Headlines News :
Home » , » Svet će stati, igraju Real i Junajted

Svet će stati, igraju Real i Junajted

Written By maxtv on уторак, 5. март 2013. | 14:00

Kristijano Ronaldo vraća se na Old Traford, gde će pokušati Realu da donese četvrtfinale Lige šampiona. Runi i drugovi imaju dobar rezultat iz prvog meča, ali zadatak neće biti nimalo lak. U drugom meču, "milioneri" iz Dortmunda dočekuju ekipu Šahtjora. Mečevi su na programu od 20.45, a kretanje rezultata pratite OVDE.


Real Madrid - Mančester junajted 1:1 (prvi meč)
Glavna priča ovog meča je povratak Kristijana Ronalda na Old Traford, mesto na kojem je postao jedan od najboljih fudbalera sveta. On je u prvoj utakmici postigao izjednačujući gol za "galaktikose", nakon što je Junajted poveo preko Danija Velbeka.
Druga, možda istorijski gledano zanimljija priča je o Rajanu Gigsu, 40-godišnjaku koji bi u utorak mogao da zabeleži 1.000. profesionalnu utakmicu u karijeri.
Gigs.jpg
Gigs je u Ligi šampiona postigao 28 golova, a u septembru 2011. godine postigao je gol protiv Benfike (1:1) i tako sa 37 godina i 289 dana postao najstariji strelac najelitnijeg evropskog takmičenja.
"Postizanje gola u Ligi šampiona je važna stvar. Sve ređe mi se to dešava, pa kada postignem gol radujem se više nego ikada", rekao je Gigs, koji je prošlog petka produžio ugovor sa klubom na još godinu dana.
Obe ekipe u utakmicu ulaze ohrabrene pobedama u nacionalnim prvenstvima. Real je u poslednjih sedam dana odigrao dva "El klasika" i oba puta pobedio Barselonu, dok je Junajted bio ubedljiv protiv Noriča, 4:0.
Ronaldo-Real.jpg
"Nedavne pobede su dobre za moral ekipe, jer nam predstoji teška utakmica u Ligi šampiona", rekao je defanzivac Real Madrida Serhio Ramos.
"Posle dva 'klasika', idemo u Mančester uvereni da možemo da pobedimo, ali poštujemo protivnika jer ima sjajan tim", dodao je Ramos, koji je bio strelac za Real u pobedi nad Barselonom od 2:1 u prvenstvu.
"Milioneri" u pohodu na četvrtfinale 
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda dočekuju ekipu Šahtjora u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona i nadaju se da će uspeti da spasu sezonu, nakon gubitka Kupa i gotovo sigurno šampionske titule u Nemačkoj.
Šahtjor - Borusija Dortmund 2:2 (prvi meč)
Na Donbas areni u prvom meču bilo je 2:2, pa "milioneri" imaju povoljan rezultat pre meča pred svojim navijačima. Evropskom prvaku iz 1997. godine, Borusiji, i nerešeni rezultati 0:0 i 1:1 biti dovoljni za prolaz u četvrtfinale.
U nemačkom timu nadaju se da će se strelac izjednačujućeg gola iz prvog meča, defanzivac Mats Humels na vreme oporaviti od gripa. Humels je propustio dve poslednje utakmice, poraz Dortmunda od Bajerna iz Minhena od 0:1 u Kupu i pobedu u Bundesligi protiv Hanovera od 3:1.
Dortmund.jpg
Borusija tako nije uspela da odbrani Kup, a čini se da neće uspeti ni prvenstvo, pošto za vodećim Bajernom zaostaje 17 bodova.
"U dobroj smo situaciji, ali moramo da budemo koncentrisaniji nego u prethodne dve utakmice. Ukrajinci su još sveži, odigrali su samo dve utakmice ove godine. Ali, želimo nešto da osvojimo, pošto smo dozvolili da nam neki drugi trofeju izmaknu", rekao je odbrambeni igrač Borusije Marsel Šmelcer.
Sahtjor.jpg
U ekipu Šahtjora najverovatnije će se vratiti Aleksandr Kučer, koji nije igrao u prvoj utakmici zbog suspenzije.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger