Headlines News :
Home » , » Liga Evrope: Uspešan debi za Mladost i Turnovo

Liga Evrope: Uspešan debi za Mladost i Turnovo

Written By maxtv on четвртак, 11. јул 2013. | 22:33

Mladost iz Podgorice plasirala se u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, izbacivši Videoton.
Jedini gol u revanšu za debitante postigao je Knežević sa bele tačke u 92. minutu, pa su Podgoričani prošli na gol u gostima.
Uspešan je bio i drugi balkanski debitant – Turnovo. Klub sa jugoistoka Makedonije igrao je sa Suduvom 2:2, baš kao i u Litvaniji, pa je do druge runde stigao sa penala.
I ovde je nadoknada vremena išla na ruku ex-YU kluba, koji je gol za priodužetke postigao u sedmom minutu nadoknade, strelac je bio Blaževski. 

Od ostalih klubova iz bivše Jugoslavije prolazak su izborili fudbaleri Zrinjskog protiv andorske Santa Kolome, dok su na Kavkazu ispali Metalurg iz Skoplja (od Pjunika iz Jermenije) i Teteks (od Karabaga). 

Gol u gostima izbacio je iz takmičenja velške debitante, ekipu Brotona, koji su u Ventspilsu odigrali 0:0, ali su od kuće poneli 1:1. Skonto je kod kuće izgubio od Tiraspolja 1:0, ali je sa bele tačke bio uspešniji od tima iz Pridnjestrovlja. 

Švedski Jevle je u prekobaltičkom meču pregazio Trans iz Narve 5:1 (ukupno 8:1), 

Veliko iznenađenje priredio je Vikingur iz Gete, predstavnik Farskih Ostrva, koji je pobedom u gostima izbacio finskog predstavnika Inter Turku. Klub za koji igra 19-godišnji Filip Đorđević slavio je 1:0, posle 1:1 na ostrvima. 

Mesto u drugoj rundi obezbedili su još Irtiš, Žilina i Rosenborg. 

U večernjem programu Honved, sledeći rival Vojvodine, posramio je Čelik pobedom od čak 9:0, a Rejkjavik je dobio Glentoran u gostima 3:0 i prošao je dalje. Posle poraza u Sloveniji 1:0, Domžale su poražene od rumunske Astre i u gostima, sada sa 2:0. 

Albanski Kukeši eliminisao je estonsku Floru na veći broj golova u gostima, a dalje su prošli i Celje, Dačija, bugarski Botev...
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger