Headlines News :
Home » , » Mladen Dodić: Rajković će dobiti priliku

Mladen Dodić: Rajković će dobiti priliku

Written By maxtv on петак, 16. август 2013. | 17:07

Trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je da će imati hrabrosti da 17-godišnjem čuvaru mreže Predragu Rajkoviću poveri ulogu prvog golmana tima.

Rajković je zablistao na Evropskom prvenstvu za mlade, na kojem je trijumfovala reprezentacija Srbije, a nedavno je debitovao i za seniorski tim, u porazu od Kolumbije.

"Rajković će dobijati prilike, ali sa mladim igračima treba biti strpljiv. Sigurno je da nam neće manjkati hrabrosti da on dobije minutažu koja je potrebna za njegov dalji napredak", rekao je Dodić.

Konkurencija Rajkoviću na golu Jagodine biće iskusni 32-godišnji Anđelko Đuričić, koji je tokom karijere četiri puta nosio reprezentativni dres Srbije.

"Imamo dva odlična golmana, jednog iskusnijeg i drugog koji je perspektiva, ne samo našeg kluba, nego i srpske reprezentacije", naveo je trener superligaša iz Jagodine.

Rajković je prošao sve reprezentativne selekcije Srbije, prošlog meseca je s omladinskim timom osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji, a posle toga je dobio poziv selektora A reprezentacije Siniše Mihajlovića i debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije.

Mladi golman je u meču koji je odigran u Barseloni ušao u igru u 82. umesto Damira Kahrimana, ali je sedam minuta kasnije primio gol.

"Nisam se razočarao zbog toga, ali mi je krivo, i njemu je... Bitnije od svega je da je dobro reagovao u toj situaciji i da je u ovim godinama debitovao za reprezentaciju, što je zaslužio svojim odbranama na Evropskom prvenstvu i svojim dosadašnjim radom, kako u reprezentacijama, tako i u dresu Jagodine", naveo je Dodić.

On je upozorio da uvek postoji opasnost da mladi fudbaler "poleti", ali da svi u klubu maksimalno vode računa o njemu, kako na terenu, tako i van njega.

"Rajković je pokazao psihološku stabilnost i učinićemo sve da mu pomognemo da čvrsto ostane na zemlji i da permanentno napreduje u karijeri", rekao je trener koji, ipak, nije želeo da otkrije da li će 17-godišnji čuvar mreže biti na golu u sutrašnjoj utakmici protiv Crvene zvezde.

"Odgovor na to pitanje dobićete pred početak utakmice", zaključio je Dodić.

Rajković je prošle sezone dva puta nastupio za Jagodinu u Superligi, a na golu u prvom kolu, u prošlonedeljnom porazu od Napretka sa 2:0, stajao je Đuričić.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger