Headlines News :
Home » , » Željko Obradović: U NBA nema hrabrosti za Evropskog trenera

Željko Obradović: U NBA nema hrabrosti za Evropskog trenera

Written By maxtv on четвртак, 11. јул 2013. | 18:36

Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener svih vremena, dovođen je u vezu sa prelaskom u ekipu Detroit Pistonsa. Odlazak preko bare, koji bi zauvek promenio globalnu košarkašku kartu, nije se dogodio, a Obradović smatra da zna razlog "ignorisanja" evropskih stručnjaka u najjačoj košarkaškoj ligi sveta...
Željko Obradović je najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke. Njegove reference su takve, bilo u klupsim bilo u reprezentativnik okvirima, da niko na pomen njegovog imena ne može i ne sme da bude ravnodušan. Međutim, kako je sam istakao, njemu nikada nije ponuđeno mesto prvog trenera u NBA ligi.
Obradovic.jpg
Letimičnim pogledom po klupama najjače košarkšake lige sveta se da zaključiti da je za evropske trenere, ili uopšte trenere van Sjedinjenih Država, rezervisano mesto asistenta. Takav je i primer našeg Igora Kokoškova, inače vrlo cenjenog u NBA ligi.
Primera radi, čak je i Etore Mesija, jedno od najvećih evropskih trenerskim imena, u Lejkersima morao da se zadovolji krajnje pasivnom ulogom.
Mediji su spekulisali da bi prvi neamerički šef struke u NBA ligi mogao da bude upravo Željko Obradović, nakon njegove posete Detroit Pistonsima prošle jeseni.
Obradovic-2.jpg
Međutim, nije prošlo previše vremena i postalo je jasno da se takav epilog neće dogoditi, barem ne u predvidivoj budućnosti.
"Nemam šta da krijem - konkretnih ponuda nije bilo. I tu ne govorim samo o sebi, nego i o drugim kolegama trenerima iz Evrope", rekao je Obradović za hrvatski portal "24 sata".
"Prva takva ponuda biće prekretnica u košarkaškim odnosima NBA i Evrope. Za sada u NBA nema hrabrosti za takav korak".
A dok čeka poziv iz NBA lige, Obradović se sprema za novi pohod na evropsku titulu. Njegove ambicije su jasne, čelnika kluba takođe, ali Fenerbahče za sada ostaje tim čije konture u ovom trenutku nisu poznate. Nagađa se ko bi mogao da pojača diva iz Istanbula (igrač koji se najčešće provlači po medijima jeste Nemanja Bjelica), ali za sada nijedan novi igrač nije stigao u klub.
Obradovic-3.jpg
"U Turskoj postoji pravilo da svaki tim mora da ima sedmoricu domaćih igrača i to je ozbiljan ograničavajući faktor. Često neki od tih igrača, koji praktično imaju garantovano mesto u ekipi, nemaju motiva da urade nešto više. Ja nisam trener koji će da toleriše takvo ponašanje"., rekao je Obradović.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger