Headlines News :
Home » , » Tamna strana sporta

Tamna strana sporta

Written By maxtv on субота, 29. јун 2013. | 00:09

Lisice na rukama, policijska pratnja i vreme iza rešetaka, više zvuči kao opis života kriminalca nego profesionalnih sportista. Neretko su međutim ovakve slike pratile sportske zvezde koji su i pored ogromnog novca i popularnosti posrnule. Od O Džej Simpsona i Majka Tajsona do Arona Hernandeza, ovo su priče o tamnim stranama američkih sportskih ikona.
Iako su u Americi sva veća sportska takmičenja završena, to nikako ne znači da nema uzbuđenja. Mediji i javnost se bavi slučajem 24-godišnjeg NFL igrača Arona Hernandeza koji je u sredu optužen za ubistvo. U blizini Hernandezove kuće u Nort Atelborou u državi Masačusets, nađeno je telo Odina Lojda koji je ubijen sa pet metaka.
Aron-Hernandez-hapsenje.jpg
Aron Hernandez glavni osumnjičeni za ubistvo

Nakon pretresa Hernandezove kuće ustanovljeno je da je igrač uništio video nadzor, dok je njegov advokat policiji predao mobilni telefon u delovima. Hernandez se trenutno nalazi u pritvoru i glavni je osumnjičeni za ubistvo.
Iako je trenutno u žiži javnosti, Hernandezov slučaj nije toliko neuobičajen, imajući u vidu da je veliki broj poznatih američkih sportista, u jednom trenutku uslikano sa lisicama na rukama.
Aron-Hernandez.jpg
Hernandez sa lisicama
Uspon i pad, pa novi uspon i još jedan pad Majka Tajsona odavno su poznati svakome ko je iole pratio boks.
Majk-Tajson-hapsenje.jpg
Majk-Tajson-pola.jpg
Nekadašnji neprikosnoveni šampion superteške kategorije 1991. godine uhapšen je pod sumnjom da je u hotelskoj sobi u Indijanapolisu silovao 19-godišnju Dezri Vošington. Nakon kratkog suđenja Tajson je osuđen na šest godina zatvora, a na slobodu je izašao nakon tri godine.
Tajson je sa lisicama na rukama završio i 2006. godine kada je u Arizoni uhapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Policija je Tajsonovo vozilo zaustavila na povratku bivšeg boksera iz noćnog kluba. Osim što je bio pijan, u automobilu „gvozdenog Majka" nađena je i manja količina droge zbog koje je bivši šampion dobio manju kaznu.
O Džej Simpson je verovatno najveći sportski negativac svih vremena. Bivša NFL zvezda je na nezaboravnom suđenju (koje je pratilo skoro polovina američke populacije) oslobođen krivice za dvostruko ubistvo svoje žene i njenog prijatelja.
O-Dzej-Simpson-hapsenje.jpg
OJ-Simpson-pola.jpg
Simpson je i pored dosta kontroverzi ostao slobodan čovek, iako se svakodnevno sučeljavao sa pravnim problemima i „repovima" suđenja. Ipak, ovaj bivši sportista na kraju je ipak završio iza rešetaka i to zbog, verovali ili ne, oružane pljačke.
Simpson je u septembru 2007. godine predvodio grupu razbojnika koja je izvela oružanu pljačku u jednom hotelu-kasinu u Las Vegasu. Na saslušanju Simpson je rekao da je uzeo iz tog hotela neke stvari (sportske kolekcionarske predmete) koji su navodno od njega prethodno ukradeni. Nakon dosta peripetija, Simpsonovi saučesnici su pristali na dogovor sa tužilaštvom, dok je bivši NFL igrač osuđen na 33 godine zatvora. Ove godine slučaj O Džej Simpsona je otvoren za novo suđenje.
Bivši bejzbol igrač Deril Stroberi stari je „poznanik" američke policije. Stroberi je u svom burnom životu više puta završio sa lisicama na rukama i iza rešetaka. Prvi put Stroberi je uhapšen aprila 1999. godine kada je pokušao da plati usluge prostitutke za koju se ispostavilo da je policajac u civilu.
Deril-Stroberi.jpg
Deril-Strozberi-pola.jpg
Stroberi je u trenutku hapšenja kod sebe imao manju količinu kokaina. Bivša bejzbol zvezda tada je osuđena na 21 mesec uslovne kazne. Već u septembru naredne godine, dok je kolima išao do svog nadzornika za uslovnu slobodu, Stroberi se onesvestio u kolima, jer je neposredno pre toga koristio lekove protiv bolova. Policajac koji tada nije bio na dužnosti, uz pretnju oružjem priveo je nekadašnjeg sportistu.
Samo mesec dana kasnije Stroberi je ponovo uhapšen zbog kršenja uslovne slobode i tada je morao da odleži 40 dana u zatvoru. Zbog kršenja uslovne slobode Stroberi je uhapšen i u martu 2002. godine i tada je osuđen na 22 meseca zatvora, ali je na slobodu pušten nakon 11 meseci. Poslednju registrovanu glupost Stroberi je učinio u septembru 2005. godine kada je lažno prijavio da mu je ukraden auto. Ovoga puta, bivši bejzbol igrač koji je u karijeri zaradio više desetina miliona dolara uspeo je da izbegne zatvor o da odgovara samo za manji prekršaj.
Čarls Tompson bio je mlada nada američkog fudbala dok je igrao za koledž ekipu Oklahoma Sunerse. Umesto velike NFL karijere ovaj igrač je sa nepunom 21 godinom uhapšen kada je pokušao da prerušenom agentu FBI-ja proda kokain vredan 1.400 dolara.
Carls-Tompson-pola.jpg
Fotografija koja se u januaru 1989. godine pojavila na naslovnoj strani magazina Sports ilustrejted (Sports illustrated) šokirala je Ameriku. Tompson je na suđenju priznao krivicu, osuđen je na dve godine zatvora, ali je pušten nakon 17 meseci.
Ipak, Tompsonova priča, za razliku od mnogih drugih, ima srećan kraj. Ovaj igrač se, po izlasku iz zatvora, vratio američkom fudbalu. Igrao je za ekipu univerziteta Central Stejt sa kojom je osvojio titulu u diviziji. Iako se 1993. godine pojavio na draftu, zbog burne prošlosti Tompsona nije izabrao nijedan NFL tim. Tompson se na kraju oženio, smirio, i danas radi kao motivicioni predavač, dok je njegov sin kvoterbek na Univerzitetu Oklahoma.
Nastaviće se...
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger