Headlines News :
Home » , » Igokea ne može direktno u elitno takmičenje

Igokea ne može direktno u elitno takmičenje

Written By maxtv on уторак, 5. март 2013. | 14:37


Rukovodstvo košarkaške Evrolige saopštilo je da je sa čelnicima Jadranske lige postignut dogovor da pobednik ligaškog dela regionalnog takmičenja, samo ove sezone, ide direktno u elitu, ali pod uslovom da ispunjava uslove za B licencu, dok će u suprotnom važiti pravila najjačeg takmičenja, koja prednost daju konačnom plasmanu.
To praktično znači da Igokea, koja se tri kola pre kraja nalazi na liderskoj poziciji, ne može odmah u elitno takmičenje, nego samo u slučaju da osvoji trofej na finalnom turniru.
Igokea2.jpg
Igokea mora da pobedi na finalnom turniru
Sa druge strane, ukoliko Crvena zvezda bude najbolja u ligaškom delu, obezbediće direktan plasman u Evroligu, jer ispunjava uslove za B licencu.
Partizan-Olimpija-1.jpg
Takođe, ukoliko bi Igokea ili Radnički iz Kragujevca osvojili titulu na Jadranu, igrali bi u Evroligi, ali bi domaćini morali da budu u nekom drugom gradu.
Podsetimo, kriterijumi za B licencu su sledeći - dvorana od najmanje 5.000 gledalaca, udaljenost od najbližeg međunarodnog aerodroma do 100 kilometara, minimum dva hotela sa četiri zvezdice, kao i da je grad prijavljen za Jadransku ligu.
U svakom slučaju - iz Jadranske lige dve ekipe idu direktno u Evroligu, a jedna u kvalifikacije.
Zvezda-Ulm2.jpg
Tri kola pre kraja Igokea ima pobedu više i bolji međusobni skor od Crvene zvezde.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger