Headlines News :
Home » , » Košarkašice od 17 sati za finale

Košarkašice od 17 sati za finale

Written By maxtv on петак, 28. јун 2013. | 10:00

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Španije prvo polufinale Evropskog prvenstva nakon 22 godine. Španija je favorit, ali i neke druge selekcije, kojih više nema u Francuskoj, su to bile protiv izabranica Marine Maljković. Meč počinje u 17 časova, a direktan prenos možete pratiti na našem Prvom programu.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas će u 17 sati, u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, igrati sa selekcijom Španije.
KSS.jpg
Srpska košarkaškica Ana Dabović istakla je da je nacionalna selekcija pobedom nad Italijom i plasmanom u polufinale prvenstva Evrope u Francuskoj napravila ogroman uspeh, ali da se neće zadovoljiti do sada postignutim.
"Želimo da pokažemo da sve što smo radile na priprema nije bilo uzalud. Ovo je veliki uspeh, ne želimo sada da stanemo, posebno kada smo došli u situaciju da se borimo za medalju", rekla je Dabović.
Već sada su najbolje srpske košarkašice ostvarile istorijski uspeh, jer su posle više od 20 godina izborile plasman u polufinale kontinentalnog šampionata.
KSS-2.jpg
Njihov protivnik u borbi za finale biće odlična selekcija Španije, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Češke (75:58). Uz to, Španjolke su i pre početke šampionata važile za jednog od dva najveća favorita, uz Francusku naravno.
Mlađa od sestara Dabović istakla je da Srbija posebnu pažnju mora da obrati na Albu Torens i tamnoputu Sančo Litl, koja na prvenstvu prosečno postiže 17, 7 poena i 11 skokova.
"Najviše ćemo se skoncentrisali na njih, to su dve najbolje igračice Španije. Gledale smo ih protiv Češke, ali sve će zavisiti od naše igre. Španija je najjača ekipa, dokazale su to igrama na prvenstvu. To, međutim, ne znači da ćemo u meč ući sa belom zastavom. Kao i do sada, borićemo se od početka do kraja i pružićemo maksimum", poručila je 23-godišnji bek Srbije.
KSS-3.jpg
Ona je dodala da je povreda kolena, koju je zadobila na meču sa Hrvatskom, neće odvući od tima u trenucima kada je najvažnije.
"Želja je veća od povrede, nije ništa strašno, potreban mi je mali odmor, što mi u ovom trenutku nemamo. želim da do kraja budem uz ekipu i pomognem, nadam se da će koleno izdržati još dve utakmice kako bismo došli do medalje", zaključila je Dabovićeva.
Polufinalna utakmica između Srbije i Španije na programu je od 17 sati u Oršiju, uz direktan prenos na našem Prvom programu. U drugom polufinalu, od 20 sati, sastaju se domaćin Francuska i Turska.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger