Headlines News :
Home » , » Bankrotirala većina bivših igrača Premijer lige

Bankrotirala većina bivših igrača Premijer lige

Written By maxtv on уторак, 5. март 2013. | 15:15


Sudeći po podacima Humanitarnog fonda za pomoć bivšim igračima Premijer lige, većina njih bankrotira posle svega pet godina od odlaska u penziju.
"Trojica od petorice bivših fudbalera proglasi bankrot u roku od pet godina od završetka karijere", saopštio je XPro.
Pol-Gaskojn.jpg
Verovali ili ne, ovo je Pol Gaskojn
Kako je navedeno, uprkos činjenici da igrači prosečno zarađuju oko 35.000 evra nedeljno, mnogi od njih potroše novac, ili ga pogrešno investiraju, dok svaki treći izgubi na skupim brakorazvodnim parnicama.
"To možda zvuči neverovatno navijačima, ali se ovo zaista dešava", rekao je šef XPro Džef Skot, bivši igrač Stouka, Lajčestera i Birmingema.
Na listi pomoći XPro je 30.000 bivših fudbalera.
"Velika većina igrača zaboravi da odvoji novac za porez", kaže se u saopštenju XPro.
Izvršni šef Aoscijacije profesionalnih igrača Gordon Tejlor ne slaže se sa podacima koje je izneo XPro, već ističe ističe da je broj onih koji bankrotiraju između deset i 20 odsto.
"Fudbaleri ne mogu da zarađuju toliki novac kada završe karijeru. Zato ohrabrujemo mlade igrače da štede za budućnost, za vreme kada budu završili profesionalnu karijeru", rekao je Gordon.
On je upozorio mlade fudbalrere da se čuvaju menadžera i raznih savetnika "koji su za njih zainteresovani samo dok zarađuju veliki novac".
"Sve je u štednji i u umerenom trošenju. Ne možete živeti istim stilom kao i dok ste igrali fudbal", poručio je Tejlor.
On je istakao primer Pola Gaskojna, koji se od povlačenja iz fudbala bori sa alkoholizmom koji bukvalno razara ne samo njegov, već i živote njegovih najbližih.
XPro je saopštio da pomaže brojnim bivšim igračima, među kojima je i bivši fudbaler Aston Vile i engleski reprezentativac Li Hendri, koji je proglasio bankrot u januaru prošle godine.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger