Headlines News :
Home » , » Kup konfederacija: Italija do bronze posle penala

Kup konfederacija: Italija do bronze posle penala

Written By maxtv on недеља, 30. јун 2013. | 21:01

Reprezentacija Italije osvajač je treće pozicije na Kupu Konfederacija pošto je u pretposlednjoj utakmici takmičenja savladala Urugvaj posle penala, 2:2 (2:3).
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Izabranici selektora Prandelija su bez pomoći Marija Balotelija uspeli da dva puta da povedu, ali je Kavani sa dva gola doneo izjednačenje posle 90 minuta.
Strelci za Italiju bili su Astori u 24. i Dijamanti u 73, minutu, Kavani je bio precizan u 58. i 78. dok je junak penal serije golman “azura” Đanluiđi Bufon, koji je odbranio tri jedanaesterca.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Reprezentacija Italije je povela u 24. minutu golom Davidea Astorija u 24. minutu u pomalo kommičnoj situaciji, kada je iskosa sa desne strane Dijamanti uputio loptu ka golu, ona je pogodila najpre stativu, pa golmana Musleru u leđa, da bi Astori potvrdio pogodak sa gol linije. 

Sa rezultatom 1:0 za Italiju se otišlo na odmor, da bi u nastavku proradio Edinson Kavani, najpre je u 58. minutu sjajno reagovao posle dodavanja Gargana, da bi 20 minuta kasnije fenomenalnim udarcem iz slobodnjaka sa skoro 30 metara matirao Đanluiđija Bufona.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Time je fudbaler Napolija doneo drugo izjednačenje, jer je u 73 minutu Dijamanti takođe iz prekida Italiju doveo u novo vođstvo od 2:1. 

Kako do kraja regularnog dela utakmice nije bilo golova, startovali su produžeci, u kojima je ekipa selektora Prandelija ostala sa deset igrača na terenu, pošto je Rikardo Montolivo zaradio drugi žuti karton.
Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Golova i dalje nije bilo, pa su pobednika odlučili jedanaesterci, u kojima je sve svoje znanje i iskustvo ispoljio, već legendarni čuvar mreže, Bufon. Golman Juventusa je odbranio tri udarca sa bele tačke, najpre Forlanu, onda Kaseresu i u poslednjoj, odlučujućoj seriji Garganu. Strelci iz penala za Urugvaj bili su Suares i Kavani, ali to nije bilo dovoljno, za „azure“ su golove postigli Đakerini, El Šaravi i Akvilani. 

Finale Kupa Konfederacija na programu je kasno večeras, a sastaju se domaćin Brazil i Španija.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger