Headlines News :
Home » , » Nagrade CEV za Grbića i Brakočević

Nagrade CEV za Grbića i Brakočević

Written By maxtv on петак, 28. јун 2013. | 23:59

Na “Gala večeri CEV” u Beču, Vladimir Grbić je dobio nagradu za životno delo, dok je Jovani Brakočević uručena nagrada za najbolju igračicu Lige šampiona.
Foto: Odbojkaški savez Srbije
Brakočevićeva je u svom debitantskom učešću u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju osvojila titulu u dresu Vakifbank Istanbula.
Jovana je na završnom turniru ponela titulu najbolje igračice i tako postal jedina od odbojkašicom sa MVP titulama u tri najznačajnija takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije. Brakočevićeva je prethodno bila najbolja igračica Evropskog prvenstva 2011. i Evropske lige iste godine. 

Grbić je dobio nagradu za životno delo na tradicionalnoj svečanosti. Stariji od braće Grbić trenutno obavlja funkciju potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije, a takođe je član Komisije za razvoj odbojke FIVB. Vanja je tokom karijere u dresu reprezentacije osvojio ukupno 13 medalja zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača. Bio je proglašen za najboljeg igrača Evrope 2000, a takođe je član “Odbojkaške kuće slavnih” i “Odbojkaške Aleje slavnih”. 

Malgoržata Glinka Mogental iz Poljske, je dobila nagradu za životno delo u konkurenciji odbojkašica. 

Osmani Huantorena, odbojkaš Trentina iz Italije, dobio je nagradu za najspektakularnijeg igrača Lige šampiona. 

Viktorija Rava, kapiten Kana iz Francuske i Vut Vajsmans, kapiten Bre banke Lanuti Kunea, proglašeni su za tim lidere Lige šampiona. 

Marketa Slukova i Julijus Brink proglašeni su za najhladnokrvniju devojku i momka sa plaže.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger