Headlines News :
Home » , » Novak preskočio neugodnog Gofana

Novak preskočio neugodnog Gofana

Written By maxtv on уторак, 28. мај 2013. | 22:20

Novak Đoković uspešno započeo pohod na Rolan Garos pobedom nad belgijancem Davidom Gofanom 7:5 (7:5), 6:4, 7:5. Novak u drugom kolu protiv Argentinca Gvida Pelje.
Najbolji teniser sveta Novak Đokoviđ uspešno je startovao na gren slem turniru u Rolan garosu savladavši danas u prvom kolu Belgijanca Davida Gofana sa 3:0 u setovima - 7:5 (7:5), 6:4, 7:5.
Novak4.jpg
Prvi međusobni duel protekao je u zanimljivoj igri, a Đokoviđ je uložio mnogo truda dok nije slomio otpor 57. tenisera sa ATP liste. Gofan je igrao odlično, nimalo ne respektujući svetskog broja jedan, pa je Srbin dugo tražio "dobitnu formulu" za prolaz u drugo kolo.
Sva tri seta protekla su uglavnom u ravnopravnoj igri, a posebno neizvesno bilo je u prvom, kojeg je Novak dobio tek u taj-brejku.
Novak5.jpg
Bilo je ovo neočekivano teško "zagrevanje" prvog reketa sveta u pohodu ka jedinoj gren slem tituli koja mu nedostaje. Raspoloženi i motivisani Belgijanac pružio više nego dostojan otpor, povremeno prikazavši tenis za čestitanje.
Ipak, Đoković nijednog trenutka nije gubio koncentraciju. Strpljivo je osvajao poene, a kada je u trećem setu brejkom poveo sa 6:5 Gofan je konačno "polozzio oružje" nakon dva sata i 15 minuta igre.
Gofan1.jpg
"Najvažnije je da sam pobedio. Gofan je veliki talenat, bio je veoma raspoložen i agresivan. Hvala publici na podršci, bio je ovo izvanredan ambijent za prvo kolo turnira", izjavio je Novak neposredno po završetku duela sa Belgijancem.
Protivnik najboljeg tenisera sveta u drugom kolu biće Argetninac Gvido Pelja, koji je u maratonskom meču pobedio Hrvata Ivana Dodiga u pet setova - 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.
Meč prvog kola između Janka Tipsarevića i Francuza Nikolasa Maua odložen je za sutra zbog prinudne promene programa prouzrokovane kišom.
RG-kisa2.jpg
Organizatori drugog gren slem turnira sezone imali su danas velikih problema zbog kiše, pa su morali da otkažu više od 20 mečeva.
Pobednika duela između Janka i Maua u drugom kolu čeka Čpanac Fernando Verdasko, koji je pobedio Francuza Marka Žiskela sa 6:2, 6:3, 6:1.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger