Headlines News :
Home » , » Zvezda pala u „Pecari"

Zvezda pala u „Pecari"

Written By maxtv on понедељак, 11. март 2013. | 22:59


Košarkaši Crvene zvezde poklekli su u "Pecari" gde su u meču ABA lige izgubili od Širokog brega rezultatom 78:74. Ovim porazom "crveno-beli" skoro sasvim izgubili šanse da do kraja regularnog dela sezone izbiju na čelo tabele.
Gostovanje u Širokom bilo je baš kako je trener Vlada Vukoičić najavljivao. U uzavreloj atmosferi kvalitetna domaća ekipa nije dopustila Crvenoj zvezdi da nastavi pobedničku seriju.
Zvezda.jpg
Poraz Zvezde za oproštaj od prvog mesta
Široki breg je u „Pecari" trijumfovao rezultatom 78:74, po četvrtinama 24:13, 24:21, 16:17, 14:23. Ovim porazom „crveno-beli" su ispustili poslednju šansu da prestignu Igokeu na prvom mestu ABA lige, imajući u vidu da je ekipa iz Laktaša dan ranije poražena u Beogradu od Partizana.
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Rakočević sa 15 poena, Savović je postigao poen manje uz osam skokova, Lazić je dao osam koševa, dok su Lazić, Radivojević i Nelson ubacili po sedam poena. Junak pobede Širokog bio je sjajni Šutalo sa 21 poenom, Šakić je uz 17 poena imao i osam skokova, dok je Džons ubacio 12 poena.
U meču su prelomne bile prve dve četvrtine koje su pripale domaćinu. Izabranici Vlade Vukoičića su posebno lošu partiju pružili u odbrani, primivši po 48 poena do poluvremena.
Ni u trećoj četvrtini „crveno-beli" nisu uspevali da prednost domaćina spuste ispod deset poena. U toj deonici Beograđani su stisli u odbrani, ali to nije pratila efikasnija igra u napadu. Ipak do kraja treće deonice Zvezda je uspela da zaostatak od 14 poena smanji za jedan poen.
Poslednji juriš za preokret Zvezda je imala u poslednjih deset minuta. „Crveno-beli" su ponovo dobro igrali u odbrani, ali ne i u napadu, a Vukoičićeve izabranike nije služio šut za tri poena.
U samom finišu Zvezda je uspela da spusti prednost na minus četiri, ali to je najbliže što su se „crveno-beli" približili protivniku.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger