Headlines News :
Home » , » Evrobasket: Pobeda protiv Belgije za četvrtfinale

Evrobasket: Pobeda protiv Belgije za četvrtfinale

Written By maxtv on среда, 11. септембар 2013. | 20:27

Težak meč protiv Belgije, na kraju Srbija slavila zahvaljujući boljoj odbrani. Pobeda dovoljna za četvrtfinale, u narednim mečevima "orlovi" traže što bolju poziciju u grupi. Krstić i Marković najefikasniji u Stožicama.

Košarkaška reprezentacija Srbije, teže nego što se očekivalo, pobedila je Belgiju sa 76:69 (19:18, 21:18, 14:15, 22:18) u prvom kolu grupe E druge faze prvenstva Evrope u Sloveniji i gotovo sigurno obezbedili plasman u četvrtfinale.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su kapiten Nenad Krstić sa 17 poena i Stefan Marković sa 15, dok se kod Belgijanaca istakao Mukubu sa 16 postignutih poena.

Pune tri četvrtine Belgijaci su imali egal utakmicu u Stožicama. Loš napad Srbije, praćen odličnim šutem Belgije za tri poena, nije dozvoljavao „orlovima" da naprave značajniju prednost,

Tek u poslednjoj deonici, zahvaljujući raspoloženom Nenadu Krstiću, ali i odličnim odbranama Bogdanovića i Kalinića, Srbija stiže do plus deset. Ipak, ni tu nije bio kraj, pa je pobednika odlučila penal završnica, u kojem je Srbija stigla do četvrte pobede na šampionatu.

Srbija sada ima šest bodova u novoformiranoj grupi E i maltene je obezbedila plasman u četvrtfinale takmičenja. Ipak, u poslednja dva meča, potrebno je ostvariti što bolje rezultate, kako bi Srbija u četvrtfinalu, a nadamo se i u polufinalu, imala što slabijeg protivnika (ako je takvih ostalo na prvenstvu).

Narednu utakmicu izabranici Dušana Ivkovića odigraće u petak od 17.45 protiv Ukrajine.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger