jpg
Izabranice selektora Marine Maljković nisu imale daha da istraju u ogromnoj želji da se okite medaljom i zasluženo su poražene od objektivno kvalitetnijih Turkinja. Ubedljiv poraz u polufinalu od Španije ostavio je posledice na igru celog tima, koji je dobro počeo, a katastrofalno završio današnji meč.
Srpske košarkašice hrabro su ušle u utakmicu, čvrsto rešene da pruže maksimum i ostvare podvig. Igrale su veoma dobro celo poluvreme i na odmor otišle sa poenom viška (44:43).
Činilo se tada da imaju snage za ravnopravnu borbu protiv jedne od najboljih evropskih selekcija, srebrnom sa prethodnog kontinentalnog šampionata. Međutim, u nastavku meča došlo je do potpunog pada koncentracije, Srpkinje su zaigrale nervozno i bez samopouzdanja, a Turkinje kao da su ubacile u "veću brzinu".
Srbija-Turska1.jpg
Za tili čas turski tim je napunio protivnički koš, obezbedio sigurnu prednost i nametnuo ritam kojeg reprezentativke Srbije nisu mogle da prate. Uzalud je Maljkovićeva nastojala da savetima pomogne svojim izabranicama, ništa im nije polazilo za rukom, pa su u poslednju četvrtinu ušle gotovo letargično, svesne da je rival ipak mnogo kvalitetniji.
Turkinje su s lakoćom dominirale terenom i rutinski okončale borbu, izborivši siguran trijumf sa 21 poenom razlike.
Srbija-Turska2.jpg
Košarkašice Srbije ostale su bez medalje, ali su ipak ostvarile veliki uspeh na kontinentalnom šampionatu u Francuskoj, gde su se plasirale u polufinale posle više od 20 godina. Ujedno, osigurale su učešće na prvenstvu sveta, sledeće godine u Turskoj.
Srbija: Radočaj 11, Vulić, Čađo 11, Krnjić 11, Jovanović 2, Milovanović 23, Butulija, Matić 4, Ajanović, M. Dabović 7, A. Dabović, Rad 2.
Turska: Palazoglu 5, Kanitez, Gunaj, Vardarli 17, Dajgaler 5, Tunčler 15, Alben 7, Jilmaz 19, Čirak 2, Holingsvort 18, Ivegin 4, Čaglar.
U borbi za titulu večeras od 20 sati sastaju se Španija i domaćin Francuska. 
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger