Headlines News :
Home » , , » Realov preokret za pobedu, Borusija nemilosrdna (VIDEO)

Realov preokret za pobedu, Borusija nemilosrdna (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 5. март 2013. | 23:16

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona su Real i Borusija iz Dortmunda. Madriđani su posle preokreta savladali Mančester Junajted u gostima sa 2:1. „Đavoli" poveli autogolom Ramosa. Posle isključenja Nanija preokret doneli Modrić i Ronaldo. Borusija nemilosrdna prema Šahtjora. Nemački tim trijumfovao sa 3:0 golovima Santane, Gecea i Blažikovskog.
Svet je stajao devedeset minuta koliko je trajao sudar fudbalskih giganata na Old trafordu, gde je odigrana neverovatna utakmica između Mančester Junajteda i Reala. Na kraju „galaktikosi" su dali sva tri gola na meču, jedan Ramos koji je zatresao svoju mrežu, i Modrić i Ronaldo koji su preokrenuli rezultat.

Na „teatru snova" sve je bilo kao u snu. U neverovatnoj atmosferi, i sjajnoj utakmici, Real je uspeo da napravi veliki preokret i plasira se u četvrtfinale Lige šampiona.
Utakmica u prvom poluvremenu nije bila previše uzbudljiva. Obe ekipe igrale su oprezno, a najbolju šansu za Junajted propustio je Vidić koji je glavom pogodio prečku. U nastavku akcije Velbek je postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajda. Velbek je imao još jednu šansu kada je posle udarva Van Persija i odbrane Lopeza naleteo na loptu, ali je bio neprecizan.
Junajted-Vidic.jpg
Real je samo jednom ozbiljnije zapretio preko Iguaina, ali je De Hea sjajno reagovao u situaciji jedan na jedan.
Pravo uzbuđenje viđeno je u nastavku. Odmah na startu drugog poluvremena Junajted je poveo autogolom Ramosa, koji je centaršut Nanija skrenuo u sopstvenu mrežu. Ipak, 15 minuta posle toga, Nani je sav trud prosuo kada je neoprezno startovao nad Arbeloom i dobio direktan crveni karton. Od 56. minuta Junajted je igrao sa igračem manje.
Igrač preokreta bio je Luka Modrić koji je u 66. minutu, brzo po ulasku na meč, izvanrednim udarcem sa dvadesetak metara izjednačio rezultat. Samo tri minuta kasnije Ronaldo donosi totalni preokret, kada je sjajno reagovao na ubačenu loptu na koju je uklizao iskosa sa leve strane.
Luka-Modric-gol.jpg
Šok kod igrača Junajteda kratko je trajao. Krenuli su izabranici Aleksa Fergusona na sve ili ništa, imali su nekoliko odličnih šansi, pre svega Van Persi, ali je golman Lopez u tri navrata sprečio sigiran pogodak.
Na kraju rezultat je ostao nepromenjen, Real je utakmicu dobio rezultatom 2:1. Po završetku meča Aleks Ferguson nije krio bes prema sudijama koji su nekoliko puta donosili sumnjive odluke na štetu Junajteda.
Ronaldo-gol-pobeda.jpg
Navijači nisu oprostili ni Ronaldu koji je postigao pobedonosni gol. Portugalac je na kraju dobio mnogo više zvižduka nego aplauza od navijača Junajteda.
Na drugoj utakmici Lige šampiona nije bilo toliko uzbidljivo imajući u vidu da je Borusija u Dortmundu savladala Šahtjor sa 3:0. Golove za nemačkog šampiona postigli su Santana u 31. minutu, Gece u 37. minutu i Blažikovski u 59. minutu.

Od samog starta Borusija je napadala i bilo je samo pitanje trenutka kada će odbrana Šahtjora popustiti. Prvi je gol protivnika načeo Santana koji je posle kornera glavom zatresao mrežu Pjatova.
Prednost je udvostručio Gece koji je posle ubačene lopte sa desne strane nogom zahvatio loptu i zatresao mrežu. Poslednji pogodak postigao je Blažikovski koji je iskoristio lošu intervenciju Pjatova, i  bez problema zatresao mrežu.
Borusija-gol.jpg
Borusija je mogla i ubedljivije da pobedi protinvika, ali igrači ove ekipe promašili su nekoliko sjajnih prilika.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger