Headlines News :
Home » , » Del Boske: Brazil favorit u finalu

Del Boske: Brazil favorit u finalu

Written By maxtv on петак, 28. јун 2013. | 10:45

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da je Brazil favorit protiv njegove ekipe u finalu Kupa konfederacija.
Beta/AP
"Furija" je u Fortalezi u polufinalu turnira savladala Italiju posle penala.
"Brazil je favorit, radi se o ekipi koja je pet puta bila svetski prvak, osvojila je i tri Kupa konfederacija."
"Pritom, oni su domaćini. Mi sada želimo da se odmorimo i oporavimo od polufinala. Sinoć smo odigrali 120 minuta protiv Italije. U finalu ćemo probati da dominiramo i imamo posed lopte, ali sinoć nije bilo tako, Azuri su kontrolisali meč", priznao je Del Boske. 

Italija je juče uspela da zaustavi španski napad, ali je na kraju Hesus Navas sa bele tačke u sedmoj seriji poslao "furiju" u finale na Marakani u Rio de Žaneiru. 

"Brazil ima odličnu ekipu. Nejmar je fantastičan, a sjajni su i Dani Alveš i Marselo. U stvari, ima tu mnogo igrača koji su izuzetno opasni", naveo je selektor svetskog i evropskog šampiona. 

Golman Španije Iker Kasiljas priznao je da je njegova ekipa imala dosta sreće u polufinalu protiv Italije. Čuvar mreže madridskog Reala u nekoliko navrata morao je da spašava "furiju". 

"Imali smo sreće, pa će naši navijači moći da uživaju u još jednom finalu ove sjajne generacije. Bilo nam je veoma teško, Italija je imala sjajan pristup. I Bufon je povremeno imao posla, ali su nas Azuri baš namučili i napravili dosta problema. Penali su lutrija, a mi smo sinoć bili srećne ruke", kazao je Kasiljas. 

On je dodao da ne bi bilo nezasluženo ni da je Italija otišla u finale. 

"Odigrali su odličnu utakmicu, malo je nedostajalo da se plasiraju u finale. Italijani nisu igrali onako kako smo očekivali, zatvorili su skoro sve praznine u odbrani. Umorni smo, ali imamo dovoljno vremena za oporavak", zaključio je Kasiljas. 

Finale Kupa konfederacija igra se u nedelju u Rio de Žaneiru.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger