Headlines News :
Home » , » Fonjini "oteo" set Novaku

Fonjini "oteo" set Novaku

Written By maxtv on понедељак, 11. март 2013. | 10:33


Slab učinak naših tenisera na Indijan Velsu donekle popravio Novak Đoković pobedom nad Italijanom Fabijom Fonjinijem 6:0, 5:7, 6:2. Đoković će se u trećoj rundi sastati sa Grigorom Dimitrovom, koji je u dva seta dobio Metjua Ebdena iz Australije.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira masters serije u Indijan Velsu savladavši Italijana Fabija Fonjinija 6:0, 5:7, 6:2.
Nole-Djokovic.jpg
Za ulazak u osminu finala Novak će u utorak igrati sa pobednikom meča između Bugarina Grigora Dimitrova i Australijanca Metjua Ebdena. Đoković protiv Dimitrova vodi sa 1:0, a sa Ebdenom se nije sastajao.
Dugo je ličilo da će duel protiv Fonjinija za prvog igrača sveta biti samo nešto ozbiljniji trening, jer u prvom setu Italijan nije ni pružio otpor i u šest gemova je osvojio samo šest poena. 
Novak je u prvom setu imao stopostotan učinak posle prvog servisa, devet od devet, dok je od pet drugih servisa izgubio dva poena, pa je taj deo igre trajao samo 19 minuta.
Nole-Djokovic-2.jpg
Drugi set je bio zanimljiviji, pre svega što je Đoković smanjio tempo, a onda potpuno ispao iz ritma. Fonjini je osvojio svoja dva prva servis gema, u kojima Đoković nije imao brejk šansu. Novak se opustio, misleći da je meč završen što je Italijan iskoristio i neočekivano osvojio drugi set.
U trećem setu ipak nije bilo iznenađenja. Novak je podigao nivo igre i bez većih problema konačno slomio otpor Fonjinija i posle sat i 50 minuta stigao do očekivane pobede.
"Mentalno sam bio prisutan. Samopouzdanje mi je na visokom nivou zbog serije pobeda koju imam ove godine. Što se tiče igre, sve je bilo na mestu. Imao sam jako loš gem na 4:2, dve neiznuđene greške i vratio sam ga u meč. Sledećeg trenutka, bili smo izjednačeni", rekao je Đoković posle meča.
Nole-Djokovic-3.jpg
Novak Đoković u 2013. ima učinak 14:0, a pobedio je na Australijan openu i u Dubaiju. Indijan Vels je osvajao dva puta, 2008. i 2011. godine.
Đoković će se u trećoj rundi sastati sa Grigorom Dimitrovom, koji je u dva seta dobio Metjua Ebdena iz Australije.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger