Headlines News :
Home » , » FSS za ukidanje menadžerskih agencija

FSS za ukidanje menadžerskih agencija

Written By maxtv on четвртак, 11. јул 2013. | 16:23

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da će ta organizacija podneti inicijativu da se ukine vlasništvo trećeg lica nad igračima.
Govoreći na panel diskusiji “Srpski klupski sport-smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektiva” Laković je naveo da treba transformisati i vlasništvo u klubovima.
"Podnećemo inicijativu da se ukine vlasništvo trećih lica nad igračima. Evropska fudbalska unija ide ka tome, a to su već uradile Engleska i Francuska” naveo je funkcioner Fudbalskog saveza Srbije.
Laković je pojasnio da pod terminom “treća lica” misli na menadžere i agencije uz napomenu da je izbegavanje plaćanja poreza jedan od ključnih problema profesionalnog sporta. 

"Ako napravimo dobre okvire za profesionalne klubove, rešićemo probleme i amaterskih. Postoje alternativni načini finansiranja. Nemamo jasno definisanu poresku politiku, klubovi ne znaju da li i koliki PDV da plaćaju, kao ni koliki je porez na plate. Trebalo bi da idemo ka transformaciji vlasništva u klubovima, da postanu privredna društva i da akcionari kontrolišu rad", istakao je Laković

On je izlaganje završio naglašavanjem definisanja imovine klubova kao velikog problema, što je, po njegovim rečima, uzrok za propadanje infrastrukture i situacije da se međunarodne utakmice u Beogradu mogu igrati samo na stadionima Crvene zvezde i Partizana. 

Pored Lakovića, na panel diskusiji je učestvovala i ministarka za omladinu i sport Alisa Marić koja je, konstatujući da je sport u krizi, navela da je državnim organima neophodna pomoć saveza i klubova.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger