Headlines News :
Home » , » Počinje Premijer liga Engleske

Počinje Premijer liga Engleske

Written By maxtv on петак, 16. август 2013. | 19:05

Za mnoge ljubitelje fudbala najbolja fudbalsko takmičenje na svetu, engleska Premijer liga startuje ovog vikenda.

Ambicije ekipa ostaju gotovo identične prošlogodišnjim, mančesterski timovi su glavni favoriti za osvajanje trofeja, dok Čelsi ima dodatnu snagu dolaskom Žozea Murinja.

Povratku starih uspešnih dana nadaju se Liverpul i Arsenal, dok će novajlije Kardif, Hal i Kristal Palas želeti samo da obezbede opstanak u ligi. U odnosu na prošlu sezonu, u takmičenju nema Vigana, Redinga i Kvins Park Rendžersa.

Branilac titule, Mančester Junajted sezonu otvara gostovanjem u uvek neugodnom Svonsiju, odakle je u poslednje tri utakmice odneo svega pet bodova.

"Crveni đavoli" u sezonu ulaze sa gotovo nepromenjenim sastavom, od pojačanja tu je samo desni bek Giljermo Varela, dok je najveća promena u stručnom štabu, gde više nema legendarnog ser Aleksa Fergusona.

Drugi klub iz Mančestera, Siti, svoj start sezone ima tek u ponedeljak, kada na svom stadionu dočekuje Njukasl. Najskuplji tim Premijer lige (480.250.000 evra) doživeo je najviše promena u napadačkom redu, gde su sada udarne igle Stevan Jovetić i Alvaro Negredo, potpomognuti kreativnim veznjacima Fernandinjom i Hesusom Navasom.

Poput gradskog rivala i "građani" se mogu pohvaliti novim menadžerom, Argentincem Manuelom Pelegrinijem, koji u svom debiju ne bi smeo da podceni snagu "svraka". Pravi internacionalni sastav je pojačan još jednim tamnoputim fudbalerom sa francuskim pasošem, Loik Remi stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Kvins Park Rendžersa i od njega se očekuje da u tandemu sa Papisom Siseom pravi velike probleme protivničkim defanzivcima.

Povratnik u Čelsi, Žoze Murinjo, drugo poglavlje svog romana u čedu Romana Abramoviča počinje na Stamford Bridžu, gde će ugostiti novajliju, ekipu Hala, dok takođe u nedelju, još jedan klub koji stiže iz Čempionšipa ukršta koplja sa jednim od favorita za vrh. Kristal Palas na svom stadionu dočekuje Totenhem, koji će do daljnjeg biti bez pomoći svog najboljeg igrača, Gereta Bejla.

Ekipa od koje se očekuje da se konačno vrati na staze stare slave je Liverpul, čiji će Enfild imati čast da bude prvi stadion na kojem će se zakotrljati lopta u novoj sezoni Premijer lige. Sa značajnim kadrovskim promenama "crveni" dočekuju novu sezonu, u kojoj će pokušati da poprave loš utisak od prošle, kada nije izboren plasman u evropska takmičenja. Najveća enigma je i dalje Luis Suares, koji se prema poslednjim informacijama pomirio sa činjenicom da će crveni dres nositi još barem jednu sezonu.

Scenariju sličnom Liverpulovom nada se i Arsenal, koji nije uradio ama baš ništa u ovom prelaznom roku, iako su najavljivani epohalni transferi. Da li će ta taktika Arsena Vengera uroditi plodom videćemo već u subotu od 16:00, kada u London stiže ekipa Aston Vile.

U istom terminu se sastaju Sanderlend i Fulam, Vest Hem i Kardif, te Norič i Everton, čije izdanje treba pratiti sa posebnom pažnjom, jer nakon 11 godina na klupi "karamela" neće biti Dejvida Mojsa.

Premijer liga 1. kolo:
Subota
Liverpul - Stouk 13:45
Arsenal - Aston Vila 16:00
Norič - Everton 16:00
Sanderlend - Fulam 16:00
Vest Hem - Kardif 16:00
Svonsi - Mančester Junajted 18:30
Nedelja
Kristal Palas - Totenhem 14:30
Čelsi - Hal 17:00
Ponedeljak
Mančester Siti - Njukasl 21:00 
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger