Headlines News :
Home » , » Počinje Španska Primera - Dilema Barsa ili Real?

Počinje Španska Primera - Dilema Barsa ili Real?

Written By maxtv on петак, 16. август 2013. | 19:35

I u zemlji evropskih i svetskih šampiona ovog vikenda startuje nacionalna liga, verovatno sa ponovo dva moguća ishoda.

Jedan je da titulu osvaja Barselona, a drugi da se na krov Španije popne Real Madrid, pošto se razlika između ova dva i ostalih klubova iz godine u godinu povećava.

Priliku da se nadigravaju sa Mesijem, Inijestom, Nejmarom, ili Ronaldom, Modrićem, Benzemom ove sezone imaće novi klubovi, Elče, Almerija i Viljareal, dok su ligu napustili Maljorka, Deportivo i Saragosa.

Dvojac najboljih timova sezonu otvara tek u nedelju, Barselona dočekuje Levante na svom terenu, dok će takođe u ulozi domaćina biti i Real Madrid, kome u goste stiže Betis.

Derbi kola može predstavljati duel između Sevilje i Atletiko Madrida, iako rezultati ekipe sa Sančes Pishuana u poslednjim godinama nisu na nivou dvostrukog osvajača Kupa UEFA. Čak 11 dovedenih uz 13 prodatih igrača čine da Sevilja predstavlja potpunu nepoznanicu, koja lako može da iznenadi ekipu kojoj će David Vilja biti prvi napadač narednoj sezoni.

Real Sosijedad je za "dlaku" izgubio mesto u Ligi šampiona, a u prvenstvo ulazi bez svog najboljeg fudbalera iz prošle godine, Asijera Iljaramendija, koji je u velikom transferu prešao u Real Madrid. Baskijci dočekuju u subotu Hetafe, dok drugi tim iz pokrajine, Atletik Bilbao putuje na gostovanje Valjadolidu, koji je ostao bez prvog trenera, Miroslava Đukića, koji sada predvodi Valensiju. "Slepi miševi" takođe igraju u subotu, protiv Malage, dok je poslednji dan kola, ponedeljak, rezervisan za duele Raja i Elčea, Selte i Espanjola, te novajlija, Almerije i Viljareala.

Primera, 1. kolo:

Subota
Real Sosijedad - Hetafe 19:00
Valjadolid - Atletik 21:00
Valensija - Malaga 23:00

Nedelja
Barselona - Levante 19:00
Real Madrid - Betis 21:00
Osasuna - Granada 21:00
Sevilja - Atletiko Madrid 23:00

Ponedeljak
Rajo Valjekano - Elče 20:00
Selta - Espanjol 22:00
Almerija - Viljareal 22:00 
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger