Headlines News :
Home » , » San Antonio “počistio” Memfis

San Antonio “počistio” Memfis

Written By maxtv on уторак, 28. мај 2013. | 12:03

Ukupnim rezultatom 4:0 u pobedama košarkaši San Antonija osvojili su titulu prvaka Zapadne konferencije i plasirali se u veliko finale NBA lige pošto su savladali Memfis sa 93:86 (24:14, 20:24, 28:28, 21:20). Protivnik San Antoniju u borbi za šampionski prsten biće prvak Istoka u kojem Majami trenutno vodi protiv Indijane sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Predvođen fenomenalnim Tonijem Parkerom tim iz Teksasa je u najkraćem mogućem roku izborio pravo da se bori za titulu prvaka NBA lige. Francuski as je u prethodna tri meca protiv Memfisa u proseku postizao 20 koševa. Jutros je bio nezaustavljiv i sa 37 poena praktično sam "uništio" Memfis.
Iz igre je pogodio 15 puta iz 21 pokušaja. Pritom iskoristio svih šest slobodnih bacanja, a kompletan učinak oplemenio sa šest asistencija i četiri skoka.
Zahvaljujući upravo Parkeru rezultatske neizvesnosti na ovom meču praktično nije ni bilo. Najbolja ilustracija dešavanja na terenu je činjenica da je Memfis vodio samo jednom (na početku utakmice) i da je rezultat samo jednom bio izjednačen - takođe u ranoj fazi susreta.
Mark Gasol.jpg
Pored Parkera zapažene role u redovima pobednika imali su Tim Dankan i Kavaj Leonard. Dankan je utakmicu završio sa 15 koševa, osam skokova i četiri "rampe", dok je Leonardov učinak iznosio 11 poena, šest uhvaćenih i pet "ukradenih" lopti.
U ekipi Memfisa istakao se Kvinsi Pondeskster sa 22 poena, dok je Mark Gasol dodao 14, a Zek Rendolf 13 uz osam uhvaćenih lopti.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger