Headlines News :
Home » , » Krece STOTI Tur d'Frans

Krece STOTI Tur d'Frans

Written By maxtv on петак, 28. јун 2013. | 12:23

U subotu počinje stoto izdanje verovatno i najpoznatije biciklističke trke na svetu - Tur d'Fransa. Bredli Vigins neće biti u mogućnost da brani titulu osovjenu prošle godine, tako da najveće favorite treba tražiti u imenima Krisa Fruma i Alberta Kontadora.
Jubilarno stoto izdanje Tur d'Fransa počinje u subotu, a kako Bredli Vigins neće braniti titulu, najveće šanse za pobedu imaju Kris Frum i Alberto Kontador. Odsustvo povređenog Britanca otvara priliku njegovom zemljaku Frumu, koji je u odličnoj formi nakon pobeda u Omanu i Romandiji.
tour.jpg
Veliki motiv da se dokaže imaće dvostruki šampion Španac Kontador, koji se na Trku oko Francuske vraća posle godinu dana pauze zbog dopinga i oduzimanja titule iz 2010. godine.
"Ove godine neće odlučivati duel dva vozača, imaćemo film sa više glumaca. U svakom slučaju, očekuje nas mnogo više akcije nego prethodnih godina. Frum ima odličnu sezonu, ali da ne mislim da ne mogu da pobedim, ne bih ni dolazio ovde", rekao je Kontador.
Pored "El Pistolera" na Trku se vraća Luksemburžanin Endi Šlek, koji je zbog povrede leđa propustio prošlogodišnje izdanje, dok šansu iz prikrajka vrebaju Hoakim Rodriges, Alehandro Valverde i Kadel Evans.
tour-2.jpg
Trka prvi put u istoriji startuje na Korzici, gde će biti vožene prve tri etape od ukupno 3.404 kilometara Trke, podeljene na sedam ravničarskih, pet brdskih, šest planinskih deonica, te dva individualna i jedan timski hronometar.
Speciifičnost ovogodišnjeg Tura je to što će takmičari morati dva puta 18. etapi da osvoje uspon Mont Ventu na Alpe d'Hojz, dok će finiš trke biti na Šanzelizeu, ali u večernjim časovima.
tour-3.jpg
Kao i do sada, biciklisti će se boriti za žutu majicu, koja sleduje pobedniku u generalnom plasmanu, zelenu će dobiti osvajač najviše poena u etapama, tačkasta će sledovati najuspešnijem takmičaru na brdskim i planinskim ciljevima, dok je bela majica trofej za koji će se boriti takmičari mlađi od 25 godina.
Tur počinje u subotu, a prva etapa voziće se na Korzici, od Porto Vekija do Bastije.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger